Vreau un carlig de remorcare sa fiu mai sigur, As dori ceva info despre ele
![]() ![]() ![]() |
Vreau un carlig de remorcare sa fiu mai sigur, As dori ceva info despre ele
Night Dog |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 9 July 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310
1985
- Cj XX XXX Dacia Rock's
|
|||
EUROPE_ |
![]()
|
![]() membru reactiv Group: Members Posts: 1.557 Joined: 2 March 06 From: Craiova ![]() |
Păi ca să pui cârlig, deci să ai sistem de remorcare, trebuie să fie omologat. În CI mașinii e trecut sistemul de remorcare?
Eu la dacia mea, de cand am cumpărat-o, am avut firele puse. Sunt legate de tripla din stanga. Și ca să fiu sincer, nu știu dacă funcționează. Nu am folosit sis. de remorcare ![]() Uite sistemul meu de remorcare ![]() |
--------------------
Renault
Fluence
2010 1.6 16v Evo Life Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
|
|
KTC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 341 Joined: 3 May 06 From: BUC -IF ![]() |
E foarte bun un carlig de remorcare. Daca ai noroc sa te ia cineva din spate carligul te salveaza. Acum depinde si de noroc, adica daca te ia din plin. Tata a avut ghinionul sa aibe si carlig si tipul care l-a lovit din spate sa rateze carligul si sa-l ia drept in stop.
Daca ai de gand sa-ti achizitonezi unul cauta sa-ti cumperi dinacela care vine de sub spoiler. Parca e un tip mai nou. Carligele vechi au fost gandite pentru barile de metal subtiri si daca le montezi pe o dacie mai noua trebuie sa decupezi din spoilerul din plastic si o sa arate a caruta. Din pacate nu am poze dar cauta sa te uiti si tu pe strada la mai toate masinile, Firele nu sunt chiar greu de legat. Pentru un electrician nu ar trebui sa fie o problema. |
--------------------
Dacia
1310
`85 (54cp)
- IF 75 KTC BMW 325i `93 (192cp) - B 95 KTC
|
|
Night Dog |
![]()
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1985
- Cj XX XXX Dacia Rock's
|
|
B30KDT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 491 Joined: 10 May 05 From: bucuresti ![]() |
am eu carlig pe dacie pus.e modelul "robust" cum e in poza ,mai e un model dar ala chiar nu te protejeaza deloc,iese de sub spoiler doar o bara.
asa sa revenim,spuneam ca mi-am pus carlig pe dacie si ca acu 3 luni a avut nenorocu ,un tip cu papucu care mi-a taiat calea la 100 kmh in 50 de m, sa nu mai aiba timp sa opreasca si s-a proptit in carligu meu,socu nu a fost f mare ,nici daunele(de fapt inexistente),la mine ![]() parerea mea e ca merita investitia in unele cazuri,la mine chiar a fost necesar ca am avut ceva de carat,dar strica din aspectul exterior al masinii(eu i-am dat spoileru jos si am doar carligu,asa am fost la constatari si nu a zis nimic ca de ce nu am spoiler,dar poate ca am avut noroc si nu toti sunt cum a fost politaiu ala) This post has been edited by B30KDT: 14 Nov 2006, 17:56 |
--------------------
DACIA
DACIA
2012
|
|
ksi_id |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 218 Joined: 16 April 05 From: timisoara ![]() |
Poti sa-ti pui asa dar trebuie sa dai jos intaritura aia de tabla, spoileru va sta pe teava d la cui. E fffff bun un cui...
![]() Attached thumbnail(s) IMAGE_088.jpg ( Size: 36.69k ) Number of downloads: 388 |
--------------------
vw jetta
1800cmc 90hp
1992
- TM 18 KSI
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Uite o legatura de priza cu 7 poli.
