DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Turul Romaniei, 5000 km cascand ochii prin tara

Littledevil
post 6 May 2006, 00:44
Post #1

Membru incepator

Group: Members

La inceputul lunii iulie am de gand sa fac turul Romaniei, care ar contine cam 5000 de km (cu rotunjire in +) dupa itenerariul din capul meu.
Cel mai bine atasez poza pt ca este destul de alambicat (l-am numerotat) pt a fii mai usor de descifrat smile.gif
Astept sugestii si critici.

Attached thumbnail(s)
image_map1.gif ( Size: 453.33k ) Number of downloads: 5399

--------------------
Volkswagen Passat 1.9 TDI - B 77 MSC
As fii fericit daca as avea noroc de bani, cum am de prosti!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
laurian
post 6 May 2006, 21:30
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

Frumos.
As face altfel o singura chestie: Sighet-Baia Mare peste Gutin, chiar daca nu as mai trece prin Satu Mare.

--------------------
Logan MCV 1.6 16V 2006 - B39xxx
Asus 636 ; SPVM700;
Intek H520 +KL40+President ML145
+
ursul-alb
post 8 May 2006, 10:53
Post #3

Membru autentic

From: Iasi

1. nu are Campulung – Brasov prin Rucar – Bran, da ma gandesc ca ai trecut prin el si de asta l-ai sarit acum

2. chiar daca sunt din Iasi si poti sa ma crezi subiectiv, a nu vizita Iasul mi se pare un minus mare; e un oras in care ai ce vedea, mai ales ca vizitator, cel putin 2 zile.

3. P.Neamt - Reghin - Bistrita - Vatra Dornei nu stiu daca merita kilometrii (apropo, daca pastrezi traseul, la intoarcere nu dubla P.Largului - Bicaz - P.Neamt, ci de la P.Largului du-te prin Petru Voda - Targu Neamt –P.Neamt); daca nu tii neaparat sa vezi pasul Borsec si culoarul Toplita - Deda (parere personala: zona frumoasa, dar nu senzationala; in afara de pasul Borsec - un fel de Prislop la o scara cam de 3/4, ceva roci vulcanice si Muresul langa drum, prea putin; plus un drum distrus).
Eu ti-as recomanda pe 17-36 urmatoarea varianta: Bicaz – conturul lacului - Poiana Largului – pasul Petru Voda - Tg.Neamt (ai grija in jurul Tg.Neamt, cateva sugestii: Cetatea Neamtului, Humulestiu', manastirile: Varatec, Agapia, Sihla (nu rata), Sihastia, Neamt) – P.Neamt – Bicaz – Izvorul Muntelui – drum forestier prin Ceahlau - Durau (neaparat, nu te speria de drum, e circulabil vara, la viteze rezonabile (eu am facut 1 ora de la Durau la Izvorul Muntelui, mers relaxat); peisajul si locurile sunt insa de vis, drumul merge EXACT prin munte) – Poiana Largului - Brosteni - Vatra Dornei - Iacobeni - C-lung. Moldovenesc - Gura Humorului - [Falticeni (daca tii neaparat) -] Suceava - Radauti - Putna - (orice variante prin zona, ca ai multe manastiri) - Moldovita - Iacobeni – Borsa.

4. la fel, merita sa treci pasul Gutai, ratand Satu Mare

5. la 68-70 eu ti-as sugera Petrosani – Obarsia Lotrului – Voineasa – Brezoi – Avrig; drum prin mijlocul Parangului, superb, ai numai cativa km stricati rau (citeste http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=3329&st=50# postul 80), pierzi numai Sebes-Sibiu (nimic notabil, doar drumul frumos desenat)

Cam astea in mare, plus cateva mici mentiuni, daca vrei sa te mai abati nitel de la ruta: Braila – Galati, Gura Portitei la nord de Constanta, Vama Veche – 2 Mai – Limanu in sudul litoralului, Medias – Tg.Mures – Sighisoara (btw, la 7-8 nu trebuie sa te duci pana in Brasov ca sa o iei spre Sf.Gheorghe, mai ales ca ai Brasovul la 72), etc.
Daca imi mai vin ceva idei, mai postez.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 egee - IS XX xxx
+
cristicojo
post 8 May 2006, 11:29
Post #4

