DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> proces verbal politia rutiera

fermi
post 31 Mar 2006, 15:30
Post #1

Membru incepator

Group: Members

pe 5 martie am fost oprit de un politist de la politia rutiera iasi in mijlocul unei intersectii. dupa prezentarea actelor (CI, permis, certificat de inmatriculare, asigurare obligatorie) ma intreaba daca am triunghi reflectorizant si trusa de prim ajutor. nu aveam, am ridicat din umeri. apoi ma intreaba de ce nu purtam centura. purtam centura pentru ca mi-a intrat in reflex sa o pun. el ca nu o purtam, eu ca da. incepe sa scrie procesul verbal. eu refuz sa semnez si-i solicit si prezenta unui martor. neexistand nici un martor imi comunica ca-mi trimite PV acasa. astazi a ajuns procesul verbal acasa (deci dupa 25 de zile). si, surpriza, pe proces apare un martor al carui nume nu se intelege, care are trecut lizibil un numar si o serie a unei carti de identidate si un CNP din care lipsesc ultimele patru cifre. evident cu semnatura de rigoare. repet, totul se intampla in mijlocul unei intersectii fara nici un martor, fara o eventuala masina a politiei din care sa se fotografieze sau filmeze daca eu purtam sau nu centura. amenda nu-i un capat de lume (50 lei), insa nu accept sa fiu nedreptatit pentru ca politistul avea de dat amenzi. urmeaza sa contest procesul verbal. este clar ca a completat datele martorului ulterior (nu mai respecta asezarea in pagina a rubricilor). sunt curios ce va urma...

--------------------
DACIA Logan 1.4 Mpi Laureate 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vijelie
post 31 Mar 2006, 15:35
Post #2

membru violet

From: Bucuresti

PV se poate anula doar in instanta.
Tu poate ai noroc cu viciu de procedura.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
i96nds
post 31 Mar 2006, 15:39
Post #3

Stefan

Group: Moderatori

Deci trebuie sa faci contestatie impotriva procesului verbal in termen de 15 zile, parca. Vezi ca sunt topic-uri pe aceasta tema in care ti se descrie detaliat ce sa faci. Deci scrii contestatia si pui o copie a P.V. etc. Te vor chema intr-o zi in instanta sa le spui ce ai de spus.

Inca ceva: cel mai bine e sa nu cobori din masina !!! Asa el va trebui sa vina la portiera ta unde nu mai poate sa iti spuna ca nu purtai centura de siguranta !!!
Si chiar daca nu o aveai, tu o tragi repede pana ajunge el la masina ta. Daca nu te-a filmat atunci scapi !!!

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
moshulik
post 31 Mar 2006, 15:40
Post #4

Membru

Dap, caz asemanator a patit un coleg in brasov. Atentie, cand el insista "ca prostu" ca nu ai centura, desi a vazut clar ca aveai, inseamna ca are de facut norma de amenzi. Cand te ia cu alte texte, inseamna ca vrea spaga. Colegul asta al meu nu s-a prins de "subtilitatea" cu centura si a ajuns militianul sa-i puna testul de alcool, a iesit nu stiu ce 0.003 % si a dat 1 milion spaga ca sa evite complicatii cu mers la spital, luat sange etc. etc.... oricum i-a stricat week-endul... asta e...

Oricum, e bine de stiut pe viitor, treaba cu "n-ai centura" e un fel de "de ce n-ai iepurasule sapca", deci e posibil ca si cand mergem pe motocicleta sa luam amenda pentru centura smile.gif))) .

PS: Recomandarea de a accepta amenda pentru centura se adreseaza oamenilor fara principii, dar si celor pragmatici care evalueaza costul de oportunitate al timpului de mers la tribunal versus timpul de mers la cec si platit amenda.