Legaturile: 1. Semnalizare stinga 2. Rezerva (asa era acum 10 ani, poate intre timp o fi aparut vreun fir) 3. Masa 4. Semnalizare dreapta 5. Pozitie DREAPTA 6. Frinare 7. Pozitie STINGA Da, lampile de pozitie sint asa - stinga si dreapta - pentru ca in regim international, la masini evoluate asa se leaga. Ele au si acel sistem de stationare care prin actionarea semnalizarii cu masina stationata aprinde lampa de pozitie stinga sau dreapta (partea aflata spre sosea). Asta pentru economisirea curentului din acumulator. A, acele numerotari din schita de sus sint notatii de uzina, pentru cablare iei schita din partea de jos. Attached thumbnail(s) Priza7poli.jpg ( Size: 17.97k ) Number of downloads: 348 |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
ageana |
![]()
|
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
Eu unul nu suport "carligele astea", lucru mai kitschos de pus pe masina mai rar, mai ales ca 99% nici nu il folosesc.
In plus, din cate stiu eu, daca ai carlig neomologat si intra unul in spatele tau, este achitat de orice vina, si tu trebuie sa ii faci masina lui, nu invers. Pai ce-ar fi sa-mi sudez si eu o teava de 1 m in spatele masinii, pe post de sulita, astfel incat sa-i fac frigariue masina aluia care intra in spatele meu. E aceeasi chestie si cu carligul, atata timp cat nu este omologat, este considerat un pericol, si este ilegal. Ca garcea din rRomania trece cu vederea... asta e altceva. (asa cum trec cu vederea si carutele si multe alte lucruri). |
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei. |
|
ksi_id |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 218 Joined: 16 April 05 From: timisoara ![]() |
QUOTE(ageana @ 16 Nov 2006, 13:13) Eu unul nu suport "carligele astea", lucru mai kitschos de pus pe masina mai rar, mai ales ca 99% nici nu il folosesc. In plus, din cate stiu eu, daca ai carlig neomologat si intra unul in spatele tau, este achitat de orice vina, si tu trebuie sa ii faci masina lui, nu invers. Pai ce-ar fi sa-mi sudez si eu o teava de 1 m in spatele masinii, pe post de sulita, astfel incat sa-i fac frigariue masina aluia care intra in spatele meu. E aceeasi chestie si cu carligul, atata timp cat nu este omologat, este considerat un pericol, si este ilegal. Ca garcea din rRomania trece cu vederea... asta e altceva. (asa cum trec cu vederea si carutele si multe alte lucruri). Si daca il omologhezi gata nu mai este un pericol (pericol pt cine?)? Avand in vedere la cat iti da asigurarea de ce sa pun si eu mai mult din buzunar daca eu nu sunt de vina. Prostii... Cum adica daca intra unul in mine eu sunt de vina ca vezi doamne nu este omologat. La mine chiar a intrat unu, a muscat din el si-a spart radiatorul si nu s-a legat nimeni de cui. |
--------------------
vw jetta
1800cmc 90hp
1992
- TM 18 KSI
|
|
KTC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 341 Joined: 3 May 06 From: BUC -IF ![]() |
Si cu ce sunt yo de vina ca am cui montat pe spate si intra freun bou in mine. Omologat sau nuh trebuie sa pastreze distanta si odata ce te-a atins este vinovat.
Acum doua zile l-am dat si eu jos pe al meu, Cantarea in jur de 7-8Kg si nu am apucat sa-l folosesc niciodata. Cand eram incepator mi-a fost de ajutor la dat cu spatele, lovit garduri, odata am agatat un gard in cui si am plecat cu el. Acum nu-i prea mai vad rostul si l-am dat jos + plus ca arata si urat. |
--------------------
Dacia
1310
`85 (54cp)
- IF 75 KTC BMW 325i `93 (192cp) - B 95 KTC
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Adica ce inseamna omologat? El sa fie model agreat si omologat, sau sa-ti scrie cei de la RAR expres in carte ca ai cirlig? In cazul asta, chiar daca aprinderea electronica Malvina sau Gotronic au omologare RAR, trebuie sa merg cu ea sa-mi treaca in carte?
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
ageana |
![]()
|
Hai, ca intelegeti ce am vrut sa spun. Ca nu vreti sa acceptati e altceva.
