DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> O saptamana la plimare prin europa, budapesta - viena - paris - milano

AlinI
post 17 Nov 2006, 13:49
Post #1

Nd 4 Spd 4 Life

Group: Members
From: Bucuresti

Luna trecuta am plecat si eu impreuna cu sora mea si cu prietenul ei la o mica plimbare de vreo 5500 km... cu masina... ZKR

pe 13 octombrie (vineri), pe la ora 4 jumate seara am plecat din bucuresti. bunica mea locuieste in petrosani si am hotarat sa plecam vineri seara si sa dormim in petrosani in prima noapte. drumul pana in petrosani a fost tipic romanesc... cu A1 in lucru, cu o gramande de camioane, tir-uri, carute, bicilete ... vorba 'ceea ... stiti voi.. smile.gif

pe 14 (sambata) dimineata la ora 7 eram in masina si plecam la drum spre budapesta. ajungem la vama... ne cere pasapoartele, ne intreaba unde mergem si durata... dupa care a urmat controlul bagajelor.... bineinteles ca tovarasii unguri ne scormonesc in bagaje, ciocaneste vamesul spoilerul spate (banuiesc ca vroia sa vada compartimente ascunse sau alte chestii din astea), i se pare ca suna mai ciudat intr-un loc si se baga cu lanterna sa se uite pe dedesupt... a scos TOT din portbagaj, inclusiv roata de rezerva blink.gif langa noi alta masina trasa la control, bineinteles tot de .ro. dupa ce impachetam inapoi cu injuraturile de rigoare (in gand ca stiau si romaneste vamesii) plecam bucurosi mai departe.... bucuria a durat cam... 3 km... cand vedem in departare 2 politisti de la circulatie... care... evident ca ne trag pe dreapta. cum ma vede imi zice pe o romaneasca FOARTE curata... stiti, in ungaria se merge cu luminile de intalnire tot timpul... huh.gif reactia mea a fost cred ca destul de evidenta... simteam o mare dorinta sa il injur pe ungur, mai ales ca toata romania mersesem cu farurile aprinse.... dar la vama dupa ce mi-au scormonit prin bagaje pur si simplu am uitat de lumini... zice garcea unguresc ca 10000 forinti sau 40E (cadou).... problema era ca nu stiam cursul forint-euro si i-am dat 40E, evident fara chitanta. in budapesta am vazut ca 1E = 260-265 forints.... 022.gif ca bonus ne-a zis ca este radar la vreo 20 km.

trecem si peste asta, intram pe autostrada (rovigneta am cumparat-o de la vama), si ajungem la budapesta. FOARTE FUMOS si CURAT orasul... mult mai civilizati ungurii decat noi in trafic... de exemplu coada la semafor de vreo 150m toti pe banda 2 (banda 1 bus, iar in dreapta linia de tranvai)... si NICI O MASINA NU DEPASEA COLOANA... hmm... cand o sa vad asa ceva in bucuresti.. smile.gif. in fine... ne apucam de cautat un loc de dormit pentru o noapte (era singurul oras in care nu aveam rezervare) gasim un hotel la 93E pentru 3 persoane, zicem ca este prea scump si mai cautam... de la 2 la 7 jumate seara... si in final tot la ala revenim... ba erau mai scumpe, ba nu aveau locuri.... sad.gif. ne cazam si mergem sa dam o tura prin oras, ne plimbam pe podurile alea, intram intr-o catedrala sa vedem cum arata, mai vizitam niste magazine si ne intoarcem la hotel.

pe 15 (duminica) dis de dimineata (eu ma sculam fara ceas la 6 si dadeam desteptarea.. biggrin.gif... stiu... mi-am luat multe injuraturi..) plecam la plimbare iar prin oras. vrem sa vizitam palatul parlamentului, doar ca in ziua aia nu se faceau vizite, dupa care mai dam o tura prin oras si ne oprim in parcul margairta... o fumusete de parc... in mijlocul dunarii, mare, plin de vetgetatie, avea hoteluri, un teren de forbal, ruine, o bisericuta.. chiar se recomanda o vizita daca o sa fiti prin zona.
pe la 11 jumate ne-am suit in masina cu destinatia viena

niste poze din ungaria: http://www.daciaclub.ro/galerie/thumbnails.php?album=517

ajungem la viena (250km pe autostrada iar vignieta, 11E pe 10 zile, sau ceva de genul.. se ajunge foarte repede cu masina), ne scoate gps-ul direct in fata hotelului, ne cazam (oamenii stau foarte prost la capitolul locuri de parcare), eu gasesc un loc de parcare la 15m de intrarea in hotel.. tongue.gif. ne cazam, mergem sa mancam ceva, dupa care plecam in vizita la palatul regal din viena. NU RATATI... chiar merita sa fie vazut.

