GPL vs gazolina, oare........
![]() ![]() ![]() |
GPL vs gazolina, oare........
DB77AAA |
![]()
|
||
![]() DB77AAA Group: Members Posts: 175 Joined: 4 August 05 From: targoviste ![]() |
|
||
--------------------
ex: oltcit, dacia
12 TRS, 1325
1996, 1995
- DB77AAA, DB05PHZ
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Unde e problema tehnica? Vorbesti serios cu gazolina?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
sddragos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 532 Joined: 18 October 05 ![]() |
In primul rand ca nu poti compara GPL cu gazolina. GPL e un combustibil omologat, care nu distruge motorul, nu inrautateste (vizibil) performantele motorului, nu polueaza in exces, instalatiile sunt omologate RAR, etc. Pe cand gazolina e un combustibil nerafinat (de extractie), cu putere calorifica slaba, cifra octanica mica (autoaprinderi, detonatii), distruge motorul, etc.
Mai sunt unii care folosesc matrafox, diluant si alte laturi. Daca tii la motorul tau, NU FOLOSI NICIODTA gazolina. |
--------------------
Dacia
1310 L
1997, berlina
|
|
Trofin Liviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 17 May 06 ![]() |
Tata avea in anii 80 un TRABANT care mergea cu gazolina. Si mergea...
|
--------------------
Renault
Megane
2007
- Cl-02-xxx
|
|
tonicelli |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 374 Joined: 26 March 06 From: Valea Jiului ![]() |
Asta da
![]() Nu știu cum e mai ieftin dar aș fi curios cum ai arăta cu mașina așteptând "traficanții" și ce să spun să stai la marginea drumului fericit când pică și ai făcut economie la bani ... ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate plus
- HD-XX-XXX România ... frumoasă țară ... păcat că e locuită
|
|
sefu_alx |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 878 Joined: 2 February 06 ![]() |
dacia lu' tata merge de 10 ani cu gazolina..unu litru-doi de benzina si un capacel de ulei acolo si merge
![]() a mers saraca si cu metanol ![]() This post has been edited by sefu_alx: 22 Jun 2006, 20:47 |
--------------------
x
y
2009
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Gazolina ma insel eu sau e un fel de motorina? Numai ca nu unge. Adica are cifra octanica 20.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
motorina..se obtine din titei, iar gazolina din lichefierea gazului de sonda.
Plus ca motorina nu are nici o legatura cu cifra octanica ! se masoara in cifra cetanica, care si aia e undeva peste 50. Nu va invata asta la AR? ![]() This post has been edited by argon: 22 Jun 2006, 21:07 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Touche ![]() |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Argonelu, cifra cetanica masora o chestie si cea octanica alta, exact opusa. Adica daca una e mare , ailalta e mica, dar asta nu insemna ca nu le pot masura pe amndoua.
Daca turnai gazolina in motor diesel, mergea binisor, desi nu se prea ungea pompa de injectie, cifra cetanica fiind destul de mare. Daca la un combustibil de MAC nu masor cifra octanica e pentru ca nu ma intereseaza, dar asta nu insemana ca nu o pot face. Motorina Shell V-power, care a alimentat masina castigatoare la Le Mans e produsa din gazeificarea carbunilor (Poate ai auzit de tovarasii Fischer si Tropsch), asa ca sursa carburantului chiar nu ma intereseaza. Ma refeream la faptul ca propietatile celor 2 carburanti, gazolina si motorina sunt similare. Citeste matale mai jos, sa vezi ca si benzina poate avea cifra cetanica: Attached File(s) ![]() |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
einstein1984 |
![]()
|
OK, si viceversa. Oricum, te contrazici degeaba.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(sefu_alx @ 22 Jun 2006, 23:47) Pai metanolul, ca si aproape orice alcool e chiar bun ca si combustibil in motoare cu scanteie. Are CO (echivalent CO, desigur), mare si alcooluri se folosesc pt. a creste cifra octanica a benzinelor. Doar ca metanolul e f. coroziv, in special asupra componentelor de cauciuc, de aceea nu se foloseste, ci se prefera etanol sau izopropanol. Gazolina, in schimb, e practic un titei crud f. usor, apropiat de compozitia benzinei, dar totusi cu cifra octanica mica, deci e destructiv pt. orice motor. Existau solutii pt. a o folosi, cand nu era benzina (gaseau tetraetil de Pb sa bage sau am auzit chiar de naftalina (??)), dar azi chiar nu cred ca e cazul sa apelezi la asa ceva. |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
argon |
![]()
|
Metanolul mai e si foarte toxic, cati n-au orbit pe vremea lu' Ceusescu de la el !?!