--------------------
skoda octavia, am avut DSN, oltcit. 2003 - b-etc-etc
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
+
fermi
post 31 Mar 2006, 15:43
Post #5

Membru incepator

QUOTE(vijelie @ 31 Mar 2006, 15:35)
PV se poate anula doar in instanta.
Tu poate ai noroc cu viciu de procedura.
*

la asta ma gandeam si eu. este improbabil ca un "martor" sa aiba buletinul la el iar politistul sa nu fi trecut tot CNP-ul. iar martor fara a putea fi identificat cu un act, ceva este ca si inexistent. ghinionul politaiului este ca eu ma invart printre destui avocati. unul mi-a sugerat ca as putea face plangere pentru fals si uz de fals impotriva politistului.

--------------------
+
vijelie
post 31 Mar 2006, 15:53
Post #6

membru violet

QUOTE(fermi @ 31 Mar 2006, 15:43)
unul mi-a sugerat ca as putea face plangere pentru fals si uz de fals impotriva politistului.
*

Asta e un proces ulterior celui prin care se pronunta anularea PV (asa cum cred ca vrea colegu' de trafic), e recomandat doar de avocati si de procesomani si e posibil DUPA si DACA PV se anuleaza.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
blackout
post 31 Mar 2006, 16:08
Post #7

Membru autentic

fermi

amenda pentru triunghi si trusa cat ar fi fost ? ca am inteles ca nu aveai...
(avea voie sa te opreasca daca nu ai gresit cu nimic ? control de rutina...?)

--------------------
... ... ... - BN-##-###
+
fermi
post 31 Mar 2006, 16:12
Post #8

Membru incepator

QUOTE(blackout @ 31 Mar 2006, 16:08)
amenda pentru triunghi si trusa cat ar fi fost ? ca am inteles ca nu aveai...
(avea voie sa te opreasca daca nu ai gresit cu nimic ? control de rutina...?)
*

nu am idee cat ar fi fost amenda pentru trusa si triunghi. nu mi-a oferit aceasta informatie.

nu am nici cea mai mica intentie de a-l chema in instanta pt fals si uz de fals. daca procesul verbal va fi anulat probabil ca va avea de dat socoteala in fata sefilor lui. si mi-e de ajuns.

--------------------
+
stuiberv
post 31 Mar 2006, 16:14
Post #9

Membru autentic

From: Iasi

Cum a mai spus cineva: nu cobori din masina.
Prima data cand am fost oprit de politie eram asa de emotionat ca nici nu oprisem motorul.
A venit la geam, a cerut actele, a intrebat daca am baut (sambata dupaamiaza veneam dintr-o zona de gratare), am spus nu, am suflat, a spus ok, la revedere.
Prietenii mei: mai, dar ai curaj, nu ai coborat. Eu: daca as fi coborat tremuram ca varga si credea ca am omorat pe cineva smile.gif).

Oricum, din cate stiu mai nou nu are voie sa te opreasca pt šcontrol de rutinaš. Nu are voie sa te opreasca decat daca a observat ca ceva nu e ok. SI nu cred ca a vazut ca nu ai triunghi.

This post has been edited by stuiberv: 31 Mar 2006, 16:15

--------------------
Papuci marimea 43 3 ani bocanci - is xx undoitrei
“All parts should go together without forcing. You must remember that the parts you
are reassembling were disassembled by you. Therefore, if you can’t get them
together again, there must be a reason. By all means, do not use a hammer.” — IBM
maintenance manual, 1925
+
Ciombe
post 31 Mar 2006, 18:32
Post #10

