DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Intrebare despre Asiban, cat de seriosi sunt/cat de bine lucreaza

b06fcn
post 24 Sep 2006, 21:35
Post #1

DOCTOR

Group: Members
From: Bucuresti/Galati

Am patit una neplacuta vineri seara.
In timp ce ma deplasam pe post de "Scufit Rosu" cu cosuletul de mancare spre bunica mea (nu radeti, e pe bune), stand la stopul de pe Splaiul Independentei, in fata la Tribunal, pe la ora 21.00, a intrat un berbec cu un Cielo in spatele meu de m-a aruncat un metru si ceva spre cel din fata (noroc ca tin distanta cand stau la stop) si eram cat pe ce sa vad ce gust are pielea de pe volan...
Faza nasoala e ca eram cu Corsa cea proaspat luata, de-mi venea sa il iau pe ala la bataie...Avarii (aparente) - bara spate zgariata si cred crapata intr-un colt, numar indoit si panou spate indoit, roata de rezerva stand acum untr-un locas patrat. Plus alte prostii care se vor vedea la demontare. Pe deasupra, in timp ce mergeam spre politie (aia a fost alta odisee, terminata sambata dimineata la ora 9), mi-a cazut si bandoul de pe bara spate.
Intrebarea mea este urmatoarea :
- ala are RCA la Asiban. In mod normal, ma folosesc de polita lui. DAR : cat de bine lucreaza aceasta companie? Cat de repede platesc pe decontare directa, ca nu pot lasa masina mult in service? Lucreaza cu service-urile autorizate ale dealerilor de masini?

PS . Si acum imi musc pumnii ca nu am plecat cu R 21, ca aveam mare nevoie de o bara noua in spate si ceva vopsitorie pe dedesupt...Cand sunt cu masina aia parca ma evita toti, merg fara nici o grija...

--------------------
Renault 21 1.9dT, 1989 - B 06 FCN
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
eudin_umarian
post 24 Sep 2006, 21:50
Post #2

.........

From: constanta

sa stii ca si eu am observat efectul asta asupra celor din trafic, in sensul ca daca esti cu o "tigaie" toti te feresc, dar in momentul in care esti cu ceva nou( indiferent ce masina, nou sa fie), parca toti turbeaza si se baga sau incearca sa te jeneze in trafic... o fi placebo, dracu' stie?!

cat despre asiban, am facut casco la ei dupa ce m-am asigurat daca lucreaza cu toate service-urile dacia( in cazul meu), si deconteaza pe loc, fara a da din buzunarul tau. sper sa nu ma fi dus cu vorbe cei de la asiban...

--------------------
iadacia Logan 1.5 dCi 2006 Ambition - ? 00 ???
stiu ca nu stiu nimic!
+
asybo2002
post 24 Sep 2006, 22:12
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti

Nu e o problema, Asiban, in Bucuresti, lucreaza cu GTT, RADACINI MOTORS si DIBAS cu decontare directa...dar ca de obicei recomandarea mea este sa mergi pe Casco daca ai intrucat tratamentul de Casco difera de cel de pe Rca, plus ca deocamdata nu afecteaza polita sau alte lucruri de genul asta...

--------------------
DACIA Duster 4x4, 1.5 dCi 2010 Laureate - B
"Merge si asa" ... Drama sau inventivitate !?
+
b06fcn
post 30 Sep 2006, 10:22
Post #4