Membru incepator

From: Adjud

Vino cu numerotatia localitatilor si apoi mai vorbim... biggrin.gif
Pentru a putea fi mai siguri.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,4 2004 - VN 12 COJ
Ex. Logan Laureate 1.4, 2004
My new car: Opel Astra Caravan 1.9 120HP Cosmo+, 2006
DA...DA...DA...
+
Littledevil
post 8 May 2006, 12:11
Post #5

Membru incepator

Ursul-Alb

Referitor la punctul 1 am facut culoarul Rucar-Bran (inclusiv cu vizitarea castelului) de cel putin 5 ori anul trecut, deci numai are rost
Referitor la punctul 2, multam de idee ma batea un gand dar nu am avut pe nimeni sa vina cu argumente, deci o sa iau in calcul serios si aceasta idee.
Referitor la punctul 3, trec prin Bistrita pt ca am bunicii in acea zona si ma intorc tot pe la Poiana Largului pt ca nu am vazut nici odata pasul Borsec, Cheile Bicazului tot le-am vazut. Anul trecut am facut un tur al Romaniei dar ceva mai restrans, insa am apucat sa vizitez bine Neamtul, manastirile si in general cam tot nordul Moldovei.
Referitor la drumul forestier prin Ceahlau mai mi-a recomandat cineva dar sunt putin cu morcovul pt ca am garda extraordinar de jos, anul trecut pe la Poiana Uzului am indoit pragurile, deci sunt cam "sa zicem putin speriat" de drumuri forestiere. Eu in fiecare an ma duc la peste la coada laculul e un satuc (nu mai imi aduc aminte cum se numeste). In orice caz, la baraj i-au drumul forestier din stanga lui (cum vii dinspre Piatra Neamt) si merg de adorm vreo ora (~16 km). Deci as aprecia daca ai veni cu niste detalii la bucata de drum forestier pe care l-ai mentionat.
Referitor la punctul 4, am trecut anul trecut pe acolo si nu mi s-a parut cine stie ce, poate eram eu obosit.......
Referitor la punctul 5, Sa il numim mai bine Transalpina, l-am facut 2 ani la rand cu biciletele, in nici un caz nu as baga masina pe acolo. Apreciez ideea oricum.
Sighisoara este urmatoare mare oprire dupa Sibiu. De aceea ocolesc asa de mult pana in Brasov.
Eu sunt interesat fff mult de partea de Vest a Romaniei in care nu am fost mai deloc si de asemenea de Banat, pe unde intra Dunarea in tara.

Multam mult de idei si sfaturi, pe care le astept in continuare.

This post has been edited by Littledevil: 8 May 2006, 12:13

--------------------
+
Littledevil
post 8 May 2006, 12:29
Post #6

Membru incepator

QUOTE(cristicojo @ 8 May 2006, 12:29)
Vino cu numerotatia localitatilor si apoi mai vorbim... biggrin.gif
Pentru a putea fi mai siguri.
*

Deci:

1 Bucuresti
2 Pitesti
3 Curtea de Arges
4 Cartisoara
5 Sibiu
6 Medias
7 Sighisoara
8 Brasov
9 Baile Tusnad
10 Targu Secuiesc
11 Slanic-Moldova
12 Targu Ocna
13 Comanesti
14 Miecurea-Ciuc
15 Praid
16 Gheorgheni
17 Bicaz
18 Poiana Teiului (s-au Poiana Largului dupa hartile mai vechi)
19 Toplita
20 Reghin
21 Bistrita
22 Vatra Dornei
23 Bicaz
24 Piatra Neamt
25 Falticeni
26 Suceava
27 Gura Humorului
28 Campulung Molodovenesc
29 Vatra Moldovitei
30 Sucevita
31 Arbore
32 Radauti
33 Putna
34 Campulung Moldovensc
36 Borsa
37 Moisei
38 Bîrsana
39 Sighetu Marmatiei
40 Sapanta
41 Satu Mare
42 Baia Mare
43 Jibou
44 Gherla
45 Cluj-Napoca
46 Oradea
47 Nucet
48 Salciua
49 Aiud
50 Teius
51 Alba Iulia
52 Deva
53 Hunedoara
54 Hateg
55 Caransebes
56 Lugoj
57 Timisoara
58 Deta
59 Caransebes
60 Cornea
61 Oravita
62 Moldova Veche
63 Orsova
64 Drobeta-Turnu Severin
65 Baile Herculane
66 Baia de Arama
67 Tîrgu Jiu
68 Petrosani
69 Orastie
70 Sibiu
71 Fagaras
72 Brasov
73 întorsura Buzaului
74 Buzau
75 Braila
76 Tulcea
77 Babadag
78 Constanta
79 Costinesti
80 Pecineaga
81 Amzacea
82 General Scarisoreanu
83 Cobadin
84 Adamclisi
85 Calarasi
86 Razvani
87 Bucuresti

