frecvente statii emisie receptie
![]() ![]() ![]() |
frecvente statii emisie receptie
AlexV |
![]()
|
||
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|||
Cristi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Stiu ca era o banda pentru radioamatori (sau mai multe) intre 420-440 MHz (432 MHz ?) si una pe la 1200-1300 MHz. Sunt mai multe federatii de radioamatori, care au si site, si de unde poti afla cu siguranta acest lucru.
Nu stiu pentru ce vrei sa folosesti o banda > 400MHz, dar transceiverele sunt scumpe in aceasta plaja. E poate mai util o banda mai mica (chiar aia de 27 MHz, nu este asa de "plina"). Repet, nu stiu scopul... ![]() FRR: http://www.qsl.net/yo4aul/siteyo/yodxc/yodxclub.htm (vad acolo 432 MHz, 1296 MHz) |
--------------------
Dacia
Solenza / Logan
- B
|
|
echosektor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 177 Joined: 16 April 04 From: Bucuresti ![]() |
dai si tu un search pe google, gasesti pagina unui radioamator, ii dai un mail si cu siguranta te va ajuta...bafta
|
-------------------- null
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Auzi alex...iti fac eu cadou TV-ul Diamant cu care prind si salvarea si pompierii si politia!
Imagine nu are, dar sunetul e bunicel! |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
echosektor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 177 Joined: 16 April 04 From: Bucuresti ![]() |
da...super faza..ce mai stateam cu un SNAGOV si ascultam politia...ihihih
|
-------------------- null
|
|
alex |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Admin Posts: 749 Joined: 22 May 02 ![]() |
Pentru benziile de radioamatori iti trebuie licenta sigur. Ca sa nu mai vorbim ca dai teste ca sa obtii autorizatia in banda respectiva.
Cel mai bine e sa te orientezi catre banda de 27Mhz numai ca o sa te auda toata lumea ![]() |
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
ghc |
![]()
|
..:::Cautatorul:::.. Group: Members Posts: 411 Joined: 9 December 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Poate te ajuta http://80.96.153.11/reg.php (ANRC). Gasesti si legislatia in vigoare. Alta sursa ar putea fi Ministerul Comunicatiilor http://www.mcti.ro
|
--------------------
ZKR (Logan by Dacia)
BaLaureate 3.14
1907 toamna
- CJ-01-GHC
|
|
SGN_1310 |
![]()
|
![]() sgn_1310 Group: Banned Posts: 484 Joined: 9 June 03 From: Buftea, judetul CALIFORNIA ![]() |
Ei bine eu am inca un casetofon cu care prindeam comunicatia dintre piloti shi turnul de control na!
|
--------------------
Dacia
1310
- B-xx-XSK Inaction it's a weapon of mass destruction.....
Agitatorul sef! |
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.065 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
Exista ceva in 433 Mhz la liber dar cu limitarea puterii la aprox 50 mW care cred ca sint legale si la noi . La Metro erau la aprox 3 mil buc.
De auzit oricum aude toata lumea care vrea neaparat acest lucru. Grig YO2CFS |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
nelu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 300 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
In multe tari din Europa, nu stiu sigur daca inca si la noi, este libera o portiune din 446MHz, cuprinde 8 canale cu ecart de 12,5kHz(canalul de jos are 446,00625MHz). Puterea maxima radiata este de 500mW si nu poate fi folosita decat antena statiei (tip baston, dimensiunime sunt relativ mici, comparabila cu cea a telefoanelor Zapp). Raza de actiune in camp deschis este de aprox. 3 km. In oras daca nu ai o pozitie convenabila te poti multumi cu max. 500m.
Am cumparat o pereche de astfel de statii (Conrad, Germania dar am impresia ca sunt facute tot in China). Sunt utile in excursii, mai ales cand se merge cu doua masini. In oras nu prea dau rezultate. Astfel de statii pot fi vazute la unii agenti de paza, mai ales prin magazine, sau chiar la angajatii din marile magazine. Se gasesc si la noi, am impresia ca cele din Metro erau de acest tip. Poti cauta pe net dupa PMR446 si vei gasi o multime de informatii. |
--------------------
Dacia
Break CLI 2003
|
|
patratel |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 26 May 03 From: Bucuresti ![]() |
mascuzati ca ma bag biggrin.gif da' se intampla ca am dat vineri peste un forum romanesc unde discuta baieti despre Citizen Band si diverse frecvente din spectrul radio romanesc, mai mult sau mai putin libere, si ma gandesc ca poate foloseste cuiva de aici: http://forum.itbox.ro/viewtopic.php?t=175&...7c4f0e18fe9038f
|
--------------------
Skoda
Octavia
Elegance
- B 47 KVN
|
|
romulus |
![]()
|
![]() membru fost posesor de Dacie Group: Members Posts: 460 Joined: 11 January 05 From: Targu Mures ![]() |
Readuc la viata topicul asta
![]() |
--------------------
Daewoo
Cielo
1997
- MS 06 BCL pana la urma, totul se rezuma la obisnuinta...
