DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> dacia break- cutie scule sub podea portbagaj

liviu croitoru
post 8 Jun 2004, 21:34
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: sibiu

materiale: două balamale mobilier, o buc 30 cm cheder, 2 surub cap torband dn 6, 8 suruburi dn5-4 mm
scule: surubelnite, flex(daca nu bomfaier)
se desface podeaua portbagajului, se secționează transversal cu un flex; bucățile rezultate se prind din nou cu balamalele. partea din față se fixează suplimentar cu cele două suruburi cac torband. pisla găsită pe rezervor se păstrează, peste ea se pune o bucată de linoleum. inchiderea -deschiderea se face cu ajutorul surubului de 10 (cap cheie 19). pt a nu vibra, sub capacul mobil se montează bucăți de cheder.
În spatiul rezultat mi-au incaput...si inca mai e loc:bobina rezerva, curea, set becuri rezerva, set scule (chei, surubelnite etc), crucea de desfacut piulite roti, pompa benzina, cutie cu surubele, cutie cu holsuruburi, cutie cu papuci electrice, cabluri curent, sufa, garniturio de toate felurile, jigloare etc, etc...
problemă : in partea posterioară a cavității sunt vreo 5 găuri care comunică cu spațiul de sub rezervor...sursă de permanent praf. poate să-mi spună cineva ce rol au? pot fi obturate cu niste bucăti de linoleum etansate cu silicon? sau pot etanșa tot scutul rezervorului fără să am probleme?(ventilație, detectare gaze rezervor etc)...
trucuri: balamalele se fixează pe sub tabla podelei, ca să nu deranjeze in portbagaj,eu n-am făcut asa si mi s-a frecat mocheta.

--------------------
POTI ASCULTA SI CUVINTELE DAR NU TE INCREDE DECAT IN FAPTE
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bu-bu
post 9 Jun 2004, 20:31
Post #2

Membru incepator

From: Bucuresti

mai da tu cari tot garajul dupa tine ? nu zic ca doar e dacie o surubelnita, cheie reglabila tot trebuie sa ai, da chiar atatea ?? .. si daca ar fi doamne fere sa patesti ceva cu pompa de benzina si esti pe drum la mare si ai bagaje .. tre sa golesti TOT porbagajul ca sa umbli la scule ...
io zic ca o trusa micuta pusa in compartimentul motor (ca loc e destul) ar fi destul .. bineinteles pt drumuri lungi mai iei cu tine .. o camera un levier ... 'da ma rog ... fiecare cum vrea io mi-am spus parerea.

--------------------
Dumnezeu ne-a dat masini si dracu le-a facut dacii.
+
liviu croitoru
post 9 Jun 2004, 21:11
Post #3

Membru incepator

nu-ș cum sa-ți spun... dar in ultimele două săptămâni făcui 1100 km....cu dacia... și nu fac taxi sau alte alea.. oricum, chiar dacă te lasă in bucale (cazul tău)... nu cred că-și convine să pleci cu Rata acasă sau să mai deranjezi prieteni vecini bunici să te agațe pe traseu... și nu trebuie să golești tot portbagajul .. că d-aia se taie pe la jumate și se pun balamale....

--------------------
+
SPAWN
post 9 Jun 2004, 22:11
Post #4

Membru autentic

From: BUCURESTI DR TABEREI

eu nu prea am inteles unde ai facut tu aceasta chestie.pote sunt mai greu de cap dar sub podeaua de la porb nu e rezeroru????
:?:

--------------------
CU DACIA DEVII MECANIC LA SIGUR
+
Alex2k4
post 9 Jun 2004, 22:24
Post #5

Membru

Eu la break podeaua aceea care e deasupra rezervorului o pot ridica ushor. E prinsa intr-un surub in capat, de 18 cred dar nu garantez. O ridic si acolo am pus mai multa pasla ca sa nu apara zgomote si a ramas destul loc sa tin acolo si o trusa de scule plata si o curea de rezerva, o sufa si cabluri electrice...din cate stiu eu asa e standard, adica se poate ridica bucata aia de tabla. Si nu are nici o balama.

--------------------
Dacia 1310 Li - B-xx-KIR
Dacia 1310 Li - 2000
+
nelu
post 10 Jun 2004, 07:49
Post #6

Membru autentic

Omul si-a pus balamale (pe sectiune) pt ca a sectionat-o, sa nu fie nevoit sa o rabateze pe toata. Standard, intradevar, nu are nici o balama.

