vibreaza la peste 110km/h
![]() ![]() ![]() |
vibreaza la peste 110km/h
yonutz84 |
![]()
|
||
![]() never stop thinking... Group: Members Posts: 160 Joined: 6 May 04 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Opel
Astra 1.6 twinport
2006
- IS-07-XXX
|
|||
SGN_1310 |
![]()
|
![]() sgn_1310 Group: Banned Posts: 484 Joined: 9 June 03 From: Buftea, judetul CALIFORNIA ![]() |
Poate sa fie de la roti nu de la motor. Motorul poate doar sa faca zgomot la viteza asta.
|
--------------------
Dacia
1310
- B-xx-XSK Inaction it's a weapon of mass destruction.....
Agitatorul sef! |
|
SPAWN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 26 May 04 From: BUCURESTI DR TABEREI ![]() |
la viteza asta nu vad de ce ar vibra mai ales daca e facut motoru de putin timp.uita-te pe la roti,sa nu ai galme in cauciucuri sau sa nu ai jantele strambe.
|
-------------------- CU DACIA DEVII MECANIC LA SIGUR
|
|
bu-bu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 29 May 04 From: Bucuresti ![]() |
trepidatiile pot fi si de la motor .... regleaza carburatia si avansu sa mearga cat mai rotund motoru ..
de la altceva poate sa fie de la roti .. recomand echilibrare + geometrie desi cam costa ... rahat .. si io tre sa fac o geometrie .. si e 400k sad.gif |
-------------------- Dumnezeu ne-a dat masini si dracu le-a facut dacii.
|
|
SGN_1310 |
![]()
|
![]() sgn_1310 Group: Banned Posts: 484 Joined: 9 June 03 From: Buftea, judetul CALIFORNIA ![]() |
Daca motorul merge la 3000 de ture in viteza a 4 bine, atunci intr'a 5 la aceeiasi turatie nu are cum sa genereze vibratii. E de la roti(fie jante fie anvelope) pt ca astea se comporta diferit in functie de viteza de rotatie.
Mergi la un service de roti sa verifici sau sa echilibrezi rotile din fata. |
--------------------
Dacia
1310
- B-xx-XSK Inaction it's a weapon of mass destruction.....
Agitatorul sef! |
|
yonutz84 |
![]()
|
![]() never stop thinking... Group: Members Posts: 160 Joined: 6 May 04 From: Iasi ![]() |
cutie e cu 4 vit shi nu am turometru am sa fac o centrare la rotzi, "unghiurile de fuga" le am facut asta iarna dar am schimbat de curand amortizoarele shi arcurile se pot deregla??
|
--------------------
Opel
Astra 1.6 twinport
2006
- IS-07-XXX
|
|
B-34-SGM |
![]()
|
![]() Membru de partid Group: Members Posts: 1.397 Joined: 16 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
Nu mai merge cu turatia aia, ca o sa coxezi segmentii daca ai ghinion, motorul tau e strans inca, daca spui ca ai doar 1000 km cu el. Dupa minim 5000 km, poti considera ca e rodat si ii poti cere performante maxime, pana atunci frecarile in motor sunt enorme, si de aia vibreaza. Eu aveam probleme si la relanti, turatia fluctua cu 200 ture si vibra, pt ca era strans motorul. De abia dupa 1500 km mi-a mers rotund.
Eu spun ca asta e cauza principala,motorul,dar e bine sa echilibrezi si rotile, poate sa fie si de acolo,dar nu prea cred Motorul tau e la 20% din rodaj :mrgreen: |
--------------------
Dacia
1310 RACING
1991 full fara piele
- B 34 SGM www.prelucrariSIRA2000.ro
|
|
emircea |
![]()
|
![]() membru cu Te-FiSI Group: Members Posts: 756 Joined: 14 June 04 From: Timisoara ![]() |
La fel patzeam si eu.
Am avut ocazia sa-mi schimb acum o luna toate 4 cauciucurile; cu ocazia asta mi-au fost echilibrate si rotile. Cele cu mai putine greutati adaugate mi-au fost montate pe fatza. Rezultat: mam'mare a mea ajunge la 140 pe shosea orizontala (Sag - Timisoara) fara sa-mi vibreze semnificativ. Motorul, desigur, se aude cum trage din greu, dar nu-mi sare volanul si nici nu-i instabila. Directia (unghiuri, schimbat bucse) i-am facut-o in Decembrie. |
--------------------
Dacia 1300, 1981;
Opel Manta B, 1977;Octy 1.8T, 2009;
1981 / 1977 / 2009
- MH / TM / B Daca nu poti sa-i lamuresti, zapaceste-i! (Murphy)
|
|
Raggaeman |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 4 June 04 From: Bucuresti ![]() |
salut! O problema asemanatoare am si eu cu dacia mea ('86). am o galma la cauciucu din fata si am schimbat roata cu aia de pe spate. Acu trage dreapta si se aude o bataie (cred ca la roata din fata dreapta, care a fost pe spate). Trebuie sa le echilibrez sau poate sa mai fie si alta problema? Cu roata aia cu galma nu tragea dreapta. Bataia parca se auzea dar mult mai putin. Aaaa....si inca ceva. Merita sa-mi iau cauciucuri second-hand ? si un pret daca se poate.....Thanks
|
--------------------
dacia
1310
- ph-04-lja Se poate si mai rau...dar si mai bine!
