DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Doi șoferi constănțeni - răfuială cu o crimă, violenta de pe sosele

hash
post 4 Aug 2006, 09:51
Post #1

calculatorist

Group: Members

"O șicană între doi șoferi profesioniști constănțeni s-a terminat tragic. Ieri dimineață, la ora 8.00, pe DN 2A Constanța – Hârșova, șoferul de TIR Marian Scurtu (36 ani) din Constanța s-a luat la harță cu șoferul de microbuz Elcin Șaban (37 ani) din Năvodari. Scânteia a sărit în orașul Ovidiu, când șoferul de TIR spune că a fost incomodat în trafic de microbuzul care mergea în aceeași direcție. Ca să îi dea celuilalt o lecție, Marian Scurtu s-a „dat“ puțin cu TIR-ul la microbuz, după ce au ieșit din oraș, chiar pe podul de la Ovidiu. Tiristul zice că a vrut doar să-l sperie pe șofer, dar manevra i-a zburat microbuzului oglinda retrovizoare din partea stângă.

Supărat, Elcin Șaban a accelerat și a oprit în prima parcare de pe șosea, la intersecția cu drumul spre Nazarcea. A tras pe dreapta și s-a dat jos cu levierul, așteptând TIR-ul să vină din urmă. Marian Scurtu a oprit și el autocamionul în paralel, extrem de aproape de microbuz.

Departe de a se liniști, lucrurile au degenerat. După o ceartă teribilă, Elcin Șaban s-a răzbunat spărgând geamul de la portiera șoferului de TIR, moment în care scandalul a ajuns la paroxism. Șaban s-a îndepărtat, iar Scurtu a pus TIR-ul în mișcare, prinzându-l pe inamic între cele două autovehicule. Șaban a murit pe loc strivit între TIR și microbuz.

Toată scena s-a petrecut sub ochii îngroziți ai unui copil, nepotul lui Elcin Șaban, care făcea pe taxatorul în microbuzul de călători. El este, de altfel, singurul martor al tragediei, deoarece microbuzul era gol. Băiatul a declarat anchetatorilor că este sigur că șoferul de TIR a vrut să îi omoare unchiul. Marian Scurtu s-a apărat spunând că a încercat doar să plece de acolo, eventual să cheme poliția să facă dreptate. „Da’ n-am avut cu cine vorbi, cu așa șofer… “, spunea omul cu ochi injectați de plâns, pe holurile Parchetului Constanța.

Șofer profesionist cu 21 ani de experiență, Marian Scurtu plângea înfundat ieri după-amiază, la ușa procurorului care instrumentează cazul. A dat declarații la Parchet așa cum coborâse de la volan: în papuci de plastic, tricou fără mâneci și șort. După audieri, moale ca o cârpă, bărbatul își ținea capul între mâinile muncite pe care le frământase întruna așteptându-și arestarea. Procurorii constănțeni au decis totuși cercetarea șoferului în stare de libertate, până la efectuarea unei expertize tehnice a celor două autovehicule. Marian Scurtu este învinuit de omor."

(sursa: http://www.gandul.info/2006-08-04/doi_soferi)

Mie mi se face parul maciuca ..

--------------------
- - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vijelie
post 4 Aug 2006, 10:09
Post #2

membru violet

From: Bucuresti

E firesc sa se intample asa.
Ia cititi topicul "Care soferi va enerveaza mai tare", sa vedeti cat sange si gloante viseaza niste oameni care se plimba prin oras 10-15 km/zi...

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
dizzy
post 4 Aug 2006, 10:53
Post #3

Work smart not hard!

O tragedie cauzata de inconstienta asa zisilor profesionisti ai volanului.
TIR-istii si microbuzistii fac ce au ei chef pe sosea.
As obliga prin lege ca toate microbuzele sa aiba tahograf si viteza limitata la 90km/h.

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
ovidiusoft
post 4 Aug 2006, 10:55
Post #4

Membru de sub patura

Imi pare rau pentru copil, ca o sa fie marcat toata viata. In rest, inca 2 nenorociti care nu mai sunt pe drumuri. Works for me.