Ideea e ca acel carlig depaseste gabaritul masinii, si cel care a intrat in tine poate sa spuna (TEORETIC) ca daca nu aveai carligul nu te lovea! Tie ti se pare normal ca eu sa imi montez pe tot spatele de exemplu, o placa de metal groasa de 5cm, pe care sa sudez 50 de tepi metalice ca asa vreau eu? E un ansamblu metalic ce depaseste gabaritul masinii (ca si carligul), nu e omologat (ca si carligul)... deci nu vad de ce ar fi legal carligul si placa mea cu tepi nu... Asa, hai sa sudez ceva de masina lung de 2m, si tu daca intri in mine... e vina ta ca m-ai atins, nu? De ce n-ai pastrat distanta? Ganditi din punct de vedere LEGAL, nu ca... merge, ca se trece cu vederea !!! |
--------------------
Ideal
Pro Rider
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Acum fug sa-mi tai din toba de esapament, deoarece "depaseste gabaritul masinii" cu 10 cm...
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
ageana |
![]()
|
Mhah, ma asteptam la astfel de raspunsuri...
Nu mai incerc sa va fac sa intelegeti ca n-are rost. |
--------------------
Ideal
Pro Rider
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Daca tot vorbim legal, astept un text de lege unde se mentioneaza de carlig.
PS hai ca le-am trimis un mail la cei de la RAR. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
ageana |
![]()
|
Nu se mentioneaza nicaieri de carlig, si nici de placa mea cu tepi de 2m, deci e legal nu....
Cata logica. |
--------------------
Ideal
Pro Rider
|
argon |
![]()
|
Nu compara ca nu-i totuna, carligu-i carlig, atata timp cat exista remorci omologate si inmatriculate cu sau fara franare propie trebuie sa existe si carlige de remorcare !...in schimb..placa ta...sa nu comentam mai bine..asta daca tot vorbim de logica..
LA toate masinile producatorul specifica masa maxima admisa de remorcare..cum te-ai gandit ca remorcheaza masinile respective? Si acum sa nu-mi spui ca si remorcile sunt ilegale ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
ART. 112
(1) Certificatul de inmatriculare sau de inregistrare ori dovada inlocuitoare a acestuia se retine de catre politia rutiera in urmatoarele cazuri: [...] k) elementele dispozitivului de cuplare pentru remorcare prezinta uzuri pronuntate ori nu sunt compatibile, fiind de natura sa provoace desprinderea remorcii sau dezechilibrarea ansamblului; OK, deci daca acel cirlig e neconform, deci neomologat. Problema rezida in "cirlig omologat" sau "omologare ansamblu masina- cirlig". Atita vreme cit cirligul este piesa omologata, de ce trebuie sa merg la RAR sa-mi treaca asta in carte? |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
ageana |
![]()
|
Bai, tu chiar nu vrei sa intelegi care e ideea: daca carligul nu e agreat de RAR (acceptat de RAR, ca indeplinind normele de siguranta), poate sa faca chiar bine masinii, si traficului, poate sa fie el si un dispozitiv de imbunatatire a vietii pe planeta, degeaba
NU AM ZIS CA TREBUIE TRECUT IN TALON SAU CARTE, am zis ca trebuie sa fie un carlig cu omologare, nu unul sudat de `nea Gicu pe sant! |
--------------------
Ideal
Pro Rider
|
Night Dog |
![]() ![]()
|
Mai nu va mai certati cu dinastea. Trebuie sa fii prost sa si gandesti asa ceva : ca daca nu era carligul nu te loveam... daca mie imi zice careva ceva de genu chiar daca i-am zobalit masina tot o sa ii dau o directa in gurita... eu carligul l-am luat cu 40 de lei nu stiu cat e de omologat sau nu ... personal cred ca e facut de cineva dar imi place cum arata... si chiar daca e numai bara aia ... cand o dat nehotaratul din spate in ea o sa se simta mai rau pe masina lui
![]() ![]() ![]() ![]() Poza_5_.jpg ( Size: 107k ) Number of downloads: 361 Poza_3_.jpg ( Size: 121.25k ) Number of downloads: 344 Mie cam asa imi arata ..dar mai am de pus priza de alimentare..care cu ajutorul schemei caream vazuto aici o rezolv maine si pe weekend cu barca dupa mine<daca e voie> ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1985
- Cj XX XXX Dacia Rock's
|
|
argon |
![]()
|
Cum imi raspund ce-i de la RAR la mail, o sa public anuntul, sa se lamureasca toata lumea.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 14:08 |