Un cauciuc pe 14-15 tine mai mult ...., Comparativ cu unul pe 13
![]() ![]() ![]() |
Un cauciuc pe 14-15 tine mai mult ...., Comparativ cu unul pe 13
nvp_playboy |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 114 Joined: 24 January 06 From: Roman ![]() |
|
||
--------------------
dacia 1410
1410
- nt 03 wuv Putin traiesc viata, majoritatea doar exista !
|
|||
andutzu_84 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 14 January 06 ![]() |
100.000km ?! nu prea imi vine sa cred...
|
--------------------
Dacia
1310
- ph-XX-xxx Pestele care lupta impotriva curentului moare electrocutat. :P
|
|
driver |
![]()
|
![]() i'm not driving fast, i'm flying low... Group: Members Posts: 542 Joined: 10 November 04 From: South Coast ![]() |
si eu vreu un set de cauciucuri de alea.... numai sa nu coste dublu
![]() |
--------------------
Nissan
Leaf
cu baterie
- RLU
|
|
andutzu_84 |
![]()
|
Eu unul as da 2mil pe un cauciuc care o sa ma tina 100.000km.n
![]() |
--------------------
Dacia
1310
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Durata de viata a unei anvelope dictata de dimensiunile sale depinde doar de circumferinta si de latimea benzii de rulare. In functie de inaltimea talonului, la o aceiasi circumferinta si latime a pneului pot exista anvelope pe 13" sau pe 16" de exemplu. Teoretic, tin la fel de mult.
Ca practic, pneurile de talie joasa (sport) au o compozitie mai moale care sa asigure o aderenta sporita, astfel uzandu-se mai rapid, asta-i alta treaba... Multumit de raspuns, domnu' playboy? ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
Zaheiu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 371 Joined: 3 November 05 ![]() |
Am si eu un cauciuc, continental sa firestone, nu mai stiu, de vreo 60k si arata mai bine ca unul de 15. Cred ca daca a imbatranit cauciucul devine mai dur si se toceste mai greu. Ca nu mai are aderenta si face galme sau se crapa, asta e alta treaba.
|
--------------------
Dacia
Nova chioara
- vl02jcr
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Intradevar 100 000 km e enorm.
Din ce am avut eu, Barum Allweather originale cu ce a fost masina echipata din uzina au tinut cam 50 000 km, dar s-a dus profilul rau de tot, semanau cu cele de formula 1, Montana m-au tinut ~20 000 km(cele mai proaste cauciucuri ever), am mai avut Sava, cu care am trecut de 35 000 km, si acum am Barum Brillantis, voi vedea cat vor tine. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
nvp_playboy |
![]()
|
Intr-adevar cele mai proaste cauciucuri sunt Montana, urmeaza resapatele din targ, la distanta de 1 luna vin resapatele din Praktiker, urmate de toate "promotiile " de la metro , made in Germany; apoi SAVA si Debica aproximativ asemanatoare.
Ma opresc la MATADOR MP58 (profil de iarna) care pe mine m-au tinut 100 000km. Nu sunt reprezentantul firmei, ba chiar am avut probleme cu 2 dintre ele, dar au fost cele mai bune pe care le-am nimerit in 12 ani de cautari. Acum 8 luni , sau rupt pe exterior si interior , banuiesc ca de la supaincarcare, insa profilul era inca bun (3mm). Toate celelalte,slovace,romanesti puse din uzina, au tinut undeva la 50 000km. Apoi avem marcile de prestigiu Good Year, Michelin, Dunloop etc, pe care nu le-am incercat decat de la second, deci nu pot avea o parere obiectiva asupra lor. Un 185/15 suporta mai usor greutatea masinii decat un 165/13 , datorita suprafetei de contact cu solul mai mare , vroiam sa vad daca a testat lucrul asta. Ca un cauciuc sa tina ,trebuie sa stii cum sa pleci, cum sa mergi, cum sa opresti, sa ai unghiuri bune, telescoape bune.Indeosebi la figuranti cauciucurile se duc repede [...] http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=98883 http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=123175 This post has been edited by diaconuliviu: 17 Apr 2006, 07:01 |
--------------------
dacia 1410
1410
|
|
stoianco |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 177 Joined: 5 November 04 ![]() |
Nu prea conteaza dimensiunea cauciucului, toate se uzeaza in functie de cum mergi cu ele (daca compari marimi diferite la acelasi producator).
Matador recomand cu tarie, masina mea a venit asa ceva. La 65K am luat 2 Sava pt fata si cele mai bune 2 cauciucuri originale au ramas pe spate. Dupa inca 25-30K Sava au trecut pe spate si au fost inlocuite de 2 Matador noi, cele 2 vechi de pe spate (Matadoare de 92-93K) unul a ramas de rezerva iar celalalt deja se deformase. |
--------------------
Dacia Logan
PRESTIGE
2006
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.471 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu, ca asta cauta un ban. Postul numarul 10 din acest topic ar putea fi considerat jignire la adresa unui membru al forumului.
Oricum si topicurile de la softpedia vad ca sunt puse ca sa fie, nu ca ar avea bani de passat, kangoo sau gume de 15. Pe scurt, lasa-neeeeee lasa-neeeeeeeee! |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
andutzu_84 |
![]()
|
Am si eu pe masina Matador MP55-plus (profil de iarna).Am 40k cu ele si inca arata foarte bine.Cred ca o sa mai ma tina cel putin 15k.
Recomand Matador! Montana fix 20k.Nici nu se mai cunostea ce profil au avut pe ele... ![]() |
--------------------
Dacia
1310
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Apoi domnii mei, va jigniti reciproc.
Am incercat sa curat pe aici. Cred ca ambii cautati cite o vacanta. Argon ca "provoaca", nvp_playboy ca jigneste. (vezi ce am marcat cu magenta - cine ar fi acei figuranti si cine esti dumneata sa tragi concluziile?) |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
Zaheiu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 371 Joined: 3 November 05 ![]() |
Nu apar pe nimeni, dar cred ca se referea la cei care pleaca cu scartaituri de pe loc (adica se sparg in figuri), pun frane cu blocarea rotilor, etc.
|
--------------------
Dacia
Nova chioara
- vl02jcr
|
|
nvp_playboy |
![]()
|
Fara sa jignesc pe nimeni, faci si dumneata odata un lucru bun .....am tot tacut eu....dar ma terminat omu' asta. si cred ca am avut si o suspendare datorita lui!
Intr-adevar figurantii sunt cei care "rup" cauciucurile la plecare si oprire. Care ar fi putut fi alt sens al cuvantului (pe bune)? |
--------------------
dacia 1410
1410
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th June 2025 - 15:01 |