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
Garett
post 4 Aug 2006, 11:03
Post #5

Membru autentic

From: Galati

Tragic, dar poate asa autoritatile vor arunca o privire mai atenta asupra soferilor de TIR cu complexe de "Stapanul soselelor". Nu contest ca exista si oameni decenti soferi de TIR, dar exista si unele specimene la care combinatia "minte incinsa + masina mare" da nastere la un teribilism nejustificat,chiar periculos cand ai pe mana 20+ tone de metal. Ce inseamna "s-a dat la el" pana i-a spart oglinda, si cum l-a "incomodat", nu s-a dat la o parte la flash-urile lui? Nu ii apar pe soferii de maxi-taxi, si unii din ei sunt la fel de capete seci, dar am intalnit un astfel de sofer de TIR si era sa ajung in sant!

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
parpanel
post 4 Aug 2006, 13:54
Post #6

Calator

Comportamentul asta l-am vazut destul de des pe sosele cat si in oras. O gramada de nervosi care sunt gata sa "explodeze".

Cred ca o cauza ar fi si testul psihologic pentru permis care este trecut destul de usor de toti dezaxatii.

--------------------
DACIA Logan 2006 Ambition
+
C.C.
post 4 Aug 2006, 13:59
Post #7

Membru

v-ati pus vreodata intrebarea cine sunt, de fapt, acesti soferi de tir? pai sunt niste soferi care, prin anumite circumstante, au ajuns sa conduca un tir. cu mai multa sau mai putina "experienta". in plus, astia nu scapa niciodata prilejul de a-si impune gabaritul, pt.ca, nu-i asa, ei sunt intotdeauna grabiti. spuneam intr-un topic odata ceva despre ei: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...73&#entry597373
imi pare rau c-am avut dreptate.
iar tampitul care a omorat un om, a facut acelasi lucru: a incercat sa se razbune, profitand de gabaritul masinii sale, spargandu-i astfel oglinda la celalalt. normal ca omul s-a enervat, insa nici el n-a procedat corect: a iesit cu ranga. in loc sa anunte politia, cum era normal. iar de-aici pana la ce s-a intamplat, n-a mai fost decat un pas.
concluzia: daca te razbuni la volan, te razbuni pe tine insuti!

--------------------
Renault Espace IV 2004 - abxxxx
scopul NU scuza mijloacele!
+
vijelie
post 4 Aug 2006, 14:01
Post #8

membru violet

Care test psihologic ???
Pe mine m-a intrebat cum ma cheama si daca e prima oara cand dau examen pt permis!
Nu am auzit pe nimeni care sa fi fost testat asa cum scrie la carte...

--------------------
+
marksman
post 4 Aug 2006, 14:12
Post #9

Post mortem nihil est

From: sat

Furia la volan ("road rage") e destul de greu de controlat. Eu sunt de obicei foarte calm si tolerant in trafic, dar nu pot mentine mult atitudinea asta cand unul se apuca sa ma sicaneze (pune frana in fata mea, "baga mana" in claxon, imi tine faza lunga in ceafa, ma injura sau incearca sa ma scoata de pe sosea). E ca o reactie in lant. Daca apuci sa te enervezi e gata, faci prostie dupa prostie.

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
vijelie
post 4 Aug 2006, 14:29
Post #10

membru violet

Hai sa nu ne mai ascundem dupa tot felul de cuvinte englezesti si sa recunoastem ca, cei mai multi dintre romani, se comporta ca niste pacienti scapati de la tratament. Zi de zi vad tot felul de isterici, dementi, justitiari, cu ochii lucind a nebunie numai fiindca li s-a parut nu stiu ce. Ma uit la figurile lor desfigurate de furie si ii vad cum sunt gata sa ii ia gaia pentru NIMIC, asa cum au facut eroii topicului nostru.

This post has been edited by vijelie: 4 Aug 2006, 14:29

--------------------
+
dizzy
post 4 Aug 2006, 14:30
Post #11

Work smart not hard!

