DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Un fel de teapa, cu vanzarea masinii pe net...

logic
post 9 Jun 2006, 17:59
Post #1

Membru cititor

Group: Members
From: Medias.Sibiu

Mi-am amintit astazi ca anul trecut am vrut sa-mi vand masina si am fost postat un anunt pe un site de gen. La scurt timp am fost contactat de catre o persoana din Anglia (cel putin asa sustinea) care isi dorea cu ardoare dacia mea. blink.gif
In urma discutiilor purtate pe messenger tipul respectiv imi spune ca-mi va trimite un cec cu o suma mai mare decat costa masina, eu urmand sa ridic toata suma de la banca iar diferenta sa o trimit unei terte persoane care apoi va veni sa intocmim actele de vanzare-cumparare!
Sincer eu ma gandeam ca e unu' care are prea mult timp liber dar spre surprinerea mea am primit prin posta un cec cu suma de 5500 lire sterline. Acum eu trebuia sa ridic suma respectiva, sa-mi tin 1000 iar 4500 sa-i trimit persoanei indicate de "englez".
Nu m-am obosit sa ma duc la banca, am aruncat cec-ul pe undeva iar astazi din intamplare l-am gasit. Stiti cumva despre ce era vorba?
Atasez si o poza cu cec-ul.
Imag001.jpg ( Size: 31.35k ) Number of downloads: 524

--------------------
Skoda Superb BMW X5 2010
The fact that nobody understands you doesn’t make you an artist.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
geo76com
post 9 Jun 2006, 18:09
Post #2

Membru incepator

Spalare de bani

--------------------
DACIA 1310L 1995
...mai putine incercari, mai putine esecuri ....
+
Alydor
post 9 Jun 2006, 20:34
Post #3

Pressar

ia cecu, mergi la banca , vezi daca nu e fals in primul rand si apoi lasa-l pe ala sa te caute..., iti schimbi domiciliu , casa, nevasta, copii....
Omu vroia sa trimita niste bani... si nu stia cum sa faca sa nu trimita doua cecuri...
Io zic sa renunti ca mai bine lipsa 1000 de lire decat cu probleme dupa...

--------------------
- - -
Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos

Cine nu poate da exemple da sfaturi..
When everything fails, RTFM!
+
os
post 9 Jun 2006, 20:54
Post #4

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

Smecheria merge asa:

In baza cecului tu virezi banii tai buni (cei in plus);
Apoi cecul se dovedeste ca e fara acoperire SAU
Persoana care l-a emis il anuleaza (nu mai stiu exact cum se face, dar daca sunt amatori pot sa ma informez);
Eventual dai si masina.

In finl:
Tu eventual fara masina;
In orice caz: tu cu banii luati (aia "in plus" pe care ii virezi)

Este o escrocherie. Aviz amatorilor.

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
logic
post 9 Jun 2006, 21:02
Post #5

Membru cititor

Escrocherie stiam ca e, din cauza asta nici nu m-am dus la banca..insa nu stiam in ce fel functioneaza!

--------------------
Skoda Superb BMW X5 2010
+
Jack Daniel's
post 9 Jun 2006, 21:06
Post #6

MEMBRU DE LA INCEPUT!

Poate ca e spalare de bani , dar de pacalit nu aveai cum sa fii pacalit avand in vedera ca tu scoteai acei bani din banca . Cei care ziceau ca tu pierzi banii tai sunt ilogici , tu scoteai nu depuneai .

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
XMihai
post 9 Jun 2006, 23:50
Post #7

Carcotasu' de Serviciu

From: Dr Tr Severin

Eu nu inteleg...luai banii din banca, dar masina cui o dadeai?

--------------------
. . .
+
greieras
post 10 Jun 2006, 05:58
Post #8

Membru incepator

From: St. Louis, Missouri

--------------------
Chevy Lumina - AIV-5987
+
radian
post 10 Jun 2006, 09:24
Post #9

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Tu nici nu ai verificat valabilitatea cecului dar iti dai cu parerea ca-i o escrocherie.

In ceea ce priveste spalarea de bani, hai sa fim seriosi. Suma e mult prea mica ca sa putem vorbi despre asa ceva. Iar pe de alta parte, ma indoiesc ca pentru spalare de bani ofera cineva un comision asa de mare (1000 de lire din 5500).

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
bion
post 10 Jun 2006, 10:58
Post #10

Membru autentic

From: TM

QUOTE(radian @ 10 Jun 2006, 12:24)
Tu nici nu ai verificat valabilitatea cecului dar iti dai cu parerea ca-i o escrocherie.

In ceea ce priveste spalarea de bani, hai sa fim seriosi. Suma e mult prea mica ca sa putem vorbi despre asa ceva. Iar pe de alta parte, ma indoiesc ca pentru spalare de bani ofera cineva un comision asa de mare (1000 de lire din 5500).
*

Domnu` Radian esti om in toata firea .Chiar n-ai auzit de metoda asta descrisa mai sus.Mai e folosita pentru a finanta anumite actiuni ,persoane prin terte maini pierzindu-se astfel urma banilor ph34r.gif
Cu stima bion

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
logic
post 10 Jun 2006, 11:57
Post #11

Membru cititor

@XMihai
QUOTE(logic @ 9 Jun 2006, 18:59)
...diferenta sa o trimit unei terte persoane care apoi va veni sa intocmim actele de vanzare-cumparare!
*

@greieras ..got it!

