Nu intra in treptele 1, 3, 5.
![]() ![]() ![]() |
Nu intra in treptele 1, 3, 5.
Andrei87 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 23 August 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310
'99 carburator
|
|||
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
S-a rupt furca, sau a iesit din locas tija de comanda a furcii . Oricum, pe la timonerie cred sa fie problema.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Andrei87 |
![]()
|
In cazul asta, cam cat ar ajunge reparatiile, si mai important... cam cat ar dura?
![]() |
--------------------
Dacia
1310
'99 carburator
|
|
EUROPE_ |
![]()
|
![]() membru reactiv Group: Members Posts: 1.557 Joined: 2 March 06 From: Craiova ![]() |
Pai ar putea dura si o zi, depinde cat vrea mecanicu` sa traga de timp, ca sa mai ia ceva de la tine ( o bere, o masa...
![]() |
--------------------
Renault
Fluence
2010 1.6 16v Evo Life Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
|
|
tgg2k |
![]()
|
fara carnet de membru Group: Members Posts: 677 Joined: 24 July 06 From: Metropola Cluj-Napoca City ![]() |
hmm... nu stiu exact cu ce sa incep...
pinionul de la marsarier daca e dus, vezi ca e de belea, trebuie schimbat altfel de fiecare data cand mergi cu spatele risti sa-ti cocosesti toata cutia teoria cu suruburile care nu stau bine e destul de plauzibila... verifica si strange tu piulite daca e din sincroane... naspa rau de tot, dureaza cateva ore bune, poate chiar cateva zile... daca mecanicul respectiv are unde sa dea jos cv si stie si poate sa faca reglajele necesare unei astfel de operatii. s-ar putea sa nu-ti intre in viteza datorita faptului ca nu ai reglata cursa de la ambreiaj corect, mai verifica o data timoneria... pai un "mestecau" e 10 RON, bucsa 3 RON, stift 0.9 RON, furca si subansamblul acela e pana in 40 RON. timp de lucru... se poate face intr-o ora lejer, cu pauza de tigara si un pahar de bere... oricum, bafta! FARA EXPRESII MIRC This post has been edited by diaconuliviu: 24 Aug 2006, 12:18 |
--------------------
Dacia
1300/SupeRNova
1979 berlina/2003 Confort
- CJ-06-TXR/CJ-XX-XXX ... la tăți ni greu...
|
|
Andrei87 |
![]()
|
Am reusit sa o rezolv... era mai urat decat ma asteptam.
Mecanicul era un cunoscut, baiat de treaba, si m-a ajutat sa o rezolv cum trebuie. Problema toata se pare ca incepuse in momentul in care am rupt un dinte de la marsarier (acum ceva timp). Dupa dintele ala, am vazut ca se mai rupsese un dinte... deci 2 dinti lipsa, care nu blocasera treapta de marsarier, dar au sarit si mi-au blocat furcile... deci nu mai intra in treptele din fata. Eu am stat acolo cu el, am fost dupa piese (80 RON cam totul)... niste stifturi, un rulment, si un pinion sincron treptele 3-4 (ca pe ala e si marasarierul). Si am avut onoarea sa vad cum arata o cutie de viteze pe dinauntru ![]() Toata treaba a durat vreo 7 ore... a implicat demontat cutia bucatele, sa vad unde exact era buba... si pus la loc. Acum totul merge struna. El mi-a spus ca am avut super multa bafta ca s-a stricat doar pinionul ala, si ca nu au sarit dintii aia rupti si in alta parte, ca riscam sa ma trezesc eventual cu grupul conic sau altceva, cu pagube de 3-5 milioane, de nu mai mult. Mi-a parut bine ca tipul s-a priceput si a reusit sa desfaca cutia, sa o puna la loc, si totul merge brici. M-a usurat la portofel vreo 200 ron manopera, dar daca am scapat de probleme, eu o numesc o investitie buna. |
--------------------
Dacia
1310
'99 carburator
|
|
leutzul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 7 September 05 ![]() |
spune-mi si mie te rog cum pot da de acest mecanic .
|
--------------------
dacia
1310
- ph-77-PSG
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 03:55 |