montare proiectoare ceata, la nova gti
![]() ![]() ![]() |
montare proiectoare ceata, la nova gti
NIF55 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 16 February 06 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
nova gti
- bn 55 nif
|
|||
mihai0070 |
![]()
|
![]() NOVA Gt , 1997 Group: Members Posts: 2.752 Joined: 5 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu am proiectoate dar nu functioneaza
![]() This post has been edited by mihai0070: 18 Aug 2006, 07:29 |
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
NIF55 |
![]()
|
QUOTE(mihai0070 @ 18 Aug 2006, 08:28) Eu am proiectoate dar nu functioneaza ![]() Multumesc pentru ajutor. Am incercat astfel: ....am legat un proiector la cablaj, in partea dreapta, sper ca proba facuta nu este conditionata si de legarea celuilalt (?!) - daca se arde un bec celalalt trebuie sa mearga - am aprins pozitia si faza scurta, dar ...nimic = adica am presupus ca acel cablaj descoperit este comun cu becul de ceata din bara spate, si pe acelasi intrerupator. Rezultat NEGATIV! Rog in continuare pe cei a caror amsini, Nova GTI, au instalatie functionala la proiectoare, sa-mi dea un mesaj... Doar nu le-am cumparat degeaba... ![]() Multumesc anticipat. |
--------------------
dacia
nova gti
- bn 55 nif
|
|
anndi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 932 Joined: 13 December 04 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(NIF55 @ 18 Aug 2006, 14:15) Multumesc pentru ajutor. Am incercat astfel: ....am legat un proiector la cablaj, in partea dreapta, sper ca proba facuta nu este conditionata si de legarea celuilalt (?!) - daca se arde un bec celalalt trebuie sa mearga - am aprins pozitia si faza scurta, dar ...nimic = adica am presupus ca acel cablaj descoperit este comun cu becul de ceata din bara spate, si pe acelasi intrerupator. Rezultat NEGATIV! Rog in continuare pe cei a caror amsini, Nova GTI, au instalatie functionala la proiectoare, sa-mi dea un mesaj... Doar nu le-am cumparat degeaba... ![]() Multumesc anticipat. Nu este comanda comuna pentru proiectoarele fata-spate. Pentru proiectoarele fata cablajul pentru buton de la farurile de ceata este langa scrumiera, sub bricheta. Daca nu ai buton acolo tre sa desfaci bordul si sa scoti mufa si sai pui un buton. Nu stiu daca e alimentat releul respectiv pentru farurile de ceata sau daca exista releul. Cauta in cartea masinii instalatia electrica si ai sa gasesti. s-ar putea sa trebuiasca sa alimentezi releul sau sa il pui acolo. La nova GT releul e sub farul stang. Vezi daca ai releu acolo. La GTi nu mia stiu unde este ca nu mai am masina. |
--------------------
Renault
Megane GT220
GrandTour 2014
|
|
NIF55 |
![]()
|
QUOTE(anndi @ 21 Aug 2006, 18:41) Nu este comanda comuna pentru proiectoarele fata-spate. Pentru proiectoarele fata cablajul pentru buton de la farurile de ceata este langa scrumiera, sub bricheta. Daca nu ai buton acolo tre sa desfaci bordul si sa scoti mufa si sai pui un buton. Nu stiu daca e alimentat releul respectiv pentru farurile de ceata sau daca exista releul. Cauta in cartea masinii instalatia electrica si ai sa gasesti. s-ar putea sa trebuiasca sa alimentezi releul sau sa il pui acolo. La nova GT releul e sub farul stang. Vezi daca ai releu acolo. La GTi nu mia stiu unde este ca nu mai am masina. Buna, Daca aveam schema electrica, nu cred ca mai ceream ajutor, gaseam eu un electrician sa ma "descurce", daca nu reuseam singur, sa o "citesc" si apoi sa trec la treaba. Cartea masinii pe care am "mostenit-o" nu are asa ceva, este un pliant..."subtirel"... ![]() O sa desfac panoul lateral de la consola centrala, sa ma uit unde spui, langa bricheta, poate gasesc acolo vreo mufa PE LIBER...apropo oare cate cabluri ar trebui sa fie acolo..LIBERE..? doua sau trei..? ![]() Am spus ca am sub farul din dreapta, partea vasului de expansiune, un loc liber pt releu...este greu de depistat, deoarece cablajul este protejat (invelit cu banda de protectie) si nu-mi dau seama daca in locul liber pt releu ar trebui sa fie montat unul pt proiectoare..apropo...releul cum sa-l solicit la magazin?...ce caracteristica sa specific la achizitie?...vreun cod ?... Daca are cineva, posesor de nova gti, schema instalatiei electrice, rog sa ma contacteze.. Multumesc. |
