DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Conectare switchuri AT cu Cisco, VLAN-uri

dantes
post 26 Oct 2006, 14:50
Post #1

Membru

Group: Members
From: Tzaranoaia

Ma tot zbat de o chestie care nu sunt sigur ca ar merge..
Ideea e asa...
Se da o retea mare, care are numai echipamente CISCO, pe care exista VLAN-uri. Conectarea cu mine se face printr-o singura fibra (un gbic) pe care o bag intr-un Allied Telesyn. Toate au Management Layer 3..si cisco si at..

Acuma.. pe Cisco-uri se transmit prin VTP (care e protocol proprietar cisco) toate vlan-urile active cu id-uri si etc.. Acuma... eu trebuie sa ajung cu 3 clase de ip-uri diferite in locatia cu AT... pentru a ajunge cu cele 3 clase diferite printr-o singura conexiune, musai am nevoie de VLan-uri...

Cum naiba sa fac AT-ul sa inteleaga protocolul VTP? AT-ul stie de 802.1q la fel ca si Cisco, si in ambele documentatii se poate... dar nu pot ca nu vede VTP-ul echipamentului cisco...
Singura chestie la care ma mai gandesc e sa setez manual toate VLan-urile de pe echipamentele cisco pe switch-ul AT...
In cazul asta, e suficient sa setez manual vlan-urile pentru cele 3 clase de ip-uri care au in cap o poarta sau trebuie musai sa pun toate vlan-urile din intreaga retea? Daca e sa fie toate, treaba cu manual pica...e prea mare iar schimbarile prin ea prea dese...

Ati mai reusit sa legati un CISCO de un Allied Telesyn cu managementul ?
HELP!

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
litza
post 26 Oct 2006, 15:36
Post #2

Membru autentic

From: Bavaria, DE

Teoretic (din cele citite ca practic n-am avut ocazia inca) e suficient sa setezi pe un switch VLAN-urile care trec prin el. VTP e folosit doar pentru propagarea VLAN-urilor in retea. Practic elimina nevoia de configurare individuala a fiecarui switch.

Protocolul de incapsulare Cisco e ISL. La port configuration la Cisco ai posibilitatea sa setezi modul de incapsulare ISL sau dot1q. Tu vei trbui sa-l setezi pe dot1q sau poate merge si pe auto

QUOTE(CCNP_docs)
configure interface <interfata>
switchport mode trunk
switchport trunk encapsulation {isl|dot1q}
switchport trunk allowed vlan add/remove <vlan-list>

Iar pe echipamentul tau AT va trebui sa configurezi manual VLAN-urile

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
dantes
post 26 Oct 2006, 17:05
Post #3

Membru

VTP e folosit doar pentru propagarea VLAN-urilor in retea.

CORECT... si as vrea sa-l propag si pe AT....

Tu vei trbui sa-l setezi pe dot1q sau poate merge si pe auto

Asta a fost primul lucru pe care l-am facut ptr. ca AT nu stie decat 802.1q nu si ISL (parca)

Iar pe echipamentul tau AT va trebui sa configurezi manual VLAN-urile

E o solutie pe care o gandesc..DAR.... eu trebuie sa aduc 3 VLAN-uri pe AT, la capatul carora am o poarta... Reteaua are f. multe VLAN-uri care se mai si schimba... INSA cele 3 VLAN-uri sunt ale mele si atat...

Trebuie sa le configurez manual pe TOATE sau doar pe cele 3 care le aduc in AT? In principiu eu zic doar pe cele 3, pentru ca poarta ar trebui sa directioneze pachetele mai departe...zic eu....Cum e?

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
litza
post 26 Oct 2006, 17:27
Post #4

Membru autentic

From: Bavaria, DE

Mai nu zic ca ma pricep, ca si eu studiez inca din astea in timpul liber si nu numai.

Pe un switch/router trebuie configurate toate VLAN-urile care il traverseaza. Pe el nu-l intere ca tu ai 100 de ele. Daca 3 VLAN-uri trec prin el, atunci 3 VLAN-uri trebuie configurate in el.

Daca ai nevoie de ceva doc, da-mi un pm si iti zic de unde se gaseste. Practic ce iti trebe tie e in capitolul IV din CCNP Switching wink.gif Acolo am citit cand ti-am raspuns.

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
dantes
post 27 Oct 2006, 07:16
Post #5

Membru

Merci mult litza! Merge pe manual, pe toate vlan-urile...acuma testez sa vad daca apar ceva lucruri neprevazute...

VTP-ul e DOAR pentru propagare, iar AT si Cisco sunt concurenti directi, astfel ca ce are unu nu are celalalt si invers... INSA ambele stiu 802.1q si asa am reusit!

Merci inca o data!

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 08:46
Forum Renault