DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> probleme la partea electrica

blade
post 27 Apr 2006, 09:35
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: galati

Am si eu o intrebare ptr voi . Am o dacie break din 2002 si nu imi merge stergatorul spate,luminile din habitaclu, luminile de mers inapoi,bricheta si unde trebuie sa vina siguranta cand am incercat sa o pun frigea si am scos-o.Ce sa aiba, vreun scurt.

--------------------
dacia break - BR 05 BUT
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cik83
post 27 Apr 2006, 09:41
Post #2

Member

Da. Cred ca ai un scurt pe undeva. Verifica bricheta, sa nu ai scurt pe acolo. Daca nu pe la stergatorul spate. Nu te juca cu astea.

--------------------
Dacia Berlina 1310 MLS 1986 - No information
+
wolfin
post 27 Apr 2006, 10:00
Post #3

Haha

From: Bucuresti

cand vine vorba de partea electrica( si aici nu ma refer la becuri sau relee) nu este de glumit. fuga la un electrician-mai bine dai 500 mii decat.....

--------------------
pegas 3120 ... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 - Curand de provincie
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
gti98
post 1 May 2006, 18:03
Post #4

Membru autentic

Servus dragilor!
Am si eu o intrebare mica: Nu imi mai functioneaza luminile de mers inapoi. Au trecut printr-o perioada cand se aprindeau dupa un timp de la introducerea in marsarier; apoi, un timp functionau intermitent (se aprindeau cand masina se deplasa efectiv inapoi!).
Eu cred ca 99% e belea de la dispozitivul ala de pe cutia de viteze. Intrebare:
--Daca desurubez obiectul suspect ( e o Dacia Nova GTi, aprilie 1998 ), curge uleiul din cutie??? Multumiri anticipate.
Imi cer si scuze, poate sunt cumva off-topic dar nu am gasit alt grup de discutie mai apropiat ca tematica.
Astept cu nerabdare!!!

--------------------
Dacia Nova GTI GTI 98 - IS 57 ENB
+
didosdoru
post 1 May 2006, 20:25
Post #5

Membru autentic

QUOTE(gti98 @ 1 May 2006, 19:03)
Servus dragilor!
Am si eu o intrebare mica: Nu imi mai functioneaza luminile de mers inapoi. Au trecut printr-o perioada cand se aprindeau dupa un timp de la introducerea in marsarier; apoi, un timp functionau intermitent (se aprindeau cand masina se deplasa efectiv inapoi!).
--Daca desurubez obiectul suspect ( e o Dacia Nova GTi, aprilie 1998 ), curge uleiul din cutie??? Multumiri anticipate.
Imi cer si scuze, poate sunt cumva off-topic dar nu am gasit alt grup de discutie mai apropiat ca tematica.
Astept cu nerabdare!!!
*

Stai fara grija, nu curge ulei din cutie de loc. Eu pe acolo si pun ulei la cutie pt ca busonul de umplere e gripat.

--------------------
Dacia/Opel Pick-Up/Logan MCV/Astra G 2003/2009/2000 - GL O6 HKV / 53 DGD
+
electric
post 1 May 2006, 20:41
Post #6

in cautare de informatii

QUOTE(didosdoru @ 1 May 2006, 21:25)
Stai fara grija, nu curge ulei din cutie de loc. Eu pe acolo si pun ulei la cutie pt ca busonul de umplere e gripat.
*

sigur va curge uleiul din cutie. este vorba de cutie de nova care are intrerupatorul pentru marsalier jos in dreptul rotii stinga , si nu cum are berlina la acelasi nivel cu busonul.

--------------------
dacia Logan 2012
[COLOR=red][SIZE=7][B]
+
electric
post 1 May 2006, 20:43
Post #7

in cautare de informatii

QUOTE(gti98 @ 1 May 2006, 19:03)
Servus dragilor!
Astept cu nerabdare!!!
*

daca faci operatia de schimbare destul de repede va curge putin ulei .si apoi poti completa ceea ce a curs.

