demontare volan, cum se desface airbag-ul de la volan
![]() ![]() ![]() |
demontare volan, cum se desface airbag-ul de la volan
silviu_79 |
![]()
|
||
![]() Membru Autentic Group: Members Posts: 1.252 Joined: 27 June 06 ![]() |
|
||
--------------------
mazda
3
2007 ...::zoom - zoom::...
|
|||
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Nu cred ca se poate fara dezactivarea air-bag-ului .
This post has been edited by big2003: 29 Sep 2006, 18:15 |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
kikked |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 198 Joined: 21 February 06 ![]() |
Amedeus vad ca te pricepi,se poate monta un volan sport in locul celui cu airbag,adca se potiveste acolo in butuc,cum era la supernova de exemplu? Daca da firul pentru airbag se poate ascunde acolo in cochilia volanului?
|
--------------------
.
.
. Opel Vectra 1.8 - 140cai
|
|
mitzaciobanu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 137 Joined: 21 May 05 From: Brasov ![]() |
1. Eu zic ca nu e prea recomandabil sa se umble la sistemele avansate de siguranta... nu de alta, dar sa nu functioneze dup-aia cand nu e nevoie...
2. in poza aia din manualul de service clar "debransati bateria incepand cu borna NEGATIVA", adica -... This post has been edited by mitzaciobanu: 29 Sep 2006, 19:28 |
--------------------
Dacia
Logan
1.6 MPI Ambition - 2005
- BV
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Vedet ca daca aveti o surubelnita mai lunga s-ar putea sa fiti nevoiti sa si rotiti un pic de volan ca sa puteti baga surubelnita prin spate, pe deasupra cochiliilor
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
@mitzaciobanu
si daca scoti numai +-ul si masa o lasi crezi ca mai ai tensiune ? Uite ca sa respectam manualul o sa scot comentariul meu de pe langa poze. P.S. eu as pune mai bine un volan de Reno cum am vazut in pozele cu Loganul facut pt engleji (cu volanul pe dreapta). This post has been edited by Amedeus: 29 Sep 2006, 21:22 |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
mitzaciobanu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 137 Joined: 21 May 05 From: Brasov ![]() |
ai dreptate, nu mai ai tensiune, dar ca si principiu, e mai sigur sa deconectezi intai borna negativa... de ex: daca in timp ce demontezi borna + atingi cu cheia si borna si o parte metalica de la masina => scurtcircuit.
Si mie imi place volanul ala de Reno. Dar parerea mea ramane ca trebuie montat in service, daca vrei sa mai ai incredere in airbag dup-aia. |
--------------------
Dacia
Logan
1.6 MPI Ambition - 2005
- BV
|
|
Amedeus |
![]()
|
Daca nu e in regula ceva la airbag compu ar trebui sa semnalizeze la bord. Bun, e clar ca trebuie sa sti ce faci pe acolo, mai ales cu dispozitivele astea moderne. La masinile fara aibag era o operatiune relativ simpla. Si eu zic ca daca dupa interventie se aprinde martorul care indica nefunctionarea airbag-ului trebuie mers la service. Va mai recomand sa nu faceti modificari in perioada de garantie sa nu aveti cine stie ce surprize.
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
DomnulK |
![]()
|
![]() ex kAndrei Group: Members Posts: 1.403 Joined: 7 September 03 From: Bucuresti ![]() |
poti sa scoti linistit airbagul si volanul dupa ce debransezi bateria. atentie la suruburile cu care e fixat volanul..nu pot fi scoase decat rotind volanul astfel incat airbagul sa stea pe verticala.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Si pentru scos volanul va trebuie un Torx T50
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
erica |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 123 Joined: 5 July 05 ![]() |
Pentru scos suruburile care fixeaza capacul airbagului ce fel de surubelnita trebuie?
|
--------------------
Ex-Dacia Logan
Preferance
2005
|
|
klaus |
![]()
|
T20
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
erica |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 123 Joined: 5 July 05 ![]() |
Multumesc
|
--------------------
Ex-Dacia Logan
Preferance
2005
|
|
ygor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 23 April 05 ![]() |
Eu am scos de zece ori airbag-ul si volanul pana acum. nu trebuie sa debransati bateria. doar sa SCOATETI CHEIA DIN CONTACT SI SA NU O BAGATI LA LOC pana nu remontati airbag-ul. Atentie la mufa airbag-ului .nu iese prin volan decat cu siguranta inainte,adica scoasa inaintea mufei care intra in el.
|
--------------------
VW Jetta ,2008
Dacia 1410, 1990
Confortline, TLX
- GR-12-LCC
|
|
doctorasul |
![]()
|
Membru imbatranit Group: Validating DaciaClub Posts: 1.603 Joined: 13 November 06 From: Pitesti ![]() |
Torxul la perna volanului este de 30 si nu de 20 cum spunea Klaus.
|
--------------------
Dacia
Dacia
92
- ot
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Cand zicea T20 se referea la altceva. La cochilia ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Bujor Stefan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 17 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Deci nu este nici un pericol daca debransam air-bag-urile (sofer si pasager) dupa ce am deconectat in prealabil bornele de la baterie.
Nu de alta, dar ar fi foarte nasol, daca nu chiar mortal sa se declanseze vreun airbag cand lucrezi prin zona. |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Ambition 1,6
- B
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
Pai am citit eu pe undeva ca e recomandat sa lasi si 15 minute sa se descarce un condensator de la calculatorul airbagului dupa ce ai scos borna. Asta asa ca safety. Ca poate daca lasi bateria pusa, la 1000 de demontari poate n-o sari airbagul da la 1001 nu stii pe cine lasi orfan.
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Spuneti-mi si mie va rog cum se scoate mufa airbag-ului. Se trage, are vreo siguranta? M-am blocat la ea.
Vreau sa inlocuiesc volanul. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.375 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
la ce? Are incuietoare, tragi zavorul si abia apoi o extragi, vezi postu 15
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Ma, mufa aia care intra in airbag. Are o ureche, se trage si iese din mufa. Dupa aia trag direct de mufa?
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.375 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Genau
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 14:08 |