Surub prindere roata de rezerva gripat
![]() ![]() ![]() |
Surub prindere roata de rezerva gripat
lancerEvo |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 24 May 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
- cj 06 cal
|
|||
router |
![]()
|
![]() Recalcitrant Group: Members Posts: 790 Joined: 13 January 06 ![]() |
-si la mine sa intamplat la fel, am incercat sa-l degripez dar degeaba nu a mers
-asa ca am fost la magazinul Dacia din Mihai Bravu, am dat parca 200 de mii pe intregul sistem si l-am montat nou pe masina (am taiat vechiul surub inainte) -dupa ce l-am montat am dat cu vaselina pe noul surub tocmai sa previn aparitia ruginii (iar daca faceam asta si la vechiul sistem probalil ca nu intanpinam aceasta problema niciodata) |
--------------------
Fost Supernovist
Actualmente fan Gillette Mach 3
2007
- B-81-XXX Mi-am luat Dacie = Mi-am luat masina la noroc.
|
|
colombina29 |
![]()
|
![]() Membru cu FI(c)AT Group: Members Posts: 466 Joined: 3 June 06 From: Acasa ![]() |
|
--------------------
FIAT
ALBEA Dynamic
2006
- "La rând"
|
|
lancerEvo |
![]()
|
nu aste era ideea! si oricum nu.. ca valva era in sus!
router cum ai dat jos vechiul sistem??? |
--------------------
Dacia
1300
- cj 06 cal
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
A taiat surubul.
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Surubul asta si sistemul de prindere a rezervei au fost proiectate de un "mare inginer". Eu le-am scos de la inceput. Tin roata in portbagaj.
|
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach.
- .
|
|
router |
![]()
|
![]() Recalcitrant Group: Members Posts: 790 Joined: 13 January 06 ![]() |
QUOTE(router @ 9 Sep 2006, 23:04) -si la mine sa intamplat la fel, am incercat sa-l degripez dar degeaba nu a mers -asa ca am fost la magazinul Dacia din Mihai Bravu, am dat parca 200 de mii pe intregul sistem si l-am montat nou pe masina (am taiat vechiul surub inainte) -dupa ce l-am montat am dat cu vaselina pe noul surub tocmai sa previn aparitia ruginii (iar daca faceam asta si la vechiul sistem probalil ca nu intanpinam aceasta problema niciodata) QUOTE(lancerEvo @ 10 Sep 2006, 01:52) 200.000 mii rol |
--------------------
Fost Supernovist
Actualmente fan Gillette Mach 3
2007
- B-81-XXX Mi-am luat Dacie = Mi-am luat masina la noroc.
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.463 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Mai (tragi)comic este ce mi s-a intamplat mie ieri.
Am scos roata de rezerva fara probleme - ultima data cand am umblat la ea am uns bine cu vaselina surubul cel buclucas ... ceea ce ii sfatuiesc si pe altii sa o faca. Am scos prezoanele de la roata stanga fata si surprize-surprize ... nu vrea sa iasa roata de pe butuc - intepenita complet. Mi-a fost teama sa folosesc un baros mai mare ca sa nu cada masina de pe cric. Poate sa-mi dea cineva o sugestie (in afara de mersul la sevice) ? |
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
lancerEvo |
![]()
|
fa rost de un crocodil(cric de ala hidraulic) si apoi cu un baros lovesti in cauciuc da din interior... si trebuie sa iasa... da cu ceva spray degripant pe gaura din mijloc a jantei!
|
--------------------
Dacia
1300
- cj 06 cal
|
|
Xplode |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 256 Joined: 5 January 05 ![]() |
Taiat surubul cu flexul si inlocuit. La un amic numai asa a mers si credeti-ne ca ne-am chinuit 3 oameni cu ceva forta in maini.
|
--------------------
Dacia
Logan Laureat
- B-77-xxx Logan=Renult vs Logan=Dacia
|
|
Pulsar |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 109 Joined: 4 December 05 ![]() |
M-am confruntat si eu cu problema asta si am rezolvat-o in felul urmator. Am dat cu un ciocan intr-un cap de surubelnita pusa pe unul din canturile surubului, am folosit si spray special. Dupa cateva lovituri a inceput sa se miste surubul, acum am rezerva in portbagaj.
