DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> scartait suparator

byte
post 28 Mar 2006, 09:48
Post #1

Membru

Group: Members

Salutare,

de ceva vreme se aude un scartait in partea stanga fata ... cred ca de undeva de sub bord vine.
Scartaitul nu este continuu, apare la o anumita viteza ~30 km/h dar nu tot timpul. Daca incetinesc dispare scartaitul, daca maresc viteza parca nu mai scartaie asa de tare. Cateodata scartaitul dispare fara sa fac nimic deosebit.
Am incercat sa apas pe partea din fata de la masina si nimic ... amortizoarele par sa lucreze ok.
Am tot incercat sa-mi dau seama ce este dar nu reusesc sad.gif, poate a mai avut cineva aceeasi problema si poate sa ma ajute.

Mersi

--------------------
Dacia 1310 TLX - TM-10-LKM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tabek
post 28 Mar 2006, 10:43
Post #2

Membru autentic

From: Cluj Napoca

Am avut si eu un scartait pe partea stanga, sub bord...la mine era cablul de kilometraj, verifica sa nu fie asta si la tine.

--------------------
Dacia/Peugeot 1310L/307 1996/2006 - MM05HVM
+
byte
post 28 Mar 2006, 10:44
Post #3

Membru

dar cum pot sa verific? sa il scot din bord sau?

--------------------
+
torvalds
post 28 Mar 2006, 18:41
Post #4

Membru incepator

Si la mine face la fel dar numai cand e frig ... materiale de calitate...
Ai putea sa incerci sa schimbi cablul, daca problema persista poate e de le ceasul indicator, parerea mea este ca nu merita bataia de cap...

--------------------
Hyundai 1500 2007
+
AlinREHAU
post 28 Mar 2006, 20:50
Post #5

membru incepator

Il scoti din ceas si torni putin ulei fin in el intre cablu si sufa .

--------------------
Dacia break 96
+
byte
post 6 Apr 2006, 09:59
Post #6

Membru

Am scos cablul de kilometraj dar nu este de acolo ... am identificat ca se aude din exterior din partea stanga.
Stie cineva la ce as putea sa ma mai uit? Ma enerveaza la culme!

--------------------
+
sddragos
post 6 Apr 2006, 10:11
Post #7

Membru autentic

Aceeasi problema o am si eu. La mine a aprut dupa ce am reglat in service unghiurile de directie. Scartiie doar la viteza mica si e ceva excentric care freaca (nu e un scartiit continuu, ci sacadat). Plus ca atunci cand franez se aude un scrasnet ingrozitor.

--------------------
Dacia 1310 L 1997, berlina
+
disaster
post 6 Apr 2006, 10:54
Post #8

Membru cu detector de radar

From: UE - Bucharest

Si la mine se aude un scartait pe dreapta fata.Nu stiu sigur ce e dar cred ca e ori rulmentul [dar trebuie sa se gripeze de 10 ori de cand scartaie],ori tabla aia de protectie de la discul de frana,ori vreo placuta de frana.Altceva nu prea are ce sa fie daca se aude din zona rotii. wink.gif

--------------------
Renault Latitude 2011
Life sucks. Enjoy
Viteza nu ucide, oprirea brusca da.
+
logic
post 6 Apr 2006, 13:22
Post #9

Membru cititor

From: Medias.Sibiu

Hop si io blush.gif si la mine tot stanga fata, la roata ceva si nu reusesc sa-mi dau seama ce e! Rulmentii i-am schimbat de curand si am dat jos tabla aia de protectie..

--------------------
Skoda Superb BMW X5 2010
The fact that nobody understands you doesn’t make you an artist.
+
ilikecheese
post 6 Apr 2006, 14:05
Post #10

Membru... ș-atât

From: Buzau/Bucuresti

si credeam ca numai eu am problema asta.e asa enevant scartaitu ala....si vine din fata stanga si se aude intre 20 si 50 km\h dupa nu se mai aude.am intrebat mecanicu' si a zis ca cine stie, nu crede ca e vre-o problema mare, da' e ca e asa enervanta...scart...scart...scart

--------------------
Dacia 1310 TLX 1990 - BZ-02-PYS
Fetele bune se duc in rai dar fetele rele se duc unde vor :D
+
ionut232
post 7 Apr 2006, 07:06
Post #11

Membru autentic

poate sa atinga roata pe ceva...incercati sa trageti de volan...si eventual cu roata ridicata pe cric sa invartiti de roata si vedeti daca e asta...

masina sa fie fixata bine...ca atunci cand trageti de volan sa nu cada de pe cric...