Membru autentic

From: Arad

1 - Ii ceri politicos numele, gradul si sectia din care face parte, chiar si numarul lui de legitimatie. Politistul e OBLIGAT sa se legitimeze.
1a - politaiul NU accepta, incearca sa te intimideze - SUNI IMEDIAT la 112 si ceri ajutor pentru ca esti supus unei agresiuni din partea unuia care se da drept agent si care incearca sa intocmeasca abuziv un proces verbal fals! Dai toate datele tale, dai datele despre locul unde te aflii, ora, minutul, NUMARUL de inmatriculare al masinii politistului!!!
1b - politaiul se legitimeaza, scoti mobilul si suni la ... 112 tongue.gif radmasa.gif si spui acelasi lucru, doar ca dai numele si numarul de legitimatie pe care ti le-a dat politaiul, spui ca banuiesti tu ca ala nu e politist, ceri sa ti se confirme ca la ei lucreaza unu cu nnumele ala si cu numarul ala de insigna. De asemenea spui ca esti oprit abuziv in trafic..

Trebe sa FII TARE IN CLANTA, mai mult de o amenda NU ARE CE SA-ti faca!
Eu asa procedez, atunci cand stiu ca am dreptate.

Da, e corect, NU trebe sa cobori din masina. Daca esti gentelmen si cobori din masina si politaiul te ia peste picior, il intrebi numele, gradul si motivul pt care te-a oprit (NU e obligat sa iti spuna motivul!). Apoi, daca vezi ca e marlan si nu te poti intelege aplici 1a sau 1b. Scurt si la obiect!
De obicei io ma inteleg cu ei, de multe ori scap fara amenda, pt ca le vorbesc frumos si politicos
P.S.

excl.gif TOATE APELURILE LA 112 SE INREGISTREAZA, politaii nu au ce sa faca trebe sa tina cont de ele!
icon_mrgreen.gif excl.gif

--------------------
Oltena 12 TRS, Dacia 1304 Papuc - B-83-JJJ, AR-30-JJJ
+
Crisplant
post 31 Mar 2006, 18:43
Post #11

Membru cu vechime

QUOTE(fermi @ 31 Mar 2006, 15:30)
pe 5 martie am fost oprit de un politist de la politia rutiera iasi in mijlocul unei intersectii. dupa prezentarea actelor (CI, permis, certificat de inmatriculare, asigurare obligatorie) ma intreaba daca am triunghi reflectorizant si trusa de prim ajutor. nu aveam, am ridicat din umeri. apoi ma intreaba de ce nu purtam centura. purtam centura pentru ca mi-a intrat in reflex sa o pun. el ca nu o purtam, eu ca da. incepe sa scrie procesul verbal. eu refuz sa semnez si-i solicit si prezenta unui martor. neexistand nici un martor imi comunica ca-mi trimite PV acasa. astazi a ajuns procesul verbal acasa (deci dupa 25 de zile). si, surpriza, pe proces apare un martor al carui nume nu se intelege, care are trecut lizibil un numar si o serie a unei carti de identidate si un CNP din care lipsesc ultimele patru cifre. evident cu semnatura de rigoare. repet, totul se intampla in mijlocul unei intersectii fara nici un martor, fara o eventuala masina a politiei din care sa se fotografieze sau filmeze daca eu purtam sau nu centura. amenda nu-i un capat de lume (50 lei), insa nu accept sa fiu nedreptatit pentru ca politistul avea de dat amenzi. urmeaza sa contest procesul verbal.  este clar ca a completat datele martorului ulterior (nu mai respecta asezarea in pagina a rubricilor). sunt curios ce va urma...
*

Din cate stiu eu, procesul verbal trebuie sa iti fie adus la cunostinta in termen de 15 zile de la data constatarii faptei.
Repet, nu sunt 100% sigur ca asta e termenul.
Dar ca sa te convingi, citeste si tu OG 2 / 2001 privind regimul juridic al contraventiilor.
Termenul in care poti depune contestatie, este de 15 zile de la luarea la cunostinta, in cazul tau de cand ai primit plicul acasa, mai precis data postei trecute pe plic.
Poti intocmi o contestatie, unde poti arata ca aveai centura de siguranta pusa, acest lucru putand fi confirmat si de martorul X, care chipurile se afla in masina cu tine si faptul ca acel martor inchipuit al politistului, nu a existat vreodata.
In mod sigur martorul politistului este unul care e trecut pe toate PV-urile intocmite de acesta. Asa ca eu zic ca ai sanse mari de reusita.
Ai mai avea o sansa ca PV sa fie nul si daca la rubrica "Mentiuni" sa nu fi trecut nimic domnu' Gracea.
Eu iti urez Good Luck si tine-ne si pe noi la curent cu mersul lucrurilor

