DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Hyundai Accent (modelul vechi), sa ma bag sa-l cumpar?

Marius
post 30 Mar 2006, 10:54
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Credeam ca n-o sa ajung niciodata sa cer astfel de pareri pe un forum in ceea ce priveste masina personala dar uite ca sunt in faza de a lua o hotarare si nu prea stiu ce si cum.
Datele problemei... mi se ofera de catre un coleg un Hyundai Accent 1.5 crdi (80 cp), fabricat in 2003 si cu 40.000 km parcursi la 6.500 de euro. Oferta este valabila pana duminica 02.04.'06, ca sa nu se mai duca cu ea in Autovit.
Mai multe detalii despre masina nu prea stiu acum ca nu-i la munca iar pana acum nu prea m-am dat in vant dupa masina lui (mai ales ca e gri metalizat sad.gif ) si nici consoarta nu e asa incantata de modelul asta (asta conteaza mai putin icon_mrgreen.gif )
Din pacate stiu ca nu-i o versiune foarte accesorizata, stiu sigur ca ere aer conditionat si ca nu are jante din aliaj sau geamuri electrice. Alte detalii despre dotari mai tarziu cand vine la munca.
Tot ceea ce vreau sa aflu e cum vi se pare pretul?
Asadar, cei ce mai cunoasteti cat de cat preturi, bagati o parere sa vad daca se merita sa ma ambalez putin sa schimb Solenza.

--------------------
ex Dacia ex Solenza ex 2003 Clima - ex 1.4 MPI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 30 Mar 2006, 11:14
Post #2

Mesaj semiautomat

Poate il convingi sa mai lase...6200-6300 zic eu ca e acceptabil, 6000 ar fi ideeal,dar depinde si de dotari... si daca mai ai dubiii sa schimbi Solenta pe Hyundai, nu mai avea...si ca fiabilitate, si ca aspect si ca tot..e o diferenta imensa...Hyundai clar....nu o sa-ti para rau..parerea mea
Nu am avut eu, dar cunosc foarte bine aceasta masina, a avut un prieten un Accent Rosu, tot din 2003, folosit in interes de servici, dar era pe benzina, varianta 1,3. La 140 000 km l-a dat, dar inafara de reviziile periodice nu a avut nici o problema cu el...nu cum vad la unii cu Solenza ca troncane, rugineste, si ii lasa ambreajul la fiecare 40 000 km...

This post has been edited by argon: 30 Mar 2006, 11:27

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Marius
post 30 Mar 2006, 11:24
Post #3

Membru autentic

Mda, dilema mare nu e cu Solenza mea daca s-o dau sau nu, cum ziceam mai sus, e vorba de pret. Nu stiu daca ar lasa pretul chiar pana la 6000, el intentioneaza sa mearga duminica in targ cu masina si sa ceara 7000, vede cat obtine si-o da fara prea mari retineri.
De fiabilitatea masinii sau performante nu vreau sa comentez. Am condus-o putin cam acum un an si stiu cum merge. Pretul asta nu stiu cat e de ne/convenabil.

--------------------
+
argon
post 30 Mar 2006, 11:34
Post #4

Mesaj semiautomat

esti la curent cu preturile de afara pentru un model similar?

Daca astia pe mobile.de au dreptate chiar merita 6500 euro (pret de Romania)unsure.gif

This post has been edited by argon: 30 Mar 2006, 11:37

--------------------
+
Marius
post 30 Mar 2006, 11:41
Post #5

Membru autentic

Merci pentru link. Acum mi-a venit ideea sa ma uit sa vad cat se cer chiar pe autovit. wink.gif

--------------------
+
argon
post 30 Mar 2006, 11:43
Post #6

Mesaj semiautomat

Pe autovit nu au Crdi..numa 1,3 benzina

--------------------
+
laur
post 30 Mar 2006, 11:45
Post #7

Membru autentic

From: Iasi

Pretul mi se pare ok, mai ales daca mai ciupesti ceva din el. Daca are si ABS masina (ca AC ai zis ca are), e perfect, ca il stii pe propritar, stii masina. Daca nu are AC, parerea mea e sa iei altceva.

--------------------
Peugeot 206 1,4 HDI - .
"parerea mea"
+
Marius
post 30 Mar 2006, 11:53
Post #8

Membru autentic

Mda, am vazut ca nu-i nici un crdi pe autovit, asta e.

AC are sigur, altfel nu-mi bateam capul nici doua secunde. Nu stiu de ABS. sad.gif

Aveti idee unde (mai) gasesc dotarile la diferite modele de echipare la varianta asta?
edit: cele disponibile in 2003 ca acum am vazut ca sunt impartite doar intre 1.3 benzina si 1.5 diesel

This post has been edited by Marius: 30 Mar 2006, 12:08

--------------------
+
dizzy
post 30 Mar 2006, 12:03
Post #9

Work smart not hard!

