DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Semnalizare la folosire cheie telecomanda, nu face cu portbagajul deschis...

jjcage
post 3 Nov 2006, 14:12
Post #1

Membru incepator

Group: Members

La mine se face in mod normal cu portbagajul inchis dar cand tin portbagajul nu se face! Adica usile se blocheaza/deblocheaza normal dar nu se aprind semnalizarile de confirmare. Se intampla oare la toate masinile sau e bug la a mea?

--------------------
Clio 1.6 16v 2007 Exception
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 3 Nov 2006, 14:16
Post #2

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Dar daca ai toate deschiderile mobile inchise (inclusiv portbagajul) dar mai putin o usa, cum face?

Nu de alta, dar UCH-ul vede ca o deschidere mobila nu e inchisa...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
DFA
post 3 Nov 2006, 14:36
Post #3

moderator://DC/Logan

From: Buzău, RO

Nu e defect, se mută la Diverse - LGN.

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
IRONICK
post 3 Nov 2006, 14:37
Post #4

-

From: Romania

Vai de capu' nostru. Eu cand ziceam ca Logan-ul este prea destept pentru unii, nu m-ati crezut. Si in manualul ala explica asa de clar si pe-nteles ...

This post has been edited by IRONICK: 3 Nov 2006, 14:42

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
jjcage
post 3 Nov 2006, 14:48
Post #5

Membru incepator

Nu prea inteleg logica. Sa zicem ca ar avea sens la blocare sa nu semnalizeze cu o usa deschisa, sa nu induca in eroare omul ca masina este inchisa si asigurata. Dar la deblocare nu prea are sens. In plus portbagajul oricum nu e legat la versiunile vechi la inchiderea centralizata. Nu stiu cum e la voi dar la mine telecomanda nu merge totdeauna din prima, asa ca semnalizarea e un bun feedback sa stiu ca a mers. Asta mai ales cand scot din portbagaj ceva, si trebuie sa deblochez usile din spate pt altcineva (evident, cand e cat de cat zgomot in jur).

--------------------
+
DFA
post 3 Nov 2006, 15:03
Post #6

Portbagajul este "conectat" la închiderea centralizată, dar nu în sensul în care e făcută la noua colecție.
Cum la portbagaj e un senzor care îi spune UCH-ului că o ușă de pe spate sau portbagajul sunt deschise (senzorii de pe uși spate și portbagaj sunt conectați pe același circuit - la Laureate/Ambition/Prestige) acesta nu aprinde avariile la blocare/deblocare, tocmai pentru a-ți semnaliza această condiție - mașina nu este în siguranță!, comanda de blocare nu și-a realizat funcția 100%, respectiv mașina nu era în siguranță la acționarea deblocării ușilor.
Tu vroiai să te mintă?
Eu cred că nu...

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
klaus
post 3 Nov 2006, 16:40
Post #7

步步

Si lumea se supara pe aici cand i se zice sa mai citeasca manualul de utilizare, ca zice lucruri interesante pe acolo...
Ia sa vedem, pagina urmatoare o fi fost citita?

Attached thumbnail(s)
Pages_from_unprotected_Manual_Utilizare_LOGAN_end_user.gif ( Size: 42.09k ) Number of downloads: 180

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
jjcage
post 3 Nov 2006, 16:59
Post #8

Membru incepator

Cu cititul manualului ai perfecta dreptate.

Oricum, functionalitatea mi se pare realizata prost si neintuitiva, deoarece feedback-ul pt usa/portbagaj deschise la blocare coincide cu nefunctionarea telecomenzii (cand nu e perfecta liniste ca sa auzi cum se inchide, adica aproape totdeauna pe drumuri cat de cat circulate). In principiu o situatie care cere atentia utilizatorului se semnaleaza printr-un stimul suplimentar, nu prin eliminarea unui stimul. Oarecum similar, daca am avea un martor pe bord care sa functioneze invers decat in mod normal (aprins in mod normal, stins cand sunt probleme), eu cred ca sansele sa fie observat ar fi radical diminuate.

Nesemnalizarea la deblocare pt a indica ca masina nu era in siguranta inainte mi se pare extrem de dubioasa, in sensul ca are o utilitate practica indoielnica.

Evident, thread-ul se poate inchide/sterge.