DOCTOR

En effet, difera tratamentul intre Casco si RCA, desi este totalmente ilegal...si lipsit de sens. Pana acum, impresia mea despre Asiban este f. proasta. Ma explic :
- ieri, ma duc sa fac constatarea, la service Inscut. Ajung la ora 11h00 (agentii venisera la ora 10 si ceva din declaratiile celor care asteptau acolo de la ora 9), era deschisa lista de asteptare. Ma inscriu la nr. 34 si astept, era la rand numarul 7 sau 8. La orele 16h00 imi vine randul, pentru ca plecasera unii care nu mai aveau rabdare sau timp. Prima bila neagra...
- formularele de declaratie gandite cu picioarele - un sigur exemplu : dupa schita accidentului, se trece la identificarea conducatorului auto lovit, care, pe RCA, este in mod flagrant alta persoana decat Asiguratul, vinovat de paguba. Toate bune si frumoase pana la momentul in care trebuie bifata o casuta in care se precizeaza daca acel autoturism era condus cu sau fara acordul Asiguratului. Cu alte cuvinte, trebuia sa am permisiunea celui care m-a lovit, din culpa, ca sa fiu la volanul masinii mele pentru a fi lovit?... a doua bila neagra...
- incep discutia cu agentul care mi s-a parut destul de amabil, si ii explic situatia (intre timp, dupa oprirea ploilor si spalarea masinii, am observat mai multe chestii care noaptea, la politie nu s-au vazut : plafon ondulat in dreptul celor doi stalpi si pe mijloc, lufturi diferite la usile de pe spate (masina "plecata" spre stanga), trapa combustibil rupta, care m-au facut sa ma uit si sub ea, amortizorul stanga spate fiind la o distanta diferita de caroserie fata de cel de pe dreapta...), rugand-ul sa fie masina verificata si pe dedesubt, stiind ca cei de la Inscut au stand de masurare si redresare a caroseriilor...Situatia se schimba...Accepta in final sa fie masina ridicata pe elevator si mergem la sedinta foto...ajunsi acolo, agentul imi zice ca nu crede ca plafonul s-a ondulat de la lovitura si chiar daca este asa, sa o fac pe Casco... A treia bila neagra...(ii explic faptul ca asigurarea Casco este facultativa si se face pentru a acoperi daune provocate din vina mea sau de autori necunoscuti/neasigurati pentru daune produse tertilor si ca nu este vina mea ca a intrat un nefericit in mine in timp ce stateam la stop si ca in baza politei RCA, pana la limita valorii masinii si a valorii maxime de despagubire prevzuta de lege Asiban trebuie sa plateasca, ca de aia i-a luat omului respectiv banii...Chiar dauna totala daca era, tot trebuiau sa plateasca. Nu inteleg de ce trebuie sa platesc eu reintregire de polita la Casco fara sa am vreo vina......dupa ceva negocieri de genul "nu are plafonul nimic domne" sau " motorul merge bine? ca poate a patit si ala ceva in accident", desi se vedeau onduleurile si diferentele de lufturi intre usi, accepta sa fie ridicata masina...se uita, se uita, se consulta cu seful de service caruia i s-a parut de cum a vazut masina ca e nitel plecata din caroserie si zice : "sefii mei decid daca si plafonul s-a deformat din accident si daca va despagubim si pentru asta, eu nu am puterea sa decid"... huh.gif (...a patra bila neagra...)
Astept sa ma duc marti la sediu sa vad daca le dau si a cincea bila neagra...Iar la cinci bile negre rezulta o sesizare in cele mai bune regului trimisa catre CSA...Am anuntat si compania de Casco, care nu este Asiban ci Asirom si mi-au zis ca nu este nici o problema. Si stiu ca in cazuri din astea, cand Asiromul se intoarce in regres impotriva asiguratorului RCA, de regula acesta din urma plateste mai mult decat ar fi platit in mod normal daca ar fi fost de acord cu toate reparatiile ce trebuiau facute in mod normal pentru a repune o masina in starea anterioara evenimentului asigurat...
- va urma -

NB . Vreau sa precizez ca, intrinsec vorbind, pana la proba contrarie, agentul a incercat sa-si faca datoria, in contextul in care managementul societatii este cel care, probabil, le impune agentilor sa aiba aceasta atitudine de negatie, pentru a nu pierde multi bani de urma unora ca mine care nu fac altceva decat sa-si apere niste drepturi...

--------------------
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
asybo2002
post 1 Oct 2006, 08:37
Post #5

Membru autentic

Desi sunt multe lucruri intelese gresit de tine in relatia cu Asiban ma limitez la a repeta: mergi pe Casco intotdeauna pentru ca la regres la orice firma serioasa nu se mai ia RSA si nu se considera dauna. Daca ai casco la una care cere aberatia asta atunci ajuta-i sa dispara, acorda-le 10 bile negre si fa-ti casco in alta parte...iar in final chiar daca ar trebui sa platesti asa ceva cred ca nervii tai si timpul tau sunt mult mai importanti...
Bafta...