By the way, nu mai e nici un doritor pe aici? smile.gif

This post has been edited by Littledevil: 8 May 2006, 12:44

--------------------
+
cristicojo
post 8 May 2006, 12:39
Post #7

Membru incepator

Portiunea 58-59, de la Bocsa abatere spre Resita si dupa aceea spre Anina;
Sau portiunea 60-61 , treci prin Anina si mergi spre Resita.
Zona merita vazuta: cheile Carasului, izvoarele Nerei, pesteri multe(Buhui, Comarnic, Popovat), mai ai Crivaia, Semenicul, Trei Ape....

--------------------
DA...DA...DA...
+
cristicojo
post 8 May 2006, 12:42
Post #8

Membru incepator

Eu o sa merg prin iulie(dupa 12) pe acolo, si apoi sa urc spre Apuseni, la Garda de Sus.
http://www.pensiunituristice.com/harta_tur...p?pt=romana_4.2

--------------------
DA...DA...DA...
+
Littledevil
post 8 May 2006, 12:53
Post #9

Membru incepator

QUOTE(cristicojo @ 8 May 2006, 13:39)
Portiunea 58-59, de la Bocsa abatere spre Resita si dupa aceea spre Anina;
Sau portiunea 60-61 , treci prin Anina si mergi spre Resita.
Zona merita vazuta: cheile Carasului, izvoarele Nerei, pesteri multe(Buhui, Comarnic, Popovat), mai ai Crivaia, Semenicul, Trei Ape....
*

Sa ma gandesc cum adapteaz Resita si Anina la traseu pt ca vreau sa il urmez intocmai bucata 59-65 256.gif

This post has been edited by Littledevil: 8 May 2006, 12:54

--------------------
+
ursul-alb
post 8 May 2006, 14:29
Post #10

Membru autentic

QUOTE(Littledevil @ 8 May 2006, 13:11)
Referitor la drumul forestier prin Ceahlau ... vreo ora (~16 km). Deci as aprecia daca ai veni cu niste detalii la bucata de drum forestier pe care l-ai mentionat.

Daca de la baraj iei stanga, ajungi dupa 8 km la Izvorul Muntelui (o asezare cu multe pensiuni chiar sub creasta estica a Ceahlaului); daca continui drumul intri in Rezervatia Ceahlau (taxa de masina) iar drumul merge prin masiv pe partea estica (intre varf si lac) iar pana in Durau ai fix 23 de km de la Izv.M. Nu ai de ce te teme, nu sunt praguri de speriat, doar ca asfaltul nu e prea bun (candva a fost asfaltat bine de tot; chiar si acum gasesti portiuni mai bune ca pe A1… biggrin.gif )
Referitor la punctul 5, Sa il numim mai bine Transalpina, l-am facut 2 ani la rand cu biciletele, in nici un caz nu as baga masina pe acolo. Apreciez ideea oricum.

Nu e Transalpina (Novaci-Obarsia Lotrului-Sebes), e chiar drumul perpendicular pe ea, se intersecteaza chiar sus la Obarsie; nu am riscat sa-ti recomand Transalpina ca e drum de 1 zi si nu e chiar drum de TUR. Ti-am zis, se poate merge lejer, e doar o portiune distrusa de vreo 3-4 km pe care se poate merge incet.
Sighisoara este urmatoare mare oprire dupa Sibiu. De aceea ocolesc asa de mult pana in Brasov.

Nu vad legatura; eu am zis dupa ce treci de Sighisoara inspre Covasna sa nu te mai cobori pana in Brasov ci il ocolesti prin nord…
Eu sunt interesat fff mult de partea de Vest a Romaniei in care nu am fost mai deloc si de asemenea de Banat, pe unde intra Dunarea in tara.

