Constanta-Praga-Viena-Constanta
![]() ![]() ![]() |
Constanta-Praga-Viena-Constanta
SeaDog |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 37 Joined: 15 November 05 ![]() |
|
||
-------------------- Renault Megane Classic 2000 1.6 8V
|
|||
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Cred ca mai bine ar fi Constanta-Viena-Praga ... dar cum vrei ... uite aici ai un exemplu de ruta ... mai departe o poti modifica tu cum vrei ... bafta
P.S. ceva de acest gen [sau pe E60 prin Romania] cred ca ar fi mai ok ... taxe in Ungaria si Austria (mai adauga cate 10€ -rotunjit in sus-) ... alte informatii mai poti gasi in restul de topic-uri |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
SeaDog |
![]()
|
Multumesc cmandrei. Ma gandeam mai mult informatii de la "fata locului". M-am uitat pe toate site-urile route planner, teoretic stiu ce trebuie, sau mai bine zis oficial stiu. Am fost acum 2 ani in Austria si Italia si pot sa spun ca in Austria ma descurc (taxe de autostrada, benzinarii, etc...), insa am auzit tot felul de informatii contradictorii despre Cehia. Ba ca se comporta cam nasol cu romanii, ba ca trebuie completat nu stiu ce formular, ba ca semnalizarea nu e atat de clara...
Ca sa fiu mai clar: stie cineva de unde se poate lua vigneta pentru Cehia? In Slovacia (pe care o tranzaitez) de unde pot lua vigneta. Cam cat costa? Se poate plati in euro? De ce spuneai ca mai degraba sa merg mai intai in Viena si apoi in Praga? Viena am mai vazut-o de 4 ori, iar drumul dintre Praga si Viena nu e chiar atat de lung. Doar ca la intoarcere vreau sa ajung pe traseul Praga-Munchen-Viena. La ducere evit Munchen pt ca o sa fie in perioada CM 2006 si e aglomeratie mare... Multumesc. |
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
Eu am fost in Cehia ultima data in 2002 si atunci trebuia completat un formular ref. la masina (proprietar, culoare, etc...) In 2004 au fost ai mei la Praga si nu mi-au zis nimic despre asaceva, dar nici eu nu am intrebat. Tot in 2002, vignietele in Cehia, respectiv Slovacia erau vreo 5-7€ (nu mai stiu exact valoarea). Stiu ca erau mai ieftine decat Austria, dar oarecum comparabile cu Austria la raportul valoare/km de autostrada.
In ultima perioada (2005) am fost de cateva ori la Bratislava si in 30% din cazuri m-au controlat putin mai amanuntit in ceea ce priveste masina. Ai grija ca in Austria este obligatorie folosirea fazei scurte ziua. Amenda 15€. |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
- GJ-01-SSP Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
cipo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 15 October 04 From: Bucuresti ![]() |
e noua regula asta? parca inainte nu era.
oricum de cate ori am traversat austria numai noaptea s-a intamplat, iar atunci vrand-nevrand am aprins farurile ![]() |
--------------------
Opel
Astra 1.7DTI
N'Joy 2003 Astra NJoy 2003 1,7DTI + Siemens Navigation System - NAVTEQ
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
E intrata in vigoare de la 15.11.05 si se dau amenzi de la 01.04.06
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
Si in oras?
|
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
sandman_ |
![]()
|
pretutindeni si fara exceptie.
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
octa74 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 14 December 04 From: Brasov ![]() |
Am fost anul trecut in vara in trecere prin Slovacia si Cehia. Vigneta se cumpara chiar din granita (la intrarea in fiecare tara) si se poate plati in euro. Cum spunea cineva inainte, costa 5-7 euro. Vigneta pentru Slovacia nu se poate cumpara din Ungaria, numai din Slovacia. Ca sa nu ai batai de cap, cand te intreaba unde mergi, spui Germania si gata. In rest, slovacii mi-au cerut carnetul de conducere si cartea verde.
|
--------------------
Logan
Ambiance (cu servo)
- BV-xx-NEW
|
|
Vio |
![]()
|
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
Eu fac traseul Dresda-Praga-Brno-Bratislava-Gyor-Budapesta-Szeged-Arad-Deva cam de 3 ori pe an, ultima oara am trecut pe acolo in sens invers pe 26 martie. E cam corect ce s-a spus pe aici: vigniete pentru Cehia si Slovacia gasesti in granita la intrarea in tara respectiva, eventual intreaba vamesul daca nu descoperi vreo inscriptie. Nu iti fa probleme, politistii de frontiera si vamesii nu au nimic cu romanii, sunt chiar amabili sau in cel mai rau caz neutri. La slovaci am avut surpriza (intre timp m-am obisnuit) sa fiu salutat si intrebat intr-o romana perfecta unde merg. In afara de pasaport iti mai cer uneori asigurarea medicala/cartea verde/talonul masinii. Vignieta slovaca costa (nu mai sunt sigur) 6 euro, pe asta o cumpar direct in euro, ca sa nu am prea multe valute prin buzunare. De regula nu alimentez in Ungaria si Slovacia (mai scump), ci numai in Romania si Cehia. Un sfat: in Cehia nu cumpara benzina in euro (te ard la curs), ci mai bine schimba euro la un birou de schimb valutar si cumpara direct in coroane. Asa ajungi la un pret de putin peste un euro pe litru. (exemplu, am schimbat coroane la 27,90 coroane/euro, iar benzina Natural 95 era 28,90). Vignieta ceha costa 200 de coroane, deci cam 7 euro. Eu procedez asa: plin la Nadlac, traversez Ungaria si Slovacia, plin la prima statie din Cehia, traversez Cehia, din nou plin la iesirea din Cehia, fiindca in Germania e mai scumpa cu mult.
