Scartait, la axul volanului
![]() ![]() ![]() |
Scartait, la axul volanului
valosu |
![]() ![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 6 April 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SuperNova Europa
- b-84-mvs
|
|||
costinel_sandu |
![]()
|
Aliaj mecanic+sofer Group: Members Posts: 185 Joined: 25 March 04 From: Alexandria / Bucuresti ![]() |
Cred ca este vorba de ax inferior volan - de obicei trebuie schimbat
Vezi un search pe forum. Subiectul e discutat si rasdicutat la DSN |
--------------------
dracia
DSN-ul lui tata:)
- TR-03-???
2001 Rapsodie
|
|
electric |
![]()
|
in cautare de informatii Group: Members Posts: 403 Joined: 18 September 05 From: Bucuresti ![]() |
scoate bucsa de la baza volanului baga vaselina si pe interiorul si pe exteriorul bucsei si scapi de scirtiit ( bucsa respectiva este din plastis si este din 2 bucati )
|
--------------------
dacia
Logan
2012 [COLOR=red][SIZE=7][B]
|
|
spiridon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 786 Joined: 5 May 05 From: Iasi ![]() |
Probabil ca uleiul nu a ajuns unde trebuie, cu o surubelnita subtire iti faci loc intre ax si bucse si intre bucse si para de cauciuc si cu o siringa bagi ulei folosind metoda "picatura cu picatura", apoi mai invirti de volan...rezultat garantat !
This post has been edited by spiridon: 8 Jun 2006, 22:03 |
--------------------
Dacia Supernova
- prima iubire, a inceput in...
- IS-
2001 inginer - frezez si programez chei, repar telecomenzi, immo off 0741024494
|
|
Balazsfiviorel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 6 June 06 ![]() |
aceiasi problema am patit si eu, in special cand ploua afara. da-i cu vaselina si nu mai o sa te mai supere. Bafta
|
--------------------
Dacia super nova
clima
- B - 66 - PCS
2002
|
|
Gutenberg |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 18 April 05 From: Oradea ![]() |
QUOTE(Balazsfiviorel @ 12 Jun 2006, 20:14) aceiasi problema am patit si eu, in special cand ploua afara. da-i cu vaselina si nu mai o sa te mai supere. Bafta Interesant, dar la mine scartaie cel mai tare cand e cald si uscat. Si de cand a inceput vara, am muzica de la volan cat incape. Cand ploua si e umezeala in atmosfera, nu mai face... Fiecare cu personalitatea ei. |
--------------------
Dacia
Super Nova Clima
- BH-XX-MAG O carte se poate lovi de un cap si sa sune a gol , fara ca sa fie de vina... cartea.
|
|
spiridon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 786 Joined: 5 May 05 From: Iasi ![]() |
Si eu am senzatia ca masina asta merge cel mai bine pe ploaie ! Nu mai scirtie, se infinge, parca si ansamblu arcuri-amortizoare isi face mai bine treaba sau e o chestie de elasticitate a cauciucurilor...nu stiu. Trebuie studiat acest paradox romanesc !
Cred totusi ca intra apa cam peste tot si se face o ungere "apoasa" daca se poate numi asa la toate bucsele( de la bara de torsiune, de la brate), la rulmentii dintre amortizoare si arcuri; chiar la articulatia cardanica a axului volan inferior...etc. |
--------------------
Dacia Supernova
- prima iubire, a inceput in...
- IS-
2001 inginer - frezez si programez chei, repar telecomenzi, immo off 0741024494
|
|
valosu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 6 April 06 ![]() |
Scartaitul incepe cel mai tare cand e cald afara, si credeti-ma ca am pus si vaselina si ulei, si tot face. Cred ca acea bucsa de cauciuc e f.f.f proasta (fabricatie romaneasca) si asta e.
|
--------------------
Dacia
SuperNova Europa
- b-84-mvs
|
|
abram_burel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 24 September 04 ![]() |
Cand e cald afara, bucsa se "strange" in jurul axului (axul se dilata, deci ii creste diametrul si bucsa se dilata si ea, dar "efectul" asupra diametrului ei interior este ca se... micsoreaza).
Chestia cu unsul va tine o vreme, dupa care o apuca iara. Ideea e ca suprafata de contact metal-plastic NU se unge, in general. Solutia cea mai buna este o bucsa noua pe care o montezi dupa ce stergi axul bine-bine si il degresezi. |
--------------------
Dacia
Nova GTi
1999 Parerea mea... stiti cum e... maxima!
|
|
raz_stanciu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 37 Joined: 3 January 05 From: Bucuresti ![]() |
este foarte probabil sa fie de la caseta de directie (trebuie gresata). Eu am umplut axul de vaselina pana sa-mi dau seama
|
--------------------
dacia
supernova rapsodie
- B 75 ASR
|
|
kristian |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 24 June 06 ![]() |
QUOTE(spiridon @ 12 Jun 2006, 23:02) Si eu am senzatia ca masina asta merge cel mai bine pe ploaie ! Nu mai scirtie, se infinge, parca si ansamblu arcuri-amortizoare isi face mai bine treaba sau e o chestie de elasticitate a cauciucurilor...nu stiu. Trebuie studiat acest paradox romanesc ! Cred totusi ca intra apa cam peste tot si se face o ungere "apoasa" daca se poate numi asa la toate bucsele( de la bara de torsiune, de la brate), la rulmentii dintre amortizoare si arcuri; chiar la articulatia cardanica a axului volan inferior...etc. Fenomenul asta l-am patit si cu o masina straina. Explicatia cam asta este. Se face o ungere de moment care merge "de minune". |
--------------------
dacia
supernova
2002 confort
|
|
YO3FVS |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 3 June 06 ![]() |
daca tragi de cauciucul ala de la baza volanului in sus o sa gasesti o bucsa din plastic formata din doua bucati.pui cauciucul la loc ,il fixezi bine si dupa ce ai pus putina vaselina pe bucsa din plastic o bagi la loc de sus in jos pe axul volanului
|
--------------------
Renault
symbol 1.4/16v
apr.2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 13:04 |