DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> usa blocata

adi
post 18 Mar 2004, 14:01
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Acum 2 zile cand am incercat sa deschid usa dreapta fata nu am reusit. Nici una dintre metode nu a dat roade: nici "deschiderea" :wink: centralizata, nici din exterior, nici din interior, nici cu cheia, nici tragand de "tamburusul" care o blocheaza pe interior (care nu se clinteste macar). Nu prezinta urme de fortare din exterior. Seara, usa a fost folosita fara probleme, iar dimineata ... n-a mai vrut ea :? si pace !
A mai patit cineva asa ceva ? Aveti vreo idee cum as putea rezolva fara sa ajung la service ? Multumesc.

--------------------
-NA-
DSN Clima (2002)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Liviu
post 18 Mar 2004, 14:09
Post #2

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Foloseste un ciocan mai mare laugh.gif .

Serios acuma, a mai patit cineva asa (intr-o joi, la intalnire, mai demult) si s-a rezolvat tragand cu putere de "tzamburus" ... adica s-au aplicat forte din ce in ce mai mari impingandu-l si tragandu-l continuu pana s-a deblocat !.

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
AL
post 18 Mar 2004, 14:22
Post #3

Member

Daca nu merg metodele lui Liviu (ciocan mai mare sau trasul de "tzamburus") se poate proceda asa:

- se scoate "tzamburus"-ul si se stropeste prin acea gaura mecanismul de sub "tzamburus" cu un spray cu veselina (spray-ul are o teava)
- se monteaza la loc si se incearca miscarea lui cu mana ...inainte si inapoi

(spray se procura din Vitan sau orice magazin cu piese/accesorii/cosmeticale auto....aprox. 130 000 lei)

daca nu merge....

- se da mult in spate scaunul din dreapta
- se desfac suruburile care fixeaza panoul usii....cele doua de langa stalpul central si se "cracaneaza nitel panoul pana exista acces cu surubelnitza inauntru... apoi se delocheaza mecanismul... din pacate e greu de explicat exact pozitia pieselor si parghiilor care trebuie actionate...

mie asa mi-au rezolvat la service cand am patit aceasta buba...

Succes!

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
adi
post 18 Mar 2004, 14:22
Post #4

Membru incepator

Eu m-am ferit sa folosesc forta pana acum ... dar asa ma gandeam si eu sa incerc din ce in ce mai tare ... iar daca se rupe ceva ... tot la service ajung smile.gif

--------------------
-NA-
DSN Clima (2002)
+
AL
post 18 Mar 2004, 14:30
Post #5

Member

Mai ai o solutie!....azi e JOI! .... fa-ti timp si vino la intalnirea de la ora 20 (amanunte in headerul forumului) de unde vei pleca fericit si cu usa deblocata.... spray am eu, ciocan are Liviu! ...smile.gif

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
adi
post 18 Mar 2004, 14:37
Post #6

Membru incepator

Mai ai o solutie!....azi e JOI! .... fa-ti timp si vino la intalnirea de la ora 20 (amanunte in headerul forumului) de unde vei pleca fericit si cu usa deblocata.... spray am eu, ciocan are Liviu! ...smile.gif

Asta ar fi cea mai usoara rezolvare smile.gif din punctul meu de vedere. Oricum e un bun motiv sa ajung si eu macar asa la intalnire smile.gif . Voi face tot posibilul sa ajung azi. Multumesc.

--------------------
-NA-
DSN Clima (2002)
+
adi
post 19 Mar 2004, 09:57
Post #7

Membru incepator

Foloseste un ciocan mai mare  :lol: .

Serios acuma, a mai patit cineva asa (intr-o joi, la intalnire, mai demult) si s-a rezolvat tragand cu putere de \"tzamburus\" ... adica s-au aplicat forte din ce in ce mai mari impingandu-l si tragandu-l continuu pana s-a deblocat !.

Metoda a functionat perfect ! smile.gif Am reusit sa deblochez usa. Banuiesc insa ca ar trebui sa o si gresez dupa metoda lui AL pentru a preveni alte asemenea "incidente". Mai o singura intrebare: cum se scoate "tamburusul" ? Prin "desurubare" ? Multumesc.

--------------------
-NA-
DSN Clima (2002)
+
costi
post 19 Mar 2004, 12:33
Post #8

Membru autentic

desurubare

--------------------
DSN/SLZ
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th June 2025 - 10:27
Forum Renault