DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Garnituri frana

clr
post 29 Mar 2004, 09:21
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

In urma unor probleme pe care le - am avut cu frana (aer in instalatia de franare) s - a purces la verificarea instalatiei. Cauza descoperita: cilindrul de roata dreapta spate prezenta scurgeri. Cum era si firesc s - a trecut la inlocuirea garniturilor. Aici insa a aparut o problema: cilindrul avea garnituri de tip inel montate pe pistonas (ca la pompa de frana).:shock: La toate magazinele de Piese auto unde am cerut garnituri mi s - au dat din acelea clasice (separate de pistonas) ca la break. Mai mult, am desfacut la cateva magazine pistonasele (de DSN evident) si erau cu garnituri clasice. Un singur vanzator mi - a zis ca "parca a mai auzit" pe cineva vorbind de asa ceva. Mentionez ca pistoanele respective pe care le - am verificat erau in cutii albastre "de origine". S - a mai lovit cineva de o problema similara?

PS: Scuze pentru topicul cam lung.

--------------------
Ex Renault Megane 2003
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AL
post 29 Mar 2004, 20:05
Post #2

Member

Intreaba la Vocea Clientului....si cere sa-ti spuna unde sa cauti, undeva unde stiu ei ca au de vanzare..... ideea este insa sa-ti confirme ca este altfel decat la Nova sau berline....

Poti cumpara si schimba intregul cilindru, chiar daca acesta va fi pe sistem clasic !

Daca schimbi, sa faci asta obligatoriu la ambele roti.... altfel vei avea parte de surprize...va frana dezechilibrat st/dr.

Daca obtii raspuns de la VC, sa scrii si pe forum ca sa stie lumea!!!

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
clr
post 30 Mar 2004, 08:00
Post #3

Membru autentic

Ok. Le - am trimis in dimineata asta un e - mail. Sa vedem ce - mi vor raspunde.

--------------------
Ex Renault Megane 2003
+
asarban
post 30 Mar 2004, 16:49
Post #4

Membru autentic

Group: Banned

NU SE POTIRIVESC ALEA DE BREAK!!!!!!!!!!!!!!
A incercat sa ma imbrobodeasca un bou de mecanic de la Motorserv!!!
Sunt total diferite!
Nu se potrivesc nici alea de Nova!
Tre sa iei de Supernova!
Sunt diferente clare, una are forma de ciupesca, alta de cilindru...!
Brrrrr, nici nu ma gandesc ce se poate intampla daca le schimbi!

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
clr
post 31 Mar 2004, 09:34
Post #5

Membru autentic

Raspunsul de la Vocea Clientului sec: element de siguranta, va rugam sa va adresati un service agreat Dacia. Le - am scris din nou explicandu -le ce parere 022.gif am eu despre unitatea calaraseana agreata de ei unde mi - am prezentat doleantele. Sa vedem ce raspund acum.

--------------------
Ex Renault Megane 2003
+
danb2102
post 3 Apr 2004, 20:18
Post #6

Membru incepator

From: Iasi

Salutare tuturor! Sa va povestesc ce mi s-a intamplat mie legat de garniturile de la cilindrii de frana spate.
In urma cu o luna si jumatate m-am decis sa schimb ferodourile deoarece cand puneam frana se auzea un zgomot destul de urat la rotile din spate. Avand 45 000 km (din martie 2001) mi-am zis ca sunt uzate si trebuie schimbate. Am constatat ca ferodourile nu erau foarte uzate (doar un sfert), dar erau umede de la lichidul de frana care se pierdea pe la cilindri. Asta era si cauza acelui zgomot. In plus erau uzati tamburii asa incat a trebuit sa fie rectificati la un strung.
Daca ferodouri am gasit de cumparat foarte usor (identice cu cele de Break) in schimb, garnituri pentru pistoanele de frana nu am gasit la nici un magazin de piese auto din Iasi. In cele din urma am ajuns la magazia service-ului Dacia unde, dupa ce m-a intrebat din ce an e masina, nu mi-a dat garnituri ci tot setul de pistoane de frana avand garniturile montate, zicandu-mi ca la acest model nu se gasesc garnituri separat.
Dupa inlocuire n-am incercat sa vad daca de pe vechile pistoane de frana se pot scoate garniturile. Impresia mea e ca nu se pot scoate.
Oricum, m-am intrebat de ce nici un magazin de piese auto nu au acesti cilindri pentru DSN? Noroc ca am gasit in cele din urma la service, altfel trebuia sa merg cu tramvaiul.

--------------------
+
clr
post 5 Apr 2004, 07:23
Post #7

Membru autentic

Ok. A dat Dumnezeu si am gasit garniturile de Supernova. Chiar la magazinul dealerului din Calarasi. Problema este ca astia erau asa handicapati ca habar n - aveau cum arata 022.gif Cand le - am cerut au spus ca n-au avut niciodata desi au cerut in repetate randuri! Dupa ce le - am explicat cum arata le - au scos din raft spunand ca ei stiau ca alea sunt de berlina icon_evil.gif Dureros este ca garniturile erau 100.000 iar cilindrul complet era 700.000 lei! Cilindru de origine de Supernova in oras: 200.000 lei. Niste hoti in toata regula.

--------------------
Ex Renault Megane 2003
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 06:56
Forum Renault