poze din austria http://www.daciaclub.ro/galerie/thumbnails.php?album=511

16 (luni) plecam la paris.. tot dis de dimineata, cu injuraturile de rigoare.. rolleyes.gif 1250km de la viena la paris cu ruta prin germania.
poze din germania, cat s-a putut vede de pe autostrada: http://www.daciaclub.ro/galerie/thumbnails.php?album=515 . in prima benzinarie am intrat sa intrebam de taxe de drum... si foarte uimiti ca nu au... stiam ca benzina este mai scumpa la ei, asa ca am facut plinul la iesirea din austria. in germania, no speed limit pe autobahn... credeam ca e ceva in neregula cu harta de la GPS, ca nu arata viteza maxima admisa pe autobahn... intru eu cuminte pe autobahn, cu 140 constant si vajaiau nemtii pe langa mine de parca stateam pe loc.. biggrin.gif hmmm.... dupa aia mi-a picat fisa... si am marit su eu ritmul.. cat am condus eu 160-180, dupa care a trecut prietenul lui sora-mea la volan... 140-160... un singur flash de la un bmw, si ala nu cred ca era neamt... nemtii am vazut ca sunt exagerat de calmi la volan, nu dau flash-uri, nu se agita daca stau in spatele cuiva si nu pot sa depaseasca... m-au impresionat.
in franta ne-au linistit cu taxele lor de autostrada... foarte mari... si limita de viteza 130... sad.gif in prima parcare de dupa granita am oprit sa trec in dreapta si stateau baietii cu radarul.... deci se poarta si la astia... deci mergem cumiti.. tongue.gif
pe la 8 jumate ajungem la hotel.. traiasca gps-ul... cautam un loc de parcare... francezii stau si mai prost la capitolul asta... in general parcatul dura 15-20 minute... ne cazam, mai ne invartim prin jurul hotelului vreo ora si in final ne intoarcem cu gandul la disney-land.. biggrin.gif

17 (marti) dis de dimineata mergem la disneyland unde petrecem toata ziua, pana pe la 6 jumate seara... superb parc de distractii, 53E biletul de pesoana pentru ambele parcuri, adica si walt disney studios... pe care nu am mai apucat sa il vedem pentru ca se facuse tarziu... merita o vizita acolo...
seara am plecat direct la turnul eifel, am gasit prin minune un loc unde sa parchez foarte aproape de turn biggrin.gif, vrem sa urcam, dar nu se mai faceau vizite, se inchisesera lifturile, asa ca ne-am multumit cu o plimbare cu vaporasul pe sena..

poze din prima zi in franta http://www.daciaclub.ro/galerie/thumbnails.php?album=512