--------------------
+
b06fcn
post 1 Oct 2006, 09:47
Post #6

DOCTOR

Explica-mi, te rog, ce am inteles gresit in relatia cu Asiban, inteleg ca lucrezi acolo. Am Casco la Asirom si reintregirea de polita o cere firma de leasing, nu societatea de asigurari. Plus ca, repet, conform legii, tratamentul daunelor trebuie sa fie identic, indiferent de modalitate, casco sau RCA...Daca nu aveam Casco, ce faceam? Pierdeam timp si bani pentru ca o exista pe piata o companie care vrea numai sa faca bani dar care nu isi onoreaza obligatiile contractuale si legale?
Daca, admitand ad-absurdum, ca nu se rezolva situatia cu Asiban, eu il dau in judecata pe cel vinovat de paguba, care la randul lui cheama compania de asigurari in instanta?
Sau, rezolv problema pe Casco, expertizez masina la un dealer autorizat si o si repar acolo, fiind in garantie, sau este declarata dauna totala dat fiind ca pretul manoperei de dezechipare completa a caroseriei, redresare, vopsire si echipare, plus piesele ce trebuie schimbate ca urmare a loviturii, depaseste valoarea masinii, Asiban va trebui sa plateasca mult mai mult decat ar avea de plata daca ar respecta legislatia in vigoare...
Daca e pe principiile astea, atunci Asiban ar trebui sa dispara de pe piata...si asta este deja a cincea bila neagra...

--------------------
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
asybo2002
post 1 Oct 2006, 10:45
Post #7

Membru autentic

Imi e foarte clar acum de ce ai probleme in a vedea cum stau lucrurile in realitate, daca din ce am scris eu tu ai inteles ca eu lucrez la Asiban...acesta e un forum unde unii dintre noi am pus suflet si am ajuns sa fim si apreciati si pusi sa moderam si sa lamurim cu o informatie filtrata si reala conforma cu viata de zi cu zi, iar nu cu legile si morala...Tot ce am scris a fost pentru ca vreau sa ajut, dar nu e paguba daca tu nu vrei sa fi ajutat si visezi societatea ideala. Ma opresc aici cu sfaturile pentru tine si iti urez succes in lupta cu sistemul si mult noroc in gasirea acelei societati perfecte in care totul sa fie legal, moral, unde sa nu astepti dupa nimic etc...

--------------------
+
Tudor
post 1 Oct 2006, 16:38
Post #8

Moderator

QUOTE(b06fcn @ 30 Sep 2006, 11:22)
Astept sa ma duc marti la sediu sa vad daca le dau si a cincea bila neagra...Iar la cinci bile negre rezulta o sesizare in cele mai bune regului trimisa catre CSA...
*

Eu nu sunt angajat al nici unui asigurator, dar pot sa iti confirm ca 95% dintre inspectorii de daune care se ocupa de dosare RCA, indiferent de compania pentru care lucreaza, ar fi avut acceasi atitudine si comportament cu cel intalnit de tine. Asta se intampla pur si simplu pentru ca asa e construita aceasta afacere (asigurarile), inspectorii de daune sunt mereu maxim suspiciosi si foarte putin flexibili. In Romania acest comportament este accentuat si pentru ca, asa cum stim cu totii, romanii sunt mari amatori de si mari "meseriasi" in inselatorii. Pentru asta avem toti cei cinstiti de tras.

Revenind acum la problema ta, atitudinea pe care am citat-o mai sus este cea mai corecta de urmat. Te rog ca pana atunci sa incerci sa nu transferi supararea ta pe Asybo, doar pentru ca presupui ca lucreaza la Asiban. La fel ca si mine, el incearca, benevol si neinteresat, sa ofere sfaturi utile si conforme cu realitatea. Te rog sa intelegi ca si timpul nostru disponibil este putin, asa ca de multe ori ne limitam la a da sfatul, fara sa intram in amanunte si polemici. Supararea ta momentana pe Asiban este de inteles, hai sa continuam discutia marti dupa ce ne comunici ce ti-au raspuns cei din Asiban.