|
--------------------
Dacia
Super Nova Clima
- momentan provizoriu
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Batrânul @ 11 Sep 2006, 11:54) Mai (tragi)comic este ce mi s-a intamplat mie ieri. Am scos roata de rezerva fara probleme - ultima data cand am umblat la ea am uns bine cu vaselina surubul cel buclucas ... ceea ce ii sfatuiesc si pe altii sa o faca. Am scos prezoanele de la roata stanga fata si surprize-surprize ... nu vrea sa iasa roata de pe butuc - intepenita complet. Mi-a fost teama sa folosesc un baros mai mare ca sa nu cada masina de pe cric. Poate sa-mi dea cineva o sugestie (in afara de mersul la sevice) ? In cazul asta pui prezoanele la loc, dar nu le strangi, le lasi slabite 1-2 mm. Lasi masina pe roti, tragi frana de mana la capat, cuplezi treapta 1 si ridici usor ambreiajul pana auzi poc. Asa se scoate o roata intepenita. ![]() |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
- .
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
cristidb |
![]()
|
Nu conteaza unde e roata. Singura conditie e sa tina bine frana de mana. Oricum la SN nu se intepeneste roata spate.
This post has been edited by cristidb: 11 Sep 2006, 11:06 |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
- .
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.463 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Multumesc cristidb. Am sa incerc metoda cu frana de mana trasa pana la capat, cuplez treapta 1 si ridic usor ambreiajul "pana aud poc", pentru scoaterea rotii fata intepenita.
In prealabil am sa dau si cu spray degripant pe gaura din mijloc a jantei, cum zice lancerEvo mai sus. |
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
george tur |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 5 September 06 ![]() |
eu am fost patit la o nova care am avuto ca sa re zolv problema am cumparat tija filetata [deaia galvanizata este foarte buna ca nu rugineste se gaseste la magazinele rocast ] am bagat piulita contra si leam nituit lam bagat pe dedesupt cu piulita prin portbagaj acum la sn cand am luato acelasi lucru am facut o cheie de 17 mai trebuie
![]() |
--------------------
dacia
super nova
2003
- B 52 HVE
|
|
george tur |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 5 September 06 ![]() |
roata intepenita se desfac suruburule se toarna apa cuun pompier si pe ex siintre janta si disc dupa ce fumezi o tigara poti sa bati usor cu un ciocan in janta sau cauciuc [am patito]
|
--------------------
dacia
super nova
2003
- B 52 HVE
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Pentru a scoate (si pune la loc) roata de rezerva, in caz de surub blocat se poate folosi cricul din dotare.
Se impinge in sus grilajul care tine roata, pana scapa de urechea atasata de surub. Se coboara apoi cricul. Eu folosesc metoda asta de vreo 3 ani decand s-a blocat surubul in urma unui accident. By the way, asa se si fura rotile de rezerva la Nova/SNova ![]() |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
Xplode |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 256 Joined: 5 January 05 ![]() |
QUOTE(george tur @ 11 Sep 2006, 18:56) eu am fost patit la o nova care am avuto ca sa re zolv problema am cumparat tija filetata [deaia galvanizata este foarte buna ca nu rugineste se gaseste la magazinele rocast ] am bagat piulita contra si leam nituit lam bagat pe dedesupt cu piulita prin portbagaj acum la sn cand am luato acelasi lucru am facut o cheie de 17 mai trebuie ![]() I-MI pare rau ca inca se mai blocheaza prinderea. No comment! ![]() This post has been edited by Xplode: 12 Sep 2006, 14:37 |
--------------------
Dacia
Logan Laureat
- B-77-xxx Logan=Renult vs Logan=Dacia
|
|
madkat |
![]()
|
![]() ™™™™™™™™™ Group: Members Posts: 2.351 Joined: 3 May 05 From: Bucuresti ![]() |
in primavara am avut aceeasi probl la fosta mea supernova - am rezolvat-o mult mai putin violent:
am desfacut cele doua suruburi de prindere a dispozitivului de traversa de sub bara (fara a da bara jos se poate mai greu dar nu imposibil) - iar apoi dupa o zi si o noapte de baie in lichid de frana s-a degripat acel surub (nu cu coarba ci fortat oleaca cu o menghina) apoi scaldarea in vaselina de rigoare si remontare bafta |
--------------------
Alfa Romeo & VW
156 2.5 V6 & Bora TDI
1999 & 2001 Hoping for the best, and expecting the worst
|
|
lancerEvo |
![]()
|
pb la mine ii ca de la atata fortzat a inceput sa patineze coarba in locasul special... cand o sa am timp jos cu el si altul nou pe lista
![]() |
--------------------
Dacia
1300
- cj 06 cal
|
|
neroo |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 12 December 07 From: bucuresti ![]() |
salutare!