18 (miercuri) iar dau desteptarea, iar imi iau injuraturile, si la 8:00 eram in fata la luvru, parcasem in parcarea subterana de la luvru... mare gresala... si asta nu din cauza taxei de parcare...
luam biletele, intram, ne invartim pe acolo pana pe la 12 jumate cu harta in fata si marcam ce vizitase (mare d-le luvru asta...).. vedem cam ce era mai interesant de vazut... mai ne trebuiau cateva ore sa il vedem chiar pe tot. dupa care ne apucam sa cautam un loc unde sa scoatem pozele din aparat pe cd... ne-a mai luat cam 1 ora si un pic pana am gasit si scos pozele... la FNAC. ne intoarcem la masina, pe care am cautat-o in parcare peste juma de ora.... ca sfat notati unde lasati masina si retineti puncte de reper...
dupa luvru mergem la Notre Damme. pe langa catedrala este si ministerul justitiei, langa era o parcare pentru masinile ministerului... unde am parcat si eu.. . mergem la catedrala. luam aparatele care explicau, (5E bucata) si vizitam catedrala. foarte impunatoare, si frumos facuta. terminam noi de vizitat catedrala si mergem la Monparnas... (un zgarie-nori de vreo 59 etaje care se lauda cu liftul cel mai rapid din europa... care urca doar pana la etajul 56... pentru 9E/persoana). sus era un restaurant si se vedea tot paris-ul de acolo... am ajuns exact cand se intuneca afara, superba privelistea de acolo, se vedea cat de mare este paris-ul... bucuresti-ul este mic in comparatie cu parisul... dupa ce ne invartim pe acolo, urcam si la etajul 59 pe scari, unde era platforma de elicopter. dupa ce terminam cu asta, mergem la turn, si pentru 11E / persona urcam pana la etajul 3, in varf. este ca o terasa rotunda cu geamuri peste tot si arata distantele si directiile pana la capitalele multor tari. se putea urca si am urcat si deasupra la terasa intr-o terasa in aer liber... pacat ca incepuse sa ploua, si mai batea si vantul. amuzant era ca in anumite puncte de acolo nu se simtea vantul.. dar se ingramadeau mai toti turistii... am coorat dupa aia din etaj in etaj si am vazut cam tot ce se putea vede la turn.. smile.gif
seara ajungem rupti de oboseala in camera, si direct somn.. a 2-a zi urma milano.
poze din a 2-a zi la paris http://www.daciaclub.ro/galerie/thumbnails.php?album=513

19 (joi) plecam spre milano, iar dis de dimineata, iar mi-am luat portia de carne, aveam de facut un drum de vreo 850km. pe drum a fost de retinut drumul prin alpi, getarul mont blanc, tunelul mont blanc (32E), si ploaia care ne-a botezat tot drumul...
poze de pe drum http://www.daciaclub.ro/galerie/thumbnails.php?album=514

20 (vineri). eu am vrut neaparat sa ajungem la milano in perioada aia pentru ca era WCG 2006 (World Cyber Games), pe care le-am ratat la milimentru ca participant, deci am ajuns acolo turist. WCG era in monza, sora-mea si prietenul au ramas in milano, eu am fost la monza. ei au vizitat domul din milano, palatul regal si magazine. eu la prima ora eram la circuitul de F1, unde avea WCG-ul, m-am intalnit cu niste vechi cunostinte de la WCG 2004, ECG 2005 si ECG 2006 (E=European), am fost la masinute vreo 8 impatimiti ai nfs-ului... am iesit cu vanatai de acolo biggrin.gif, am fost la carturi, unde cu un brazilian am facut spectacol... (mergeam unul dupa altul la mai putin de 1m, fara sa ma pot apropia de el si el fara sa se poata indeparta... se adunasera cativa curiosi si se uitau la noi sa vada ce se intmpla.. tongue.gif), dupa care un amic portugez mi-a facut rost de o legitimatie de presa, cu care am fost pe pista de F1 sa dau o tura cu un BMW M3 de 380 cai modificat... nu am condus eu, desi tare as fi vrut..., am parcat masina in spatele standurilor de la boxe... am luat masa gratis... ca deh.. eram din presa.. seara am plecat la hotelul unde erau cazati o parte din jucatori, ca sa ma intalnesc cu un indian si sa ii las o amintire, mi-a returnat si el favoarea, dupa care am fost la o pizzerie italiana, care era condusa si avea ospatari chinezi. monza a fost partea care mi-a placut cel mai mult... am ajuns in hotel pe la 11 jumate si direct la somn...
poze din italia http://www.daciaclub.ro/galerie/thumbnails.php?album=516

20 (sambata) dimineata a inceput intoarcerea... pe la 10 jumate (am dormit cam mult spre fericirea celorlalti) am luat micul dejun la hotel, dupa care impachetat si la drum... 1580 km intre milano si petrosani... cel mai lung si obositor drum. am plecat pe la 11 jumate din milano, la granita cu austria ne-a intrebat austriacul de ce nu avem stampila de intrare in austria, ca nu aveam decat de iesire din ungaria... blink.gif a bombanit ceva, ne-a pus stampila si am trecut mai departe... am intrat in romania pe la 1 40 noaptea. oprit la un magazin de la vama, unde am mancat. am ajuns in petrosani la 7 dimineata.. foarte prost drumul intre deva si petrosani.