Cei care conduc microbuze (adica cei care au permis de categorie D) trebuie sa treaca printr-un examen psihologic mult mai dur, asa ca nu se explica de ce a reacctionat microbuzistul asa.

--------------------
+
Smeagol
post 4 Aug 2006, 14:30
Post #12

Membru ...

From: Timisoara

Dau dreptate lui Illusi0n.

Totusi, daca ai trecut printr-un accident, ti se pare cu mult mai OK si in interesul tau sa scapi de situatie: trage pe dreapta, ocoleste, nebunu' se duce in treaba lui si tu iti vezi de drum SAFE !

--------------------
Dacia Logan Ambition 2006, 1.6 MPI - TM 10 ???
"Ai grija ce-ti doresti. S-ar putea sa capeti."
+
vijelie
post 4 Aug 2006, 14:32
Post #13

membru violet

QUOTE(dizzy @ 4 Aug 2006, 15:30)
Cei care conduc microbuze (adica cei care au permis de categorie D) trebuie sa treaca printr-un examen psihologic mult mai dur, asa ca nu se explica de ce a reacctionat microbuzistul asa.
*

Ce argumente ai? Ai auzit de cineva care nu a trecut testul? Mersi.

--------------------
+
lucian79
post 4 Aug 2006, 14:40
Post #14

Membru

From: O R A D E A

Si totusi ... de ce a oprit tiristu', in loc sa mearga mai departe ?

--------------------
pejos confort 2006
feel free ..... feel FIAT
+
dizzy
post 4 Aug 2006, 15:07
Post #15

Work smart not hard!

Am un var care e sofer de autobuz.
Testul psihologic pe care la- dat a durat cam jumatate de zi, inainte sa fie admis la scoala de soferi auto profesionisti categ D.
Asta se intampla cam prin 91-92, nu stiu cum o fi acuma.

--------------------
+
parpanel
post 4 Aug 2006, 15:44
Post #16

Calator

Am avut si eu un incident din asta cu un animal cu masina "periculoasa".
Ma bucur ca nu s-a intamplat ceva mai grav.

P.S. Testul psihologic l-am facut in 1997 si a durat cam 4 ore cu o gramada de probe.

--------------------
DACIA Logan 2006 Ambition
+
Lexy
post 4 Aug 2006, 15:57
Post #17

Just ME

Exista si soferi de treaba dar din pacate prea putini. Iar faptul ca conduc o masina de peste 5 tone nu le atarna mai greu sau mai usor la terobilism.
Noi ca natie suntem foarte rai si dam pe foc imediat si fiecare se crede buricul pamantului si evident mai tare ca prostul ala de langa.....

Asa ca nu mai dati vina ca's soferi de tir/microbuz/taxi/etc ca nici NOI ceilalti nu suntem mult mai breji.

Pacat de o viata irosita, o constinta patata si un baiat care va ramane cu trauma asta toata viata.....

--------------------
Toyota Corolla 1,6 VVTI / SOL - B-01-LEXY
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
+
hebron
post 4 Aug 2006, 16:10
Post #18

Membru autentic

Din toate tarile in care am fost, inclusiv tari arabe, in Romania sunt cei mai violenti soferi, numai smecheri, sfidatori, violenti, injura femeile, nu sunt intelegatori in trafic iar asa-zisii soferi profesionisti sunt de tot plansul, taximetristi, maxi-taxi, TIR, dube, i-as trimite pe toti la reeducare.

This post has been edited by hebron: 4 Aug 2006, 16:11

--------------------
clio symbol 2004 1.5 dci
Renault Clio Symbol 1.5 dci, Expression, iunie 2004
Opel Astra Classic II Caravan, 1.7 dtci, ianuarie 2006
ocazional Megane II
+
Stefan.A
post 4 Aug 2006, 16:41
Post #19

Membru autentic

Nu sunt sofer de tir.
Si nici de duba. Si nu fac galerie nimanui.
Imi pare rau ca amaratu' ala a murit.

S-ar putea ca un om de buna credinta sa faca parnaie pt urmatorii 20 de ani. Daca el chiar a plecat de pe loc cand a vazut dementu ca-i sparge geamu cu ranga?

