Din lac in put!, Despre roti (ne)echilibrate
![]() ![]() ![]() |
Din lac in put!, Despre roti (ne)echilibrate
Trofin Liviu |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 17 May 06 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
2007
- Cl-02-xxx
|
|||
calin.c |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 310 Joined: 27 July 04 From: sighisoara ![]() |
mai echilibreaza odata rotile toate 4
|
-------------------- |
|
lucienescu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 14 December 04 ![]() |
verifica fiecare cauciu in detaliu dupa !!!!galme!!!!! atat pe interior car si pe exterior.
AI GRIJA CA SA FIE SUB SARCINA ROTILE PT CA ALTFEL NU O SA VEZI GALMELE. impinge masina usor putin cate putin si verifica rotile in special pe interior. eu am patit la fel cu un prieten dar de fiecare data cand opream masina galma era in partea mascata de aripa. nu am vazut-o decat dupa ce au iesit sarmele si s-a desumflat roata. asaca take care |
--------------------
DACIA
SOLENZA
- BV-08-JBZ
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Problema cu rotile (ne)echilibrate este aceeasi la toate masinile, nu este specifica SLZ. Topicul se muta la Diverse.
|
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
tonicelli |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 374 Joined: 26 March 06 From: Valea Jiului ![]() |
La fel zic și eu să verifici cauciucurile că eu am pățit-o o dată
![]() La viteza mica făcea mașina ca naiba și chiar câțiva șoferi m-au atenționat că se mișcă tot fundul mașinii ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate plus
- HD-XX-XXX România ... frumoasă țară ... păcat că e locuită
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Efectul poate fi si de la unghiuri de directie dereglate...
|
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Ti-au facut o echilibrare dinamica, si atat. Statica nu ti-au facut, si nici nu aveau cum. Acuma, daca depasesti 120 la ora (sa zicem ca esti pe autostrada si mergi cu 130) asa-i ca nu mai face?
Singurul lucru pe care-l poti face e urmatorul: 1. se cumpara 4 jante noi-noute; 2. se cumpara 4 anvelope noi-noute, marca buna; 3. se monteaza anvelopele pe jante tinand cont de pozitia corecta (studiaza aici); 4. se echilibreaza rotile. Dupa aia vei scapa. |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Trofin Liviu |
![]()
|
Am verificat toate rotile, par ok. Voi merge mai incet, va veni iarna si am cauciucuri de iarna nou-noute si sper sa se rezolve iar in primavara ma dotez cu un set de cauciucuri de vara mai de Doamne-ajuta, am cumparat deja 2 jante noi, cand mai am bani mai cumpar doua. Dar merg din nou pe drumul meu obisnuit care e atat de prost ca nu se mai simte ,,nimic". Va multumesc ptr. sfaturi!
|
--------------------
Renault
Megane
2007
- Cl-02-xxx
|
|
Bill |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 28 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Echilibrate, neechilibrate, pe fata trebuie sa ai cauciucuri bune.
Pe spate, no problem, eu am avut 2 explozii si nu a facut dacat poc si atat, pe cand pe fata se pune altfel problema. E bine sa fie echilibrate rotile (sa aiba un dezechilibru rezidual cat mai mic). Si inca un amanunt, sa nu ai plumbi mai mari de 40 gr. (deci sa nu fie echilibrate cu 100 gr. de ex.), cel putin rotile de pe fata. Sunt si roti care nu se pot echilibra, o ti ca rezerva. Se vad pe masina de echilibrat cum ruleaza, vezi daca au galme, genti proaste, etc. Daca ai genti proaste, cauciucuri vechi, tocite, cu galme, NU MERGI CU 120 KM/ORA nici macar de proba............... |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
TheSaiLor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 6 April 04 From: Constanta ![]() |
Dar la profilul cauciucului ai fost atent? Sunt montate corespunzator sensului de rotatie (asta daca au un singur sens).
|
--------------------
Audi A4 1.9 TDI
Clio 1.5 dCi
- CT - 0123
|
|
Trofin Liviu |
![]()
|
[quote=TheSaiLor,9 Aug 2006, 14:47]
Dar la profilul cauciucului ai fost atent? Sunt montate corespunzator sensului de rotatie (asta daca au un singur sens) Cauciucurile sunt aproape noi, dar surpriza, fara sa intervin problema a disparut. Am mers cu 130-140 Km/h si nu mai vibrau de loc. Nu stiu cum sa-mi explic. Drumul era perfect si am mers 200Km. Habar nu am ce fenomen s-a intamplat mai ales ca acum ceva vreme ziceai ca se dezintegreaza masina. |
--------------------
Renault
Megane
2007
- Cl-02-xxx
|
|
Bill |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 28 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Daca aveai jantele deformate de acolo era problema.
Mai este un aspect. Daca iei o pietricica intre brizurile rotii de cateva grame si masa asta inmultita cu raza, la viteza de 120 km/h (vezi cat este vit. rotii in rpm) calculeaza ce forta dezechilibranta ai. ![]() Iar daca drumul este este ca in palma se sinte tot, si volantul si discul de ambreiaj si vibrochenul daca este dezechilibrat (tot ce se roteste are un dezechilibru rezidual - care trebuie sa fie in limite) Mie mi s-a intamplat odata, de la roata dezechilibrata sa traga intr-o parte. La 80km/h dupa ce depaseam nu mai trageam de volan, ca intra singura masina la loc. Am crezut ca e de la geometrie (cum e si logic) dar dupa ce am echilibrat roata s-a rezolvat de la sine. |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd May 2025 - 15:06 |