Ia-o daca e in stare tehnica buna!
Daca te multumeste ca dotari, sa stii ca e o masina buna

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
AND
post 30 Mar 2006, 12:14
Post #10

Membru autentic

Pretul este foarte bun daca te gandesti strict ca platesti pentru un turbodiesel de 80cai cu doar 3 ani vechime si doar 40.000 km la bord.

Acum vine partea proasta , Hyundai Accent (modelul 2003) , cu toate ca este o masina suficient de fiabila , nu este nimic special. Are un aspect mult prea plictisitor iar interiorul iti da o impresie de ceva ieftin , extrem de ieftin gen Cielo made in RO. La volan ai o vizibilitate buna , masina este foarte usor de manevrat , cutia de viteze este usoara dar deloc sportiva si per total nu-ti da nici un feeling special. Motorul de 1.5 crdi este cea mai buna parte a masinii , este suficient de silentios si merita cu toate ca cei 80 cai se cam duc pe apa sambetei din cauza ca treptele de viteza sunt foarte lungi. Probleme care ar putea aparea la acest model de Accent sunt greierasi (surprinzator de multi) , probleme la vopsea si mai ales la suspensie. Cat despre ABS si EBD am impresia ca sunt standard alaturi de 2 airbag-uri.

Sfatul meu ar fi urmatorul , du-te frumos si ia un ziar sau doua , fa un surfing pe niste site-uri auto si cauta-ti o masina mai buna la aceiasi bani. DACA nu gasesti pana pe 2 aprilie , abia atunci accepta-i oferta colegului tau. La 6500 masina merita doar daca nu gasesti ceva mai bun , dar punctul final este ca merita. smile.gif

Bafta

PS: Am stat si m-am gandit putin , si doar o singura optiune sh ai la banii astia care sa fie mai buna decat Accent-ul colegului tau. Este vorba de o Skoda Fabia 1.4 MPi (70cp) . Le gasesti tot cu vreo 50.000km la bord oriunde intre 6500 si 7000 euro si asta este intradevar o masina mult superioara nu numai accentului ci si la toata clasa mica .

This post has been edited by AND: 30 Mar 2006, 12:15

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
argon
post 30 Mar 2006, 12:25
Post #11

Mesaj semiautomat

QUOTE(AND @ 30 Mar 2006, 12:14)

, nu este nimic special. Are un aspect mult prea plictisitor iar interiorul iti da o impresie de ceva ieftin , extrem de ieftin gen Cielo made in RO.
*

Si presupun ca de Logan si Solenta ai o impresie extraordinara...interior rafinat, de calitate superioare radmasa.gif
Comparatia cu Cielo nu e reusita.. biggrin.gif
Oricum, in comparatie cu Loganul , interiorul Accentului e net superior..nu e perfect, dar la banii astia nu poti sa te aspepti la mai mult.

Pretul e excelent tinand conta ca o amarata de Solenza se vinde cu 5000 euro

--------------------
+
AND
post 30 Mar 2006, 12:28
Post #12

Membru autentic

Ai nimerit-o invers. Bordul loganului este de calitate slaba insa da impresie de calitate buna (aspectul inchis etc). Bordul Accentului este de o calitate buna insa arata patetic. smile.gif

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
argon
post 30 Mar 2006, 12:30
Post #13

Mesaj semiautomat

QUOTE(AND @ 30 Mar 2006, 12:28)
Ai nimerit-o invers. Bordul loganului este de calitate slaba insa da impresie de calitate buna (aspectul inchis etc). Bordul Accentului este de o calitate buna insa arata patetic. smile.gif
*

Mda..cam asa...dar ma refeream la tot interiorul...LA Accent il cam strica gri-ul..daca era asa cum e si de culoarea Loganului era perfect.

--------------------
+
Marius
post 30 Mar 2006, 12:33
Post #14

Membru autentic

Merci AND pentru opinii.
In ceea ce priveste bordul ai dreptate, nu te da pe spate, comparatia cu Cielo mi se pare chiar ok.
Revin c-a venit asta la munca. icon_mrgreen.gif

--------------------
+
SilviuB
post 30 Mar 2006, 12:41
Post #15

Membru de BUKOWINA

From: Suceava-Bukowina

@Marius:
Colegul tau trebuie sa fie un naiv daca crede ca se duce in targ si vinde masina imediat, ca o sa traga clientii ca mustele la c...t. Chiar si 6500e zic eu ca e un pret bun, daca scoti mai putin e perfect.