--------------------
dacia
nova gti
- bn 55 nif
|
|
anndi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 932 Joined: 13 December 04 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(NIF55 @ 22 Aug 2006, 07:47) Buna, Daca aveam schema electrica, nu cred ca mai ceream ajutor, gaseam eu un electrician sa ma "descurce", daca nu reuseam singur, sa o "citesc" si apoi sa trec la treaba. Cartea masinii pe care am "mostenit-o" nu are asa ceva, este un pliant..."subtirel"... ![]() O sa desfac panoul lateral de la consola centrala, sa ma uit unde spui, langa bricheta, poate gasesc acolo vreo mufa PE LIBER...apropo oare cate cabluri ar trebui sa fie acolo..LIBERE..? doua sau trei..? ![]() Am spus ca am sub farul din dreapta, partea vasului de expansiune, un loc liber pt releu...este greu de depistat, deoarece cablajul este protejat (invelit cu banda de protectie) si nu-mi dau seama daca in locul liber pt releu ar trebui sa fie montat unul pt proiectoare..apropo...releul cum sa-l solicit la magazin?...ce caracteristica sa specific la achizitie?...vreun cod ?... Daca are cineva, posesor de nova gti, schema instalatiei electrice, rog sa ma contacteze.. Multumesc. La mine, langa bricheta sunt 2 mufe libere care nu stiu ce fac si una e pentru proiectoare. Sub farul din dreapta la mine este releul de la termocupla. Pune un buton,pe fiecare din mufele alea, pe rand, conecteaza un far de ceata si da-i play sa vezi daca merge. L.E.: Acum mi-am amintit cum poti verifica daca mufa de sub farul drept este alimentata si poti pune releu in ea: cu un creion de tensiune sau cu un bec la care ii lagi un picior la masa si de celalalt pui un fir si pui pe papucii din mufa pe rand. Daca se aprinde becul inseamana ca tot ce mai trebuie acolo e un releu. Tot asa verifici daca e mufa pentru releul de la farurile de ceata, dupa ce ai pus in prealabil butonul pe mufa din bord pe on. Spor la treaba! This post has been edited by anndi: 22 Aug 2006, 16:54 |
--------------------
Renault
Megane GT220
GrandTour 2014
|
|
NIF55 |
![]()
|
QUOTE(anndi @ 22 Aug 2006, 17:51) La mine, langa bricheta sunt 2 mufe libere care nu stiu ce fac si una e pentru proiectoare. Sub farul din dreapta la mine este releul de la termocupla. Pune un buton,pe fiecare din mufele alea, pe rand, conecteaza un far de ceata si da-i play sa vezi daca merge. L.E.: Acum mi-am amintit cum poti verifica daca mufa de sub farul drept este alimentata si poti pune releu in ea: cu un creion de tensiune sau cu un bec la care ii lagi un picior la masa si de celalalt pui un fir si pui pe papucii din mufa pe rand. Daca se aprinde becul inseamana ca tot ce mai trebuie acolo e un releu. Tot asa verifici daca e mufa pentru releul de la farurile de ceata, dupa ce ai pus in prealabil butonul pe mufa din bord pe on. Spor la treaba! Buna, Multumesc mult pt sfaturi, am sa incerc sa caut si sa verific cum spui...un rezultat...trebuie sa am....sper sa fie in bine....revin cu concluzii... pe curand, |
--------------------
dacia
nova gti
- bn 55 nif
|
|
NIF55 |
![]()
|
ANNDI
Am incercat sa caut fisa/fisele/mufa in spatele consolei, in partea brichetei...m-am uitat foarte bine...nu am NIMIC...pe LIBER... ![]() ![]() Am scos si acel panou mic din bord (inca o data, am mai facut-o in urma cu cateva saptamani) unde este ceasul electronic si cele trei butoane...m-am uitat inca o data...cu o lanterna...NIMIC...nici urma de fisa/mufe...care sa fie LIBERE.. Nu stiu unde sa mai caut... Ma gandesc sa intreb la fabrica la Dacia, dar nu stiu unde sa sun...la ce compartiment...oare cine ar trebui sa stie "istoricul" novelor gti din 2000??? ![]() ![]() Cand le-am cumparat..eram bucuros ca le-am gasit in magazin...si originale! Revin cu rugamintea catre posesorii de carti tehnice, care au si schema electrica, pt nova gti, sa am ajute...cred ca numai asa as putea sa rezolv problema...cred ca este singura solutie, cel putin in cazul meu. Adresa de email este: np482003@yahoo.com, nu intentionez sa...retin atentia pe forum cu o problema, care ar putea fi...minora...pentru multi dintre membri. Astept cu deosebit interes orice sfat constructiv..sau chiar schema electrica a instalatiei de la nova gti...oare mai are cineva asa ceva?....greu de crezut.. |
