Completare ulei cutie.
![]() ![]() ![]() |
Completare ulei cutie.
rerecroS |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 140 Joined: 28 April 06 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2.1
2005, 1.5 dci 80CP
|
|||
carmechanic |
![]()
|
![]() Sudez...deci exist ! :) Group: Members Posts: 43 Joined: 5 November 04 From: Cluj - Napoca ![]() |
La Dacie uleiul din cutia de viteze trebuie schimbat la fiecare 10000 km (s-au mai repede daca folosesti masina in conditii grele)
Nu stiu citti km ai parcurs in 7 ani,dar oricum uleiul nu are voie sa fie tinut mai mult de 3 ani; suprafetele de metal actioneaza ca un catalizator,iar uleiul se altereaza in timp. Oricum,mecanicul trebuia sa schimbe complet uleiul,nu sa adauge ! Chiar daca pui ulei romanesc de transmisie,e o.k daca-l schimbi la timp. Ai grija ca nivelul uleiului sa fie maxim tot timpul. |
--------------------
Dacia
1410
1987 Inteligenta este un lux
|
|
amc |
![]()
|
![]() 2 trancane Group: Members Posts: 603 Joined: 28 November 05 From: Bucuresti ![]() |
UTOPIE curata ce spui tu acolo??
|
--------------------
YUGO
Zavzta
2007/prestige
- 1-B-NU-IS--chhh
|
|
rerecroS |
![]()
|
Eu stiam ca uleiul din cutie nu trebuie schimbat niciodata .. dar ma rog.
PS: ai vazut ca este vb. despre uleiul de cutie si nu cel de motor, da ? |
--------------------
Renault
Megane 2.1
2005, 1.5 dci 80CP
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
LA vechea Dacie trebuie schimbat, inclusiv la Supernova, La Solenza si Logan e pe viata.
La supernova schimbul se face la 60 000 km, la berlina la 20 000..asa zice cartea..daca nu ma insel, dar practic merge schimbat si la 50 000 km, atata timp cat nu pierde. Mai mult de 50 000 km nu e bine, eu am schimbat prima oara la 60 000 km, si nu arata bine de loc..era degradat rau.. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
rerecroS |
![]()
|
Nu am ajuns nici macar la 50.000 cu ea. O sa-l schimb, totusi, cu prima ocazie.
Intrebarea #2: semeringurile alea de la planetare: cum arata/ ce rol au/ cat de scumpe sunt/ cat de greu sunt de inlocuit ? Sa le schimb si pe alea daca tot umblu pe-acolo |
--------------------
Renault
Megane 2.1
2005, 1.5 dci 80CP
|
|
carmechanic |
![]()
|
![]() Sudez...deci exist ! :) Group: Members Posts: 43 Joined: 5 November 04 From: Cluj - Napoca ![]() |
amc si rerecroS,v-ati uitat vreodata macar in cartea "Autoturismul Dacia 1300 ?"
sau in alte carti cum sunt cele de Mihail Stratulat ? Sau va luati numai dupa ce spun mecanicii de "weekend" ? Daca uleiul nu ar trebui schimbat niciodata,atunci de devine inchis la culoare dupa un rulaj nu prea lung ? Intradevar sunt masini la care uleiul din cutia de viteza se schimba la intervale mari, de ex la Volvo. (dupa vreo 80.000 km - uleiul este inca transparent si curat) This post has been edited by carmechanic: 6 May 2006, 10:05 |
--------------------
Dacia
1410
1987 Inteligenta este un lux
|
|
rerecroS |
![]()
|
Ok, dar intrebarea mea era cu totul alta.
Si NU, nu am citit nici o carte din cele precizate de tine. |
--------------------
Renault
Megane 2.1
2005, 1.5 dci 80CP
|
|
licrimon2002 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 10 May 05 ![]() |
Corecte toate parerile despre uleiul din cutie. Cred ca e mai bine daca nu e tinut cu zecile de ani, avand in vedere ca are si el o garantie. Dar cel mai important e sa nu fie cutia sub nivel, sau goala.
Cat despre uleiul de pe cutie, personal nu cred ca exista dacie fara ulei pe cutie, doar cele goale, uscate ![]() |
--------------------
DACIA
1310 L
(1994) si LOGAN (2006 1.5 dci)
- xx xx xxx
|
|
gti98 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 700 Joined: 12 November 05 ![]() |
QUOTE(rerecroS @ 6 May 2006, 04:58) Nu am ajuns nici macar la 50.000 cu ea. O sa-l schimb, totusi, cu prima ocazie. Intrebarea #2: semeringurile alea de la planetare: cum arata/ ce rol au/ cat de scumpe sunt/ cat de greu sunt de inlocuit ? Sa le schimb si pe alea daca tot umblu pe-acolo Orice ulei are un interval de "viata", de functionare. Unele sunt mai bine aditivate si conservate, dar nici un ulei nu va depasi un interval de ordinul a 1-1,5 ani pentru ulei de motor sau 3, poate 5 ani la cutie, unde nu intra in contact cu gaze de ardere, mai agresive chimic (asta chiar daca masina nu a facut nici un km) Pe de alta parte, la masinile care ruleaza se ia in consideratie kilometraj. Am vazut ulei de motor pentru 60.000 km (!!!). Pentru cutie nu am auzit de limite mai mari. Uleiul romanesc (T80/90EP2) era recomandat a fi schimbat la 15000km. Si eu cred ca e important sa completezi uleiul, chiar daca depasesti parcursul recomandat. La cutia de berlina cantitatea recomandata de Reno era de 1,64litri (pusi in cutia golita) Umpluta pana la limita gaurii de umplere, primeste cam 1,9 litri, dar are tendinta sa arunce afara. Despre simeringurile cutiei da Dacie se poate spune ca a) sunt in general proaste si nu etanseaza ![]() Pierderea indelungata de ulei din cutie va duce la functionarea "uscata" si la deteriorarea rulmentilor, cu consecinte neplacute si costisitoare de reparatii. (Atentie, cutia are niste reglaje destul de delicate, altfel se poate uza rapid, functioneaza zgomotos si e posibil sa mearga greu comanda schimbarii treptelor...) Citeam un articolas care calcula ponderea cheltuielilor cu lubrifierea in bugetul automobilului; poate s-a mai schimbat cate ceva din 1975 (benzina e probabil mai scumpa!!), dar atunci era vorba de 1,5%!!! Asa ca nu va zgarciti la ulei!!! Bafta!! |
--------------------
Dacia Nova GTI
GTI 98
- IS 57 ENB
|
|
ciuhapu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 83 Joined: 24 February 06 From: . ![]() |
Salut,
Stie cineva daca se gaseste simeringul de la axul de comanda a cutiei? La mine curge pe acolo, cutie cu 4 trepte an 1981, planetare lungi. |
--------------------
...
...
...
|
|
amc |
![]()
|
![]() 2 trancane Group: Members Posts: 603 Joined: 28 November 05 From: Bucuresti ![]() |
normal
desfaci capacul cutiei (carter ambreiaj) ca sa-l schimbi |
--------------------
YUGO
Zavzta
2007/prestige
- 1-B-NU-IS--chhh
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Eu am avut inainte de peco T90, recent am pus Texaco geartex 80w90, si nu se compara..se vede diferenta mai ales la cald.
PS a intrat 2,4 litri, cutie 5 trepte. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 01:07 |