Despre unitati optice, DVD+R, DVD-R, DL, DVD-RAM
![]() ![]() ![]() |
Despre unitati optice, DVD+R, DVD-R, DL, DVD-RAM
argon |
![]()
|
||
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|||
Nero |
![]()
|
Mr Group: Members Posts: 94 Joined: 17 May 06 ![]() |
Nu e nici o diferenta ptr un home user intre + si -, discurile DoubleLayer sunt foarte scumpe nu merita cumparate. DVD RAM nu stiu cat vei folosi probabil ca zero la suta.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4
- Azur
2005
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Mersi, atunci presupun ca o sa-l i-au p'ala cu 127 roni, dar e LG, o fi mai rasarit ASUS?
Nu-mi recomandati Teac, sau Plextor, sau alte alea, ca nu caut performanta. |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
Foarte interesanta faza! Intrebi de unitati de scriere si iti raspunde tocmai Nero!
![]() |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Ia LG sau NEC...cele mai bune in domeniu la ora actuala...TEAC nu mai e de mult in top...cat despre discuri, gasesti de cumparat si +R si -R, unitatile mai vechi nu puteau scrie pe ambele, acum nu mai sunt probleme...
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
Ia acel LG. Merita.
Chestia cu + si - e ce mare firma se afla in spatele standardului... ![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
zvasti |
![]()
|
![]() Cititor In Stele Si Cafea Group: Members Posts: 106 Joined: 17 September 05 From: Arad ![]() |
ia LG-ul ala. e bun. eu am un plextor mai vechi dar rupe tot. ai dreptate.nu ai nevoie de top class daca scrii maxim 50 dvd-uri pe an. eu am primit plextor-ul ca altfel nu dadeam banii pe el atunci, ca valora o avere.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Laureate 1.4 Rosu Passion Fie Pita Cat De Rea,Nu-i Mancare Ca Fasolea
"Roman, deci STELIST" |
|
Seb_ |
![]()
|
![]() Membru activ Group: Members Posts: 84 Joined: 23 May 05 ![]() |
QUOTE(argon @ 28 Sep 2006, 08:46) DVD-/ +RW LG 16xDVD+R/ 16xDVD-R/ 8xDVD+RW/ 6xDVD-RW/ 10xDVD+R DL/ 6x DVD-R DL, 2MB, BARE BULK De asemenea pentru 20 de Ron in plus, are si 5X DVD-RAM. Merita caracteristica asta? Care-i diferenta intre DVD-R si DVD+R? DVD DL presupun ca are capacitatea dubla, deci 9,4 Giga, nu? DVD-R si DVD+R sunt doua standarde diferite. Norma cu + este pentru Europa de obicei, norma cu - e pentru Asia. Pentru un cititor optic care citeste si + si - , nu importa de ce tip este mediul. Mai toti producatorii au unitati optice care merg pe ambele norme. DL=double layer sunt DVD blanckuri care au capacitate dubla. Deocamdata nu prea am vazut pe piata si sunt si scumpe. E o capabilitate pe care nu o vei folosi prea curand, dar daca diferenta e modica merita sa ei cu DL. DVD-RAM este un alt tip de mediu. Nu este foarte folosit. Am impresia ca e lansat de Sony si e de obicei folosit in industria video. Absolut toate produsele de pe piata au bube. NU exista un producator care sa faca 100% un produs fiabil si fara stricaciuni. Mai ales ca suntem un fel de zona 2. Produsele alea mai bune merg in Vest. Iti recomand un vendor care ofera garantie baremi 2 ani. Asus, LG, NEC,Plextor. |
--------------------
DACIA
LAUREATE 1,4MPI
- XX 55 SEB
2005
|
|
argon |
![]()
|
De asus nustiu ce sa zic, unii zic ca-i bun, eu am avut un DVDRom, si am schimbat 3 pe garantie, acum a iesit din garantie, si nu mai citeste toate DVD-urile
![]() In schimb am un Sony CD-RW de vreo 5 ani, folosit la greu, si inca nu face nici o figura, merge perfect. |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
Xplode |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 256 Joined: 5 January 05 ![]() |
Nu va bagati la Asus. Recomandarea mea este: un NEC (am eu si nu mi-a busit nici un DVD pana acum intr-un an), sau un LG (are un amic si a zis ca e f multumit de el). Deci eu avand NEC nu iti pot spune sa iti iei LG ca nu stiu personal, dar din auzite e bun.
Intr-adevar Teac nu mai este ce a fost in domeniul CD-urilor (am eu un CD-Writer). La CD-uri era rege, dar la DVD se pare ca are multe probleme. |
--------------------
Dacia
Logan Laureat
- B-77-xxx Logan=Renult vs Logan=Dacia
|
|
Seb_ |
![]()
|
![]() Membru activ Group: Members Posts: 84 Joined: 23 May 05 ![]() |
Am un DVD RW Asus de 2 ani si sunt foarte multumit de el. Nici o problema pana in prezent. La fel am un CD RW Asus de vreo 3 ani si merge brici.
