DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Traversa cutie 5 trepte

Muttley
post 17 Oct 2006, 14:11
Post #1

Group: Members
From: -

Masina mea (fabr '88) a venit echipata din uzina cu cutie in 5 trepte. Dar, spre deosebire de modelele imediat ulterioare, acest tip de cutie are traversa de sustinere pe sasiu din 2 bucati.
Din cauza unor trepidatii suparatoare ale manetei schimbatorului in mers pe care le-am avut mai dintotdeauna, m-am hotarat sa inlocuiesc acea traversa cu una de tip normal, dintr-o bucata, asa ca, dupa lungi cautari am gasit in cele din urma in magazin traversa "de origine" si mi-am luat una.
Dar, dupa ce m-am uitat putin pe sub masina am observat ca treaba e ceva mai complicata decat mi-as fi dorit eu. In primul rand, cele 2 "semitraverse" au prinderea pe cutie undeva mai inspre motor, in timp ce traversa noua se prinde de capacul de la tr 5. Asta inseamna ca trebuie sa plece si tampoanele vechi.
Intrebarile mele-s adresate celor care au facut / incercat modificarea asta.
1) Asadar, ce tip de tampoane-mi trebuiesc? Cineva mi-a spus sa iau tampoane de 4 trepte?! huh.gif
2) Ce-s aia <<suporti de traversa>>? Eu am mai dat jos cutia in 2 alte ocazii da' parca nu-mi amintesc sa fi vazut asa ceva... Si aceeasi persoana-mi zice ca-mi trebuie si astea. Sunt mai multe tipuri? Pliz 'elp.
3) Imi trebuie si ceva suruburi suplimentare?

In principiu mi-e utila orice informatie legata de povestea asta, asa ca daca mai sunt aspecte importante, spuneti va rog.

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
diaconuliviu
post 17 Oct 2006, 14:28
Post #2

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

Deci, ai cumva din fata spre spate traversa-tampon-suport(lonjeron)? Daca da, vei inversa in oglinda pozitia tamponului fata de suportul sau incit sa ai tamponul fixat mai spre spatele masinii fata de suportul sau de pe caroserie. Drept care partea de asezare a traversei pe tampon s-ar deplasa spre spate cu doua grosimi tampon.
Asa, doua grosimi de tampon ar fi cam o grosime de capac de cutie 5 trepte.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
Muttley
post 17 Oct 2006, 14:55
Post #3

M-am uitat acum si traversa nu se prinde de tampon pe lateralul acestuia ci deasupra. Deci se afla-n planul median transversal al tamponului. sad.gif

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
diaconuliviu
post 18 Oct 2006, 07:48
Post #4

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

Pai si tamponul e prins pe verticala?

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
thirsty
post 18 Oct 2006, 08:22
Post #5

Membru

cunosc modelul, tu ai tampoane cu doua urechi in sus , gasesti aceste tampoane ma rog in bucuresti se gasesc sau faci modificarea urmatoare:
cumperi doi suporti pentru tampoane (cei de pe lonjeron stg , dr ) tampoane de 4 ,5 trepte cei cu prezoane pe ambele parti ,un surub M 7 cam de 110 mm lungime si doua suruburi de M8 sunt cele care le ai pe masina, pentru alte nelamuriri ,tel : 0745 027 626 ,sau 0788 205 757 .

--------------------
BMW 730 - b-10-nam
+
Muttley
post 19 Oct 2006, 06:59
Post #6

Ok, mersi smile.gif

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
bogdan B-14-FNF
post 24 Oct 2006, 18:30
Post #7

Membru

laugh.gif laugh.gif laugh.gif tu ai traversa si suportii de tampoane de papuc , trebuie doar sa ii inlocuiesti cu modelul de traversa normala dintr-o bucata .

biggrin.gif suportii tai sunt ffff cautati de cei care isi pun cutii de R . Norocosule

--------------------
dacia break - B-11-FNF
+
Muttley
post 1 Nov 2006, 13:19
Post #8

Ei da...
Las' ca n-o sa-i arunc dupa ce schimb traversa atunci. O sa-i pastrez pt RK (a se-ntelege cutie de reno). happy.gif

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th June 2025 - 19:22
Forum Renault