O oglinda sparta e eveniment auto - destul de plauzibil la gabaritul unui autotractor.
O ranga in geam e ultraj - destul de plauzibil la neuronu' unui sofer de maxi-taxi (din Constanta - culmea).

Insa nu puneti pe aceeasi treapta soferii de tir care au milioane de km in spate cu analfabetii care conduc taxi/maxi-taxi. Nu jignesc pe nimeni, sigur ca nu toti sunt asa.

Insa marea majoritate sunt oameni care n-au fost in stare sa faca altceva pt o paine si conduc in scarba, fara a respecta legile elementare de circulatie, ca bani fac oricum si toti ii feresc cand ii vad cu sprinteru' de 3 tone la 10 cm de bara lor.

Soferii de tir (ce aiurea s-a impamantenit denumirea tir pentru camioane), cei mai multi din ei, isi fac meseria cu placere. Apropos:care dintre voi a sarit de 1 mil km??

Sigur ca sunt s-aici specimene bipede care ar trebui sa aiba interdictie pe orice sosea, insa majoritatea pleaca de-acasa cu zilele, nu-i limiteaza decat tahometrul si sunt mult mai constienti de raspunderea pe care o atrag cele 40 de tone de la picioarele lor.

Cred ca mai vinovat e soferul de tir care a plecat cu cuiul de fixare a containerului neasigurat, a zburat si a trecut ca un proiector prin masina din spatele lui. Pe asta il poti condidera inconstient prin nepasare.

Insa repet, poate cel de la incidentul cu maxi-taxi chiar s-a speriat de nebunu' cu ranga. Faptul ca-l cerceteaza in libertate spune ceva de bine despre procurori.

off topic:Am mai povestit odata: Am trosnit odata un taximetrist care si-o merita din plin. M-i se face si azi rusine cand imi aduc aminte. Am incercat sa-l scot ulterior la o bere dar n-am mai dat de el.

deci chill..

--------------------
+
bulan
post 4 Aug 2006, 16:56
Post #20

Membru autentic

Celor care chiar nu se pot abtine daca le propui o bataie cinstita ca intre barbati cu mainile goale la prima parcare refuza.A luat-o razna tara asta cu tot ce e in ea!
Eu sunt profesionist si lucrez pe tir dar am ajuns sa-mi fie rusine cu colegii mei de breasla!

--------------------
a b c
+
marksman
post 4 Aug 2006, 16:58
Post #21

Post mortem nihil est

From: sat

QUOTE(bulan @ 4 Aug 2006, 18:56)
Celor care chiar nu se pot abtine daca le propui o bataie cinstita ca intre barbati cu mainile goale la prima parcare refuza.
*

wacko.gif

Zaau? ia sa vezi numa'n trafic...

This post has been edited by Illusi0n: 4 Aug 2006, 16:59

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
C.C.
post 4 Aug 2006, 18:46
Post #22

Membru

quotq: S-ar putea ca un om de buna credinta sa faca parnaie pt urmatorii 20 de ani. Daca el chiar a plecat de pe loc cand a vazut dementu ca-i sparge geamu cu ranga?

sa zicem c-ar fi asa. insa vina lui de absolut "neprofesionist" a fost ca s-a razbunat in trafic si i-a spart oglinda la ala. va dati seama ca nebunii astia inconstienti puteau sa-i nenoroceasca si pe altii? bine ca s-au nenorocit doar pe ei..
a, sa va spun o chestie: era odata sa ma tamponez cu un autobuz. am oprit amandoi, desi eu aveam prioritate. stiti ce am facut? am ridicat mana in semn de iertare, desi nu eram vinovat. mi-a facut semn sa trec. ce-ar fi trebuit sa fac? sa ma bat cu el, sau ce? nu, m-am bucurat c-am scapat si mi-am zis da-l in ma-sa..
alta data era sa fac eu o prostie si era sa se bage unul in mine. ala nervos, astepta sa vada ce zic (cred ca era gata sa expldeze tongue.gif ) am facut acelasi gest si.. surpriza! am scapat doar cu un bombanit. daca as fi comentat ceva, poate luam si bataie (si zau ca meritam huh.gif ).
asa ca de-aia zic: oare, la volan, n-ar trebui sa zicem cateodata "mai da-l in ma-sa" si sa mergem mai departe? trebuie sa ne razbunam neaparat? poate ca un gest uman de "iarta-ma si tu.." te scapa de multe belele.
ce ziceti?