Cel mai aproape esti la Moldova Noua / Moldova Veche… daca ai curaj, te poti duce pana la Bazias, da nu stiu ce drum e prin zona… Legat de judetul Timis (ca prin Caras vad ca ai drumuri…) eu zic ca frumos ar fi tot in munti (bine, cu exceptia Timisoarei si partial a Lugojului), dar traseul tau nu-i prea prinde; frumos e in zona Faget-Cosava (pe drumul Lugoj-Sacamas (Ilia), drum semidistrus) cu traversare apoi spre sud, prin Valea lui Liman, peste Poiana Rusca (prin vf.Ruschita, gol alpin, sosea acceptabila) cu iesire aproape de Sarmisegetusa in DN Hateg-Caransebes (din pacate nu am o harta buna la mine, sper sa ma fi ajutat memoria)
QUOTE(Littledevil @ 8 May 2006, 13:53)
Sa ma gandesc cum adapteaz Resita si Anina la traseu pt ca vreau sa il urmez intocmai bucata 59-65 256.gif

Cu Resita e simplu, e foarte aproape de Bocsa... daca tii neaparat, te intorci inapoi (desi dupa Resita poti merge spre Valiug (ca nu cred ca vrei sa te urci pana in varful Semenicului, mai ales ca se coboara pe acelasi drum tongue.gif ), sunt cateva chestii misto in zona.
Numai bine!

PS: garantez eu pentru Iasi; inca nu am auzit persoana care sa fi trecut prin Iasi si sa zica ca nu-i place... repet, ca vizitator tongue.gif
Daca tot te abati (iti fac si un traseu daca vrei), chiar in drum ai Tg.Frumos (palat Cuza) si Cotnari... banuiesc ca stii cu ce... si multe multe alte locuri...

--------------------
+
Littledevil
post 8 May 2006, 22:55
Post #11

Membru incepator

@ursul-alb

Drumul de la baraj in stanga e la inceput din piatra cubica iar apoi devina din pamant tasat (adik drum forestier) nu prea imi aduc aminte de nici cea mai mica bucatica de asfalt. Poate nu vb de acelasi drum, eu ma refer la cel chiar din dreptul barajului, iar din cate stiu mai era un drum ceva mai jos de baraj care o lua la stanga (in serpentinele ce urca la baraj) la care te referi?
Cat de nasoi sunt acei 3-4 km?

Cu respect,
Marius M.

--------------------
+
Littledevil
post 8 May 2006, 22:58
Post #12

Membru incepator

@ursul-alb

Poate reusesti sa imi faci si mie traseul pe o harta, nu prea cunosc zona si mai cam pierdut in explicatii. Raman dator!

--------------------
+
ursul-alb
post 9 May 2006, 08:57
Post #13

Membru autentic

QUOTE(Littledevil @ 8 May 2006, 23:55)
...iar din cate stiu mai era un drum ceva mai jos de baraj care o lua la stanga (in serpentinele ce urca la baraj) la care te referi?
Cat de nasoi sunt acei 3-4 km?

Limba asta romana... asa cum ai banuit, eu vorbesc de drumul de jos, cel de SUB baraj (stiu si drumul care ia stanga SUS pe baraj, dar ala nu e pe nici o harta, e drum local, merge pe buza lacului), care e marcat si pe harta (e DJ daca nu ma insel), iar localitatea Izvorul Muntelui e pe toate hartile.

2. Cei 3-4 km ii faci in vreo 20 de minute, trebuie doar sa mergi incet si sa faci slalom; am vazut si ceva gropi mai mari, dar poti ocoli; nu se mai vede asfaltul, e multa piatra de cariera turnata in speranta nivelarii; portiunea tine cam de la Obarsie pana la intrarea in judetul Hunedoara. Pe mine m-au exasperat ca ma grabeam, dar in conditiile unei calatorii de placere, e o binefacere sa mergi asa de incet, zona e salbatica...

--------------------
+
Littledevil
post 9 May 2006, 11:32
Post #14

Membru incepator

QUOTE(ursul-alb @ 9 May 2006, 09:57)
Limba asta romana... asa cum ai banuit, eu vorbesc de drumul de jos, cel de SUB baraj (stiu si drumul care ia stanga SUS pe baraj, dar ala nu e pe nici o harta, e drum local, merge pe buza lacului), care e marcat si pe harta (e DJ daca nu ma insel), iar localitatea Izvorul Muntelui e pe toate hartile.