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
b06fcn
post 1 Oct 2006, 22:41
Post #9

DOCTOR

Nu am nimic cu Asybo, din contra, dar am crezut ca lucreaza la Asiban plecand de la mai multe elemente : ID-ul sau, postul privind centrele de constatare Asiban, raspunsul initial la intrebarea mea in care imi spunea care sunt service-urile Opel cu care Asiban are decontare directa, faptul ca imi spunea ca "sunt multe lucruri intelese gresit ...in relatia cu Asiban" drept raspuns la postul in care prezentam situatia concreta si nemultumirile mele legate de aceasta situatie, modul in care lua apararea acestei societati...daca am inteles gresit ...imi pare rau si scuze, nu am nimic cu nimeni si nu mi-am transferat supararea pe asybo, dar raspunsul pe care mi l-a dat nu a fost unul dintre cele mai fericite si a creat aceasta impresie...

Acum, revenind la cele spuse de Tudor, sunt de acord ca romanul este amator de tepe si inspectorii de daune sunt circumspecti, dar hai sa coboram cu picioarele pe pamant si sa analizam la rece : masina care a fost accidentata este din 2005, avea la momentul accidentului 37.000 km, este in garantie, nu cred ca ma incadrez in profilul "romanului amator de tepe la asigurare". Poate ca daca se intampla la R21 puteam fi suspectat de asa ceva, pentru ca e masina mai veche...desi nici acolo nu e cazul, ca prefer sa dau bani din buzunar sa merg in siguranta...

Si, pana marti, inca una care sa puna bomboana pe coliva : acelasi inspector de daune, il invata pe un nene care era acolo pe Casco cu o luneta sparta dupa ce a trecut peste o sina de cale ferata si declarase exact fapta la politie, sa se duca sa declare la alta sectie de politie ca asa a gasit masina ca altfel nu ii poate schimba luneta...

--------------------
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
asybo2002
post 2 Oct 2006, 08:45
Post #10

Membru autentic

Bun accept scuzele si continuam discutia, cu rugamintea sa filtrezi totusi un pic informatia aflata, primita sau auzita...si ma refer acum si aici la "bomboana pe coliva". Orice contract de asigurare facultativa acopera din punctul de vedere al daunei mentionate urmatoarele cazuri: ciocniri, izbiri si loviri. Inspectorul de la Asiban a procedat in interesul clientului in momentul in care l-a invatat ce ai auzit si tu pentru ca altfel era caz de excludere, spargerea lunetei la trecerea peste calea ferata fiind mai degraba caz de garantie, decat dosar de dauna platibil de asigurator...
Bafta!

--------------------
+
Tudor
post 2 Oct 2006, 09:43
Post #11

Moderator

b06fcn: Nici prin gand nu te-am asimilat cu un "amator de tepe". Vezi bine ca am scris: "Pentru asta avem toti cei cinstiti de tras", adica noi: tu, eu si ceilalti asigurati de buna credinta. Legat de ultima bomboana pe coliva, sincer e gresit clasificata de tine, actiunea lui demonstreaza ca respectivul agent este din categoria binevoitori, in cazul prezentat el si-a depasit atributiile si in loc sa il trimita pe om la plimbare sau la producator pe garantie, el i-a dat o solutie.

--------------------
+
agentul
post 12 Oct 2006, 14:23
Post #12

Membru incepator

From: Voluntari

Salutare,

Am citit in fuga ce ati zis voi de Asiban.
Haideti sa va explic cum e: in principal daca nu esti tu de vina nu se percepe "reintragirea politeti" (ALLIANZ nu mai percepe asa ceva de la 1.01.2006).

Eu am avut un accident acum 3 saptamani si de vina au fist 2 soferi: deci in cszul meu ganditiva ce aveam de alergat pe la politie, am preferat sa o fac pe Casco (Asiban), iar pt cultura voastra generala, Asiban-ul in cazul meu isi va recupera banii de la celelalte 2 RCA-uri (ma rog se DECONTEAZA CU ALTE ASIGURARI). oRICUM MI-A MI-A CONVENIT SA o fac pe casco deoarece nu voi plati reintragirea politeti si ma scutit de o groaza de alergatura.