This post has been edited by C.C.: 5 Aug 2006, 03:11

--------------------
Renault Espace IV 2004 - abxxxx
scopul NU scuza mijloacele!
+
Laurentziu83
post 4 Aug 2006, 18:57
Post #23

Membru autentic

QUOTE(hash @ 4 Aug 2006, 10:51)
Marian Scurtu este învinuit de omor."
*

Poate o sa-mi dati in cap, dar eu cam dau dreptate soferului de tir si imi pare rau ca va ajunge sa faca puscarie deoarece a apelat la legitima aparare. Mie imi pocneste vena si cand vad aurolacii la semafor, d-apai sa vina cu ranga la mine. poate asa se vor mai rari obiectele contondente de prin masini, deci un lucru bun tot ar fi.

Faptul ca i-a rupt oglinda microbuzului nu justifica apelarea la ranga, ci la politie, care decidea cine plateste.

This post has been edited by Laurentziu83: 4 Aug 2006, 18:58

--------------------
. . .
+
Supapa_jR
post 4 Aug 2006, 19:19
Post #24

Membru autentic

Bai "profesionistilor incomodati de tiruri" nu credeti ca exagerati?! din cate imi aduc eu aminte soferii de tir mereu mi-au facut loc si nu m-au incomodat deloc spre deosebire de multi daciisti manelari care impingeau harburile la extrem cand incercau sa depaseasca smile.gif) hai ca prevad,ca o sa va atacati "cum domne io" cum ati facut de multe ori pe aici pe forum....voi nu va dati seama ce inseamna tirurile,basculantele si chiar camioanele mici care au un anumit tonaj ceva mai greu de controlat decat o dacie de 800 de kg...cati dintre voi nu ati fost incomodati de maxi-taxisti si de taximetristi care opresc in mijlocul strazii sa dea salahorii jos?!sau cand trec prin bariere cu microbuzele pline...eu zic ca ei sunt inconstienti...asta e comportament de om normal sa cobori cu o ranga dupa ce ti s-a spart oglinda??va zic eu! NU...dar de papucari ce mai ziceti?ca nici aia nu sunt soferi...
CE AM SCRIS MAI SUS SE NUMESTE A BAGA TOTI SOFERII DE MASINI INCURCATOARE DE CIRCULATIE IN ACEEASI OALA,EXACT CE ATI FACUT VOI CU TIRISTII...Nu uitati ca in fiecare padure exista uscaturi dar si multi arbori verzi.
Multumesc!

--------------------
Cagiva STX 350 / 30cp Enduro xt 660x SOLD
www.KawaMotors.ro
+
b06fcn
post 4 Aug 2006, 19:25
Post #25

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

Corect.
Plus ca intr-una din versiunile date la teveu, ziceau ca ala cu microbuzu a plecat de pe loc fara sa se asigure...ceea ce nu ma mira deloc...nu ii iau apararea celui de pe Tir, ca nici aia nu sunt mai breji, dar faptul ca defunctul a sarit cu levierul nu ii asigura un loc in Rai...daca chiar nu avea ce-si reprosa, se oprea la primul echipaj de politie, dadea Tir-ul in urmarire pentru fuga de la locul faptei si gata...

--------------------
Renault 21 1.9dT, 1989 - B 06 FCN
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
Alex04
post 4 Aug 2006, 20:39
Post #26

zzzzzzzzz...

From: Tineretului, Bucuresti

Si sa nu uitam un amanunt important: exista multi soferi profesionisti care au toate
categoriile dar le-au obtinut in perioada efectuarii stagiului militar la schimb cu un post
de sofer pe durata efectuarii stagiului. Aici am multe semne de intrebare asupra
exigentei personalului care a acordat aceste carnete.