*

De la Durau pot sa ajung mai departe pe dn 15 (pasul borsec) ?

--------------------
+
Deshteptu
post 9 May 2006, 11:50
Post #15

Membru autentic

in iunie planuiesc si eu urmatorul traseu:

Iasi – Tg. Frumos – Roman – Piatra Neamt – Bicaz – Baraj – Viaduct – Durau – Vatra Dornei – Gura Humorului – Putna - Suceava – Tirgu Neamt – Iasi

sper ca nu deranjez daca ma lipesc si eu pe acest topic, dar cred ca anumite portiuni sunt comune.
as avea nevoie de ajutor pt citeva portiuni:
1. Bicaz - Durau - pe unde se merge, cum e drumul, etc. am citit ce s-a scris mai sus, dar nu am inteles exact pe unde trebuie sa merg.
2. Durau - Vatra Dornei: am impresia ca trebuie sa ies de la Durau la europeana si sa ma intorc spre Poiana Largului, dar fara sa trec viaductul?
3. Vatra Dornei - Gura Humorului: e drumul principal, nu? stiti alte variante atractive?
4. Gura Humorului - Putna: este vreun traseu pe care sa gasesc celebrele manastiri fara sa ma abat prea mult din drum?

trebuie sa mentionez ca intreg traseul trebuie parcurs in maxim 12 zile. Asa ca o sa fiu putin pe fuga, dar scopul este realizarea unei emisiuni pt un post tv din Iasi.
astept sugestii. multumesc.

--------------------
Dacia Logan Laureate Plus 1.4 2006
+
cristicojo
post 9 May 2006, 13:41
Post #16

Membru incepator

QUOTE(Littledevil @ 6 May 2006, 01:44)
La inceputul lunii iulie am de gand sa fac turul Romaniei, care ar contine cam 5000 de km (cu rotunjire in +) dupa itenerariul din capul meu.
Cel mai bine atasez poza pt ca este destul de alambicat (l-am numerotat) pt a fii mai usor de descifrat smile.gif
Astept sugestii si critici.
*

Uite aici o harta si urmareste traseul pe care l-ai ales-o sa gasesti si alte lucruri interesante...
biggrin.gif

--------------------
DA...DA...DA...
+
ursul-alb
post 9 May 2006, 22:11
Post #17

Membru autentic

QUOTE(Littledevil @ 9 May 2006, 12:32)
De la Durau pot sa ajung mai departe pe dn 15 (pasul borsec) ?

De la Durau este drum care trece prin comuna Ceahlau si apoi prin satul Bistricioara si iesi chiar in DN15; faci stanga (e semnalizat: spreToplita); oricum, stai pe pace, nu esti in Siberia; totul e semnalizat plus ca localnicii cunosc zona tongue.gif

--------------------
+
ursul-alb
post 9 May 2006, 22:57
Post #18

Membru autentic

QUOTE(Deshteptu @ 9 May 2006, 12:50)
1. Bicaz - Durau - pe unde se merge, cum e drumul, etc. am citit ce s-a scris mai sus, dar nu am inteles exact pe unde trebuie sa merg.
2. Durau - Vatra Dornei: am impresia ca trebuie sa ies de la Durau la europeana si sa ma intorc spre Poiana Largului, dar fara sa trec viaductul?
3. Vatra Dornei - Gura Humorului: e drumul principal, nu? stiti alte variante atractive?
4. Gura Humorului - Putna: este vreun traseu pe care sa gasesc celebrele manastiri fara sa ma abat prea mult din drum?

1. 2 variante: soft: Bicaz - baraj - malul estic al lacului - P.Largului - treci viaductul - faci stanga dupa viaduct - viraj la stanga unde ai semnalizare spre Durau - com.Ceahlau - Durau (este semnalizare pestet tot, incepand din Piatra Neamt, toate sunt DN, stare acceptabila)
forestier: descrierea mea din posturile anterioare: Bicaz - sub baraj faci stanga spre Izv.Muntelui - Izv.Muntelui - rezervatie (prin munte) - Durau (pana in Izvorul Muntelui e simplu, de acolo mentii drumul, ca nu mai sunt altele prin munte smile.gif si te scoate chiar in Durau; peisaje memorabile.

