DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> In luna august inflatia a fost negativa, Sunt siderat...

klaus
post 9 Oct 2006, 13:20
Post #1

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Conform institutului national de statistica, in luna august inflatia a fost ... negativa (adica au scazut preturile)
Este prima luna dupa 1990 cand scad preturile
Scaderea nu e asa mare (0,07%), insa sunt absolut siderat, ca om ce traiesc in aceste meandre ale concretului, cum au putut sa scoata asa ceva din ei.

M-am uitat pe componenta indicelui pretului si am cautat ponderile mari cu scaderi care ar fi influentat acest indice.
Astfel, pentru cine nu a mai fost pe la piata, guvernantii nostri ne zic ce s-a ieftinit (ma refer aici doar la produse cu pondere mai mare in indicele inflatiei):
- medicamentele
- legumele si conservele de legume
- fructele
- laptele
- uleiul si grasimile
- pestele
- zaharul
- autoturismele (!!!!! blink.gif , daca dacia are 50% din piata, cum dracu s-or fi ieftinit astea?)
- abonamentul radio -tv ( blink.gif asta cand s-a intamplat?)

PS: eu personal nu am auzit aceasta stire pe la jurnale. Am vazut intamplator treaba ca am facut niste calcule de inflatie

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
driverx
post 9 Oct 2006, 13:25
Post #2

--- Membru cu ralanti ---

Group: Members

Adica dupa institutu asta Logan Ambition s-a ieftinit cu vreo 300E, nu s-a scumpit cu 300E cum m-au prostit astia de la Dacia.

Rromania.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
vijelie
post 9 Oct 2006, 13:26
Post #3

membru violet

In 1997 am cumparat o Dacie de la un samsar si actele le-am facut cu proprietarul, peste 2-3 saptamani. Era un tip pe la vreo 50 ani, poate mai mult, cu mecla de betiv autorizat. Ne-am vazut de 3 ori si tot de atatea ori era machit, pana si la Radieri, la Udriste. Dupa ce am radiat masina, imi zice:hai, te rog frumos, lasa-ma la serviciu, ca am iesit de la o sedinta special pt tine, sa radiez masina. Bine, zic, unde e asta? Pai, la INS. Ce e aia? Institutul National de Statistica, sunt director de departament. L-am luat usurel de coate, l-am bagat in masina, l-am dus la INS, acolo l-au salutat portarii respectuos si l-au luat ei in brate, ca avea tov. director sedinta!

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
ovidiusoft
post 9 Oct 2006, 14:05
Post #4

Membru de sub patura

Nu va speriati, o fi gresit vreo secretara cand a dactilografiat pe acolo ceva...

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
Maximus Decimus
post 9 Oct 2006, 14:11
Post #5

Membru

Nu e nicio o gresala. indicele de inflatie este un indice compozit, in calculul lui intrind asa numitul "cos" de bunuri, fiecare cu ponderea lui. Eu banuiesc ca in acest calcul intra si costurile cu intretinerea locuintelor. Si cum e o luna de vara, lumea nu prea a stat acasa, indicele a scazut per total. Si la masini probabil ca a scazut. Pai daca 50% din masini iti cresc pretul cu 3% (vezi dacia) si celalte 50 ti-l scad cu 4% atunci ai o ieftinire per global de 1%. qed.

--------------------
Peugeot 407 - B-03-LOG
GRUPPO MAXIMA BUCURESTI- MEMBRU FONDATOR
+
vijelie
post 9 Oct 2006, 14:13
Post #6

membru violet

QUOTE(Maximus Decimus @ 9 Oct 2006, 15:11)
...Pai daca 50% din masini iti cresc pretul cu 3% (vezi dacia) si celalte 50 ti-l scad cu 4% atunci ai o ieftinire per global de 1%...
*

blink.gif

--------------------
+
tony-s
post 9 Oct 2006, 14:47
Post #7

Membru autentic

Group: Banned
From: Cluj-Napoca

Modul de calcul al INS este foarte ciudat nu de multe ori institutii de genul: FMI (fondul monetar international) sau Banca Mondiala exprimandu-si rezervele fata de cifrele date de Inst. National de Statistica si nu stiu de ce am mai multa incredere in institutiile internationale decat in orice tine de stat din romania.

--------------------
Chevrolet Lacetti 1.4 2007
+
Maximus Decimus
post 9 Oct 2006, 15:13
Post #8

Membru

QUOTE(vijelie @ 9 Oct 2006, 15:13)
blink.gif
*

Ce nu intelegi?
Matematic relatia este in felul urmator:
Indice= 50%*1,03+50%*0,96 = 50%*1,99 = 99,5%. deci o scadere a indicelui cu 0,5%.

--------------------
Peugeot 407 - B-03-LOG
+
vijelie
post 9 Oct 2006, 15:33
Post #9

membru violet

Nu matematica ma nedumereste, ci faptul ca afirmi ca 50% au ieftinit produsele. Stiu ca e doar un exemplu, dar caut sa inteleg cum au ajuns la rezultatul general de inflatie negativa.