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Slabute...zice 22 km in camp liber, dar nu duce nici 10, si in oras sa nu te astepti la mai mult de 400 metri
![]() Mai vorbim cand le primesti |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
romulus |
![]()
|
![]() membru fost posesor de Dacie Group: Members Posts: 460 Joined: 11 January 05 From: Targu Mures ![]() |
Ramane sa vad. Oricum, vor fi folosite mai mult afara din oras si trebuie sa fie mai performante decat cele ce se gasesc prin Metro.
|
--------------------
Daewoo
Cielo
1997
|
|
apunake |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 1 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Inspectoratul General de Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI).
Daca vrei sa te joci cu frecventele, esti in curtea lor. Site: http://www.igcti.ro |
-------------------- |
|
romulus |
![]()
|
Am fost si pe site-ul ministerului comunicatiilor. Nu am gasit decat ca e libera utilizarea frecventei
QUOTE (iv) Emițătoare radio, care funcționează în benzi de frecvență armonizate în România și în unele State Membre ale Uniunii Europene, pentru care nu se introduc restricții la introducerea pe piață și punerea în funcțiune: QUOTE Echipamente cu antenă integrată pentru comunicații personale PMR446 (Private Mobile Radio) în banda 446 MHz. 446,0 – 446,1 MHz dar nu am gasit nimic despre puterea maxima admisa. Mai caut.Le-am trimis un mail, sa vad daca-mi raspund ![]() This post has been edited by romulus: 15 Mar 2006, 13:16 |
--------------------
Daewoo
Cielo
1997
|
|
Daniel M. |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 30 September 05 From: Timisoara ![]() |
Erau niste frecvente la FRS (family radio service), cam 3km raza de actiune, cu frecvente intre 462.5625 MHz si 467.7125 MHz, output fiind de 0.5 W. Acestea sunt cam "de jucarie", dar destul de ok.
0.5 W fiind puterea maxim admisa in USA. ![]() This post has been edited by Daniel M.: 15 Mar 2006, 16:02 |
--------------------
BMW
320d
2000
- CJ
|
|
romulus |
![]()
|
Bun cu frs-ul e cat de cat clar. Dar cu GMRS? Ca in FRS e limitata puterea automat, din statie si acolo nu-mi fac probleme. Puterea maxima e pe canalele GMRS si asta nu stiu cu ce se mananca
![]() |
--------------------
Daewoo
Cielo
1997
|
|
vali_munt |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 14 April 05 From: Iasi ![]() |
QUOTE(romulus @ 15 Mar 2006, 17:42) Bun cu frs-ul e cat de cat clar. Dar cu GMRS? Ca in FRS e limitata puterea automat, din statie si acolo nu-mi fac probleme. Puterea maxima e pe canalele GMRS si asta nu stiu cu ce se mananca ![]() Uite aici despre GMRS (cit si despre FRS): http://www.ba-marc.org/writeups/gmrs-frs-freq.htm Precum ai sa vezi ... nu sunt in banzile de frecvente libere. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Laureate +
- IS -- --
|
|
vali_munt |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 14 April 05 From: Iasi ![]() |
QUOTE(romulus @ 15 Mar 2006, 17:42) Bun cu frs-ul e cat de cat clar. Dar cu GMRS? Ca in FRS e limitata puterea automat, din statie si acolo nu-mi fac probleme. Puterea maxima e pe canalele GMRS si asta nu stiu cu ce se mananca ![]() Uite aici despre GMRS (cit si despre FRS): http://www.ba-marc.org/writeups/gmrs-frs-freq.htm Precum vezi ... nu sunt in banzile de frecvente libere Attached File(s) ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Laureate +
- IS -- --
|
|
romulus |
![]()
|
Mda... primit azi, pe mail de la ministerul comunicatiilor
QUOTE Buna ziua Domnule Cretu, Echipamentele radio tip Midland GTX550VP4 produse de MIDLAND RADIO - SUA nu pot fi folosite în România, banda de frecvente de la 462,000 MHz pâna la 463,000 MHz fiind alocata exclusiv utilizarii guvernamentale. Aceste echipamente nu fac parte din categoria PMR446, asa cum gresit le denumiti dvs. Modul de utilizare si caracteristicile tehnice ale echipamentelor PMR446 sunt definite in Romania, in acelasi mod ca in Europa, de Decizia nr.62/2005 a presedintelui IGCTI si specificatia tehnica de interfata radio RO-IR 015 "Specificatie tehnica pentru echipamentele de radiocomunicatii private pentru mica distanta PMR446". Ambele documente sunt accesibile pe site-ul nostru, www.igcti.ro, sectiunea Legislatie nationala. Echipamentele PMR446 functioneaza in banda 446,0 - 446,1 cu o putere efectiv radiata (e.r.p) de maximum 0,5W. Pentru a evita situatii neplacute pentru dvs. va recomandam sa cititi aceste reglementari si sa va conformati prevederilor lor. Deci, va urma cat de curand un anunt la bursa non-auto ![]() |
--------------------
Daewoo
Cielo
1997
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 06:05 |