Concluzia: orice accident mai bine il fac pe casco deoarece ma scuteste de alergatura si dau drumu mai repede la bani

--------------------
Logan Preferance 1.4 MPI 2006 - IF ?? ???
+
Tudor
post 12 Oct 2006, 14:35
Post #13

Moderator

@agentul: Asa cum s-a mai spus pe forum Allianz si Asiban nu mai percep reintregirea politei (se face automat, fara perceperea unei extraprime) pentru toate politele incheiate dupa 01.01.2006, cu exceptia politelor incheiate in baza unor conventii speciale (leasing, credit). Si mai sunt asiguratori care fac tot asa, chiar dinaintea acestei date. Asta nu are nici o legatura cu cine este vinovat de producerea daunei.

--------------------
+
ct74vly
post 28 Nov 2006, 13:35
Post #14

Membru incepator

Deci pana la urma cum sunt cei de la ASIBAN? Sunt seriosi pe partea de CASCO? Eu am CASCO la ei si am auzit ca nu prea platesc. Nu am avut probleme cu masina pana acum si nici nu as vrea. Cei mai buni ar fi Asirom, Alliantz si Generali, din auzite de la un service skoda. Am o cunostinta acolo.

--------------------
Renault Clio 2005 Symbol - ct 74 VLY
renault Symbol, dec.2005, 1,4 8v, visiniu metalizat
+
tarzy
post 28 Nov 2006, 16:17
Post #15

aroist

din experienta persionala

nu se pune pba ca nu platesc, dar ....
1. sunt foarte aglomerati - la ei intodeuna este coada - eu anul accesta i-am accesat de 4 ori, si de fiecare data am pierdut minim 4-5 h
2. se misca relativ greu cu plata iar service-urile (cel putin Meridian) nu au incredere si nu dau drumul la masina decat daca bani au intrat in contul lor

concluzia - cand se apropie expirarea politei pe anuale o sa ma duc cu gura mare la BRD sa-mi permita sa schimb asiguratorul ptr CASCO, mai bine dau 10-20 €/an in plus dar .... nu mai pierd 1/2 zi aiurea-n tramvai

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
vv
post 28 Nov 2006, 17:53
Post #16

dilbert.com

Meridian nu mai accepta decontare directa cu Asiban.
Eu nu am avut probleme cu ei pana acum (in afara de aglomeratie - dar nu e peste tot la fel?). Insa, aud ca sunt luati in vizor de CSA, o sa-i schimb si eu.

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
Tudor
post 28 Nov 2006, 17:58
Post #17

Moderator

Chestia cu supravegherea fiscala a Asiban de catre CSA s-a incheiat. Cititi aici.

--------------------
+
tarzy
post 29 Nov 2006, 01:17
Post #18

aroist

QUOTE(vv @ 28 Nov 2006, 17:53)
Meridian nu mai accepta decontare directa cu Asiban.

probabil la treaba asta o fi contribuit si balamul pe care l-am facut eu asta vara
biggrin.gif

nu le iau apararea lui meridian ca nu sunt nici ei ingerasi, dar .... la capitolul "desconsiderare clienti" sunt cu mult sub ASIBAN

[quote=vv,28 Nov 2006, 17:53]
Eu nu am avut probleme cu ei pana acum (in afara de aglomeratie - dar nu e peste tot la fel?). Insa, aud ca sunt luati in vizor de CSA, o sa-i schimb si eu.
*

zi-mi si mie unde nu e aglomerat? decatsa stau 4-5 h aiurea la coada mai bine dau o fuga pana-n Ploiesti, Urziceni, Giurgiu, Oltenita - la max 70 Km de Bucuresti si poate rezolv mai repede
o stii CSA-ul asta ceva, ca fum fara foc nu prea iese

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
Tudor
post 29 Nov 2006, 11:14
Post #19

Moderator

Pentru cei care nu au avut curiozitatea sau timpul sa citesca deciziile CSA si comunicatele Asiban, hai sa lamurim care a fost problema Asiban ce a generat supravegherea financiara.