2. urmezi acelasi drum ca in postul meu anterior numai ca in DN15 nu faci staga spre Toplita ci te duci la dreapta pana la intrarea pe viaduct; nu traversezi, faci stanga spre Vatra Dornei; de asemenea e supersemnalizat... (btw, pe DN15 spre Borsec e interdictie la masini de peste 3,5 tone).

3. mai e drumul chiar prin Rarau, dar iti trebuie masina buna si sa fie "destul" de vara sa se fi topit zapezile (iunie-septembrie as zice eu); din Vatra Dornei te intorci spre P.Largului iar dupa Cheile Zugreni o tai la stanga si te arunci in munte; din ce stiu eu drumul dinspre Zugreni spre Rarau e mai bun decat coborarea in Campulung, deci e mai bine sa urci dinspre Vatra Dornei; la fel, peisaje grele...

4. din pacate Putna nu are corespondent rutier spre vest (e blocat de Obcina Mare), deci trebuie sa te intorci spre est (Radauti) pana in Marginea de unde o iei spre Sucevita - Moldovita (prin intortocheatul pas Ciumarna) si iesi in Vatra Moldovitei de unde poti alege sa iesi in Campulung sau mai spre est, in Vama (sau invers, depinde de unde vii, dinspre Putna sau dinspre Campulung);
legat de manastiri... sunt asa de multe ca trebuie sa-ti faci un plan cu o harta detaliata in mana... in aria delimitata de Campulung - Putna - Siret - Suceava - Falticeni - Gura Humorului sunt 90% din cele bucovinene iar in triunghiul Tg.Neamt - Durau-Piatra Neamt sunt 90% dintre cele din Neamt.

Numai bine!

--------------------
+
Littledevil
post 9 May 2006, 23:03
Post #19

Membru incepator

Multam mult Ursule, poate revii cu un traseu mai detaliat si in partea de Banat (ce am discutat mai sus cu Resita, Anina, Moldova Noua, etc). Raman dator de bere!

--------------------
+
Littledevil
post 9 May 2006, 23:53
Post #20

Membru incepator

Am gasit o harta f detaliata despre masivul Ceahlau, care contine inclusiv drumul de care zicea Ursul-Alb, numai ca are 2,5 Mb (pt cei cu conexiuni slabe) sad.gif
http://mapy.mk.cvut.cz/data/Rumunsko-Roman...tic/ceahlau.jpg

--------------------
+
Littledevil
post 11 May 2006, 12:07
Post #21

Membru incepator

Chiar nu doreste nimeni sa vina?

--------------------
+
Deshteptu
post 11 May 2006, 14:46
Post #22

Membru autentic

mersi mult.
iti dedic tie emisiunea!

--------------------
Dacia Logan Laureate Plus 1.4 2006
+
ursul-alb
post 11 May 2006, 15:03
Post #23

Membru autentic

QUOTE(Littledevil @ 10 May 2006, 00:03)
...poate revii cu un traseu mai detaliat si in partea de Banat (ce am discutat mai sus cu Resita, Anina, Moldova Noua, etc).

Nu te-am uitat, o sa incerc sa-ti schitez un traseu, cand prind ceva timp liber... poate pe seara...

--------------------
+
kriiss888
post 11 May 2006, 17:19
Post #24

Membru

From: Bucuresti

ursul alb o intrebare:

drumul de care vorbesti dintre lac si ceahlau (Izvorul Muntelui- Durau ) nu e cumva interzis ? cel putin oficial?

din ce stiu eu a fost DN odata...figura si pe harti...acum e lasat de izbeliste si parca la izvorul muntelui am vazut ca era interzis (asta anul trecut); toate semnalizarile spuneau sa o iei pe dreapta barajului cum vii dinspre P Neamt-Bicaz daca vrei sa ajungi la Durau

This post has been edited by kriiss888: 11 May 2006, 17:21

--------------------
Dacia Logan Laureate Plus 2006
+
pastrama
post 11 May 2006, 18:45
Post #25

scursura umana

From: Ct

Asta vara prin august am incercat io sa ajung la Durau pe drumul de care vorbiti si pe la jumatate(chiar mai devreme) am intors ca devenea cam sport extrem...s-a reparat cumva?
Dar, oricum, pentru cei cu dor de aventura...nu e nimeni acolo care sa nu va lase sa incercati...puteau sa puna si ei macar o bariera.