In rest Supapa_JR are dreptate.

Desi am categoria B, in armata un maistru militar m-a trimis cu un soldat in Gara Catelu
sa aducem un DAC (tractiune pe 3 punti) in unitate desi i-am spus ca nici eu nici celalalt
nu aveam carnete pt categoria respectiva. Ca dovada ca ne-am descurcat greu cu
"magaoaia", la intrarea pe poarta unitatii in viraj era sa daramam stalpul de la poarta
unitatii.

--------------------
Renault Megane Sedan 2.1 2004
1.6 16V - 115cp
Confort Privilege
Clima - Gri Boreal
+
ICET
post 4 Aug 2006, 20:49
Post #27

O fi bine sa fii rau sau e rau sa fii bine??

Chiar daca tiristul o sa-si primesca pedeapsa,fie ea si pentru omor din culpa,eu ii dau drepatate intr-un fel.Cred ca toata lumea stie cum conduc cei de pe microbuze,asa ca si victima facea parte din aceeasi categorie.Asa cum spunea cineva mai sus,nu trebuia sa raspunda la provocari ci sa apeleze imediat la politie,dar el a vrut sa fie smecher.....acu e printre 243.gif si va vedea cat e de smecher...

--------------------
FIAT Grande Punto 2006 - B 07 CHE
StarGuide Sg-43-ds

Marbella M-5010 defect

Membru Frigotehnist.STELIST pe viata.
+
Jack Daniel's
post 4 Aug 2006, 21:21
Post #28

MEMBRU DE LA INCEPUT!

Amandoi sunt vinovati . Sa fim mai calmi sa nu ajungem ca ei .

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
Altis
post 5 Aug 2006, 00:49
Post #29

Membru autentic

Sub nici o forma nu sunt de acord cu gestul soferului de tir, voit sau nu, dar nu pot sa uit de cate ori nu au inchis ochii cand nerabdator, le-am taiat fata si au preferat sa franeze decat sa-mi rupa spoilerul sau mi-au semnalizat drum liber cand mergeam in coada lor...Pe de alta parte, am in vedere soferii de microbuz care si-au cumparat sosea pe motiv ca ei au pasageri...Urasc afisele "Opriri dese - depasiti"...
Parca inclin sa simpatizez cu soferul de tir, desi, repet, gestul lui este total aberant, mai ales tinand cont de faptul ca un om cu experienta lui, face cu monstrul ala de masina ceea ce eu nici in vis nu as putea face cu masina mea de 800 de Kg...Parca nu imi vine sa cred ca nu avea cum sa isi dea seama ca il storceste p-ala...

This post has been edited by altisone: 5 Aug 2006, 00:50

--------------------
Tucson JM 2007 - .
Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
+
Fratzica
post 5 Aug 2006, 01:15
Post #30

Zen

Group: Moderatori

Normal ca soferul microbuzului l-a deranjat pe soferul de camion, asa cum ne deranjeaza si pe noi toate maxi-taxi-urile astea nenorocite din oras care opresc mai nesimtit decat taximetristii. De unde stim ca nu microbuzul a facut o manevra in urma careia a ramas fara oglinda? Daca ai ceva in cap nu cobori cu ranga si spargi geamul masinii. Tipic soferilor de maxi taxi/taximetristilor.. nevrotici. Mi se pare absolut normal raspunsul soferului de tir, speriat de o asemenea aparitie. Si stati linistiti ca nu l-a calcat pe ala, ci l-a prins intre duba si TIR, asfixiindu-l. Mie mi s-a parut ca era destul de intreg cadavrul, pe cand daca il calca, cu siguranta arata altfel.

Ar trebui sa primeasca pedeapsa cu suspendare, zic eu.

Soferii de tir nu trebuie incadrati in categoria papucari, taximetristi, femei etc.

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
"The happier we are, the less we see." - some japanese guy
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th July 2025 - 23:41
Forum Renault