Directie, Cu nabadai
![]() ![]() ![]() |
Directie, Cu nabadai
Bejenaru Ionut |
![]()
|
||
![]() Doar membru, atat. Group: Members Posts: 708 Joined: 9 December 05 From: Bacau ![]() |
|
||
--------------------
Reno
Megane 2.1 break
2005, ful opshan, 1.6 16v
- Numar de Bacau. Good things come to those who wait.
Va urma... "Nimeni nu scapa virgin...viata ne f.te pe toti..." |
|||
spiridon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 786 Joined: 5 May 05 From: Iasi ![]() |
Poate fi:
1. roti neechilibrate; 2. cupla la ax volan inferior cu joc (pui pe cineva sa-ti tina o roata si daca atunci cind misti de volan ai joc - trebuie schimbat ax volan inferior); 3. planetara cu problema (cel mai bine se verifica la maxim stinga sau la maxim dreapta- daca in timp ce rulezi bate - atunci planetara pe invers e dusa !) 4. toate 3 problemele la un loc cu un grad mai mic sau mai mare de uzura ! |
--------------------
Dacia Supernova
- prima iubire, a inceput in...
2001
- IS- inginer - frezez si programez chei, repar telecomenzi, immo off 0741024494
|
|
Bejenaru Ionut |
![]()
|
![]() Doar membru, atat. Group: Members Posts: 708 Joined: 9 December 05 From: Bacau ![]() |
1.Rotile au fost echilibrate acun vreo 3 saptamani.
2.Planetarele sunt noi. 3.La axul volanului nu m-am uitat niuciodata. Am uitat sa precizez ca atunci cand merg cu viteza a cincea mi se misca si schimbatorul de viteze (fata-spate). |
--------------------
Reno
Megane 2.1 break
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.247 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Planetare noi sau "reconditionate" ?!
|
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE/Santa Fe
2004 / 2019/2008
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
Bejenaru Ionut |
![]()
|
Nou noute de fabrica.
|
--------------------
Reno
Megane 2.1 break
|
spiridon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 786 Joined: 5 May 05 From: Iasi ![]() |
S-a fi imbatrinit cauciucul din tampoanele de sustinere a motorului ?
|
--------------------
Dacia Supernova
2001
- IS- inginer - frezez si programez chei, repar telecomenzi, immo off 0741024494
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Daca ai vibratii/trepidatii in volan, in general pot fi de la joc in directie, coloana de directie cu defecte sau un defect de montarea a coloanei de directie.
Daca vibratiile au ca provenienta pneurile, se pot datora fie unor pneuri neechilibrate, fie unor pneuri cu degradate sau deformate, fie cu banda de rulare cu defecte. Sau capace de roti dezechilibrate. Ar mai putea sa fie si de la discurile de franare cu probleme, dar aici nu este cazul, zic eu, caci nu se manifesta problema si la franare. Daca vibratiile provin de la trenul de rulare, ar putea avea drept cauza uzura amortizorului, slabire strangeri tren fata, deteriorare rulment portbutuc. Si in anumite cazuri si joc in capatul de bara sau in caseta, dar mai rar sa se manifeste asa. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
da, are un lichid in el
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...ndpost&p=683753 |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Merci Klaus...
![]() Sa-mi bag picioru...o gramada de bani tamponu ala. ![]() |
--------------------
Tedei
-
-
|
|
Bejenaru Ionut |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 3 Nov 2006, 21:56) Ar mai putea sa fie si de la discurile de franare cu probleme, dar aici nu este cazul, zic eu, caci nu se manifesta problema si la franare. S-ar putea sa fie discurile ca in mers se aude un zgomot intermitent de fier pe fier.Am umblat la roata de pe stanga fata si am doua urme pe etrier provocate de discul de frana.Am observat ca atunci cand pun frana discul imi atinge in etrier.Am mai departat etrierul de disc, o perioada scurta nu s-a mai auzit dar dupa ce am franat intr-o zi un pic mai tare iar se aude.Ce as putea sa fac sa nu se mai deplaseze discul spre etrier sau invers? |
--------------------
Reno
Megane 2.1 break
|
spiridon |
![]()
|
1.Schimba placutele (cred ca una e mai "roasa" decit cealalta) ! si verifica daca suruburile care fixeaza ansamblu etrier pe port fuzeta sunt bine strinse !
2. Poate fi si o gripare a pistonului etrierului, caz in care ramine roata infrinata si/sau nu se autoregleaza etrierul pe disc ! Degriparea se face prin scoaterea de pe portfuzeta (se dau jos sigurantele si penele) si apoi curatarea: se da garnitura de protectie jos, se pasa frina sa iasa mai mult in afara cilindrul si cu o cirpa curata imbibata in alcool plus o frecare cu o bucatica de lemn de brad se rezolva. Aducerea la pozitia initiala a cilindrului se face cu 2 cozi de ciocan introduse intre falcile etrierului si piston (in V) apasindu-se "energic" pe amindoua odata ! Spor ! P.s. Verifica si suruburile care prind clemele ce fixeaza bucsele de cauciuc de la teminatia barei de torsiune ! ...au prostul obicei sa se slabesca si sa sune a "fier pe fier"... This post has been edited by spiridon: 6 Nov 2006, 18:13 |
--------------------
Dacia Supernova
2001
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 13:13 |