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Si benzina e sanatoasa daca o inghiti, nu? Au orbit din prostie, ca citeau pe bidon alcool si nu se mai uitau si la partea cu metilic. De mirosit miroase ca etanolul si-l beau baietii.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
argon |
![]()
|
Nu de la baut neaparat s-au nenorocit ci de la vapori.
This post has been edited by argon: 23 Jun 2006, 08:45 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
sefu_alx |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 878 Joined: 2 February 06 ![]() |
oricum consuma peste 20%cand mergea cu metanol
trebuie jiglere marite ca altfel nu pleci cu ea de pe loc nici la 5000 de ture testat b-) |
--------------------
x
y
2009
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Intr-adevar, asa e . Am facut si cateva calcule in domeniu, dupa cum am spus si in topicul asta
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(sefu_alx @ 23 Jun 2006, 21:56) Pai atunci unde-i tata afacerea? Castigi 10.000 pe suta de kilometri, si dup-aia dai nuj cate milioane sa faci motorul, sa nu zic catinervi ca te unjura toti de ce nu mergi mai repede, si de ce pleci de la semafor la 30 de secunde dupa ce se face verde, eventual tre sa tragi si socul putin ![]() |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|
andi_andi505 |
![]()
|
![]() masina mea favorita Group: Members Posts: 47 Joined: 12 February 06 From: Bacau ![]() |
Cu gazolina motorul merge destul de prost (tacane avansul, face autoaprindere, masina nu prea mai are demaraj), dar merge. Exista si riscul de a strica motorul, se ard garniturile si supapele daca folosesti tetraetil de plumb dar nu se mai gaseste, fara el motorul merge si mai prost. Motoarele de 1.3 merg mult mai bine cu gazolina decat cele de 1.4. In zona mea gazolina e aprox. 15.000 rol/litrul poate mai mult dar eu zic ca se merita, merg cu acest combustibil de cand ma stiu si o sa mai merg pana cand nu mai iese din pamant.
|
--------------------
Dacia Logan 1.6 mpi,
Dacia 1310 TLX
2005/1989
- BC 15/87 ....... Trabant 601z, Minsk 125cc 1988/1992 - BC 01/90 .......
Toate perfect functionabile |
|
DB77AAA |
![]()
|
![]() DB77AAA Group: Members Posts: 175 Joined: 4 August 05 From: targoviste ![]() |
MULTUMESC
CRED CA ALEG VARIANTA A MAI BUNA : FAC MOTORU SI PUN GPL PE EL DAR PANA O SA AM BANII DE INVESTITIE IL MAI OMOR PUTIN CU GAZOLINA SI BENZINA This post has been edited by DB77AAA: 26 Jun 2006, 13:58 |
--------------------
ex: oltcit, dacia
12 TRS, 1325
1996, 1995
- DB77AAA, DB05PHZ
|
|
EUROPE_ |
![]()
|
![]() membru reactiv Group: Members Posts: 1.557 Joined: 2 March 06 From: Craiova ![]() |
QUOTE(DB77AAA @ 26 Jun 2006, 14:56) MULTUMESC CRED CA ALEG VARIANTA A MAI BUNA : FAC MOTORU SI PUN GPL PE EL DAR PANA O SA AM BANII DE INVESTITIE IL MAI OMOR PUTIN CU GAZOLINA SI BENZINA Eu am setul motor terminat, si tot merg pe benzina pura de la om*, cu toate ca imi consuma vreo 10 litri la 100 km ![]() off topic @andi_andi505 iti plac Porsche-urile? |
--------------------
Renault
Fluence
2010 1.6 16v Evo Life Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
|
|
mitica300 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 782 Joined: 22 August 10 From: Bucuresti ![]() |
Si eu folosesc gazolina. secretul ? Trebuie sa ai motor de 1,3(are compresie mai mica) , umbli putin la avans, conduci mai calm.Economia este de cam 60% din costuri. De la 2 lei la 5 lei cat e benzina, si oricum e si aia f proasta !Chiar daca uzeaza motorul , imi permit sa pun cate un set motor nou la 2 ani. Economia este de circa 200 lei la fiecare mie de km... ia calculati , merita ??
