Lichid racire
![]() ![]() ![]() |
Lichid racire
FLP |
![]()
|
||
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
|
||
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|||
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
s-a evaporat:) asta ar fi normal.da uita-te daca nu ai pierderi si daca vasul de expansiune mai are garnitura buna:) e din plastic sau sticla?
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
plastic...
|
--------------------
.
.
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
ia vezi daca e strans bine busonu;) si daca e vreo scurgere pe undeva
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Absolut normal, radiatorul si caloriferul au pori nanometrici ca sa zic asa, suficient de mici incat sa nu se vada ca curge pe undeva. Cand scade odata ca cateva luni adauga, dar adauga combinatia gata facuta, ca te incurci dupaia si ai surprize la iarna.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
ydaniel |
![]()
|
cel mai bine ar fi sa pui antigel concentrat asta sa nu inghete la iarna vasu:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
ALo, domnu, nu invata lumea la prostii, antigelul pur ingheta mult mai usor decat in amestec cu apa !
Se face 50/50, asa temperatura de inghet e cea mai coborata. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
ydaniel |
![]()
|
si ai vazut tu antigel concentrat 100% pe la noi:) eu ce am gasit rezista la -45.si pana acu de cand e dacia asta adica din nov 95, nu a inghetat niciodata:)domnu'
![]() Se scrie romaneste, nu esti pe mirc, YM, etc! This post has been edited by diaconuliviu: 20 Sep 2006, 07:14 |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Da, exista doua feluri de antigel: pur, care se amesteca 50%/50% cu apa distilata si preparat. Faptul ca nu stiai asta nu inseamna ca nu exista.
Si da, antigelul pur ingeata mai repede (parca la -25 grade C) fata de amestecul 50-50 care ingheata la -40. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
rs44 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 114 Joined: 26 July 06 From: "Bucuresti si juma Bacau" ![]() |
Ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!! marfa
Revenim, nivelul lichidului in vas nu este niciodata stabil! asa ca poate nu ai pierdut nimic, poate revine la loc. |
--------------------
rs4
audi/B B B B B
B
- B m.s.p.
|
|
FLP |
![]()
|
Salut, reinvii topicul meu.
Am schimbat lichidul de racire din instalatie, am facut aerisirea la instalatie, cu vasul de expansiune sus, pana cand nu a mai iesit aer prin surubul ala de la radiator. am incercat si prin surubul ala de langa carburator pe acolo iesea numai lichid. Aerisirea am facut`o si cu motorul cald, si apoi am iesit la o tura cu masina sa ma asigur ca e totul ok. Parca totusi creste destul de tare temperatura, se plafoneaza undeva sub penultima liniuta. Intrebarea mea e urmatoarea : Daca tot imi arata ca am temperatura mare in motor, furtunele toate sunt fierbinti, de ce vasul de expansiune este rece ? |
--------------------
.
.
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
ydaniel |
![]()
|
am cautat ,undeva scrie ca ar ingheta la -12:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Nu prea cred ca e chiar asa...cum sa inghete antigelul pur la o temperatura mai mare decat in amestec cu apa?
Atunci de ce pe sticlele de antigel spune sa amesteci 1:1 cu apa pt a rezista la temp de -30grade si 2:3 pt -21grade ??? Din asta deduc faptul ca cu cat creste proportia de apa in amestec, cu atat va ingheta mai repede... |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
FLP |
![]()
|
Nu`mi raspunde si mie cineva la intrebare ? Din postul #11 ?
|
--------------------
.
.
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Pentru ca apa din motor nu circula prin vasul de expansiune....Vasul are doar rol de completare a lichidului din circuit in cazul evaporarii lui, si de a elimina oarecum aerul din instalatie....dealtfel daca te uiti atent nu ai decat un singur furtun mic ce face legatura cu radiatorul...pt a fi apa calda in vas ar trebui ca aceasta sa circule prin 2furtune...Nova de exemplu are alta instalatie in care vasul este legat mai "activ" de restul instalatiei.
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Legat de temperaturile de inghet a antigelului...
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...ndpost&p=138865 |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 22:26 |