DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Bloc lumini, cursa incompleta la semnalizare

JIL
post 30 Jun 2006, 10:32
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Cluj-Napoca

La dCi-ul meu din februarie 2006 inca de la inceput, din cand in cand (2-3 ori pe zi), cand semnalizez dreapta sau stanga, maneta nu face cursa completa, parca se loveste de un obstacol, si revine la pozitia neutra.
Povestea asta se intampla nu neaparat cand ma pregatesc sa fac virajul ci si dupa ce am tras de volan deja.
La inceput am zis ca e din cauza ca 'nu sa-au lasat plasticurile' dar dupa 5 luni si 7000km era cazul sa se lase.
Problema mare e ca in momentul in care se face viraj drapta si incerc sa semnalizez dreapta si maneta nu face asta... ma poate lovi oricine linistit din spate si zice, pe buna dreptate, ca am luat viraj si nu am semnalizat.
Eu m-am invatat si tin fortat maneta in directia dorita pentru a semnalizat... e aiurea... dar nu am ce face.
Problema e ca incepe sa conduca si sotia si cel putin in primul an nici nu ma gandesc ca va putea sa si vireze si sa si tina semnalizarea. wacko.gif

Am fost la servici si mi-a spus omul clar ca daca la el nu se vede... nu se schimba.
Avand in vedere ca povestea se intampla de 1-2 ori pe zi ... sansa sa se intample la tov. de la service tinde spre zero.

Am scris polologhia asta sa stiu daca 'asa face toate?' si daca nu... cum sa pot obliga service-ul sa imi schimbe blocul de lumini sau ce o fi problema?

Va multumesc!

--------------------
DACIA 1.5 dCi - Laureate 2006 - CJ-77-ICHTHUS
"Taina existentei umane nu sta in a trai ci in a sti pentru ce traiesti." (N. Iorga)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
axabrt
post 30 Jun 2006, 10:53
Post #2

Membru autentic

From: Ploiesti

spune-le ca ai probleme cu comutarea intre faza lunga si faza scurta dupa o ora de functionare a farurilor.
E o problema des intalnita.S-ar putea sa te creada.era un topic p-aci

Oricum si blocul meu la fel face. "ma loveste peste mana"
Trag mai tare de maneta si pana la urma cupleaza, insa cand rotile sunt drepte.
In curba sigur nu merge sa cuplezi semnalul, fiindca are mecanismul ala care il face sa revina.Incearca sa cuplezi pe drum drept.Daca sare inapoi, fuguta in service

This post has been edited by axabrt: 30 Jun 2006, 11:25

--------------------
Ford Focus mk3.5 Ecob00st
.dracnev si boboru’ este viitoru’.
+
JIL
post 30 Jun 2006, 11:35
Post #3

Membru incepator

From: Cluj-Napoca

Face si pe drum drept, respectiv cand rotile sunt drepte.

Iar ideea cu fuguta la service e ca nu stiu cum sa le demonstrez defectul.

--------------------
DACIA 1.5 dCi - Laureate 2006 - CJ-77-ICHTHUS
"Taina existentei umane nu sta in a trai ci in a sti pentru ce traiesti." (N. Iorga)
+
AMW
post 2 Jul 2006, 15:10
Post #4

Membru autentic

From: Bucuresti

Si la mine face la fel...uneori, tot din feb 2006 e masina si daca semnalizez dupa ce am bracat rotile un pic nu se cupleaza semnalul...dar daca rotile sunt drepte sau aproape drepte se cupleaza fara nici o problema...eu o pun pe seama sistemului de la semnal...deci ceva de genul asa face toate..oricum m-am obisnuit sa tin semnalul uc mana si sa iau curba atunci cand e necesar, dar cel mai bine e sa semnalizezi inainte sa invarti volanul.

--------------------
Volkswagen Passat Highline 2.0 TDI 4MOTION B6
Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v
+
AlinI
post 4 Jul 2006, 10:09
Post #5

Nd 4 Spd 4 Life

confirm ca si la mine face la fel, mai ales daca nu este volanul drept... nu imi bat capul cu asta pentru ca nu face foarte des, si mai ales pentru ca se pare ca "asa face la toate..."
mai astept sa vad cand o sa pice de tot...

--------------------
Subaru Impreza 2.0 Hatchback 2009
'06 Dacia Logan 1.6 mpi
Whishlist Honda S2000
+
cataline
post 4 Jul 2006, 10:22
Post #6

Membru autentic

In manual stiu ca scrie situatia asta.