|
--------------------
Dacia
1100
1969 Piese OK
seriozitate OK dinamism OK inedit OK |
|
Tudor Badescu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 566 Joined: 17 December 09 ![]() |
In primul rand,in postul 13 s-a facut o grseala de interpretare:"gasoline"inseamna in engleza "benzina".Topicul se refera la o benzina usoara condensata din gaze de sonda.Dar are cifra octanica slaba,60...70 COR.Prin Oltenia exista de vanzare la PET-uri de 5 l una ameliorata sub numele oficial de "solvent",la pretul de 2,8...3,2 Ron/l.Are cam 75..80COR dupa cum mergeam cu ea la Wartburg care cere COR88.Chiar mergea foarte bine cu ea fara modificari de avans.Mai folosesc si la D 1300,dar neamestecata cu benzina e greoi de utilizat din cauza detonatiilor care apar chiar la accelerari usoare la ses.Cea perfect transparenta e foarte volatila,cam ca neofalina de pe vremuri.Doar ca nu e asa de rafinata asa ca nu se poate folosi la spalarea hainelor pentru ca lasa ceva miros.Si daca e asa volatila,mai fierbe in pompa de benzina pe canicula si dezamorseaza alimentarea(trebuie turnata apa rece pe pompa).Iar iarna vaporizarea excesiva chiar din carburator produce asa o racire ca se umple de gheata si pe interior si pe exterior.Pe vremuri se aducea la o cifra octanica acceptabila cu tetraetil plumb(la negru) sau cu naftalina(metoda asta nu am verificat-o personal).
|
--------------------
dacia
1310,
1991/standard ; Mercedes Sprinter 311 CDI, 2004.
|
|
om_bland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 671 Joined: 15 December 09 ![]() |
M-as mira sa se mai gaseasca gazolina
![]() |
--------------------
dacia
Berlina
1984 dacia berlina RESPECTA DREPTUL la opinie indiferent daca esti de acord sau nu , cu parerea celui de langa tine!
|
|
iulian'71 |
![]()
|
![]() membru uneori batut in cap Group: Members Posts: 895 Joined: 18 April 10 ![]() |
Si prin zona mea se folosea si inca se mai foloseste gazolina, dar eu personal am pus de nevoie (nu aveau la Peco benzina si a trebuit sa ajung la Focsani sa alimentez si sa rezolv niste treburi) in Dacia lui tata prin '94 vreo 5litri peste 2 de benzina si a fost visul urat al vietii mele. Mai mersem cu gazolina dar in propotie de 25% in benzina de catre tata ca sa mai faca economie chipurile.
Stiu ca cei ce o foloseau zi de zi puneau 2 garnituri de chiuloasa si/sau scobeau pistoanele, marind astfel camera de ardere si micsorand raportul compresie undeva la 7-7.5. Cel mai este periculos la gazolina este posibilitatea dobandirii unui dosar penal pentru furt sau complicitate la furt mai ales ca cei ce aduna gazolina nu mai apartin de stat. Sfatul meu mai bine GPL care este legal, curat, la acelasi pret si pretul instalatiei este intre 1000lei pentru Dacia cu carburatie pana la cca. 2500lei pentru Logan sau injectie secventiala. This post has been edited by iulian'71: 30 Nov 2010, 19:07 |
--------------------
Renault
Megane sedan/ Kadjar
Expr. 1.5dci85cp.2009/Business 2018 1.5dci 110cp
- GL-07-*** Mersul pe jos face piciorul...peste 45.
Grabeste-te incet. |
|
Tudor Badescu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 566 Joined: 17 December 09 ![]() |
Aceea la PET-uri de care vorbeam e legala.Dar sunt de acord ca solutia eleganta e GPL-ul,daca se dispune de banii necesari.
|
--------------------
dacia
1310,
1991/standard ; Mercedes Sprinter 311 CDI, 2004.
|
|
iulian'71 |
![]()
|
![]() membru uneori batut in cap Group: Members Posts: 895 Joined: 18 April 10 ![]() |
Daca e pentru Dacia din semnatura tu stii mai bine ce inseamana 1000lei instalatia GPL.
|
--------------------
Renault
Megane sedan/ Kadjar
Expr. 1.5dci85cp.2009/Business 2018 1.5dci 110cp
- GL-07-*** Mersul pe jos face piciorul...peste 45.
Grabeste-te incet. |
|
mstaniloiu |
![]()
|
Membru entuziast :) Group: Members Posts: 448 Joined: 17 February 05 From: DN1 ![]() |
stie cineva ce contine naftalina ? de ce e asemanatoare cu tetraetilul de plumb ?
|
--------------------
Dacia
(SupeR)Nova, 1310
- SN 2001
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 15:31 |