O inventie, Nou model de toba
![]() ![]() ![]() |
O inventie, Nou model de toba
paulica |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Validating Posts: 760 Joined: 2 August 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Pegas
22
2006
- TL 11 PAA
|
|||
OVIDIUS |
![]()
|
![]() bogat în valori simple Group: Members Posts: 1.726 Joined: 14 February 05 From: Orasu' lui Bucur ![]() |
Frumoasa ideea...Sa intelegem ca este doar la stadiul de brevet...?
This post has been edited by OVIDIUS: 28 Apr 2006, 13:42 |
--------------------
Renault
Laguna
2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004 Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
|
|
paulica |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Validating Posts: 760 Joined: 2 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai cam asa având in vedere ca a fost prezentata prin oct-nov 2005.
|
--------------------
Pegas
22
2006
- TL 11 PAA
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Sa ma scuze inventatorii si cei care ii sustin in ideea asta a lor.
Inteleg ca se poate sa reduca zgomotul chiar si cu 10000%. Dar sa spui ca reduce nivelul NOXELOR e putin cam fortat tinand cont ca nu se spune nimic de ceva convertoare catalitice suplimentare. |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Interesul meu la achizitionarea unei tobe noi (si probabil scumpe) ar fi reducerea zgomotului. De reducerea noxelor as fi interesat ca ecologist sau daca statul ar oferii ceva facilitati fiscale (impozit mai mic, rovigneta mai ieftina, etc.)
|
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
reduce si noxele, da' probabil in primii 100 km de functionare, dupa se va satura cu "noxe" si nu mai trece nimic prin ea
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
paulica |
![]()
|
Mai fratilor. Dupa ce vorbii cu nenea care imi face toba, am aflat ca ei pun niste pereti in loc de site. Ei cu ceva chinuiala se poate face o toba cu multi pereti aranjati astfel incât sa dea o miscare elicoidala gazelor. Adica ceva cam in attachuri.
Scuzati calitatea desenelor nu prea le am cu asa ceva. pereti1.JPG ( Size: 10.94k ) Number of downloads: 50 pereti2.JPG ( Size: 9.17k ) Number of downloads: 43 peretepar.JPG ( Size: 6.25k ) Number of downloads: 40 pereteimpar.JPG ( Size: 6.33k ) Number of downloads: 37 Bafta si spor la munca P.S. La nova stutul de intrare e f. mic. Practic teava de legatura NOVA + finala Nova = finala SN. P.P.S. Trebuie pus numar par de pereti in toba This post has been edited by paulica: 29 Apr 2006, 11:51 |
--------------------
Pegas
22
2006
- TL 11 PAA
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
da' totusi eu nu inteleg cum peretii aia reduc noxele cu 45 %....
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
andutzu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 385 Joined: 19 December 04 ![]() |
Ar fi interesant daca ar explica cineva care e principiul de functionare.Poate mai intelegem si noi ceva...
|
--------------------
Dacia
1310
- PH 23 ALX REMAT Tuning.
|
|
Adrian_Solenza |
![]()
|
![]() Solenza... prima iubire! Group: Members Posts: 912 Joined: 4 July 04 From: Buc (Ap. Patriei) ![]() |
Bine, bine noxele se reduc, dar motorul le da afara! Intrebare: unde se duce materia aia? Noxele, fumul? Sau e o noua tehnologie care face ca obiectele sa dispara asa, in aer?
![]() This post has been edited by Adrian_Solenza: 29 Apr 2006, 14:23 |
--------------------
Citroen
C3
1.4Hdi 2011
- Inca numere rosii...
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Se duc cand speli masina in fata blocului.
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
paulica |
![]()
|
@ argon: Nici eu dupa cum am scris in post nr.1
Iar cu principiu de functionare nu stiu. E careva care se incumeta sa contacteze autorii???? Probabil ca datorita traseului elicoidal lung si exact pe lânga pereti gazele se racesc foarte mult si majoritatea se dizolva in vaporii de apa care sunt din belsug. Si atunci ies altfel de gaze d-acolo. Probabil am zis, nu dati cu paru'. This post has been edited by paulica: 29 Apr 2006, 20:00 |
--------------------
Pegas
22
2006
- TL 11 PAA
|
|
argon |
![]()
|
apa nu e acolo tot timpul, numai cand e umezeala in aer, mai ales la drumuri scurte prin oras. Deci apa e cand se vede la benzinare aburul alb in toba, in rest, vara cand e cald afara,sau la drumuri lungi cand apuca sa se incalzeasca traseul de esapamant, in orice toba finala e perfect uscat...
Eu zic ca autorii sunt niste sarlatani, buni de invitat la garsoniera la DD, sa prosteasca pe aia 2 telespectatori care se uita...parerea mea.. Inca un exemplu da sarlatanie, din alte tari de data asta, care cica ar mari puterea motorului cu 35 de cai... E in genul Dura Lube http://www.turbonator.com/index.html?id=adWordsTurbonator 30-Day Money Back Guarantee sariti ca superoferta ![]() This post has been edited by argon: 29 Apr 2006, 19:01 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
|
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
GolfIII |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 506 Joined: 5 April 04 ![]() |
Apa este tot timplul in gazele de evacuare, chiar daca nu se vede intotdeauna. Dar poate sa treaca si Dunarea prin teava aia ca noxele si oxizii aia de carbon tot nu au cum sa se dizolve in ea.
