DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Tratament anticoroziv

valiaviator
post 15 Apr 2006, 13:08
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Poate sa-mi spuna cineva daca mai este nevoie de tratament anticoroziv la Logan? Ma refer la ulei in praguri, usi, etc.

--------------------
dacia logan/laureate 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
radioman
post 15 Apr 2006, 15:02
Post #2

membru D'ala mare

From: Constanta

Teoretic ar trebui ca acest procedeu sa ramana apanajul vechii berline Dacia 1300, dar din experienta iti spun ca , totusi, sunt unele zone unde ar fi binevenit un tratament anticoroziv( eu am folosit '' tectane cavity protection'' de la DenBraven) si am refer aici la zona de sub chederul usilor,zona inferioara a usilor, a capotei motor si portbagaj...Tu decizi daca intervii sau nu wink.gif

--------------------
Skoda Octavia 3 VW Polo V 2017/2019 - CT-xx-HIT
[COLOR=red]Unii se nasc ca un 'original' și mor ca o "copie"..[/COLOR].
+
AL
post 17 Apr 2006, 08:26
Post #3

Member

raspuns: NU! .... dar daca te face sa tre simti mai bine, poti face, dar nu cu ulei in praguri ci cu substante adecvate precum in exemplu de mai sus...

topicul se muta la diverse!

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
argon
post 17 Apr 2006, 08:49
Post #4

Mesaj semiautomat

arata minunat cand te dai jos la costum din masina, si e toata cursa cu ulei pe praguri si in partea de jos a usilor biggrin.gif
Am vazut un logan asa, proprietarul, a doua zi dupa ce a venit cu el acasa s-a apucat de turnat un amestec format din ulei ars si vaselina in praguri si usi...a ramas indoctrinat saracu...cred ca nu mai are rost sa zic ca Loganul l-a luat cu programu' "rabla" biggrin.gif

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
cipri20
post 17 Apr 2006, 11:09
Post #5

Membru autentic

From: Baia Mare

bun, si atunci cu ce produse moderne (nu cu vaselina sau ulei) se poate trata? nu ma refer doar pentru logan. ce mai exista pe piata?

--------------------
VW 1200 1970
+
klaus
post 17 Apr 2006, 11:25
Post #6

步步

Group: Moderatori

Ceara de protectie, parafina... Din astea, speciale pentru asa ceva. Care au bunul obicei sa nu curga (ca om patit, am dat in 3 usi cu ceara de protectie, si intr-a 4-a am dat cu spray de lanturi; la caldura sprayul ala de lanturi a curs. In usile date cu ceara de protectie nu am avut probleme)

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
cipri20
post 17 Apr 2006, 13:39
Post #7

Membru autentic

From: Baia Mare

si unde se gaseste asa ceva? cu ce se aplica? trebuie incazita inainte, nu-i asa?

--------------------
VW 1200 1970
+
valiaviator
post 18 Apr 2006, 05:00
Post #8

Membru autentic

QUOTE(klaus @ 17 Apr 2006, 12:25)
Ceara de protectie, parafina... Din astea, speciale pentru asa ceva. Care au bunul obicei sa nu curga (ca om patit, am dat in 3 usi cu ceara de protectie, si intr-a 4-a am dat cu spray de lanturi; la caldura sprayul ala de lanturi a curs. In usile date cu ceara de protectie nu am avut probleme)
*

Fii amabil si spune-ne pe unde putem gasi asa ceva in Bucuresti!

--------------------
+
eXtenSion
post 19 Apr 2006, 22:43
Post #9

Membru autentic

Cred ca ar mai fi intrebarea: Daca nu avem de gand sa cumparam solutii speciale care totusi costa, e mai bine sa dam cu ulei ars, nu ?

In break am asa ceva in usi, a curs intr`adevar, dar dupa o vreme s`a asezat si cred ca ajuta, nu?

--------------------
facebook groups e mult mai naspa decat un forum
+
valiaviator
post 20 Apr 2006, 05:56
Post #10

Membru autentic

QUOTE(eXtenSion @ 19 Apr 2006, 23:43)
Cred ca ar mai fi intrebarea: Daca nu avem de gand sa cumparam solutii speciale care totusi costa, e mai bine sa dam cu ulei ars, nu ?

In break am asa ceva in usi, a curs intr`adevar, dar dupa o vreme s`a asezat si cred ca ajuta, nu?
*

Intrebarea intiala se referea la Logan. Cit despre Brlina si Break nu incape indoiala ca este necesar acest lucru.

--------------------
+
argon
post 20 Apr 2006, 06:39
Post #11

Mesaj semiautomat

Dar nu ars, nu cred ca e o avere cativa litri de T90, sau M40 de peco, are proprietati mai bune, si nici nu face asa mizerie. Plus ca uleiul ars e si cancerigen.

Si la Logan ar merge in usi vaselina, pentru ca nu curge decat cand e foarte cald afara, si nu mult, se poate sterge cu o carpa odata pe saptamana si nu se va vedea nimic la suprafata.

Cit despre Brlina si Break nu incape indoiala ca este necesar acest lucru.

Cat de diferita crezi ca e tabla la vechea Dacie fata de Logan? iti zic eu ca e acelasi lucru, diferenta e ca Loganul e recent aparut. Problema e ca Loganul e gandit(sau ar trebui sa fie) fara locuri critice in care se poate aduna apa.
Daca se scurge nu are nimic, nu e necesar nici un tratament, dar daca apa va balti in oarecare locuri ale caroseriei, un tratament anticoroziv e esential.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Lucian BLK
post 20 Apr 2006, 17:12
Post #12

membru blue extreme

From: Pitesti - Bucuresti

QUOTE(argon @ 20 Apr 2006, 07:39)
Cat de diferita crezi ca e tabla la vechea Dacie fata de Logan? iti zic eu ca e acelasi lucru, diferenta e ca Loganul e recent aparut.
Esti sigur?

--------------------
Renault Megane Bicorp 1.6 16V 2007
Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz
+
valiaviator
post 20 Apr 2006, 19:47
Post #13

Membru autentic

QUOTE(argon @ 20 Apr 2006, 07:39)
Dar nu ars, nu cred ca e o avere cativa litri de T90, sau M40 de peco, are proprietati mai bune, si nici nu face asa mizerie. Plus ca uleiul ars e si cancerigen.

Si la Logan ar merge in usi vaselina, pentru ca nu curge decat cand e foarte cald afara, si nu mult, se poate sterge cu o carpa odata pe saptamana si nu se va vedea nimic la suprafata.
Cat de diferita crezi ca e tabla la vechea Dacie fata de Logan? iti zic eu ca e acelasi lucru, diferenta e ca Loganul e recent aparut. Problema e ca Loganul e gandit(sau ar trebui sa fie) fara locuri critice in care se poate aduna apa.
Daca se scurge nu are nimic, nu e necesar nici un tratament, dar daca apa va balti in oarecare locuri ale caroseriei, un tratament anticoroziv e esential.
*

Poate fi aceeasi tabla(desi nu cred), dar daca e tratata corespunzator nu ar trebui sa ne mai facem probleme.

--------------------
+
paulica
post 30 Apr 2006, 01:36
Post #14

Membru autentic

Group: Validating

Radioman, de unde ai luat tu Tectane? Ca mie reprezentatul DenBraven Sud mi-a zis ca nu au nici macar unul?

--------------------
Pegas 22 2006 - TL 11 PAA
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th June 2025 - 19:51
Forum Renault