|
|
OCEBE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.324 Joined: 30 January 04 From: galati ![]() |
citat:
"merita sa-mi iau cauciucuri second-hand?" raspuns: NU!!! |
--------------------
dacia
1300 Am avut o DACIA 1300
|
|
Raggaeman |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 4 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Merci OCEBE de raspuns. Care cauciucuri sunt cele mai eficiente pentru dacie? Am inteles ca nu toate sunt bune, chiar daca sunt noi. Cand le pun tre sa fac si o echilibrare la roti obligatoriu?
|
--------------------
dacia
1310
|
|
OCEBE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.324 Joined: 30 January 04 From: galati ![]() |
parerile sunt impartite; daca e vorba de economie merg Montana (chit ca multi le hulesc); dezavantajele la ele, din punctul meu de vedere, sunt:
- imbatranesc repede ceea ce necesita inlocuirea lor inainte de uzura profilului; - produc zgomot pronuntat in rulare; echilibrare trebuie facuta dar, eu unul , merg vreo 500 km fara echilibrare ca "sa se aseze" cauciucul si apoi ii fac echilibrare; Atentie! -Daca la echilibrare e nevoie de contragreutati de peste 100g e ceva in neregula ori cu geanta, ori cu cauciucul, ori cu amandoua; -Montarea contragreutatii trebuie sa se faca intr-un singur loc pe o fata si nu imprastiate 2-3 contragreutati pe toata cercumferinta gentii; mecanicul care echilibreaza in acest fel e un nepriceput |
--------------------
dacia
|
|
Raggaeman |
![]()
|
Ok, am sa tin cont de parerea ta. Daca nu e vorba de economie ce recomanzi?
|
--------------------
dacia
1310
|
|
Raggaeman |
![]()
|
bataia care mi se aude poate sa fie de la faptul ca am schimbat rotile intre ele (fata cu spate)?
|
--------------------
dacia
1310
|
|
OCEBE |
![]()
|
citat:
Daca nu e vorba de economie ce recomanzi? Continental sau Pirelli (atentie la data fabricatiei) |
--------------------
dacia
|
|
Raggaeman |
![]()
|
cati ani poate sa aiba vechime maxima?
|
--------------------
dacia
1310
|
|
RaduMan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 12 November 03 From: Bucuresti-Ploiesti-Falticeni ![]() |
Eu am fost foarte multumit de Firestone F590 Fuel Saver. Un profil foarte bun, comportament ireprosabil pe orice vreme. Si nu sunt nici foarte scumpe (mai ales daca le gasesti la promotii in Carrefour).
Dacia care am avut-o inainte a avut Firestone din fabrica. |
--------------------
VW
Touran
2004 Trendline NU forta, foloseste un ciocan mai mare!
|
|
OCEBE |
![]()
|
citat:
cati ani poate sa aiba vechime maxima? nu trebuie sa aiba nici un an; trebuie sa fie din 2004 (suntem deja la jumatatea anului) |
--------------------
dacia
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Eu am Debica pe fata. Merg super. 900k lei/buc Cu cat e mai ieftin Montana sa merite sa te prostituezi cu Montana?
:shock: |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
SPAWN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 26 May 04 From: BUCURESTI DR TABEREI ![]() |
SI GLOBALURILE MI SE PAR BUNICELE.
|
|
|
Raggaeman |
![]()
|
bani sa am ca le-oi schimba. Care e treaba cu alea tubless? Trebuie sa le cumpar valva separat sau sunt cu totu? Am vazut o promotie in carrefour ca ti le monteaza gratuit si-ti fac si echilibrare. Sa ma risc?
|
--------------------
dacia
1310
|
|
SPAWN |
![]()
|
parerea mea e ca merita ca altfel mai dai bani si la pus cauciucurile si la echilibrat.si ovalva se gaseste separat si e cam 10-20 mii parca.eu zic sa dai o tura pe la carrefour sa vezi cam la ce preturi sunt in comparatie cu altele si daca merita i-ati
|
|
|
Raggaeman |
![]()
|
nu mai stiu ce firma erau da erau intre 1000k si 1600k cele mai ieftine. Mai erau unele la 2000k da nu-mi da mana. Prea scump
|
--------------------
dacia
1310
|
|
Al Cap0nE |
![]()
|
![]() Lex talionis Group: Members Posts: 407 Joined: 19 February 04 From: Bucuresti ![]() |
eu am debica pe fata de aproape un an de zile si nu prezinta urme de uzura, desi mai plec cu scartait / frane bruste. Pe spate am global t80 si sunt la fel de multumit.
|
--------------------
Dacia
1310
84
- KPN
|
|
SPAWN |
![]()
|
da vezi ca globalu sunt pana in milion si debica sunt cam un buli daca stii unde sa cauti :mrgreen:
|
|
|
alezz |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 17 April 04 From: Bucuresti ![]() |
si eu am tot debrica pe toate rotile si merg bine
|
-------------------- |
|
viulian |
![]()
|
![]() Que ? Group: Members Posts: 356 Joined: 22 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu am Matador pe fatza si Montana pe spate - gropile de te ascunzi in ele/sinele de tramvai cu prapastii de 15cm langa ele/canalizarile ce se avanta in innaltul cerului, toate m-au facut sa reununt la marci scumpe (Firestone avea initial masina). Merg de vreo 30.000Km cu ele si null problem deocamdata.
|
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
SPAWN |
![]()
|
din cate stiu eu montana nu sunt bune si sunt mai scumpe ca globalu sau debica matador deci nu prea merita
|
|
|
viulian |
![]()
|
![]() Que ? Group: Members Posts: 356 Joined: 22 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai tocmai de aceea le am pe spate :twisted: la coltzu de rushine unde le e locul. Iar cand le-am luat, erau cele mai ieftine.. din oferta alora.
|
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 17:23 |