--------------------
VW POLO 2005 - 8XSYL
+
argon
post 30 Mar 2006, 13:08
Post #16

Mesaj semiautomat

Bordul de Cielo e "imprumutat" de la Kadett...si e chiar OK pentru un bord gandit acu' mai bine de 15 ani..

--------------------
+
bogdan3l
post 30 Mar 2006, 13:14
Post #17

Membru autentic

Vrei sa spui 25 ...smile.gif

--------------------
Renault Megane 2007
+
Marius
post 30 Mar 2006, 14:40
Post #18

Membru autentic

Am revenit dupa ce am analizat-o pe toate partile, in interior, sub capota, in portbagaj, ce sa mai, peste tot... facut drive test... tot tacamul. Concluzia blush.gif nu ma combin. Stiam eu ca-i saraca in dotari da' nici chiar asa. Nu tu airbag, nu tu inchidere, nu tu abs... ce sa mai, in afara de aer conditionat si servofrana n-are mai nimic sad.gif
In rest masina e ok, mai are cateva zgarieturi pe ici pe colo dar sunt d-astea superficiale, plus ca are si casco deci s-ar rezolva.
Partea cea mai nasoala in schimb a venit de sub capota... nu merge dom'le. Credeam ca pot accepta un diesel, ei bine nu pot. Galagie, trepidatii... nu-mi place. Asa in rest motorul e ok, trage bine (ca un diesel de 80 de cai icon_mrgreen.gif ) desi nu prea mi-a placut ca era cam "umed" prin unele locuri. ohmy.gif

In fine, daca e careva amator... biggrin.gif masina se vinde.

--------------------
+
sorin_f39
post 30 Mar 2006, 14:50
Post #19

Ferrari fan

From: Galați

ai tras concluzia cea buna!!!!!
bravo!

--------------------
Renault Megane 2.2 Bicorp Dynamique 1.6 16V (2007) - GL
I'm the freedom man / That's how lucky I am.
+
Jack Daniel's
post 30 Mar 2006, 14:52
Post #20

MEMBRU DE LA INCEPUT!

Asta e adevarata problema , dupa mai multe benzinare , un diesel cade greu la stomac . De ce nu iei un Logan nou ?

This post has been edited by big2003: 30 Mar 2006, 14:53

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
DFA
post 30 Mar 2006, 15:03
Post #21

moderator://DC/Logan

Group: Moderatori
From: Buzău, RO

QUOTE(big2003 @ 30 Mar 2006, 15:52)
......un diesel cade greu la stomac.....
*

Depinde, sunt diesel-uri și diesel-uri, 1.5CRDi nu este un motor foarte silențios și "ronțăie" aproape la fel de tare ca un TDi, deși e Common Rail.
Accent-ul vechi a fost și pe lista mea de cumpărături, dar l-am exclus din cauza aspectului cam demodat, ieftin, scund și a motorului cam zgomotos.

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
Marius
post 30 Mar 2006, 15:22
Post #22

Membru autentic

Va rog eu frumos n-o dati iar in diesel vs. benzina. sad.gif

Tocmai pentru performantele acestui motor ma si gandeam la intreaga masina, asta era primul mare +. A, ca sunt mare fan benzina asta e altceva, ma puteam obisnui si cu crdi-ul asta, era doar o faza intermediara. tongue.gif Un an, doi, ca oricum vreau sa schimb masina.
De ce nu iau Logan? blush.gif 1. Nu prea-mi place. 2. M-am saturat de producatorul autohton. 3. Nu-mi trebuie portbagaj de 500 de litri. 4. N-are un motor intradevar performant. ... si lista poate continua

Binenteles ca de o luna ma gandesc la crdi-ul ala nou de 110 cai... rolleyes.gif mai vedem

MULTUMESC pentru sfaturi si pareri.

Topicul ar putea fi sters, dar ma gandesc sa mai stea 2-3 zile. O sa-l reportez eu. Merci.

--------------------
+
Patefon
post 31 Mar 2006, 11:07
Post #23

Membru gajait

Sfatul meu: decat sa dai cash 6000 Euro mai bine dai avans si iti ei masina care iti place de noua in rate/leasing. Asta daca iti permite bugetul.

--------------------
Seat New Leon 2006 Sport - B-#######-11/8
Cu stima,
Patefon
+
os
post 31 Mar 2006, 11:28
Post #24

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

Subiectul fiind epuizat, inchid topicul. Daca stimatii coforumisti vor crede ca au informatii semnificative de postat aici, rog PM pentru redeschidere.

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 14:08
Forum Renault