--------------------
dacia
nova gti
- bn 55 nif
|
|
anndi |
![]()
|
QUOTE(NIF55 @ 25 Aug 2006, 08:24) ANNDI Am incercat sa caut fisa/fisele/mufa in spatele consolei, in partea brichetei...m-am uitat foarte bine...nu am NIMIC...pe LIBER... ![]() ![]() Am scos si acel panou mic din bord (inca o data, am mai facut-o in urma cu cateva saptamani) unde este ceasul electronic si cele trei butoane...m-am uitat inca o data...cu o lanterna...NIMIC...nici urma de fisa/mufe...care sa fie LIBERE.. Nu stiu unde sa mai caut... Ma gandesc sa intreb la fabrica la Dacia, dar nu stiu unde sa sun...la ce compartiment...oare cine ar trebui sa stie "istoricul" novelor gti din 2000??? ![]() ![]() Cand le-am cumparat..eram bucuros ca le-am gasit in magazin...si originale! Revin cu rugamintea catre posesorii de carti tehnice, care au si schema electrica, pt nova gti, sa am ajute...cred ca numai asa as putea sa rezolv problema...cred ca este singura solutie, cel putin in cazul meu. Adresa de email este: np482003@yahoo.com, nu intentionez sa...retin atentia pe forum cu o problema, care ar putea fi...minora...pentru multi dintre membri. Astept cu deosebit interes orice sfat constructiv..sau chiar schema electrica a instalatiei de la nova gti...oare mai are cineva asa ceva?....greu de crezut.. Ma mir ca nu ai gasit mufele. La mine exista si la GTi-ul lu tatamiu erau. Hai sa iti propun o chestie mult mai simpla fara batai de cap. Faci de la 0 instalatia pentru farurile de ceata. Nu e greu, un pic de rabdare sa ascunzi firele cum trebuie. Sa folosesti fire de 2-2,5 mm ca sa nu ai surprize sa se topeasca. Iei plusul de la releu din contact ca sa nu iti mearga halogenele fara contact. Uite si schema, a mai fost postata. Bafta! Attached thumbnail(s) schema_halogene.JPG ( Size: 18.13k ) Number of downloads: 405 |
--------------------
Renault
Megane GT220
GrandTour 2014
|
|
Sociopatul Tandru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 23 June 05 From: Braila ![]() |
Fratioare, treaba e in felul urmator.
Soclul ala liber din spatele farurilor este pentru releu. Bagi un releu acolo.Montezi proiectoarele in bara, si papucii ii introbagi la proiectoare. In partea de langa ceasul electronic sunt trei butoane cum zici tu, dar alea au socotelile lor. In partea stanga a bordului ar trebui sa ai doua capace (pentru doua butoane, sau in cazul tau ai doua butoane). Da-le jos si vezi ca tre' sa fie acolo vreo cupla pentru botonel. Cauta mai bine toate cuplele de butoane si ia-le la test. Dupa ce ai facut montajul cu proiectoarele, iei tu un fir cum trebuie si te uiti la cuple. In afara de cea de la avarii, celelalte cuple au doar 4 papuci (dispusi diferit). Doi alimenteaza becul butonului (daca te uiti la un buton iti dai seama care sunt), iar doi sunt contactul propriu zis. Bagi firul ala in ei pana determini care aprinde proiectoarele! Se numeste metoda empirica si e cea mai sfanta. Daca nici asa faci montajul ala sfant care ti l-a aratat anddi mai sus. |
--------------------
DACIA
Nova GT
1998 Septembrie
- BR 69 CGF Nu sunt un nationalist dar ma mandresc cu Dacia!
|
|
Giurisici Fabian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.123 Joined: 17 January 06 ![]() |
dupa plusul din baterie o siguranta ceva sau nu trebuie
![]() |
--------------------
KIA
PROCEED GT
GT 2023
|
|
Sociopatul Tandru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 23 June 05 From: Braila ![]() |
nu e musai, dar dak vrei poti sa pui una la 20A. Tine Brici! Circuitul original nu prevede siguranta.
|
--------------------
DACIA
Nova GT
1998 Septembrie
- BR 69 CGF Nu sunt un nationalist dar ma mandresc cu Dacia!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 01:31 |