DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> apa in usi

iulik
post 16 Mar 2006, 20:31
Post #1

Membru

Group: Members

Buna,

Am problema cu apa - imi intra in usa dreapta-fata, pe la chederul de la geam care nu sta bine presat: intra apa si cand e ud geamul si il las in jos. Se poate schimba?

--------------------
Dacia Berlina 1310L - AB-02-RWK
The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them.
- George Bernard Shaw
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marius-gabriel
post 16 Mar 2006, 22:08
Post #2

Membru autentic

From: CALARASI

ce sa schimbi?
chederul?sigur ca se poate.
pana il schimbi vezi sa ai gaurile se scurgere din usi desfundate.

--------------------
HONDA CIVIC EX HONDA ACCORD -
MARIUS
+
iulik
post 16 Mar 2006, 22:55
Post #3

Membru

Lamela de care e prins e ruginita. Mi-o da si aia cand cumpar chederul, sau cer separat? De asta eram mai interesat. Cheder ma gandeam ca este de cumparat, dar nu stiam daca gasesc metalul ala, ce o fi. N-am dat niciodata geamul sau chederul jos de-aia nu stiu cum este.

--------------------
The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them.
- George Bernard Shaw
+
parpanel
post 16 Mar 2006, 23:03
Post #4

Calator

lamela e separata de cheder. ai grija sa iei si clemele de prindere (se gasesc separat la punga si de proasta calitate) pt. ca e foarte posibil sa se mai rupa din ele cand schimbi chederul.

eu cand am schimbat chederele am dat jos si geamul pt. ca spatiul e cam mic acolo.

This post has been edited by parpanel: 16 Mar 2006, 23:03

--------------------
DACIA Logan 2006 Ambition
+
iulik
post 16 Mar 2006, 23:48
Post #5

Membru

QUOTE(parpanel @ 17 Mar 2006, 00:03)
lamela e separata de cheder. ai grija sa iei si clemele de prindere (se gasesc separat la punga si de proasta calitate) pt. ca e foarte posibil sa se mai rupa din ele cand schimbi chederul.

eu cand am schimbat chederele am dat jos si geamul pt. ca spatiul e cam mic acolo.
*

Merci de raspunsuri. Exact ce vroiam sa stiu!

--------------------
- George Bernard Shaw
+
wo_name
post 20 Mar 2006, 12:48
Post #6

Membru

From: Timisoara

si ai grija sa se potriveasca pe usa - gaurile pt. cleme.
eu am luat doar cheder-ul (lamela era buna) si gaurile de la cheder de pe partea dreapta erau putin deplasate asa ca am catre maner o bucatica lipsa din cheder.

cum spune si parpanel e f. greu cu geam sa schimbi cheder-ul.

This post has been edited by wo_name: 20 Mar 2006, 12:50

--------------------
Dacia Logan MCV Laureate 1.6 8v 2011 - TM ?? ???
Parerea mea ...
+
Muttley
post 21 Mar 2006, 14:16
Post #7

From: -

Pt inlocuirea lamelei de cauciuc trebuie NEAPARAT dat jos geamul, sau macar "lasat" in portiera prin detasarea macaralei de tabla portierei.

Un mic tip pt ca lamela sa preseze bine pe geam: din izopren subtire, se confectioneaza mici bucatele dreptunghiulare cu lungimea de aprox 2cm si inaltimea de 1cm si o gaura in mijloc. Gaura nu trebuie sa fie vizibila, ci izoprenul doar sa fie "intepat". Aceste distantiere (ca practic acesta le este rolul) se monteaza astfel... sau eu cel putin asa am facut: dupa atasarea lamelei de cauciuc de lamela metalica prin intermediul clemelor, distantierele se prind tot prin intermediul clemelor astfel incat sa se afle pe fata de asezare a lamelei de cauciuc pe portiera. In felul acesta, lama de cauciuc se deplaseaza inspre geam cu 1-2mm (in functie de grosimea initiala a izoprenului care oricum se preseaza).
Indicat ar fi ca inainte de montaj, clemele sa fie stranse cu atentie folosind un patent potrivit astfel incat acel romb care asigura fixarea sa devina mai "turtit" (diagonala mica mai mare). Astfel se micsoreaza riscul de a sari clemele in timp, iar fixarea lamelelor este mai ferma. O alta treaba care se poate face si este chiar indicata in opinia mea este ungerea cu o unsoare neutra a tablei portierei in zona de asezare a lamelei de cauciuc. Acest lucru-l consider indicat din cauza spatiului inchis ce se formeaza intre lamela si tabla, spatiu predispus ruginirii. In lipsa de unsoare neutra, cred c-ar merge si vaselina in strat mai subtire ca sa nu atace periculos cauciucul.
Observatie: cine va fi tentat de ideea cu "distantierul" din izopren, ar mai putea fi tentat sa-l confectioneze sub forma unei fasii continue. Motivul pt care se fac doar bucatelele mici din dreptul clemelor este ca folosind fasia, dupa montare lamela de cauciuc se face "valuri" datorita izoprenului nepresat dintre cleme care va ramane la o grosime mai mare. Eu am facut prostia asta si a trebuit sa dau iar jos lamela, cu ocazia asta stricand alte cleme...

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
B30KDT
post 22 Mar 2006, 23:49
Post #8

Membru autentic

From: bucuresti

si de unde facem rost de izopren d'asta?

--------------------
DACIA DACIA 2012
+
Muttley
post 23 Mar 2006, 01:04
Post #9

From: -

Dedeman imi veni acu' in minte, eu de acolo am luat, ori rogi pe cineva sa-ti dea o bucata, e imposibil sa nu gasesti...

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 15:01
Forum Renault