DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> probleme cutie, huruie rau

sik
post 21 May 2006, 03:05
Post #1

Membru autentic

Group: Members

zilele astea miam pus cutie in 5
1-2-3-4-5 merg f bine, a 5-a huruie, la cine a fost cutia nu huruia si stiu treaba asta cam mers cu el in masina inainte so dam jos, mentionez placa discu si rulmentu sunt noi, planetarele la fel, a mai patito careva ?
daca da spunetimi si mie carei baiu
pls ca asa bine e cand mergi cu 130-140 biggrin.gif

--------------------
Dacia 1310 1991/2001 - B-52-NRG
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
amc
post 21 May 2006, 09:42
Post #2

2 trancane

From: Bucuresti

daca nu ai umblat la ea
poate avea ala antifonarea mai buna in jurul cutiei!

--------------------
YUGO Zavzta 2007/prestige - 1-B-NU-IS--chhh
+
sik
post 22 May 2006, 03:01
Post #3

Membru autentic

faci misto de mine?
doar in a5a huruie masina aia nu avea pic de antifon

--------------------
+
Sociopatul Tandru
post 22 May 2006, 07:19
Post #4

Membru autentic

From: Braila

Pai daca huruie a 5 a, e foarte clar!
Ai belele la pinion!

--------------------
DACIA Nova GT 1998 Septembrie - BR 69 CGF
Nu sunt un nationalist dar ma mandresc cu Dacia!
+
sik
post 24 May 2006, 23:43
Post #5

Membru autentic

banuiesc ca te referi doar la pinionu de-a 5-a ca doar acolo are bube, ciudatel ca pe masina cealalta nu huruia, ma gandesc totusi sa nu fie din cutie ci la montaj sa fi omis ceva

--------------------
+
Tossi
post 26 May 2006, 09:45
Post #6

Membru autentic

From: Bucuresti

Salut, cutia de viteze a daciutzei mele din 97 huruie tot timpul. Am crezut ca sunt de vina rulmentii de la roti, deci i-am schimbat si spre stupoarea mea huruitul a persistat cu aceeasi intesitate. blink.gif

Nu stiu ce ar putea fi dar tare mult as vrea sa aflu, dc stie cineva.
Am uitat sa va spun ca masina are 40.000 de km si cutia intra f frumos in viteze smile.gif .

This post has been edited by b-45-wob: 26 May 2006, 09:49

--------------------
Renault Megane 1.5 dci 2004 - B6SSSS
+
Trofin Liviu
post 26 May 2006, 18:30
Post #7

Membru autentic

Mie imi huruie rulmentul de presiune imediat dupa ce l-am schimbat. Dar mi-a fost recomandat Lioui Molly cu MOS@ special ptr cutie(st niste flacoane mici se pun 2 flacoane-1 ptr fiecare litru ulei) si nu a mai huruit si auzit nimic, Luat din BUC. cu 160000 flaconul de langa targul Vitan. Mi s-a parut de-a dreptul fenomenal si iarna a fost super, a mers ca si cum era bine unsa

--------------------
Renault Megane 2007 - Cl-02-xxx
+
gti98
post 26 May 2006, 20:18
Post #8

Membru autentic

QUOTE(Trofin Liviu @ 27 May 2006, 05:30)
Mie imi huruie rulmentul de presiune imediat dupa ce l-am schimbat. Dar mi-a fost recomandat Lioui Molly cu MOS@ special ptr cutie(st niste flacoane mici se pun 2 flacoane-1 ptr fiecare litru ulei) si nu a mai huruit si auzit nimic, Luat din BUC. cu 160000 flaconul de langa targul Vitan. Mi s-a parut de-a dreptul fenomenal si iarna a fost super, a mers ca si cum era bine unsa
*

Aditivare cu MbS2 folosesc si eu, e drept ca la motor. Da' nu inteleg ce are rulmentul de presiune cu cutia de viteze?!? (In afara de faptul ca acel rulment e "calare " pe axul "priza" al cutiei) Fie zgomotul era din cutie, nu de la rulment, fie au venit omuletii verzi si ti-au reparat rulmentul ala, care altfel e uns "pe viata" (daca n-au uitat baietii la fabrica sa-i bage vaselina....)
Huruiala in cutie am avut si eu: masina mergea drumuri destul de scurte in oras (Iasiul e destul de mic....) Cat ulei era in cutie (putin) nu ajungea sa se incalzeasca prea tare. La un drum pana la Ploiesti, desi era noiembrie si doar +2 grade, dupa 100 km a inceput sa se auda huruiala. Se auzea mai tare in a IV-a decat in a III-a si am dedus ca e rulmentul din spate al arborelui secundar.... Ce sa-i fac insa ca era cam ora 2 AM? Noroc de o benzinarie non-stop, dar nu avea decat ulei de motor. Mai bine, ca la 2 grade nu cred ca as fi reusit sa-i bag in cutie. Asa, am impins 1,3litri cu un fel de seringa (nu e o scula prea curenta, dar masina fiind destul de veche aveam o trusa destul de vasta) Pana m-am intors in Iasi a curs aproape tot uleiul ala (dupa intoarcere am bagat inca 1,5 litri de ulei de transmisie, dar pe canal, nu in drum, sub masina in cric, plouat de sus si suflat de vant in c..!) Imediat ce i-am dat ulei rulmentul s-a uns si huruitul a disparut...
Bafta!!

--------------------
Dacia Nova GTI GTI 98 - IS 57 ENB
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th July 2025 - 06:33
Forum Renault