ANDORRA, cine a fost?
![]() ![]() ![]() |
ANDORRA, cine a fost?
gabriel_200040 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 12 February 05 ![]() |
|
||
--------------------
seat
cordoba
- b 0786754
|
|||
BX_master |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 27 July 03 From: Lyon-FR ![]() |
Eu am fost acum trei-patru ani. Intr-adevar, pentru occidentali preturile sunt foarte atractive. Mai ales la tigari si bautura. Si la electronice sunt afaceri interesante. De altfel o sa vezi ca nici un pret nu e afisat. Trebuie sa te plimbi in satucul ala, sa vezi ce preturi iti cer la prima strigare in toate magazinele care expun produsul dorit si dupa aia sa te tocmesti ca un taran pana mor aia cu tine de gat. Eu am facut-o o data pentru o camera video, dar nu e stilul meu sa ma targuiesc. Si oricum ma dusesem acolo ca turist. Nu se prea merita sa te cari expres pentru "treburi comerciale"
![]() ![]() PS : Atentie, controlul ne e neaparat doar la trecerea frontierei. El se poate derula in Spania si in Franta si in urmatorii 20 - 30 de kilometri (parca atat era distanta asta de "buffer" vamal, daca nu ma insel). Deci nu poti sa rasufli usurat decat cind esti la cateva zeci bune de kilometri fata de punctul de trecere a frontierei. Si cum sunt drumuri de munte, cu viraje si serpentine, nu poti sa ii dai prea multa "talpa", iar vamesii au multe locuri de panda unde stau pe traseu si opresc prin sarite... This post has been edited by BX_master: 6 May 2006, 16:04 |
-------------------- We tried to assemble a useful collection of tips and ideas to help our fellow Citroënthusiasts to get the most out of their cars while keeping the dreaded repair costs at bay.
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
confirm si eu cele spuse de BX_master... daca insa ai drum pe acolo (respectiv mergi catre Spania via Franta), merita sa treci muntii prin Andorra si sa-ti iei de pe acolo o camera video sau jun lap top sau 1-2 parfumuri...dar e bine sa te incadrezi in cantitatile legale... la electronice e 1 bucata din fiecare tip de produs/persoana iar la parfumuri si bauturi sunt cantitati afisate... sau stiute oricum cam de toate lumea de pe acolo... de regula la bauturile tari e cam 1 l/persoana si la cele slabe (vinuri) cam 2 sticle/persoana... la parfumuri, poti lua 1-2 bucati/persoana... conteaza ca obiectele sa nu fie ascunse si sa fie repartizate in bagajul fiecaruia (daca sunteti mai multi)... pe mine, cu numar de RO nu m-a oprit nimeni, in timp ce francezii opreau cam fiecare a 3-a masina cu numar de FR la intrare...
![]() Attached thumbnail(s) Andorra_mic.JPG ( Size: 211.38k ) Number of downloads: 752 |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
Octombrie Rosu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 17 March 06 ![]() |
Buna tuturor,
Eu merg cam din 1998 in fiecare an, de vreo doua ori, in Andorra. Sunt obligat sa merg cu serviciul in Franta, la Toulouse, anual, de cateva ori. De acolo sunt vreo 180 de km pana in Pas de la Casa si vreo 210 pana in Andorra la Vella. Poza postata anterior de Al este din Pas de la Casa, cand urci pe Col de l'Envallura, la vreo 2400 m. Recomand aceasta statiune tuturor, este mai ieftina decat Semenicul, Paltinisul sau, Doamne Fereste!!!Poiana Brasov. Cele 2,3,4,5 stele ale hotelurilor de aici sunt reale si accesibile de la 35 de euro in sus. Iarna la sky, partiile de aici sunt superbe, comparativ cu statiunile de fitze din Romania. Benzina costa 0,95-0,99 EURO/litru (ultima data am fost in iunie 2006, cu Symbolul meu Fidji de 1,4 8V). Andorra nu are nici un fel de taxe (accize, vamale, iar TVA-ul este extrem de mic). In unele magazine se poate negocia pretul, in altele ti se raspunde politicos ca nu. Limba vorbita este catalana, dar se poate negocia in franceza, spaniola, engleza, etc. Oamenii sunt amabili, drapelul lor este ca al nostru...Unele chestii se gasesc mai ieftin in statiuni, altele la promotii in supermarket-urile din capitala. De exemplu, un aparat foto care in Toulouse costa 310 Euro la Carrefour, acolo l-am cumparat cu 229 Euro. Daca as mai fi avut timp as mai fi cautat si cred ca as fi gasit in jur de 200 Euro. Dar, vremea bizara de acolo (in 20 minute temperatura a scazut de la 26 grade la 9 grade (cum obseva senzorul din oglinda), seara s-a facut noapte si a inceput o furtuna de cosmar) m-a facut sa o tai in viteza. Acolo poate sa ninga in mai si in septembrie...Dar, soseaua este practicabila oricum. Au utilaje si responsabilitate. In rest, alcoolul peste 40% este restrictionat la 1,5 l/persoana (se inchid ochii la 2 l, uneori). Electronicele nu au voie sa depaseasca 600 Euro/persoana (unele facturi se pot regla la comerciant). Nu se pot scoate mai mult de 2 cartuse de tigari. Vamesii spanioli sunt la fel de "rai" ca cei francezi. Controalele au loc in Franta pana la L'Hopitallet (cca. 20-30 km). De doi ani exista un post de vama inaintea frontierei, unde masinile sunt oprite prin sondaj. Pe scurt, despre Andorra: TARA ABSOLUT SUPERBA (o Elvetie in miniatura)... PRETURI BETOOON (la orice, inclusiv la Dacia LOGAN...O sa va arat o poza cu un Logan cu numar de Andorra) O excursie de neuitat. Pe curand, (eu in vreo luna sunt din nou pe acolo) |
--------------------
Renault
Clio Symbol
Fidji, 2005
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 16:31 |