DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> ce inseamna de fapt pret negociabil, explicatia termenilor din anunturile pub

corysly
post 29 Jul 2006, 23:22
Post #1

Membru incepator

Group: Members

In anunturile publicitare de vanzare de masini tot apar formulari de genul: "negociabil", "usor negociabil", "negociabil bine".

De fapt, ce reducere de pret insemna respectivii termeni, de exemplu la o masina SH care costa 1500 Euro?

--------------------
dacia break 1996 1310 - AR 01 PTZ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
radian
post 30 Jul 2006, 07:31
Post #2

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(corysly @ 30 Jul 2006, 00:22)
...De fapt, ce reducere de pret insemna respectivii termeni, de exemplu la o masina SH care costa 1500 Euro?
*

Totul depinde de ce reducere te lasa tupeul sa ceri, si apoi cat de bine sti sa-ti argumentezi cererea... Si mai ales sa nu te implici emotional in negociere. Daca te simte vanzatorul ca iti place masina si o vrei, te trezesti ca platesti mai mult decat a cerut initial...

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
catalin-g3
post 30 Jul 2006, 23:16
Post #3

Membru autentic

From: BaileGovora ; BUCURESTI

La o masina de 1200E (un Ford Fiesta din 87) mecanicul meu a in cercat sa negocieze pana la 900E. Propietarul in schimb nu a vrut sa lase mai jos de 1000E.
A preferat sa mai astepte. sad.gif

Totul e sa te duci la negocieri cu cineva priceput. Tipul cu care am fost eu face in felul urmator - controleaza masina dupa care ii spune un pret vanzatorului. Suma pe care io zice e mai mica chiar decat valoarea la care evalueaza el masina. In momentul asta incepe adevarata negociere.

La intrebarea pusa de tine "ce reducere de pret insemna respectivii termeni, de exemplu la o masina SH care costa 1500 Euro" nu poti da un raspuns fix. Totul depinde de cine negociaza si cat de talentat cool.gif e la treaba asta.

--------------------
AsconaC/AstraF BERLINA 85/96
"Esti prost si vrei să te remarci? Aprinde proiectoarele!
Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceată!" - MAERSK
+
EUROPE_
post 30 Jul 2006, 23:23
Post #4

membru reactiv

From: Craiova

Acum depinde si de cum se intelege vanzatorul si cumparatorul. Vanzatorul mai lasa si el, cumparatorul mai pune si el si uite asa iasa o afacere.
[/QUOTE]
Daca te simte vanzatorul ca iti place masina si o vrei, te trezesti ca platesti mai mult decat a cerut initial...[QUOTE]
Da ai perfecta dreptate.

--------------------
Renault Fluence 2010 1.6 16v Evo Life
Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
+
clau lcf
post 2 Aug 2006, 10:41
Post #5

Membru autentic

From: Constanta

La mine,negocierea(ca vanzator) inseamna sa mai pun la pret in plus,cat vreau sa negociez. De exemplu :vreau 1.000.000, dar pun 1.200.000 sau 1.300.000, ca sa am de unde sa scad. Daca pun pret fix 1.000.000, stramba din nas cumparatorul,sa mai negociez. Si uite asa e toata lumea happy. Si cumparatorul,ca negociaza, si vanzatorul ca isi ia cat a vrut pe produs. laugh.gif

This post has been edited by clau lcf: 2 Aug 2006, 10:41

--------------------
Volskwagen Corrado 1995 - CT 29 VRG
VW Corrado VR6 2.9 & Opel Astra G caravan 2.0 DTL.
+
gibonu
post 2 Aug 2006, 17:56
Post #6

Membru autentic

QUOTE(corysly @ 30 Jul 2006, 01:22)
In anunturile publicitare de vanzare de masini tot apar formulari de genul: "negociabil", "usor negociabil", "negociabil bine".

*

Ai grija sa nu dai de samsari. citeste topic-ul dedicat lor din sectiunea Cafenea

--------------------
Mitsubishi Lancer Inform 1.5 - B 00 XXX
BMW F 800 GS
Trek 4300
I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
+
Asi
post 10 Aug 2006, 08:28
Post #7

Camaro SS

From: Bucuresti

in negocierile de la samsar la samsar cam astea sun regulile.

in negocierea de la propietar la viitor proprietar (cum am vandut si eu masina) pe net pusesem pret 5200 si cand ma suna suna lumea sau sa vada masina spuneam.. 5200- stiti.. de fapt e 5000 ca eu atat vreau sa iau pe masina si fara tocmeala... nu e o greseala..

asadar am dat peste un utilizator final (sunt destul de convins ca nu era samsar.. a venit cu tot familionul sa vada masina si sa facem actele.. plus ca dupa categoria de varsta nu se incadreaza (40+ de ani), masina care o lua pentru fi-su.. whateva'
asta pe mine ma multumeste

.. am mai dat si de samsari.. ziceu pret.. pai 4000.. -4500. nici nu se uitau la masina.

This post has been edited by Asi: 10 Aug 2006, 08:32

--------------------
Mitsubishi/Mercedes Carisma/B-class 2003 1.9 DI-D/2007 200CDI - B 79 ASI/Bxxx
"Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
+
CIPTUNING
post 11 Aug 2006, 11:56
Post #8

Membru autentic

Un agent imobiliar (dar e valabil si la auto), spunea studiind psihologia cumparatorului: "omul vrea sa negocieze, sa aiba satisfactia ca a reusit sa scada putin pretul, de aceea cei care au pret fix vand mai greu". Reversul medaliei a fost cand doi posibili cumparatori au vazut simultan un apartament oferit spre vanzare. Intrebat de marja de negociere, vanzatorul, pensionar veritabil, le-a replicat:"ce negociere, acum ca sunteti doi, licitati si care da mai mult il ia..." tongue.gif

This post has been edited by CIPTUNING: 11 Aug 2006, 11:56

--------------------
SLZ SCALA - BZ 04 XLZ
"Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug"
Eminescu- Imparat si proletar ;)
+
mihai2991
post 13 Aug 2006, 14:17
Post #9

Membru incepator

Problema e ca in momentul de fata toata lumea pune in plus la pretul masinii, doar ca sa aiba de unde sa lase.

Si intr-un final, daca nu mergi cu vreun maestru al negocierii cand iti iei masina SH, ai toate sansele sa platesti mai mult decat face.

De exemplu, aruncati va rog un ochi la urmatorul anunt:

www.autoclick.ro/modules.php?name=Cars&car=150&PHPSESSID=3c598a7fb5986030317fc6e98b2cfb17

Credeti ca masina aia chiar valoreaza 4300? Sau ca vanzatorul se asteapta intr-adevar sa obtina atat?

--------------------
Dacia Supernova 2002, Clima - GL 39 HFN
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd May 2025 - 15:04
Forum Renault