DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ceva ciudat, foarte ciudat

zkonel
post 3 May 2006, 22:31
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut,
Sa va povestesc ce mi s-a intamplat..
In data de 1 mai venind de la mare.toate bune si frumoase..la o viteza medie de 100-110 km/h, park auzeam ceva ciudat la schimbarea treptelor ca si cum motorul ar ramane turat.asta pana cand normal si firesc gropi si intradevar observ ca motorul ramanea turat pe la vreo 2000 si ceva de ture.cu masina pe loc ea continua sa stea la 2mii, am accelerat in gol si se misca acul normal dupa ce pedala trecea de pragul de 2mii apoi revenea inapoi la 2mii,repetand secventa de cateva ori se potolea si statea normal la 800..Si toata povestea asta s-a repetat de vreo cateva ori.
Ajuns in oras si pana azi nu a mai facut.
Mi s-a parut f ciudat..A mai patit cineva asta..care este problema..sau care ar putea fi cauza??..
PS: Supernova masina..

Numai bine...

--------------------
Dacia SupeRNova - PH
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
pastrama
post 3 May 2006, 22:51
Post #2

scursura umana

From: Ct

Sa fie "motorasul pas cu pas" ?

--------------------
Tedei - -
+
DragosP
post 4 May 2006, 06:56
Post #3

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

Știu că e ciudat când ți se întâmplă, însă problema e destul de comună și des întâlnită. Caută și tu pe aici (secțiunea DSN, SLZ, "Probleme frecvente" de la DSN) despre "relanti instabil", "motor pas cu pas" și te vei lămuri despre ce e vorba și ce poți să faci.

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
bj
post 4 May 2006, 19:12
Post #4

membru de nevoie

From: Bucuresti

motoras pas cu pas sau daca vrei tot ansamblul: corp clapeta.

Am avut si eu problema asta. Am incercat sa curat motorasul pas cu pas, dar se pare ca la mine electrovalva era dusa de tot.

Asa ca am cumparat corp clapeta de la Ovidiu din Vitan (am dat cam 3 milioane) si l-am schimbat cu totul. Operatia de schimbare poti sa o faci si singurel dupa tutorialul de curatare al motorasului pas cu pas (numai ca e mai simplu: nu mai scoti motorasul pas cu pas de pe corpul clapeta ci schimbi corpul cu totul).

Sfat: cauta corpul clapeta prin targ. In service autorizat Dacia era peste 8 milioane mad.gif

--------------------
Skoda / BMW Fabia Variant - de munca / F650 - capra exLeon, exDSN - B-65-xxx
BMW F650ST - tot un fel de capra
+
zkonel
post 4 May 2006, 22:42
Post #5

Membru incepator

Va multumesc frumos tuturor.
Deocamdata mai am rabdare. Sa vedem daca mai apare problema.
De atunci pana acum nu a mai facut.
Am schimbat bujiile astazi + pe partea lor....55 RON cu tot.

--------------------
Dacia SupeRNova - PH
+
Ruxi
post 5 May 2006, 07:54
Post #6

Ruxi

From: bv

din explicatii si eu cred ca este motorasul, dar un prieten a patit similar si se bloca cablul de acceleratie (un fir rupt din impletitura cablului tinea si facea sa nu mai revina tot cablul... dupa ce a taiat firul respectiv, cabul devenind foarte putin mai subtire totul a fost OK) - si el patea similar dar la o turatie de 2500-2700 de ture... ca a mers o buna bucata numai cu ambreiajul - berbec mare...

--------------------
Dacia Logan 2007 - bv 99-xxx
+
spiridon
post 6 May 2006, 17:13
Post #7

Membru autentic

From: Iasi

Un lucru e sigur nu e de la motorasul pas cu pas !
1. Poate fi de la intepenirea clapetei (adica are ceva depuneri si nu se mai inchide etans sau s-a intepenit la balamale) - se curata cu spray de contacte dat direct pe mizerie de jur imprejurul clapetei si pe balamale;
2. Poate fi de la intepenirea pirghiilor (de sub filtru de aer) care misca clapeta (le vezi prin stinga cind misti acceleratia - spray de contacte la greu pe articulatii (problema ce apare mai ales iarna ! valabil si pentru puntul 1)
3. 51 % de la cablu de acceleratie - (daca mai face figuri merita sa-l schimbi ~ 200 k), dar daca e in stare buna poate fi uns - o data prin compartimentul motor la intrarea in teaca si o data pe deasupra pedalei de acceleratie - bine ar fi cu un spray cu ulei din acelea doate si cu un tubulet rosu pentru acces dificil, dar merge si cu ulei bagat cu o siringa normala cu un ac mai lung.

Vorbesc din experienta: sunt patit cu problemele de mai sus ! O faza demna de luat in seama este faptul ca mi s-a rupt cablu de acceleratie in plin centru si...am tras ce a mai ramas din cablu din teaca lui, apoi l-am ghidat pe sub capota , pe deasupra compartimentului de aerisire, am deschis geamul si am mers cu acceleratie "la mina" (inclusiv pe niste pante si pe linga niste agenti de circulatie) mai mult de 30 minute pina acasa ! dupa care am procedat la schimbarea lui de voie !

--------------------
Dacia Supernova - prima iubire, a inceput in... 2001 - IS-
inginer - frezez si programez chei, repar telecomenzi, immo off 0741024494
+
zkonel
post 7 May 2006, 22:38
Post #8

Membru incepator

Sfaturile lui Spiridon sunt f bune si de luat in calcul; tin sa va spun ca nici pana astazi nu a mai facut figuri masina, prin oras si un pic in afara, eu zic totusi sa fie de la cablu sau clapeta, nu am umblat inca la nimik la ea.
Faza cu acceleratia la mana..trebuie sa fie tare comica:).
Bafta...

--------------------
Dacia SupeRNova - PH
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th May 2025 - 22:28
Forum Renault