Traversarea Slovaciei iti ia cam o ora (atentie in Bratislava, te orientezi dupa indicatoare de Brno si Praha) - in afara de capitala drumurile sunt aproape pustii. In Cehia mergi pana in Praga tot pe autostrada, in apropiere de Praga (depinde de ora) ai sanse mari sa prinzi blocaje. Atentie si in Brno, sa intri pe autostrada corecta (te orientezi din nou dupa indicatoare de Praga. La vama in Cehia nu mai trebuie sa completezi nici un formular (cred ca chestia asta s-a scos cam prin 2003-2004, fiindca in iunie 2003 inca era, dar in septembrie 2004 nu mai era...). Cel mult (dar asta mai degraba daca ai trece granita in Germania) daca e coada de masini in vama, cand vine randul tau o sa fii poate rugat politicos sa tragi un pic pe dreapta, ca sa nu incurci circulatia pana iti scaneaza pasaportul (ma rog, suntem inca tara nonUE). Dar nici asta nu dureaza de regula mai mult de 3 minute... Sper ca am trecut in revista tot ce e esential, daca am uitat ceva sau daca mai ai intrebari, iti stau la dispozitie... A, si intr-adevar asa e, si in Cehia e obligatorie lumina de intalnire la drum... |
--------------------
Renault
Megane II
2003 1,4 16V 98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|
SeaDog |
![]()
|
Multumesc mult de tot. Informatii excelente de la toata lumea.
Eu mai cateva intrebari: desi am fost de 2 ori cu masina afara din tara niciodata nu mi-au cerut permisul sa il arat, insa am auzit de curand la radio ca cica ar fi nevoie de nu stiu ce permis international dat de ACR si costa 4 milioane pt 1 an. Ori e doar o sperietoare, ori eu de fiecare data am iesit cu acte in neregula ![]() O alta intrebare ar fi ce ar trebui sa mai am la mine dc ies cu o masina in leasing. Mi-am luat o masina anul trecut si vreau sa ii fac ceva km si e in leasing. Presupun ca o procura ceva imi trebuie ,nu? De la notar, de la firma de leasing? Cam cat dureaza drumul de la Nadlac la Praga, asa in mare? |
|
|
Vio |
![]()
|
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
Am impresia ca chestia cu permisul international e o smecherie a ACR-ului, din cate stiu eu nu il recunoaste mai nimeni, se uita politistii straini la el ca la ozn...
E suficient daca ai permisul romanesc ala format carte de credit, e scris bilingv si teoretic ar trebui sa priceapa oricine ce scrie pe acolo... Stiu de exemplu ca in Germania ca turist (cel mult 6 luni) poti circula cu permisul romanesc fara probleme, si e la fel si in celelalte tari UE. Pe vremea cand mai aveam permis romanesc m-a oprit politia ungara si nu au avut nimic de comentat la vederea lui... Cu masina in leasing nu stiu, poate stie altcineva pe aici... Durata drumului este foarte puternic dependenta de cum prinzi vamile, cat e de mare circulatia la orele la care treci, cata politie e pe traseu in Ungaria ![]() De regula am prins vamile H-Sk si Sk-Cz aproape intotdeauna pustii, sau cu cel mult 4-5 masini la coada. In Ungaria, daca nu ai chef sa dai la bani in stanga si in dreapta, te sfatuiesc sa cam respecti restrictiile de viteza, cel putin pe portiunea de pana la Szeged (unde intri pe autostrada) si pe centura Budapestei M0. In rest, eu personal ii dau cam 150-160 in loc de 130 cat impun ei, dar m-a si costat de cateva ori... Deci, sa socotim: cam 4-4,5 h traversarea Ungariei, sa zicem 1-1,5 h Slovacia, si cam 2,5-3 h de la granita cu Cehia si pana la Praga (presupunand ca nu prinzi blocaje) = sa zicem 8-9 ore plus-minus... Repet, poti ajunge si la alte valori, in functie de o gramada de factori, dar cam astea sunt datele din experienta mea... |
--------------------
Renault
Megane II
2003 1,4 16V 98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|
sandman_ |
![]()
|
permisul international de la acr nu mai este necesar.
permisul eliberat de politia romana (cel roz si de plastic) este valabil in toate tarile lumii. Cu masina in leasing, e bine sa ai la tine imputernicire de la prestatorul de leasing in care se mantioneaza ca iti dau voie sa iesi din tara. In general ungurii intreaba despre asa ceva(in cazul meu, austriecii niciodata). Cand am luat eu pentru masina in leasing a fost suficienta o stampila si o semnatura de la ei, pe o "procura" cu antetul firmei respective (cu nr. tel, adresa, pers de contact, etc...) |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
SeaDog |
![]()
|
Hello. Revin cu o intrebare. Sau mai multe
![]() |
|
|
sandman_ |
![]()
|
Daca leasingul e pe persoana fizica si persoana fizica se afla in masina, nu trebuie delegatie.
Teoretic, imputernicirea trebuie sa fie inteleasa si de fratele tau ungur care pazeste Uniunea Europeana de hoti si prostituate, deci e bine sa o faca si in engleza. Eu am imputernicire de la firma mea pentru masina cu care circul in strainatate, editata demine in limba engleza si stampilata si semnata de administrator si nu mi-a reprosat nimeni nimic. Litera legii nu o stiu in acest caz. |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
katia |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 7 June 06 ![]() |
sal'tare. m-ar interesa si pe mine o excursie de cateva zile in cehia spre praga. stiti cumva niste locuri de cazare cu preturi rezonabile, de preferat in praga? |
--------------------
Ford
Focus
2001 Tournier
- CJ 09 RPK
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 16:33 |