--------------------
Logan 1.4 MPI 2006
+
ilikecheese
post 7 Apr 2006, 17:26
Post #12

Membru... ș-atât

From: Buzau/Bucuresti

AM incercat sa trag stanga si dreapta full de volan si sa o invart sa vad dac atinge ceva si totul e ok.Nu e de la asta...cel putin la mine nu-i

--------------------
Dacia 1310 TLX 1990 - BZ-02-PYS
Fetele bune se duc in rai dar fetele rele se duc unde vor :D
+
didosdoru
post 7 Apr 2006, 18:12
Post #13

Membru autentic

Am avut si eu un scartait pe fata care se auzea la viteze mici.De vina era teul de la amortizor, dupa ce l-am schimbat nu am mai auzit nimic.

--------------------
Dacia/Opel Pick-Up/Logan MCV/Astra G 2003/2009/2000 - GL O6 HKV / 53 DGD
+
byte
post 11 Apr 2006, 13:36
Post #14

Membru

Scuze de intrebare, dar poti sa-mi zici si mie ce este "teul de la amortizor"? sunt destul de nou in randul posesorilor de dacie si nu prea stiu termeni dinastia biggrin.gif

--------------------
+
wolfin
post 11 Apr 2006, 13:43
Post #15

Haha

From: Bucuresti

teul de amortizor este prins de amortizor jos, si are o forma de T invers. este usor vizibil. poti incerca lubrifierea cu a seringa cu ulei dar nu cred ca tine mult, de obicei se schimba

This post has been edited by wolfin: 11 Apr 2006, 13:45

--------------------
pegas 3120 ... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 - Curand de provincie
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
diaconuliviu
post 11 Apr 2006, 14:36
Post #16

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

La mine scirtiia de la apa intrata intr-un burduf de pivot. Am intepat cu o seringa si am bagat ulei. Apoi am "uleiat" tot ce era bolt pe acolo, pentru siguranta.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
sddragos
post 17 Apr 2006, 09:30
Post #17

Membru autentic

Eu am rezolvat (temporar) problema scartiitului. Am suspendat fata pe doua cricuri. Cu maneta la punctul mort am rotit fiecare roata si scartiitul aparea intr-o anumita pozitie a discului. Am demotat etrierele, placutele. Placutele erau OK, usor uzate, fara aglomerari de material pe suprafata de franare sau in canal. Garniturile de etriere (ambele, interior+protectie) le-am schimbat acum 2 saptamani. Am curatit/slefuit (cu smirgher fin) capetele metalice ale placutelor (cele pe care se sprijina/culiseaza in suporti). La fel am procedat cu locasurile din suporti pentru placute, zona de contact a etrierului cu penele de fixare, penele. La final, am uns usor cu vaselina partile curatate (un strat imperceptibil) si le-am remontat. Nici urma de zgomot, nici la franare, nici la rulare libera cu viteza redusa (inainte ma innebunea scrasnetul in conditiile de mai sus). Azi de dimineata, cand am plecat la serviciu, iar a aparut scrasnetul, dar mult mai usor si mai rar, iar apoi a disparut subit. Cred ca de la umezeala i se trage. Mai mult de atat nu stiu ce sa-i mai fac.

--------------------
+
byte
post 23 Jun 2006, 13:33
Post #18

Membru

Am rezolvat!
Era de la un pivot al carui burduf era varza. S-a schimbat pivotul si am scapat de muzicuta.

--------------------
+
sddragos
post 23 Jun 2006, 13:54
Post #19

Membru autentic

Ce simplu era! Am schimbat placutele si nu mai scatiie deloc. Celelalte aveau materialul de frictiune foarte dur. 24 RON setul de 4 placute de Fermit - Ramnicu Sarat.

--------------------
+
biz
post 23 Jun 2006, 18:10
Post #20

Membru incepator

cate dacii, atatea scartaituri, fiecare cu alta origine si cu alta rezolvare. sa stiti ca m-am uitat pe forum opel, aia nu stiu ce e aia zgomot ciudat. nimeni nu are probleme din astea. noi cu daciile avem subiect de dezbatere, ei cu opelurile n-au. avantaj noi.

zgomotele la mine sunt asa:

- in stanga fata scartaie amortizorul, banuiesc ca a imbatranit garnitura aia de pe tija si cand e problema cu umezeala ma scoate din sarite.
- sub bord o data la o vreme scartaie bordul cu totul, daca pun o mana pe el se opreste, probabil ceva piulite sunt slabite.
- era o vreme cand vitezometrul macina cafea. dar eu nu beau cafea asa ca am schimbat cablul si a fost si mai rau. in final l-am scos din cutie si acuma nu mai pot sa calculez consum. intre timp m-am informat de pe forum cum se da jos vitezometrul la bordul CN fara sa demontez tot, doar plansa centrala si volanul.
- in spate se aude un pocnet infundat la fiecare mica denivelare. suna a bucsa telescop de sub caroserie, dar la fel de bine ar putea fi tendoanele care tin puntea spate. ma plimb cu altele noi in portbagaj pana cand le va veni vremea.

ph34r.gif

--------------------
Dacia 1310 CLi 2000 - MM
cogito ergo sum
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th July 2025 - 18:42
Forum Renault