--------------------
Dacia Break CLI 2003
+
liviu croitoru
post 10 Jun 2004, 09:27
Post #7

Membru incepator

pentru spawn...sub podea portbagaj este reyervorul, dar intre ele e o distanta de 8-10 cm numai buna sa plasezi cele anterior mentionate, oprima este sectionarea podelei si reasamblarea ei cu balamale...pot fi si trei bucati. Astfel, daca mai ai bagaje, cu un efort minim poti ridica jumatatea rabatabila cu tot cu bagaje (cred ca nu cara nimeni pietre de moara cu dacia), se poate bloca cu o cheie sau surubelnita capacul si ai acces usor la scule si piese. inca o gaselnita... am cautat mult timp un loc pt stingator.... rezolvare: un stingator micut de 1 kg are loc la fix in fata rotii de reyerva daca o tragi pe aceasta inspre spate in fanta special amenajata.... de asemenea, intre roata de rezeva si aripa spate se introduce pt cazuri speciale o foaie de cort tip mapn impaturita frumos... alte nelamuriri?

--------------------
+
M.C.
post 10 Jun 2004, 09:42
Post #8

Membru autentic

From: Ploiesti ,din cind in cind.

Si ne-ai putea spune si noua la care tip de situatii speciale poti folosi acea foaie MAPn...?
Sau avem imaginatia prea bogata?

--------------------
Renault Megane II Sedan Influence 1,6 16 V ,2005
+
liviu croitoru
post 10 Jun 2004, 10:06
Post #9

Membru incepator

la un gratar, cand tre sa te bagi pe su masina, cand tre sa cari materiale mai putin curate-o desfaci in porb si daca poti le si invelesi si nu ai praf dupa aia in masina, si ... si pt cazurile de imaginatie prea bogata... dar acu nu mai practic ca-s prea batrin deja... am nevasta....alea ,alea...

--------------------
+
SPAWN
post 10 Jun 2004, 10:24
Post #10

Membru autentic

From: BUCURESTI DR TABEREI

ahaaaa acum am inteles.asa sunt eu mai greu de cap :mrgreen: mersi pt raspuns

--------------------
CU DACIA DEVII MECANIC LA SIGUR
+
ciprianeduard
post 7 Sep 2005, 01:22
Post #11

Membru agitat

From: PLOIESTI

Eu acolo m-a gindeam sa pun amplificatorul da m-am gindit ca ala se cam incalzeste si pe acolo nu sunt si ceva gsze de denzina? si daca....BUM!!! este? Dar m-a gindeam sa pun apoi in loc de capacul ala de tabla un geam mare de 5 mm grosime sau mai mult daca gasesc, care sa stea pe un cheder de cauciuc si sa mai pun 2 neoane albastre tot acolo asa pentru efect. Astept pareri ca m-a maninca rau palma si chiar daca e pericol cred ca asa o sa fac.... wink.gif

--------------------
Dacia MCV 1.5 DCI, SOLENZA 1.4 MPI 2008, 2004 - ......
skija
post 7 Sep 2005, 08:34
Post #12

proud not to be american

From: Bucharest/Buzau

gaurilea ale sunt ptr. aerisire.. nu le astupa de tot.. pune niste pazla subtire in dreptul lor (totusi sa intre aer/sa iasa eventualele gaze)..
Treaba cu geamul nu-ti iese... am spart eu unu... e prea mare.. daca ar fi de plexiglass ar fi ok.. dar geamul se sparge la drum nashpa... NU te sfatuiesc.. Dai banii degeaba... Cauta ceva de plastic transparent...

--------------------
LOGAN MCV 1.5dci 2007 - BZ 80 SKJ
decat o viata Cioran, mai bine o zi Van-Damme...
+
ciprianeduard
post 8 Sep 2005, 00:54
Post #13

Membru agitat

Da dar geam de plastic nu stiu unde sa gesesc, daca stiti voi un loc spunetimi si mie va rog, iar despre aerisiri sunt gaurile alea din spate nu? Cred ca mai fac si in fata citeva mici ,asa ca sa circule aierul continiu..
Uitati cum m-am gindit sa fac :
-pe razervor o sa pun o mocheta mai groasa dar as vrea alba ca sa pun si neoane ultraviolete sa arate OZN tare cand deschid porbagajul wink.gif
-si ii mai fac citeva gauri inaintea rezervorului ca sa fie ventilai, sau poate chiar 1 sau 2 culere de calcurator legate la comanda amplificatorului,
-si bineinteles un geam de plastic preferabil daca nu pun sticla si nu mai folosesc portbagajul decit cu lucruri foatre usoare, oricum sticla este mult mai clara decit plasticul si plasticul se matuieste in timp,
-pe suprafata ramasa din jurul geamului o sa o imbrac cu aluminiu.
Duminica demarez lucrarea , sper sa iasa ce am in cap wacko.gif

--------------------
ciprianeduard
post 8 Sep 2005, 00:58
Post #14

Membru agitat

Altceva: la gaurile de care ziceam o sa fac niste filtre din hirtia sau panza , sa nu s-e umple de praf amplificatorul blink.gif

--------------------
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th May 2025 - 01:05
Forum Renault