--------------------
Tedei - -
+
ursul-alb
post 11 May 2006, 19:27
Post #26

Membru autentic

QUOTE(pastrama_stelistu @ 11 May 2006, 19:45)
... ca devenea cam sport extrem...s-a reparat cumva?

Acum depinde ce intelege fiecare prin sport extrem; cum am mers cam in aceeasi perioada (mijlocul lui iunie), nu cred ca era in alte conditii; deci, in opinia mea, de om moderat si fara vreun Camel Trophy la activ, era un drum forestier care cu putina rabdare putea fi strabatut fara nici o problema; daca tie ti s-a parut altfel, e dreptul tau; nu am luat nici un prag, scut sau altceva de drum, cu o Dacia Logan.

PS: drumul nu mai e in circuitul public, dar nu este interzis (cred ca a fost DJ, se mai vad pietre de km albastre); daca te intalnesti cu cei de la rezervatie, va trebui sa platesti taxa de acces; eu am venit dinspre Durau si nu era nici un semn de interzis! doar localnicii m-au avertizat ca e cam stricat, ceea ce banuiam si eu.

--------------------
+
tonicelli
post 11 May 2006, 19:57
Post #27

Membru autentic

From: Valea Jiului

QUOTE(Littledevil @ 8 May 2006, 13:29)
...
67 Tîrgu Jiu
68 Petrosani
69 Orastie
70 Sibiu
...
By the way, nu mai e nici un doritor pe aici? smile.gif
*

Iti recomand din Petrosani sa mergi spre Voineasa apoi Sibiu.
Drumul este putin mai rau dar peisajul e superb smile.gif
PS Din viteza am scris asta dar am vazut ca tzi-a mai recomandat cineva biggrin.gif
Eu zic sa mergi pentru ca nu o sa regretzi.

This post has been edited by tonicelli: 11 May 2006, 19:59

--------------------
Dacia Logan Laureate plus - HD-XX-XXX
România ... frumoasă țară ... păcat că e locuită
+
un_oltean
post 11 May 2006, 21:21
Post #28

Membru incepator

salut
intrucat is din targu jiu, pot sa-ti fac cateva recomandari
1.nu uita de tismana
2.nu recomand targu jiu deva sibiu
3.mai bine mergi targu jiu novaci , si urci la ranca stai cateva zile acolo
4.ranca novaci baia de fier (viziteaza Pestera )
5baia de fier polovragi
5.polovragi horezu
6horezu valcea sibiu

p.s ii permisa o mica reclama? cazare la ranca www.caprioara.ro

This post has been edited by un_oltean: 11 May 2006, 21:26

--------------------
- - - -
+
ursul-alb
post 11 May 2006, 21:43
Post #29

Membru autentic

Doar o mica parere: studiind harta mi se pare ca omul vrea sa evite cu orice pret Valea Oltului, de care cred ca e satul; traseul tau prin Navaci-Horezu e OK din partea mea, dar nu stiu daca abaterea il intereseaza (mai ales ca a mentionat ca a facut de 2 ori Transalpina pe bicicleta, deci urcatul la Ranca [ca sa nu mai zic ca un tur presupune orice altceva deca cazare cateva zile undeva in creierii muntilor la 1600 m...] nu cred ca-i mai prieste tongue.gif )

PS: nu stiu de ce nu recomanzi Defileul Jiului, pentru ca dupa mine e o zona superba... iar soseaua nu e nici prea prea nici foarte foarte...

Parerea mea...

--------------------
+
un_oltean
post 11 May 2006, 21:49
Post #30

Membru incepator

pana la petrosani ii ok
dar de acolo.............
iar pana la petrosani, sincer, cu exceptia defileului si manastirea lainic nu are ce sa vada
in schimb (fara a pune la socoteala ranca) is mai multe puncte de interes baia de fier, polovragi horezu, manastirea bistrita, etc...

This post has been edited by un_oltean: 11 May 2006, 21:50

--------------------
- - - -
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 19:47
Forum Renault