--------------------
dacia Logan 2012
[COLOR=red][SIZE=7][B]
+
electric
post 1 May 2006, 20:47
Post #8

in cautare de informatii

QUOTE(blade @ 27 Apr 2006, 10:35)
Am si eu o intrebare ptr voi . Am o dacie break din 2002 si nu imi merge stergatorul spate,luminile din habitaclu, luminile de mers inapoi,bricheta si unde trebuie sa vina siguranta cand am incercat sa o pun frigea si am scos-o.Ce sa aiba, vreun scurt.
*

vezi ca este posibil ca motorasul de la stergator sa fie blocat. despa firele care vin in hayon la motoras dupa care pune siguranta si vezi daca se mai incinge

--------------------
dacia Logan 2012
[COLOR=red][SIZE=7][B]
+
gti98
post 4 May 2006, 12:10
Post #9

Membru autentic

QUOTE(electric @ 2 May 2006, 07:43)
daca faci operatia de schimbare destul de repede va curge putin ulei .si apoi poti completa  ceea ce a curs.
*

Mersi pentru sugestie, da' tocmai aici e clenciul! As vrea sa evit schimbarea aia; fie sa-l repar cumva, fie sa-mi dau seama daca nu cumva problema e de la piesa de impingere (coclenderul respectiv are o tija al carei capat e impins de o alta piesa din cutie, care ar putea fi aia scurta, roasa, rupta, caz in care am cumparat degeaba coclender nou!!) Scuzati-ma, poate sunt cam "chisat" dar sunt pur si simplu patit!
Inca o data multumesc pentru informatii tuturor!!

--------------------
Dacia Nova GTI GTI 98 - IS 57 ENB
+
C_o_S
post 7 Sep 2006, 08:22
Post #10

Membru incepator

From: BRASOV

Am si eu o nedumerire si postez aici: exista 2 fire care intra in blocul motor (cu 2 papuci) pe undeva pe sub bobina (dacia 1310 tx '92). Ce rol au firele astea? Pt ca zilele trecute am observat ca unul era iesit din papucul lui. L-am pus la loc dar nu au aparut imbunatatiri sesizabile in functionarea motorului. Multumesc

--------------------
Dacia 1310 TX 1991 - BV-68-SMB
Viața-i grea, noroc că-i scurtă...
+
vi_escu
post 7 Sep 2006, 09:38
Post #11

Membru somnambul

From: republica procurorilor

Este vorba de firele de la sondele de presiune ulei sau la ce te referi? Direct pe blocul motor nu sunt nici un fel contacte.

--------------------
Logan ABS plus 1,6MPi . 2007
Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
+
C_o_S
post 7 Sep 2006, 09:52
Post #12

Membru incepator

QUOTE(vi_escu @ 7 Sep 2006, 10:38)
Este vorba de firele de la sondele de presiune ulei sau la ce te referi? Direct pe blocul motor nu sunt nici un fel contacte.
*

In fata bateriei, pe motor e prinsa bobina la mine. Sub bobina, imediat sub capacul de la chiulasa, sunt 2 papuci in care intra 2 fire, inclin sa cred ca masa pt ca nu au tensiune. Unul dintre firele alea era scos...

--------------------
+
Alex G.
post 7 Sep 2006, 10:00
Post #13

Membru autentic

Sunt firele de la sondele de temperatura lichid de racire. Una este pentru ceasul din bord, cealalta este pentru becul afiliat ceasului.

Intr-adevar sunt niste mase. Plusurile merg direct pe indicatoarele din bord.

Alexe

This post has been edited by Alex G.: 7 Sep 2006, 10:00

--------------------
- - -
+
vi_escu
post 7 Sep 2006, 10:03
Post #14

Membru somnambul

From: republica procurorilor

Acolo sunt sondele de temperatura a lichidului de racire, cea din stinga pentru indicatorul cu ac si cea din dreapta pentru termocontact (fir verde), Daca le scoti nu mai ai indicatiile respective. Daca pui la masa firul verde vei constata ca ti se aplinde un bec de avertizare la bord. Mai strage papucii usor si nu vor mai sari. Ai grija sa nu se desprinda lamela de pe sonda, nu forta, e cam debila!

--------------------
Logan ABS plus 1,6MPi . 2007
Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
+
C_o_S
post 7 Sep 2006, 10:05
Post #15

Membru incepator

173.gif Si ce fericit eram ca numai aici nu am propbleme, nu mi se parinde niciodata becul oricat de forjata era...
Merci Alexe & vi_escu

This post has been edited by C_o_S: 7 Sep 2006, 10:07

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th May 2025 - 00:12
Forum Renault