a crescut consumul, sau a inebunit computerul de bord?
![]() ![]() ![]() |
a crescut consumul, sau a inebunit computerul de bord?
Alydor |
![]()
|
||
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|||
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
Consumul ăla instantaneu de 5.5 litri/100Km îl am și eu la 110Km/h, în treapta a 5-a, aproximativ 2.500rpm. Deci e cât se poate de normal. Eu am acum vreo 4.300Km. În timpul "rodajului" consumul instantaneu a fost identic, eu nu am reușit să văd vreo diferență, dacă ea există e foarte mică.
Consum mai mic de 5.5 la aceiași turație/viteză obțin doar dacă drumul e un pic înclinat (și sunt multe drumuri în acest fel, nici nu-ți dai seama de înclinație), în plus consumul variază și cu sarcina mașinii. Stai liniștit că nu ai nici o problemă! |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
Alydor |
![]()
|
eu mergeam pe drum plat, drept fara urcusuri sau coborasuri( pentru cine stie drumul intre brasov si prejmer). Inainte de rodaj consumul instantaneu era 4.3-4.6 si acum pe acelasi drum... 5.5-5.8
![]() |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
![]() Asta pentru că respectivul drum are o înclinație subtilă pe porțiuni lungi, deși el pare perfect plan. Mai mult de atât ce să-ți spun..., consumul ăla de 5.5 la 110Km/h eu l-am avut dintotdeauna. La 100Km/h e de 4.9-5.0. Ai schimbat motorina între timp? Eu am folosit EuroDiesel OMV (Euro3). Dacă folosești Euro4/5 consumul crește. |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
dRg |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 13 September 04 From: Galati ![]() |
Ai schimbat motorina ? Adica tipu de motorina folosit (euro 3 , euro 4, euro 5)?
Daca da, poate sa fie si din aceasta cauza. |
--------------------
VW
Bora 1.9 TDI 115CP
2000 Highline
- XXXX
|
|
Alydor |
![]()
|
nu motorina eu nu am schimbat-o (mol evo) doar daca nu au schimbat-o cei de la pompa....
|
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
cataline |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 332 Joined: 9 February 06 From: Bucuresti ![]() |
Dar daca mergi cu masina si iti bate vantul din fata nu consuma mai mult?
|
--------------------
Logan
Ambition 1.6
2005
- B-xx-XXX Logan 1.6 Ambition, dec 2005
|
|
bunicu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 257 Joined: 12 September 04 ![]() |
poate infuluenta si vintul, daca batea din fata/ spate. nu cred ca asa de mult ca sa explice diferenta, dar totusi se simte.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
Estate 1,5 dci 101 CP comfort expression
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
La benzinar era treaba cu 3000 Km dupa care isi atinge performantele specificate de producator.
La Diesel stiu ca e vreo 6500 parca... n-am manualul la indemana sa ma uit dar sigur e mai mult decat la benzinar! |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
DFA |
![]()
|
În manual zice la 6.000Km...
|
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
ex Logan I 1.5 |
|
jhr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 276 Joined: 23 March 03 From: Bucuresti ![]() |
si eu cred ca iti batea vantul din spate atunci cand ai inregistrat un consum mai mic... sau ti s-au dezumflat cauciucurile...
|
--------------------
AUDI
A6
2006,2.7 TDI QUATTRO, 180 CP TIPTRONIC
- bo1xxx www.horiaroman.com
|
|
crisstian |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 25 January 05 From: Bistrita ![]() |
Nu cumva te-ai uitat la consumul instantaneu si a 2-a oara la consumul mediu (sau invers).
Pe de alta parte probabil ca numai in vid ai obtine aceleasi rezultate la acelas traseu in aceleasi conditii, iar in locul tau sa conduca un robot care sa schimbe vitezele la aceiasi turatie precum si multe altele...... Asa ca nu te mai stresa atat. Daca consuma cu 3-4 litri mai mult atunci da ne-am putea gandi oare ce probleme ar putea fi. |
--------------------
Logan
Ambition 1.6l
noiembrie 2004
|
|
Ci_co |
![]()
|
![]() Membru atutentic cu logan ! Group: Members Posts: 291 Joined: 20 July 05 From: UE - Bucharest !! ![]() |
Interesan cat de carcotas e romanu sau cat de zgarcit este
![]() ![]() ![]() Dar sincer cred ca incep injectoarele sa se uzeze nu stiu daca te mai tin prea mult ![]() ![]() Bafta si sa ai un consum cat mai mic posibil 3-4 l /100 sa fi happy ! ![]() |
--------------------
Dacia & Renault/
Logan by Dacia/
'06 Pref 1,5dci
- B XX BEB Buaaaa am o Dacie Logan mahh tu stii ce trage e buna domne buna ! ( asa e toate)
|
|
Alydor |
![]()
|
cauciucurile nu au pierdut din presiune si nici vant din fata/spate nu am avut. Chestia cu consumul am observat-o timp de vre-o 3 saptamani si la dus si la intors. Si nu sunt carcotas sau zgarcit dar mi se pare ciudat ca dupa 3000 de km sa creasca consumul in aceleasi conditii de trafic . de schimbat vitezele nu e cazul sunt 15 km de drum drept doua benzi pe sens si nu este necesara schimbarea vitezelor. Ai ramane surprins sa aflii ca merg constant cu aceiasi viteza si la aceiasi turatie
![]() This post has been edited by Alydor: 10 May 2006, 14:56 |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
Parca era vorba ca NU mai deschideti topicuri de consum!
![]() Masina consuma NORMAL, asa ca e cazul sa nu mai credeti tot ceea ce scrie in carte cu privire la consum. Acel consum este IDEAL si se obtine in practica doar in anumite conditii IDEALE. Nu va mai autoamagiti cu consumuri "ca la carte", pentru ca se intimpla ca si acum: deschideti un topic cu "problema" pe care o aveti... |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 11:48 |