Inventiv mai este romanul... cate metode nu descopera el sa-l pacaleasca pe celalalt... |
--------------------
Volkswagen
Golf III
1995
|
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu ma pricep f bine, nu dati cu parul, dar multitudinea aia de pereti, nu reduce din putere? Adica, daca scot toba, obtin 1/2 HP in plus, dar daca fac traseul gazelor foarte sinuos, nu scade performanta?
Scuze daca am scos o prostie... |
--------------------
Tucson
JM
2007
- . Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|
argon |
![]()
|
nu e nici o prostie, e adevarat, si catalizatorul diminueaza din putere.
Chestia aia va strica echilibrul de presiune din traseul de evacuare. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
paulica |
![]()
|
E mult de discutat fratilor.
Multitudinea aia de pereti nu prea poate (chiar deloc) sa fie mai mare de 8. Sa zicem ca pui 6 pereti. Rezulta un parcurs mediu (intre doi pereti interiori) cam de 107 mm. Deci cam 700 mm fata de cei 400 ai tobei. Deci e ca si cum ar trece gazele printr-o teava de 700 mm lungime, teava care are are un Dn (diametru nominal) de 60 -> 62 mm, presupunând ca toba este construita "stadion" cu 120x190 mm. Bineinteles neglijam expansiunea gazelor dupa ce trec de fiecare " gaura" si implicit contractia lor inainte de alta "gaura". Problema mare este alta. Curgerea gazelor sa nu fie turbionara. Ca daca devine turbionara mai bine ne lasam pagubasi. Apropo este careva tare la mecanica fluidelor si stie sa modeleze curgerea? Cu Nastran sau Patran sau ce-o mai fi iesit nou? Si daca vrei sa fii smecher ii pui si o teava nu foarte groasa pe mijloc cam ca in attach. O data te ajuta când sudezi peretii, a doua oara "forteaza" gazele sa o ocoleasca lungind un pic traseul. toba.JPG ( Size: 11.81k ) Number of downloads: 45 Numai sanatate This post has been edited by paulica: 2 May 2006, 07:34 |
--------------------
Pegas
22
2006
- TL 11 PAA
|
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
ma bag si eu nepriceputeanu...
la ce ne trebe un traseu cat mai lung?.. adica bine.. zgomot, pe un traseu mai lung filtrele/sitele/etc pot fi mai multe astfel filtrand ceva mai bine mai scazand din noxe.. dar puterea? adica eu stiu ca traseul de evacuare in sine cu catalizator, toba mediana, finala.. scad puterea motorului cu 10% parca.. in fine, putem sa punem o teava directa cat mai dreapta de calibru corspunzator, facuta din otel inalt-aliat, sau ceva superrezistent la temperatura si mergem cu juma de metru de flacara in urma.. inteles, zgomot si poluare din plin, dar puterea nu este maxima? asadar la toba prefer un compromis.. noxe in nivelul lor de acceptare a normelor de poluare, zgomotu la fel si sa aiba si putere masina cat de cat. ca alfel putem umple portbagaju de tobe si site si filtre si catalizatoare sa scoata ozon pe esapament si sa obtinem cam 1%din puterea motorului. nici asa nu-i bine.. standard ce are? |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
Patefon |
![]()
|
![]() Membru gajait Group: Members Posts: 90 Joined: 24 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu m-as baga la criticat asa repede. Daca nemernicia are nu-stiu ce substante active pe peretii elicoidali si prin curgerea gazelor se asigura neutralizarea si amortizarea zgomotului concomitent ai un fel de 2 in 1. Si atunci cam merita.
EDIT: Am parcurs cateva pagini d-ale inventatorului si retrag c-am spus. E dus rau cu pluta ![]() This post has been edited by Patefon: 2 May 2006, 16:14 |
--------------------
Seat
New Leon
2006 Sport
- B-#######-11/8 Cu stima,
Patefon |
|
cristian scintei |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 66 Joined: 3 March 06 ![]() |
Asta aduce a un pic de teapa la fel ca tobele cumparate de mine de la Borla si care au tinut cateva luni desi erau garantate 6 ani. Eu zic ca ca reducerea noxelor poate fi facuta in proportie de 100 % daca se astupa toba la capat.
![]() |
--------------------
solenza
scala
- is-72-cjy
|
|
albertoturbo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 31 March 06 ![]() |
QUOTE(argon @ 29 Apr 2006, 19:52) apa nu e acolo tot timpul, numai cand e umezeala in aer, mai ales la drumuri scurte prin oras. Deci apa e cand se vede la benzinare aburul alb in toba, in rest, vara cand e cald afara,sau la drumuri lungi cand apuca sa se incalzeasca traseul de esapamant, in orice toba finala e perfect uscat... Eu zic ca autorii sunt niste sarlatani, buni de invitat la garsoniera la DD, sa prosteasca pe aia 2 telespectatori care se uita...parerea mea.. Inca un exemplu da sarlatanie, din alte tari de data asta, care cica ar mari puterea motorului cu 35 de cai... E in genul Dura Lube http://www.turbonator.com/index.html?id=adWordsTurbonator 30-Day Money Back Guarantee sariti ca superoferta ![]() sa inteleg ca e chiar vrajeala cu dura lube ? ai informatii in sensul asta ? |
--------------------
logan
1.5 dci
- B-o92200
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 08:34 |