nu am cuvinte sa-mi exprim furia fata de acel sistem de prindere a rotii de rezerva de-a dreptul IDIOT . M-am chinuit o ora in frig , cu injuraturi si mult degripant sa-l desfac . Probabil MARELE INGINER de la Dacia care a proiectat sau mai bine zis nu a proiectat acest sistem nu tinea prea mult la mamica lui ...intrucat aceasta a intrecut-o pe Alina Plugaru fara sa faca prea mare lucru ....a c***t doar un smarc cretin . Pace tuturor si multumesc Celui de Sus ca l-am defacut ca aftfel inghetam langa masina ....sau ma rog asa zisa masina . |
--------------------
dacia, ford
super nova ,focus
2001 rapsodia, 2006 ghia
|
|
vladut88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.973 Joined: 22 May 09 From: Beius judetul bihor ![]() |
ia desfal ungel si tu odata la 2 luni ca nu e greu
|
--------------------
dacia ARO
SOLENZA scala 10,4 diesel 1,9 DRA
2004 1994
- bh 10 twa I hate BMW
|
|
dan supernova |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 20 April 09 From: Bucuresti ![]() |
salut cu ma zis si colegu de ma isus ungel si nu o sa mai ai probleme si am abut probleme de genu asta si sa rezolvat cu vaselina multa
![]() |
--------------------
Dacia /Renault
Supernova clima & Clio
Supernova (2002) & Clio (2005)
- B-902-DAN
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
la mine e uns cu vaselina si merge usor
@neroo daca dadeai pe surub din timp cu niste vaselina nu aveai probleme This post has been edited by Relu_GT: 28 Dec 2009, 22:28 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
QUOTE(neroo @ 28 Dec 2009, 19:54) salutare! nu am cuvinte sa-mi exprim furia fata de acel sistem de prindere a rotii de rezerva de-a dreptul IDIOT . M-am chinuit o ora in frig , cu injuraturi si mult degripant sa-l desfac . Probabil MARELE INGINER de la Dacia care a proiectat sau mai bine zis nu a proiectat acest sistem nu tinea prea mult la mamica lui ...intrucat aceasta a intrecut-o pe Alina Plugaru fara sa faca prea mare lucru ....a c***t doar un smarc cretin . Pace tuturor si multumesc Celui de Sus ca l-am defacut ca aftfel inghetam langa masina ....sau ma rog asa zisa masina . Nu este deloc un sistem idiot. Super nova nu este singura masina cu acest sistem al rotii de rezerva, creat pentru a usura efectuarea unei pene. Probabil ca nu ai mai umblat niciodata la roata de rezerva. Daca ai fi desfacut macar de 2 ori pe an si ai fi uns cu vaselina sau ai fi dat cu degripant, cu siguranta s-ar fi desfacut imediat. Eu la maxim 2-3 luni, scot roata de rezerva, dau cu degripant pe acel surub care strange cusca, si verific ca rezerva sa aiba in ea 2,5 atmosfere. In caz ca se desumfla in 2-3 luni, sa ramana sigur cel putin 2 atmosfere. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Nu e un sistem idiot, dar pe aproape.