--------------------
Logan Ambition 1.6 2005 - B-xx-XXX
Logan 1.6 Ambition, dec 2005
+
bgscobar
post 7 Jul 2006, 15:02
Post #7

Membru incepator

Trebuie sa ne obisnuim cu aceasta situatie, pentru ca asa fac toate.Motivul este dupa parerea mea ca mecanismul care opreste semnalizarea dupa indreparea rotilor blocheaza parghia in momentul in care volanul este brachat. Pe undeva este de inteles, dar este neplacut si trebuia sa fi gasit o solutie.Ma intreb la ce model de Dacie sau Renault mai este folosit aceas manete si daca este la fel si la acelea

--------------------
dacia logan 2004-laureat
+
klaus
post 7 Jul 2006, 18:22
Post #8

步步

Group: Moderatori

Chiar si eu ma intreb. Si ma intreb de ce cumparau astia de la service-urile reno comanda sub voland e solenza sa puna pe clio. Oare de ce?
Si poate va urcati si voi intr-un citroen, pejo, ceva, sa vedeti comenzi facute tot de valeo. Sa vedeti ce seamana, parca ar fi surori

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
prody
post 7 Jul 2006, 20:43
Post #9

membru iradiat

From: Cetatea Banilor

Situatia descrisa de voi este intalnita la toate, insa se intampla rar. Nu inteleg ce este asa de suparator, apar edoar pentru o anumita pozitie a volanului, intr-un anumit moment, mie nu cred ca mi s-a mai intamplat de vreo luna!

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
BodoC
post 10 Jul 2006, 19:02
Post #10

Membru in plina criza

Putin off-topic. Probleme tot la bloc lumini: Claxonul nu mai functioneaza daca am pozitiile sau scurta aprinse. Fara pozitii merge, dar trebuie sa apas f. tare pe buton.

--------------------
Logan Prestige 1,6 16V 2008
Acel ce fara de care nu poate fi ceea ce este!
+
$$ilvviu
post 3 Jan 2008, 21:19
Post #11

Membru autentic

From: Roman/NT

Ma urcai si eu azi la volanul masinii lu' taica-miu, un Logan din 2005.
Cand voiam sa semnalizez dreapta trebuia sa tin cu mana de maneta. Claxonul nu mergea decat daca trageam de maneta spre mine (adica daca dadeam si flash concomitent).
Asa ca in seara asta m-am pus pe treaba. Am demontat blocul de lumini, l-am desfacut bucati, dat cu spray si indreptat putin tablita de contact a claxonului (de la apasat prea tare se indoise putin).
Acum merge ca nou.
Daca mai sunteti cu probleme din astea nu va grabiti sa dati banii pe un bloc nou.
Totul se repara.
Daca aveti nelamuiri va pot da si cateva sfaturi.

--------------------
Renault Laguna Initiale 2002 - NT-97-SLR
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
+
mikeb
post 5 Jan 2008, 18:49
Post #12

Membru

Problema asta cu tinutu' mainii stangi pe maneta la semnalizare se manifesta si la mine; cam una din zece, aproximativ.

--------------------
Dacia Logan 1.4MPI Ambiance-2006 - HRxx---
Romania e o tara minunata! Pacat ca e locuita...
+
silviu_79
post 5 Jan 2008, 18:59
Post #13

Membru Autentic

treaba asta se intampla cam la toate masinile intr-o anumita pozitie a volanul datorita sistemului de revenire a manetei. impingi mai tare de ea si merge, cine a vazut cum arata maneta stie de ce face asa.
si apropo, observ ca initiatorul topicului semnalizeaza dupa ce a inceput sa roteasca volanul blink.gif . pe vremea mea era o "chestie" pe undeva prin carte cu semnalizarea la o anume distanta in localitate si alta in afara, dar probabil ca e mult de atunci si nu mai sunt eu la curent cu astea...

--------------------
mazda 3 2007
...::zoom - zoom::...
+
parpanel
post 6 Jan 2008, 16:28
Post #14

Calator

Probabil ca cel care a initiat topicul se refera la situatia cand in curba la rotirea usoara a volanului in directia opusa ii revine semnalul. Pe urma maneta intampina rezistenta.

--------------------
DACIA Logan 2006 Ambition
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th May 2025 - 08:36
Forum Renault