Am lucrat ca inginer service de calculatoare si pot spune ca Asus este unul dintre putinii producatori seriosi de pe piata. Teac nu mai e de mult ce a fost. La CD ROM uri au fost cei mai tari, produse nemtesti , dar au vandut firma la chinezi. Si a ajuns o chinezarie. LG sunt bune, dar cum tie norocul. Am auzit si destule picate. Tocmai de aia vorbeam de garantie de baremi 2 ani. |
--------------------
DACIA
LAUREATE 1,4MPI
- XX 55 SEB
2005
|
|
Watchful snake |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 4 June 03 From: București ![]() |
Cu inițialele e limpede, dar ce înseamnă RW din casetele albe din partea de jos a imaginii atașate de mine?
Pentru că apare și la DVD-ul care este doar Writable (DVD+R) și pe urmă și la DVD-ul Re-Writable (DVD+RW). Putem s-o lămurim și pe asta? Am scos imaginile de pe o copertă de CD-uri, dar am obturat mărcile, să nu fie considerată reclamă mascată... Mulțumesc anticipat ![]() Attached thumbnail(s) S1.jpg ( Size: 13.23k ) Number of downloads: 119 |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003 Nu conduceți mai repede decît poate zbura îngerul vostru păzitor!!!...
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Sunt branduri abramburite....am o groaza de dvd+r de firma pe care apare logoul RW...de ce? nu imi explic...
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Watchful snake |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 4 June 03 From: București ![]() |
Așa!... Dar ce vrea să zică, pînă la urmă?
Că le abramburește un chinez "no name", mai treacă-meargă, dar pe celelalte, de la ce vine porcăria aia de RW cînd el este doar R? |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003 Nu conduceți mai repede decît poate zbura îngerul vostru păzitor!!!...
|
|
argon |
![]()
|
e un standard, si nu inseamna re-writable, inseamna altceva, scrie si pe discurile de marca.
Mi-am luat un LG cu 130 Ron de la depozitu de calculatoare, si sunt multumit, am facut 5 discuri si merge struna. Cand ma gandesc ca acum 1-2 ani costau dublu, chiar triplu... |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(argon @ 29 Sep 2006, 07:14) si sunt multumit, am facut 5 discuri si merge struna. Păi bine mă, ce vrei? Nici 5 să nu poată să scrie? ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
- BRRC
. Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Dic |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 4 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Recomand DVD-RAM LG. Este ieftin si bun. Am acasa unul si am scris destul de multe DVD-uri (au fost zile cand am ars 8-10 discuri/zi). Acum majoritatea DVD playere stand alone de pe piata stiu sa citeasca orice tip de DVD (DVD-R, DVD+R, DVD-RW, DVD+RW, DVD dual layer). Vorbesc de marci serioase, nu de bombele alea de 100-150 ron unde nu poti face update de firmware (Teletech, Vortex, No.1 sau alte, ma scuzati, rahaturi).
DVD-RAM este un disc care nu (prea) se gaseste in Europa. Se gaseste in SUA si am impresia ca il poti folosi ca pe o discheta (adica nu ai nevoie de Nero, scrii si citesti direct din Explorer ca pe o discheta sau stick USB). Cat despre DVD dual-layer, capacitatea este undeva pe la 8.5GB (nu este chiar dubla) si costa in jur de 20-25 ron/discul (am vazut in marile magazine: Metro, Carrefour, Cora, etc). Pretul este foarte mare, pentru ca la 25 ron cumperi vreo 15 DVD-uri normale (care stocheaza 70GB in total). Reteta ca sa nu se strice la ardere DVD-urile este urmatoarea: - sa fie HDD-ul defragmentat - sa se scrie la maxim 8x (la 16x, indiferent de marca discului, se imprima mai prost si nu rezista in timp indelungat - ani) - pentru mediile multitasking (adica daca pe calculator ruleaza un Boinc care tine 100% procesorul, se face navigare pe web si se citesc mailuri) cel mai bine este sa se arda la 4x (incet si sigur, nu am avut nici un DVD stricat). - sa fie setate pe mod Ultra DMA atat HDD-ul cat si unitatea DVD-RAM This post has been edited by Dic: 1 Oct 2006, 09:10 |
--------------------
Dacia
DSN Rapsodie x 2
2001
|
|
woth |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 118 Joined: 5 June 04 ![]() |
QUOTE Cand ma gandesc ca acum 1-2 ani costau dublu, chiar triplu... LG cumparat acum un an jumate. 180 RON. Dublu, triplu? Tu de unde iti achizitionezi componentele? |
-------------------- |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
- B 999 NAM
2011 Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Ei, na... in 1996 mi-am luat CD-ROM (nu writer) Sony Quad speed (4x) - 160 dolari... eheheeee
Decembrie 2004 - DVD Writer NEC 3500A - 2,8 milioane, cu cupon de reducere. Mi s-a parut super-gheseft la ora aia. Ce-i drept merge impecabil si acu'. |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 21:52 |