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 MPI noiembrie 2005 - B.028877
+
fermi
post 31 Mar 2006, 19:12
Post #12

Membru incepator

multumesc mult. am citit acum ordonanta 2/2001.

a incalcat art 19 referitor la martorii ce trebuie sa semneze in cazul in care contravenientul refuza. nu sunt trecute datele complete ale acestuia.

ne vedem la cremenal!

This post has been edited by fermi: 31 Mar 2006, 20:07

--------------------
+
pastrama
post 31 Mar 2006, 23:37
Post #13

scursura umana

From: Ct

Ce-ai patit tu a patit si taica-miu. Tot asa...l-a oprit, s-a luat de centura, taica-miu n-a semnat si dupa aia a primit procesul acasa semnat de nu stiu ce martor inexistent.
Deci, asta e "procedura standard" la Pulitia Romana.

--------------------
Tedei - -
+
Laurentziu83
post 1 Apr 2006, 10:32
Post #14

Membru autentic

Dar daca te intreaba de triunghi, trusa, etc, desi nu te-a oprit pentru ele si chiar nu le ai la tine?
Sa zicem ca suni la 112 si anunti abuzul. Vine alt echipaj sa constate. Ai vreo sansa sa iei amenda pentru ca intr-adevar nu le aveai?

Daca as lua amenda in cazul asta as da 100 de mii spaga, as iesi mai onorabil. Daca nu as pune imediat mana pe telefon. Chiar as vrea sa vad moaca politaiului in cazul asta. radmasa.gif

This post has been edited by Laurentziu83: 1 Apr 2006, 10:36

--------------------
. . .
+
crintea1949
post 1 Apr 2006, 13:54
Post #15

Membru incepator

Ai citi superficial OG 2 pe 2001 cu toate modificările că are destule, adică pe scurt:
1.pv se face si fara martori, in rubrica a pv mentionează ca nu sunt martori prin preajmă, sau nu sunt de acord sa depuna martuerie ca sa nu fie tarati pe la tribunal, vezi art. 19 pct 3 din Og 2 per 2001;
2.obligatoriu in pv trebuiesc consemnate obiectiunile contravenientului, altfel cade sub sanctiunea nulității absolute, conform artb 16 pct 7 din OG 2 per 2001;
3. cele 15 zile , in care ai dreptul sa ataci pvc in instantă sau la organul de care aparține agentul constatator, începe sa curgă inclusiv cele 48 ore posibilitatea de achitare a 50% din valoarea minimă a amenzii, de la data poștei menționată pe plic la sosire in oficiul poștal al reședinței, numărarea orelor începe cu ora zero a zilei următoare sosirii, cutia poștală conform art 27 ca urmare a refuzului să semneze pvc conform art. 26 pct 3. Ștampila poștei la of de sosire la dimiciliu este 3 aprilie., orele incep sa curgă cu ora zero a zilei de 4 aprilie, fiind prelungite de sâbîtî, duminică sărbători legale, luni la prima oră sfârșind cele 48 ore, vezi art 28 pct 2;
Atenție este in interesul persoanei ca acesta sa scrie in pvc ounctul sau de vedere, obiectiunile sale, nu ca agentul sa bareze in rubirca ca si cand nu ai avut obiectiuni, da dle nu a avut obiectiuni , semnat fara obiuectiuni, . Cand semnezi si a barat rubrica, faci mentiunea cu obiectiunile care nu au fost scrise de dl agent in pvc la cerera mea.
Dar sa avem cat mai putine cazuri si situatii de aceastea. Drum bun ciresari

--------------------
dacia solenza - B33HRZ
+
crintea1949
post 1 Apr 2006, 14:10
Post #16

Membru incepator

a fost aprobat noul cod rutire , prin legea 49 din 12,03,2006 modificand OG 195 din dec 2003. Obligatoriu centur, trusa sanitara, si stingator de incendiu, fara a se preciza ca in oras sau la circulatia interurmabana.

