Verificari vitezometru, cum se calibreaza un vitezometru
![]() ![]() ![]() |
Verificari vitezometru, cum se calibreaza un vitezometru
tgg2k |
![]() ![]()
|
||
fara carnet de membru Group: Members Posts: 677 Joined: 24 July 06 From: Metropola Cluj-Napoca City ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300/SupeRNova
1979 berlina/2003 Confort
- CJ-06-TXR/CJ-XX-XXX ... la tăți ni greu...
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Ochiul magic indica starea de incarcare a bateriei.
Verde-OK Negru-descarcata Nici o culoare- se completeaza cu apa distilata. Vitezometrul se verifica prin mai multe metode, una ar fi daca cunosti rapoartele cutiei de viteza, iti calculezi viteza in functie de turatie, alta metoda ar fi dupa bornele de km sau o distanta ce stii sigur cat e, compari cu cat indica jurnalierul, sau mergi in spatele unui prieten caruia ii merge kilometrajul bine..sau de ce nu cu GPS-ul. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
tgg2k |
![]()
|
fara carnet de membru Group: Members Posts: 677 Joined: 24 July 06 From: Metropola Cluj-Napoca City ![]() |
gps-ul e cam scump pt mine la ora actuala
![]() am inteles si stiu cum sa-l verific daca merge bine, dar daca nu merge bine, ex. arata mai mult sau mai putin, se pot face reglaje asupra vitezometrului in sine astfel incat sa afiseze corect?! |
--------------------
Dacia
1300/SupeRNova
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Mai trebuie verificate/ completate si cele fara intretinere. Nu asa des ca cele vechi. La mine de exemplu dupa 2 ani a trebuit sa mai completez cam 100ml pentru ca 3 elemete erau putin sub nivel.
|
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach.
- .
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Da , este cu ochi magic si care se completeaza.
@Cristidb, pe unde ai completat la bateria fara intretinere? ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(argon @ 5 Sep 2006, 17:44) alea nu-s capsulate si uscate? @Argon: bre n-auzi, sunt cu Pb și n-ai să vezi baterii uscate... |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
mirceas |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 4 July 06 ![]() |
|
--------------------
Astra 1.6
/ Ex-Dacia 1310 '84
/ Dacia 1310 TLX '89
|
|
mirceas |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 4 July 06 ![]() |
|
--------------------
Astra 1.6
/ Ex-Dacia 1310 '84
/ Dacia 1310 TLX '89
|
|
tgg2k |
![]()
|
hmm... doar la banc...
![]() cautarea incepe ![]() |
--------------------
Dacia
1300/SupeRNova
|
|
dyogenes |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 502 Joined: 23 August 05 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 MPI
2007
|
|
tgg2k |
![]()
|
dyogenes ms de sugestie, asta e chiar raspunsul de care aveam nevoie... insa mai e o problema care nu situ cum s-o rezolv: cum fac rost de acel motoras sau unul cat de cat apropriat...
ideea care imi vine in minte e sa dau jos bordul si cablul de la cv la bord si sa folosesc in loc de motoras o bormasina cu viteza de rotatie constanta si predefinita, adica fixa. iar dupa cum ai scris acolo, kilometrajul nu se poate defecta, deci pot sa ma bazez pe el ca indica corect distanta parcursa, nu?! |
--------------------
Dacia
1300/SupeRNova
|
|
dyogenes |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 502 Joined: 23 August 05 ![]() |
Kilometrajul se poate defecta, nu se poate decalibra. (eventual EXTREM de putin, prin uzura maracata a pinioanelor. oricum asta nu e sesizabil in conditii de mers)
Da, poti folosi cu succes o bormasina cu turatie fixa (dar nu din aceea reglabila cu buton de fixare pe tragaci). Erau din acelea fixe facute in Roamnia la un moment dat. Eu personal am folosit un motoras de casetofon si un reductor de turatie dintr-un mecanism de deschidere al usii de la un CD-ROM defect. Astfel, turatia e mai scazuta, dar forta creste si motorulo duce foarte usor axul kilometrajului, putand sa mentina fara probleme turatia constanta. Se poate folosi orice motoras din casetoafoanele astea International & gasca. |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 MPI
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th May 2025 - 21:23 |