Amortizoare dusee
![]() ![]() ![]() |
Amortizoare dusee
Mircea Visan |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 3 March 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Duster Laureat
4x4 1.5dci
2010
|
|||
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Amortizoarele la SLZ sunt pe gaz, de fabricatie romaneasca, Compa Sibiu.
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
wwilly |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 14 September 03 From: Arad ![]() |
Cand mi-am facut revizia de 10k m-am uitat pe sub masina si am vazut cu mare surprindere ca amortizoarele sunt Monroe (cel putin cele din spate) la cele din fata nu am avut vizibilitate pt a citi inscriptia de pe ele...
|
--------------------
SLZ
Comfort
- AR-XX-PTP
|
|
bursuck |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 205 Joined: 16 May 03 ![]() |
Sa fiu al naibii daca nu e asa ! Cand merg pe drumuri un pic mai valurite, daca fac imprudenta sa o calc cu mai mult de 90, parca stau in spinarea unui cangur. Sa se fi bulit amortizoarele (am 18.000 km) sau problema este din ciclul "asa face toate ! " |
||
--------------------
Dacia
Solenza (In)Confort
|
|||
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
La SLZ s-a facut un "upgrade" la sistemul de suspensii in sensul ca s-a optat pentru niste amortizoare mai moi pentru a imbunatati confortul in masina. Bineinteles ca asta duce la scaderea stabilitatii in curbe si pe drumuri cu denivelari.
Iti recomand sa cheltuiesti 3.4 milioane (pretul unui set de 4 amortizoare Monroe pentru DSN). Eu am schimbat amortizoarele din fabrica la 100.000 Km si am pus in loc exact acelasi model (Monroe pe ulei in spate si pe gaz in fata <<am luat seria de pe amortizoarele originale>>). Asa ca mergi la magazinul CNCD si cupara-ti amortizoare de DSN ... toate 4 ... Ca efect imediat (dupa schimbare) vei observa o rigidizare a masinii dar si o crestere substantiala a stabilitatii. Bafta! |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
sod |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 312 Joined: 20 December 03 From: Iasi ![]() |
si la cei care sunt in garantie inca? Nu duce montarea altor repere la pierderea garantiei? Chiar am sa intreb la VC.
|
--------------------
Renault Megane
Estate Privilege dCI
- B-xx-GNU
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu ai cum sa peirzi garantia daca iti pui alte amortizoare. Evident ca nu o sa mai beneficiezi de garantie pentru acestea din urma, dar o sa ai garantia data de magazin, care este tot 1 an si 6 luni.
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
Bihomoldoveanul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 515 Joined: 31 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu mi se pare normal sa schimbi amortizoarele pina in 100 de mii decit daca ai rupt vreunul in vreo groapa.
|
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Aha...si nu se gasesc gropi in Bucuresti? NU sunt amortizoare in Bucuresti cate gropi sunt!
|
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
sod |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 312 Joined: 20 December 03 From: Iasi ![]() |
mie mi se pare normal sa le schimb inainte de a face piruete in curbe si a ma transforma in sticker pe cine stie ce tir sau zid
|
--------------------
Renault Megane
Estate Privilege dCI
- B-xx-GNU
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Dupa intimplarea cu pirueta m-am dus la service. Nici un amortizor nu era "plins" la verificarea vizuala, iar la verificarea pe stand au iesit bine (mi se pare ca am avut minim 68% pe unu' din ele, restul peste 70%) . Atita doar ca mi-au gasit joc intr-un cap de bara.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Bihomoldoveanul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 515 Joined: 31 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu e cazul sa-mi sariti in spate tongue.gif Ce vroiam sa zic era ca mi se pare aberant comportamentul de babe ingrijorate de drobul de sare spre care au unii tendinta. O problema la un amortizor in 9000 km inseamna fie un defect din fabricatie fie un soc foarte puternic -> amortizor busit instantaneu, blocat sau flasc.
Mai departe mergi la service si vezi daca ai o problema sau nu. Sa te gindesti acum cit de costa sa inlocuiesti toate amortizoarele pentru ca ai senzatia ca nu-stiu-ce, mi se pare aberant. Solenza are suspensii mai moi ca jumatate din masini si mai tari decit cealalta jumatate. Personal mi se apre ca e suficient de echilibrat raportul, dat fiind ca nu are nici cea mai mica pretentie sport ci dimpotriva, se marseaza pe confort. |
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
|
|
Mircea Visan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 3 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Multumesc pentru raspunsuri. Oameni buni !! Cum solenza am mers numai pe drumuri bune. Doar pe o distanta de 100 m merg pe drum de tara, si asta la batrani. Nu este posibil ca dupa doar 9000 km sa imi faca asa. Acu colac peste pupaza a inceput sa imi faca zgomot si haionul. Abia am venit dintr-o plimbare in interes de serviciu. Restu merge bine.
Mircea |
--------------------
Dacia Duster Laureat
4x4 1.5dci
2010
|
|
stefanflorin77 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 104 Joined: 1 June 04 From: Bucuresti ![]() |
eu la 30.000km am schimbat amortizoarele spate.cele de pe fata sant destul de moi cat sa-mi fie teama sa merg mai mult de 140km/h,avand senzatia de fluture libertin care paraseste soseaua..la hayon imi zdrangane tija incuietorii si placuta cu nr de inmatriculare.in concluzie dupa 40.000km parcursi pe sosele romanesti,bucsi,pivoti,capete bara se tin bine amortizoarele in schimb au uzura avansata cerand altele in viitorul apropiat!
|
--------------------
DACIA
SOLENZA CLIMA
- B.. SOFERIA E MAI TARFA DECAT VIATA..!
|
|
bogdan_o |
![]()
|
Cu numarul o rezolvi destul de usor. Scoti cele 2 holzsuruburi si bagi intre numar si tabla masinii niste garnituri de obertain taiate pe grosime. Ai sa vezi ce liniste va fi. Pentru tija deschiderii hayonului, este posibil sa fi sarit din clipsul ala de platic de pe butuc. Daca nu a sarit dar tot face zgomot, incerca sa infasori zona de prindere cu butucul si zona in care se imbina cele 2 tije cu niste izolirband cauciucat.
|
--------------------
Dacia
|
|
stefanflorin77 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 104 Joined: 1 June 04 From: Bucuresti ![]() |
sant n solutii pt a face nr sa nu mai vibreze.eu am pus mastic intre placuta si suportul ei,se comporta bine nu mai ,tipa, iar pt tija hayonului care tot atingea de tabla am luat burete cu o parte adeziva pe care l-am fixat in locul unde tija atingea tabla hayonului..rezultatul?mai multa liniste in spate un stres in minus!
|
--------------------
DACIA
SOLENZA CLIMA
- B.. SOFERIA E MAI TARFA DECAT VIATA..!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th July 2025 - 09:44 |