--------------------
dacia solenza - B33HRZ
+
crintea1949
post 1 Apr 2006, 14:12
Post #17

Membru incepator

cine doreste pe email cod rutier ed 2006 marite si OG 2 pe 2001 c privind regimul juridc al contraventiilor, etalon la data de 13 febr 2006 sa -mi dea mesaj la crintea_stefan@yahoo.com, ca am incercat sa/l pun in fereastra si nu stiu cum.
Sa auyim numai de bine

--------------------
dacia solenza - B33HRZ
+
fermi
post 1 Apr 2006, 20:54
Post #18

Membru incepator

legea 49/2003 va intra in vigoare in septembrie. pana atunci discutam doar de Ordonanta de urgenta 195/12.12.2002 si regulamentul de aplicare a ordonantei de urgenta 195/2002.

This post has been edited by fermi: 1 Apr 2006, 20:55

--------------------
+
crintea1949
post 1 Apr 2006, 22:48
Post #19

Membru incepator

QUOTE(fermi @ 1 Apr 2006, 20:54)
legea 49/2003 va intra in vigoare in septembrie. pana atunci discutam doar de Ordonanta de urgenta 195/12.12.2002 si regulamentul de aplicare a ordonantei de urgenta 195/2002.
*

La 6 luni de la publicarea in monitorul oficial din 20,03,2006, adică in 20,09,2006

--------------------
dacia solenza - B33HRZ
+
adryann288
post 27 Mar 2009, 18:04
Post #20

Membru incepator

Daca mi/a fost incheiat P.V pt savarsirea unei fapte si vreau sa fac contestatie,pot castiga ,avand in vedere ca Politistul de la care am primit amenda nu are nici o proba care sa ateste fapta sau vre/un martor? Avand doar ^PROBA^ ,daca se poate numi proba ,aceea ca el ma vazut facand acel lucru?! As putea castiga, eu avand ca martor cineva din familie?! cool.gif

--------------------
audi A4 combi 2007
+
Batrânul
post 27 Mar 2009, 18:29
Post #21

Membru autentic

Detalii ? Ce "fapta" ai savarsit ?

--------------------
Renault Clio IV 2015 / Life 1.2 16V
Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte...
+
alex.vano
post 27 Mar 2009, 18:34
Post #22

Membru

From: Bucuresti, 5

Parca nu se acceptau rude de gradul 1 ca martor.

--------------------
Renault Clio 75 caluti - numar de sarpe
+
klaus
post 27 Mar 2009, 18:41
Post #23

步步

Group: Moderatori

bine eu stiu ca PV-ul se bucura si de niste prezumtii legale, gen de autenticitate, de legalitate si de veridicitate.
Adica se prezuma ca e autentic, contravenientul trebuind sa demonstreze contrariu, se prezuma ca e legal, contravenientul trebuind sa demonstreze ca ar incalca vreo lege si se prezuma ca e veridic (ca ce e scris acolo a fost si adevarat), contravenientul trebuind sa demonstreze contrariu pentru a inlatura prezumtia.

In ultimul timp lumea spune ca in UE s-ar asocia contraventiile cu faptele penale, motiv pentru care ele ar trebui dovedite, nu ar mai avea la baza prezumtia ca ce constata agentul e si real, insa eu nu am vazut un text de hotarare care sa spuna acest lucru.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th July 2025 - 20:16
Forum Renault