Orice asigurator trebuie sa indeplineasca permanent o serie de criterii financiare. Unul dintre aceste criterii evalueaza raportul dintre totalul riscurilor asumate (suma tuturor sumelor asigurate din toate politele emise) si capitalul social. Asiban este unul dintre putinii asiguratori care au fost an de an in profit, doar ca actionarii Asiban (BCR, BRD, CEC, Isaf si altii) au hotarat an de an distribuirea profitului in dividende. Vanzarile Asiban au crescut (mare parte si pe seama colaborarii cu BRD pe creditele auto), astfel ca a crescut in mod direct si totalul riscurilor asumate. Cum capitalul social a ramas neschimbat de multi ani, aceasta situatie a determinat ca indicatorul de care vorbeam sa iasa din parametrii prevazuti de legislatie.
CSA a sesizat aceasta situatie si a facut exact ce prevedea legea: program de redresare financiara, care desi suna infricosator, in cazul Asiban de fata, inseamna doar ca CSA a cerut un plan prin care indicatorul sa revina in paramentrii prevazuti de lege.
Raspunsul Asiban a fost o majorare consistenta de capital, preponderent prin aport in numerar din partea actionarilor, ce a determinat imediat revenirea indicatorului in valori acceptate, astfel ca CSA a inchis programul de redresare financiara.

Va spun toate astea, nu pentru a face reclama Asiban, departe de mine acest gand. Asiban are destule minusuri in activitate, parte dintre ele surprinse in acest topic. Am vrut doar sa ii lamuresc pe toti cei care au polite Asiban (mare parte dintre ei pentru Logan-uri cumparate cu credit auto BRD) ca nu e cazul sa intre in panica din acest motiv. Daca doresc sa schimbe asiguratorul cu un altul care sa le ofere servicii mai bune, e libertatea fiecaruia sa o faca, am vrut doar sa spun ca aceasta supraveghere financiara temporara de la CSA, nu este un motiv de luat in considerare.

--------------------
+
octav99
post 18 Jan 2007, 23:24
Post #20

membru

From: Romania

societate de cenzurat! ; le trebuie trei zile sa trimita un accept de plata!!!!!!!!!
am vazut oameni cu dauna si casco la ei , care au fost luati peste picior de agentii constatatori , li s-a raspuns ca nu ei au luat prima de asigurare('' ce? mi-ati dat mie banii?'')
daca ai noroc si seful de service unde iti repari masina cunoaste un sef la asiban se rezolva daca nu .....................astepti si dai telefoane de te gasesc ..................
au pretentii la spaga, cel putin cei la de EMINESCU, si cand ai nevoie de ei nu sunt de gasit!
o societate care daca nu ar avea acel contract cu BRD era de mult falimentara si dizolvata!

M.E. Atentie la limbaj! Ai dreptul sa fii suparat, ai libertatea sa iti exprimi supararea, dar numai intr-un limbaj civilizat.

--------------------
- - - - -
Megane2.2
+
Tudor
post 19 Jan 2007, 17:12
Post #21

Moderator

octav99:
Problema cu acceptul de plata sta cam asa: Asiban are scris in contract ca se deconteaza numai cu accept anterior de plata, iar acesta se da in maxim 5 zile lucratoare de la depunerea documentelor. In practica, acceptul vine in 2-3 zile. Acum, un agent de vanzari corect va atentiona clientul inca dinainte de a incheia polita asupra acestui aspect, iar clientul va cumpara in cunostinta de cauza sau va alege alt asigurator.
Opinia mea este ca nu Asiban este de cenzurat, ci agentul care a vandut polita. Asiban e ok pentru ca isi respecta angajamentele contractuale: da acceptul in maxim 5 zile si plateste in maxim 15 zile.

Ca sa intelegi iti dau un exemplu:

Mergi la piata sa cumperi pepeni galbeni. Un comerciant mai descurcaret "te face din vorbe" si iti vinde caise in loc de pepeni galbeni, convingandu-te ca ai cumparat pepeni galbeni. Ajungi acasa si cand te apuci sa mananci descoperi ca nu sunt pepeni galbeni. Ce faci?
Il injuri pe producatorul caiselor, spunand ca e de cenzurat ca "pepenii" lui sunt prea mici si nu au gust de pepeni sau il injuri pe comerciant ca te-a pacalit?