--------------------
+
Sony
post 3 Nov 2006, 17:02
Post #9

Membru autentic

From: Ban Land

Te-ai gandit ca poti folosi telecomanda langa masina?
Nu vad cu ce te ajuta faptul ca iti deschizi masina de la distanta. Am mentionat deschiderea deoarece am vazut ca de ea te legi mai tare.
Mie mi se pare OK si logica functionarea telecomenzii din cheie.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
avathan
post 3 Nov 2006, 17:13
Post #10

eu.

Group: Banned
From: Buc

e ingrijorator...e a 2-a oara azi cand sunt de accord cu Sony ...
care e problema ta de fapt ?pe mine genul asta de semnalizare ma satisface si chiar mi-a fost de ajutor-la inchidere mai ales...!
cred ca poti suna linistit la Dacai sa-si dea si ei cu parerea ... poate iti comanda o alarma custom ...

This post has been edited by avathan: 3 Nov 2006, 17:14

--------------------
a Rosu 1800 - @
unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
+
DFA
post 3 Nov 2006, 17:32
Post #11

QUOTE(jjcage @ 3 Nov 2006, 16:59)
Nesemnalizarea la deblocare pt a indica ca masina nu era in siguranta inainte mi se pare extrem de dubioasa, in sensul ca are o utilitate practica indoielnica.
*

huh.gif Dubioasă?????

UCH-ul folosește semnalizarea cu avariile pentru a semnala șoferului faptul că toate ușile (și portbagajul, firește) sunt după caz:
1. Închise corect la blocare => mașina este asigurată, nu poți intra în ea fără cheie
2. Au fost închise la deblocare => mașina a fost asigurată, nu s-a putut intra neautorizat în ea

Mie mi se pare foarte utilă informația că mașina de fapt nu a fost complet închisă în momentul când s-a dat comanda de blocare uși! Lucru pe care îl aflu la comanda de deblocare și care te face să te întrebi ce naiba s-a întâmplat de a rămas o ușă deschisă, dacă ți-a dispărut ceva (te uiți mai atent acum, nu?), etc.

Păi mai folositor de atât ce ți-ai putea dori? Comandă vocală?

Firește că dacă deschizi portbagajul cu cheia și bagi ceva în el apoi deblochezi ușile ca să intrii în mașină, faptul că în momentul deblocării UCH-ul ți-a semnalizat (prin lipsa avariilor...) că o ușă era deschisă nu te ajută cu nimic..., știai și tu asta..., dar dacă uitai o ușă deschisă și plecai cu treburi...????...
La asta te-ai gândit?

--------------------
ex Logan I 1.5
+
jjcage
post 3 Nov 2006, 17:58
Post #12

Membru incepator

Fara indoiala la blocare e o informatie utila. Are sens si la deblocare, sa stii sa verifici daca nu a disparut ceva (chiar daca nu te mai ajuta prea mult, macar nu dai vina pe pasageri), nu m-am gandit la asta.

In concluzie informatiile sunt utile, insa modul de semnalizare mi se pare putin nepotrivit. Ar trebui semnalizata altfel decat cu ceva care seamana cu un rateu de telecomanda (sonor de exemplu, altfel decat bip-urile semnalizarii). Mi se intampla sa am rateuri, chiar cu baterie noua si de aproape.

--------------------
+
klaus
post 3 Nov 2006, 20:59
Post #13

步步

Daca ai alarma, ar putea sa fie o problema de la alarma.
Daca n-ai alarma, poate ar trebui sa apesi mai viguros pe butonul de pe telecomanda cheii...

--------------------
+
DFA
post 3 Nov 2006, 22:49
Post #14

"rateuri" am avut și eu, dar așa cum zice și Klaus, pur și simplu din grabă nu apăsam cum trebuie butonul, ajungeam cu degetul necentrat pe buton și îl apăsam parțial, mai ales că butonul de deblocare este adâncit și la ăsta chiar contează dacă îl apeși cum trebuie..., a 2-a oară îl potriveam (degetul) cum trebuie și funcționa... smile.gif

--------------------
ex Logan I 1.5
+
l@u
post 11 Nov 2006, 11:25
Post #15

Membru autentic

Uite de aceea am ramas noi fara consum instantaneu 251.gif ...In curand o sa ramanem si fara aceasta functie si fara multe altele si asa incet incet o sa ne intoarcem la vechea berlina post-336-1110552439.gif Subscriu la ceea ce a zis Ironick in postul 4.

--------------------
Land Rover Freelander Td4, HSE -
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th July 2025 - 00:35
Forum Renault