--------------------
Skoda Superb BMW X5 2010
+
zmieu2go
post 10 Jun 2006, 12:27
Post #12

Membru incepator

From: Bucuresti

Si mie mi s-a intamplat aceeasi chestie , acum 2 ani aveam un fiat 850 sport care l-am bagat pe net la vanzare , am primit un mail de la un domn din franta care a zis ca imi trimite un cec cu o mie de euro in plus pentru acte si deplasare. Dupa doua sapt am primit prin posta cecul cu 4400 de euro. Am fost la banca , drept sa zic cu nitica teama. Dar surpriza banii erau in cont i-am ridicat si apoi l-am sunat pe individ care mi-a spus sa radiez masina si sa merg cu ea in franta. Am facut precum am spus dar nu am fost eu cu masina , am dato unui prieten care aduce masini de afara sa oi duca el pe trailer. la vreo 2 sapt m-a sunat cel care a luat masina si ca este multumit de ea. Mi-a trimis si niste poze cum arata masina reconditionata.

Attached thumbnail(s)
850_1.jpg ( Size: 40.64k ) Number of downloads: 190
850_2.jpg ( Size: 47.35k ) Number of downloads: 159
850_3.jpg ( Size: 34.57k ) Number of downloads: 184
850_4.jpg ( Size: 36.86k ) Number of downloads: 135

--------------------
dacia logan 2006/ambition dci - B 30 WZR
+
radian
post 10 Jun 2006, 14:39
Post #13

Legat de metoda, daca individul i-ar fi cerut colegului nostru de forum sa faca actele masinii pe incredere si transferul de bani din fonduri proprii ca-i trimite el ulterior o suma de bani, as fi zis, normal, ca e o incercare ieftina de escrocherie. Dar cata vreme dupa o intelegere prealabila (via e-mail) respectivul trimite banii in avans chiar nu vad nici un motiv de suspiciune.

In ceea ce priveste suma, 5500 lire sterline, asta inseamn cca. 8000 Euro. Pentru multi dintre noi este o suma importanta de bani, dar, la granita poti sa introduci sau sa scoti dint tara 10000 EURO fara sa trebuiasca se declari porvenineta lor, iar la bancile romanesti, tot la fel, plafonul unei tranzactii in valuta, fara a declara (justifica) provenineta banilor este tot de 10000 EURO. In aceste conditii, mi se pare aiurea sa vorbim de spalare de bani la o suma de 8000 EURO. In ritmul asta, azi maine, o sa vedem o spectaculoasa spalare de bani a mafiei si in cele cateva sute de euro trmise lunar acasa de capsunari...

--------------------
+
Smiley
post 10 Jun 2006, 18:28
Post #14

Membru autentic

From: Bucuresti

pai n-a trimis "banii in avans". a trimis un cec. care poate sa aiba acoperire. sau nu.

escrocheria se bazeaza pe buna ta credinta, cum ca vei trimite diferenta la adresa indicata, urmand sa o recuperezi cand incasezi cecul.
daca te duci cu un cec primit din strainatate la banca, ti se spune ca este ok, dar dureaza o perioada pana sa se verifice daca are acoperire sau nu. si daca cecul nu are acoperire, ramai fara "diferenta", cu cecul neincasat si mai trebuie sa platesti si o taxa, pentru ca banca a verificat cecul.

--------------------
+
radian
post 10 Jun 2006, 20:07
Post #15

Smiley daca nu ai rabdare sa citesti tot postul #1, atunci incearca macar urmatorul pasaj:

QUOTE(logic @ 9 Jun 2006, 18:59)
...In urma discutiilor purtate pe messenger tipul respectiv imi spune ca-mi va trimite un cec cu o suma mai mare decat costa masina, eu urmand sa ridic toata suma de la banca iar diferenta sa o trimit unei terte persoane care apoi va veni sa intocmim actele de vanzare-cumparare!...
Imag001.jpg ( Size: 31.35k ) Number of downloads: 524

*

--------------------
+
neumann
post 10 Jun 2006, 22:09
Post #16

Membru autentic

From: Spermezeu

Escrocherie 100%. De ce nu te-a contactat sa te intrebe de ce nu ai incasat cecul, si mai ales, sa te intrebe de ce nu ai platit inapoi diferenta de bani.
Sunt niste parliti care se bazeaza pe prostia umana, ca vei plati inapoi diferenta inainte sa-ti vezi banii pe extrasul de cont. In alta ordine de idei, trebuie sa stii ca banca are dreptul sa te cheme oricand pentru explicatii despre tranzactiile externe pe care le faci, de asemenea are si dreptul de a-ti bloca contul la solicitarea organelor de stat abilitate. Cu alte cuvinte, daca virezi bani cui nu trebuie, vei avea probleme. Asta se cheama participare la spalare de bani si e infractiune.
Cazul de mai sus al colegului cu FIAT-ul nu presupunea returnarea banilor, el primise bani in plus pt transportul masinii in GB.

This post has been edited by cristianco2002: 10 Jun 2006, 22:12

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
greieras
post 11 Jun 2006, 00:28
Post #17

Membru incepator

From: St. Louis, Missouri

QUOTE(cristianco2002 @ 10 Jun 2006, 16:09)

Sunt niste parliti care se bazeaza pe prostia umana, ca vei plati inapoi diferenta inainte sa-ti vezi banii pe extrasul de cont.
*

... si lacomia (la fel de umana) biggrin.gif

--------------------
Chevy Lumina - AIV-5987
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 25th May 2025 - 22:43
Forum Renault