DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Garantii piese Dacia., cu service-ul lor

alexandrudicu
post 25 Oct 2006, 14:40
Post #1

Membru ocazional

Group: Members
From: Medias

Acum doua saptamani mi s-a stricat un injector, si am cumparat unul nou, dar pentru a mi se oferi garantia trebuia montat de Dacia Service. Binenteles ca masina imi era demontata la un alt service din oras unde mi-am mai tot reparat masina, si mi l-au montat ei. Nu trec bine 2 saptamani, si se strica injectorul cel nou, se pare ca avea un defect din fabricatie. Nu mi-l pot schimba la magazin pentru ca nu l-am montat la Dacia Service si nu am foaia respectiva.

Nedumerirea mea este, daca in urma unui accident, imi repar masina la un service oarecare cu care are contract firma de asigurari, deci nu la Dacia Service, piesele ce mi le pun ei pe masina nu au garantie pentru ca nu sunt montate de Dacia Service ??? Mi se pare un monopol foarte ciudat, si concurenta neloiala.

Pana la urma mi-am cumparat un alt injector, iar cel nou stricat, cu interventii l-am dat cuiva care mai are o PILA. Este neplacut.

--------------------
Dacia SuperNova 2001 Rapsodie - SB -xx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Diac
post 25 Oct 2006, 14:54
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti.

Pai ideea e ca pentru a avea garantie la piese, trebuie montate in service Dacia, daca nu chiar cumparate de la respectivul service.
De exemplu, mie mi s-a stricat motorasul de la stergatoare. La service Nesty costa cam 85 ron. L-am schimbat tot la ei si am mai dat cam 55 Ron pe diagnostic si montaj desi nu implica decat insurubarea unei piulite si conectarea unei mufe. btw : receptie si diagnostic m-au costat 17 RON.
Toate astea numai ca sa obtin nenorocita de garantie de 18 luni. Pentru consumabile nu ma mai duc in service Dacia, dar in rest...

--------------------
Renault Megane sedane/Nissan X-trail 2005/2017 Influence/Tekna - HAN/AIZ/DIA
Alexandru.
+
DragosP
post 25 Oct 2006, 15:49
Post #3

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

QUOTE(alexandrudicu @ 25 Oct 2006, 15:40)
Nedumerirea mea este, daca in urma unui accident, imi repar masina la un service oarecare cu care are contract firma de asigurari, deci nu la Dacia Service, piesele ce mi le pun ei pe masina nu au garantie pentru ca nu sunt montate de Dacia Service ??? Mi se pare un monopol foarte ciudat, si concurenta neloiala.

Ți se pare, dar ți se pare prost. Da' dacă tu cumperi un tembelizor și ți-l repară nea Gică de la 3 în perioada de garanție, te duci la magazin să-ți dea banii pe piesele și manopera plătite lui Gică? rolleyes.gif
Procedând așa, ei se asigură că piesele sunt montate corespunzător.

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
My Berlina
post 25 Oct 2006, 16:01
Post #4

Membru American

From: Romania/United States

alexandrudicu - Cei de la Emilian service sunt foarte stricti cu "regurile" lor.
Si eu am avut aventuri cu iei.

--------------------
- - - - Sibiu/North Carolina
Volkswagen Passat GLS V6 2.8L
4x4 Jeep Cherokee 4.0L 6-cylinder
Dacia Berlina L A/C
+
shark2006
post 26 Oct 2006, 12:54
Post #5

Membru incepator

omul nu l-a montat la "gica" ci la un service bun am inteles...nici mie nu mi se pare corect dar....vorba cuiva...Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul

--------------------
dacia solenza 2003 rapsodie
+
alexandrudicu
post 27 Oct 2006, 08:33
Post #6

Membru ocazional

From: Medias

Eu am avut un accident cu masina si am CASCO la Allianz Tiriac. In urma accidentului mi-au inlocuit o planetara la serviceul cu care are contract Allianz Tiriac. Pe mine ma dedranjeaza monopolul impus de Dacia pentru montarea pieselelor Dacia. Inseamna ca daca dupa o saptamana mi se rupe planetara pentru ca are un defect de fabricatie, eu nu am XX luni garantie precum ar trebui sa am.

--------------------
Dacia SuperNova 2001 Rapsodie - SB -xx-xxx
+
workarea
post 27 Oct 2006, 13:38
Post #7

Membru autentic

From: Drumul Taberei

Nu e asa. Sint 99% sanse sa beneficiezi de garantie, pentru ca sint 99% sanse ca service-ul agreat de Tiriac sa fie AUTORIZAT Dacia. Atentie! nu confundati Dacia Service cu service autorizat Dacia. Un service autorizat Dacia iti da garantie pe lucrare, nea Gica de pe maidan nu-ti da, ca n-are cum.

This post has been edited by workarea: 27 Oct 2006, 13:40

--------------------
Dacia Logan Ambition 1,6 MPI, 2007 - B-**-***
+
Ci_co
post 27 Oct 2006, 13:47
Post #8

Membru atutentic cu logan !

From: UE - Bucharest !!

Ce garantii done dute mah daci nu vezi ca piesele mele sunt bune .... asta pana au aparuta aia cu holograma smile.gif)

--------------------
Dacia & Renault/ Logan by Dacia/ '06 Pref 1,5dci - B XX BEB
Buaaaa am o Dacie Logan mahh tu stii ce trage e buna domne buna ! ( asa e toate)
+
teodor
post 27 Oct 2006, 13:54
Post #9

.

From: Bucuresti

Asa am patit si eu.Pt. un amarat de rulment pt. Slz cumparat del a mag. dacia de langa Obor, a trebuit sa merg la un service autorizat Dacia pentru a avea garantie la piesa.

--------------------
Passat 4Mot 2.0TDI SLZ 1,9 Diesel 2006 - BZ-xx-www
M-am trezit Luni si m-am gandit Marti sa ma duc Miercuri la munca...Da` cand am vazut Joi ca vine Vineri, ce dreaq` sa caut Sambata la munca...cand Duminica e zi libera ...
+
workarea
post 27 Oct 2006, 14:08
Post #10

Membru autentic

From: Drumul Taberei

Si care-i problema? Asa functioneaza sistemul peste tot, nu numai la Dacia. Orice marca are sistemul asta. Si, la fel, orice marca de aspiratoare, frigidere, radiouri etc. etc. Si eu mai fac reparatii pe maidan, de, Dacie 1310, dar stiu si accept ca pierd garantia piesei.

Mai e sistemul neoficial urmator: iau piesa de la buticul de piese de linga bloc, vinzatorul, care ma stie, imi da bon stampilat de el "pentru garantie", eu ii zic ca oricum nu montez stropitoarea de parbriz in service, el zice ca nu-i nimic, vin inapoi cu cutia si bonul si se descurca el la furnizor. E ceva absolut neoficial si o sa dispara si chestiile astea in curind, trebuie sa ne obisnuim cu ideea.

--------------------
Dacia Logan Ambition 1,6 MPI, 2007 - B-**-***
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 03:22
Forum Renault