--------------------
+
b64chr
post 9 Oct 2006, 16:14
Post #10

Moderator incepator

From: Buzias, Timis

Cred ca legumele si fructele au influentat.

--------------------
Dacia Solenza 2003 / Skoda Octavia 2009
+
vv
post 9 Oct 2006, 16:52
Post #11

dilbert.com

Mai fratilor, va aduc aminte ca inflatia e in lei nu in euro. Adica, daca a scazut cumva euro (chiar nu stiu daca a scazut, zic si eu), pretul masinilor a scazut si el....

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
klaus
post 9 Oct 2006, 17:23
Post #12

步步

daca nu va suparati ca eu am dificultati, poate sa-mi explice si mie cineva ieftinirea la abonamentul radio-tv?

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Maximus Decimus
post 9 Oct 2006, 17:40
Post #13

Membru

Presupun ca ai abonament la o societate prin cablu stabilit in euro sau USD. Ei bine, ele au scazut in august la valoarea absoluta in lei deorece leul s-a apreciat. Simplu.

--------------------
Peugeot 407 - B-03-LOG
+
DFA
post 9 Oct 2006, 21:17
Post #14

moderator://DC/Logan

From: Buzău, RO

Nu de astea vorbea Klaus, ci de abonamentul ăla pentru SRR și SRTV sau cum s-o fi numind ele...

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
GoGu
post 9 Oct 2006, 22:07
Post #15

Prea de la tara

From: Iasi

Nu stit' ce vorbiti... Are dreptate domnii stacticxtic... scaticsticeni. Mie mi-a eftinit salariul in august smile.gif

--------------------
Renault Scenic 1.5dCi recolta 2012
+
Maximus Decimus
post 10 Oct 2006, 07:10
Post #16

Membru

QUOTE(DFA @ 9 Oct 2006, 22:17)
Nu de astea vorbea Klaus, ci de abonamentul ăla pentru SRR și SRTV sau cum s-o fi numind ele...
*

Pai abonamentul de care vorbesc staisticienii nu e numai ala la TVR si Radio Romania. Ala e fix in RON. Ei vorbesc de cit platesc oamenii pentru aceste servicii! Si aici "e" incluse si RCS, Astral, etc.

--------------------
Peugeot 407 - B-03-LOG
+
klaus
post 10 Oct 2006, 09:13
Post #17

步步

A naibii abonament radio-tv, ce o ia la vale odata cu euroiul...
Doar ca nu asa se intampla de obicei.
De ex, la scaderea euroiului cu 3% din nov. 2004, abonamentul a ... crescut cu 0.2%
Iar la scaderea euroiului cu 3,7% din feb. 2005, abonamentul radio tv a ramas fix acelasi.
Nu mai vorbesc in martie 2006 (ca sa fie o data mai aproape de noi), cand euroiul a scazut cu 1%, iaca abonamentul radio-tv a crescut cu 0,34%.
Si dintr-o data abonamentul ala radio-tv o ia la vale cu euroiul...... Ca sa vezi... Ce bucurie... Din ce in ce mai bine...

Parerea me personala: acolo sunt niste minciuni cat tot comunicatul ala.

PS: si pentru cei care nu au mers pe la piata tot guvernul le spune ce se intampla cu pretul legumelor: de vreo 4 luni incoace scade pretul la legume, mai dihai cum crestea fat-frumos. cu cate 12-15% pe luna. Adica in 4 luni a scazut pretul la mai putin de jumatate.
Trebuie sa recunosc, de incredere indicatorii astia de la insse.

--------------------
+
cristi.r
post 10 Oct 2006, 09:34
Post #18

Membru ... din cand in cand

Domnu' klaus ! In stufoasa schema de organizare a unui minister, fie el si Min. Finantelor sau al altor organizatii aka Inst. Nat. de Statistica, pentru ca toti sunt intr-o mare cârdășie, fiecare trebuie sa-si justifice painea ... insa nu fiecare produce cate ceva util cetateanului. Si atunci vine un sef, si-l intreaba pe palmas: Bai, tati, tu cu ce te mai ocupi ? Pai ... stiti, sefu, uitati am facut niste calcule si uitati ce mi-a iesit: inflatie negativa, sefu ... 0,07% ... nu-i asa ca-i tare ? Atunci "sefu" da comunicat de presa cu stirea respectiva si, obligatoriu cu sintagma "din calculele noastre ..." Sintagma asta este sinonima cu aia a politistilor "am actionat prin metode specifice la prinderea infractorilor". Stii care-i culmea ? Ca sunt oameni carora le place sa fie prostiti, asa, in nestire, nu se mai fac bine niciodata ! Si la astia prinde intotdeauna ...

This post has been edited by mao: 10 Oct 2006, 09:38

--------------------
megane diesel 2006
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 23:47
Forum Renault