-nu protejează în niciun fel anvelopa -în timp se umple de noroi, iar la montare pe prezoane, dacă nu e curățată de stratul de noroi întărit, se comportă precum una descentrată -accesul la ea nu e tocmai facil - gândește-te că o femeie nu va putea să o desfacă cu ușurința cu care ai face-o tu -o femeie nu va desface la 2-3 luni roata de rezervă, doar așa, ca să ungă un șurub... în plus la orice alt sistem acest lucru nu e necesar. -spațiul salvat din portbagaj este identic cu cel de la Logan, numai că acolo roata e perfect conservată, și mult mai ușor accesibilă. -dacă nu ai rezervă, zăngăne cușca aia de o ia dracu, plus că riști să sară din cârlig, și să o târăști pe asfalt. Și mai interesant devinde dacă dai cu spatele... This post has been edited by C a t a l i n: 29 Dec 2009, 00:21 |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
neroo |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 12 December 07 From: bucuresti ![]() |
salutare !
Nu am scris ce am scris doar asa , ca sa ma descarc de nervi....ci am toata convingerea ca aia de la Dacia si-au batut joc . Nu ma asteptam de la o masina asa ieftina sa fie limuzina ci doar un mijloc modest de transport ...dar la cate probleme face , parerea mea despre aceasta "creatie" este irevocabila ....si slava Domnului am bagat bani in ea ca sa o intretin ...dar degeaba ....face probleme cu duimul....abia astept anul 2011 sa o duc la Rabla ....asa cum este ea ....ca la vanzare in momentul de fata nu cred ca iau atata pe ea ....ce sa mai vorbim ....pamant de flori .Numai bine! Si sa fim seriosi la 2-3 luni ar trebui sa o verific , sa o ung , sa o chituiesc ca rugineste de numa , sa-i astup noile gauri prin care intra ploaia , sa curat senzori .....etc. dar ce ??? e bicicleta ??? la ce alta masina din 2001 stai atata de capul ei???? si daca-i faceau un locas in podeaua portbagajului din care puteai sa o scoti curata si de altel foarte usor .....ce era? mai adaugau 2-3 milioane la costul masinii pentru plusul de tabla ![]() This post has been edited by neroo: 29 Dec 2009, 14:09 |
--------------------
dacia, ford
super nova ,focus
2001 rapsodia, 2006 ghia
|
|
quick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 996 Joined: 13 April 07 From: bistrita ![]() |
neroo ai cea mai mare dreptate, acelasi sentiment am fata de masina asta, cu toate ca nu am bagat o droaie de bani in ia, dar nici nu ma pot lauda cu ia si tabla i varza.
ie vai si amar de ia masina, nu se comporta cu o masina din anul 2000 ci mai degrama cu una din 1990. on topic ma bucur ca mi-ati amintit de surubu ala, de cand l-am dat jos acu vreun an nu am mai umblat la el cred ca dupa revelion ma apuc din nou de dat bara jos de desfacut surubele si de rectificat surubu respectiv:)). sper sa nu fie nevoie. deci cine aveti probeme cu surubu ala incercati sa dati roata jos cum puteti cu cricul cum arata cineva mai sus desfaceti bara sparte desfaceti cele 2 surube ce strange tot mecanismul si dat jos de pe masina ie mult ai usor de desfacut dupaia dati cu degripant la montaj. |
--------------------
dacia
super nova 2002/ ford focus 2007 1.6tdci90cp
/suzuki samurai 1.3 1985 numa buna de off road
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
pentru a forta desfacerea surubului ala de tine roata de rezerva...ce mai pot folosi in afara de coarba? ca dintii aia nu sunt tocmai drepti si scapa de pe sant.
aveti idee? Dar daca tin roata in portbagaj imi mananca juma de portbagaj. o sa incerc sa il remontez( asta daca reusesc sa il demontez). Mersi mult Daca nu ...ii rog pe baietii de la vulcanizare cand o sa montez rotile de vara. |
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 03:49 |