Lampa STOP suplimentara arsa repetat
![]() ![]() ![]() |
Lampa STOP suplimentara arsa repetat
EEN |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 30 March 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 2007 [FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
|
|||
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.522 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
poate nu e izolata bine lampa si intra umezeala care condenseaza pe bec ...
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
Tudor B |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.639 Joined: 7 August 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Si mie mi s-a ars cele 2 becuri de la lampa stop suplimentara destul de repede (cam la o luna dupa cumpararea masinii) si se pare ca "asa face toate". Am pus alte becuri de plafoniera (putin mai slabe) care nu s-au mai ars.
|
--------------------
DACIA
GOLAN
Laureate 1.4 MPI
- CJ 00 TUD "Wellcome to the desert of the real"
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
S-ar putea sa fie doar o impresie personala dar mie nu mi se par bine proiectate becurile alea... au un filament lung, fara nici o sustinere... deci foarte fragile mecanic, la socuri (bine, la altii tin mai mult, dar...). De asta vroiam sa schimb lampa aia cu una de SLZ, dar am aflat ca are acelasi tip de bec.
Eu am scos din lampa aia becurile plus oglinzile si am bagat (pe o placuta confectionata de mine ca sa intre in locul oglinzilor) 10 LED-uri de alea mari de 10mm (doua grupuri de cate 5 in serie, legate in paralel). No problems de atunci. |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Exact cum s-a spus: inlocuiti becurile originale cu unele de plafoniera. Au filamentul mai scurt si nu se mai ard
|
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Chestia e ca alea de plafoniera mi s-au parut prea chioare (5W fatza de 21...). Dar decat deloc...
|
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
tavy_01 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 21 June 03 From: slobozia-ialomita ![]() |
eu inca de la inceput am schimbat becurile originale cu unele de pozitii legate ca in imaginea atasata
Attached File(s) ![]() |
--------------------
dacia
logan+logan mcv
2008
- IL 02 MLU IL-02-MLU
see you........ |
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
bflorian: te duci la Carrefour si cumperi de la standul Auto un set de doua becuri de acelasi tip cu cele care acum se ard, numai ca acelea sunt de 18 W in loc de 21 W.... si sunt italienesi.... le inlocuiesti si gata...ai scapat de belea... la mine merg de cca. 1 an...
|
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
dandanus |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 17 May 03 ![]() |
Da! aceasta este solutia becurile de 18W chiar si romanesti.
Am cumparat si eu vre-o 6-7 becuri de 21W si printre ele era unul de 18W, a fost singurul care nu s-a ars. |
-------------------- |
|
Johnny |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 20 February 04 From: Pitesti ![]() |
Da! Mie nu mi se pare asta solutia.Eu am pus si din alea de 10w si tot s-au ars!
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane Estate 1,9 dci
2006, Trabant 601 S de Luxe 1988
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Si eu pateam la fel cand aveam stopul suplimentar de frana din plafon; si mai exact becurile nu se ardeau, se rupea filamentul, de multe ori stiu ca daca loveam stopul becurile isi reveneau pt o peroada scurta de timp. Stiu si eu ca una din solutii ar fi fost inlocuirea cu becuri din acelea mai mici de plafoniera ( cei care faceau treba asta nu li se mai ardeau becurile), chiar daca lumineaza mai slab ( trecerea de la 21W la 4sau5W). Oricum eu intre timp mi-am pus eleron (cu stop de frana) si am renuntat la stopul din plafon.
|
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Sau schimbati tot stopul de frana cu unul de SLZ. Nu stiu daca au acelasi tip de bec insa eu am masina de ceva luni bune si nu s-a ars pana acum. E un bec cu o forma cuidata, bombat la mijloc, destul de gros. Sau, daca nu vreti de SLZ puneti un stop suplimentar cu led-uri care nu se ard in vecii vecilor.
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
QUOTE Sau schimbati tot stopul de frana cu unul de SLZ ..sau unul de berlina. Am observat ca la berline nu se arde becul; probabil e altfel decat pe Nova/DSN. |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
EvilOne |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 325 Joined: 23 December 03 From: Bucuresti/Alexandria ![]() |
QUOTE Eu am scos din lampa aia becurile plus oglinzile si am bagat (pe o placuta confectionata de mine ca sa intre in locul oglinzilor) 10 LED-uri de alea mari de 10mm (doua grupuri de cate 5 in serie, legate in paralel). No problems de atunci. De unde le-ai luat. Ai idee ce intensitate au? Cit a facut unu? |
--------------------
Reno
Megan Sedan (coaja) 1.6
2008 156
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 18:13 |