--------------------
+
octav99
post 20 Jan 2007, 00:18
Post #22

membru

@ tudor
crede-ma ca daca banca nu mi-ar fi impus casco la asiban mergeam frumos la tiriac chiar daca plateam putin mai mult!
eu nu contest faptul ca la asiban lucreaza si oameni care-si dau interesul dar, atata timp cat constatatorul imi spune'' vedeti eu nu pun oamenii pe drumuri ca alti colegi'' si se uita la genul ''cotizeaza si tu vere ca vine craciunul !'' si nu are bunul simt sa trimita ordinul de accept in 2 zile iar cand i-l caut nu mai e de gasit ...............
si inca ceva contractul asiban-brd nu se supune clauzelor uzuale ale unui contract casco tip ; derularea operatiunilor este mai rapida( teoretic) si nu are acceasi termeni astfel ca : daca in contractul casco primit de la banca(tip) scrie ca polita intra in vigoare la 24h de la plata primei transe , in cazul meu polita a intrat in vigoare in momentul acordarii creditului de la brd
practic eu nu platisem nici prima rata si dupa ce am citit contractul am sunat la asiban si am fost informat ca '' politele cu brd-ul au alti termeni'' smile.gif

--------------------
- - - - -
Megane2.2
+
Loghy
post 20 Jan 2007, 10:13
Post #23

Membru autentic

Derularea operatiunilor este mai rapida la inceput, la incheierea politei, si este intre asigurator si banca, nu intre asigurator si service.

Singura grija a bancii dupa acordarea creditului este ca masina sa acopere valoarea soldului ramas, dar nu prea ii intereseaza daca masina ta sta in service 2 luni pentru schimbarea unui far, de exemplu.

@bo6fcn:
Nemultumirea manifestata de tine fata de formularele asiban cred ca rezulta din faptul ca au acelasi formulare si pentru rca si pentru casco.

Si nu sunt foarte sigur dar s-ar putea sa fie formulare tip acceleasi pt toate societatile de asigurare...

--------------------
Dacia Logan 1.6 MPI 2004 - Ambition - B XX RRJ
Good things come to those who wait...
+
florin_t
post 20 Jan 2007, 12:29
Post #24

Membru incepator

QUOTE(octav99 @ 20 Jan 2007, 01:18)
@ tudor
crede-ma ca daca banca nu mi-ar fi impus casco la asiban mergeam frumos la tiriac chiar daca plateam putin mai mult!
....
*

tocmai am recuperat si eu loganul de la dacoserv ! am avut o tamponare fata si m-au tinut asibanul pana sa dea acceptul la service 15 zile !!! lucratoare
plus ca agentul constatator nu mi-a dat toate piesele necesare, capota fiind indoita 30-40% el mi-o dat indreptare in loc de inlocuire + multe alte piese (lonjeroane,.. traverse fata care au fost indreptate si nu inlocuite ) wub.gif
sunt intelesi aia de la dacoserv cu asibanul radmasa.gif adica imi ziceau mie in prima zi, " da domnne stai linistit ca cerem inlocuire la cei de la asiban .. fii fara grija tongue.gif " si dupa aia am vazut in mailul lor catre asiban ca nu au cerut asa ceva ohmy.gif

plus ca i-am pus pe aia de la dacoserv sa refaca indreptarile la capota lonjeroane traverse de 2 ori ca nu ieseau calumea laugh.gif si le-am zis ca nu le semnez in veci actele de iesire a masinii din service daca nu arata masina ca noua... etc

si eu am cu brd-ul si m-au obligat sa fac casco cu asibanul. Nu sunt multumit de reparatia facuta si de timpul si nervii petrecuti aiurea prin service ca sa faca aia treaba calumea

am sa cer sa mut casco-ul la OMNIASIG , am inteles ca aceia sunt muult mai seriosi
si nu te poarta pe drumuri si nu iti baga indreptari la majoritatea pieselor de caroserie.. etc...

--------------------
Logan Ambition 1,6 Mpi 2005
+
octav99
post 20 Jan 2007, 15:14
Post #25

membru

@florin_t
nu cred sa ai vreo sansa, eu am discutat cu directoarea de la sucursala DACIA si mi-a spus ca nu au cum sa-mi accepte transferul la alta soc de asig chiar daca polita v-a fi in favoarea bancii sad.gif
daca tu reusesti spune-mi si mie ce ai invocat

--------------------
- - - - -
Megane2.2
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th June 2025 - 22:08
Forum Renault