21 (duminica) ne-am sculat pe la 11 jumate si la 2 jumate am plecat spre bucuresti. am ajuns seara pe la 8 jumate...

in mare asta a fost istoria unei saptamani de vis...

acum informatii utile:

ungaria:
- viteza maxima legala 90 in afara, 50 localitate, 130 autostrada, 30 la calea ferata.
- interesati-va de cursul euro-forint
- nu luati carne decat in conserve.. noi am avut niste pulpe de pui pe care le-am aruncat la vama...
- ungurii nu stiu sa circule cu masina... adica eu la un moment-dat aveam cedeaza, opresc sa ii dau prioritate unuia si a oprit si el sa imi dea mie blink.gif
- vigneta in jur de 10-11 E pentru 10 zile (nu mai stiu exact asta pentru ca nu am cumparat-o eu)
- cazarea hotel acorr 93E/3 persoane / noapte
- atentie dupa vama ca sunt politisti la atentii... sa aveti la voi tringh, trusa, vesta, set becuri.... si luminile aprinse

austria:
- benzina cea mai ieftina, alimentati din oras, in afara este mai scumpa
- hotel 80E/3pers/noapte
- vigneta 11E / 10 zile (sau ceva de genul... nici pe asta nu am luat-o eu)

germania:
- benzina mai scumpa ca la austrieci, dar nu exagerat
- no speed limit pe autobahn, decat pe zonele unde se lucreaza

franta:
- totul scump... benzina, taxe drum foarte mari (cam 120E), intrarea in tunelul mont-blanc 32E
- nu au locuri de parcare fara plata, au multe cu taxe, nu prea mici.
- atentie unde parcati masina... astia la parcare dau in spate pana lovesc masina din spate, dupa care in fata pan o lovesc pe aia din spate si repeta manevrea pana o parcheaza.
- multe de vizitat, ar trebui cel putin o saptamana sa vizitati mare parte a parisului
- cazarea Hotel Etap 153E/3 nopti/ 3 persoane

italia:
- taxe autostrada cat de cat rezonabile in comparatie cu franta
- se merge ca in .ro... nu tin cont de restrictii viteza, nu prea semnalizeaza, dar am vazut ca se feresc, fac din 2 benzi 3, trec pe rosu intr-o veselie, mi-am luat si claxon ca am oprit la rosu... dau claxoane si flash-uri ca in .ro... bucurestenii o sa se simta ca acasa...
- cazarea: mini hotel aosta 150E (parca) 2 nopti.

la plecare ar fi bine sa aveti:
-rezervari printate,
-bani sau extracte de cont, desi nu m-a intrebat nimeni nici de bani, nici de rezervari.
-numere de tel... gen vocea clientului in cazul meu sau renault, si actele masinii, carnet de garantie si de intretinere... in caz de d-ne fereste.

cost total al excursiei 2400E toti trei. 5400+km, 7.6% consumul mediu.

This post has been edited by AlinI: 17 Nov 2006, 13:51

--------------------
Subaru Impreza 2.0 Hatchback 2009
'06 Dacia Logan 1.6 mpi
Whishlist Honda S2000
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
semit
post 17 Nov 2006, 14:02
Post #2

Private Spice

Group: Moderatori
From: Bucuresti

cool... desi cam scumput smile.gif

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
murfi
post 17 Nov 2006, 14:54
Post #3

Membru autentic

marfa, dar daca citeai de pe forum nu te intepau ungurii...

si vezi ca la unguri exista si o vigneta de 4 zile cu 4 euro
la austrieci este 7.6 euro pentru 10 zile

Bafta.

This post has been edited by murfi: 17 Nov 2006, 15:39

--------------------
+
carlo
post 23 Nov 2006, 20:51
Post #4

Membru incepator

From: Hansestadt BREMEN

Vignete de 4 zile la unguri nu exista decat in perioada de vara,parca de la inceputul lui iunie pana la sfarsitul lui august.

--------------------
vw passat 2004 - HB-WB 454
+
murfi
post 24 Nov 2006, 10:09
Post #5

Membru autentic

carlo, de ce vorbesti daca habar nu ai.

vignete de 4 zile exista tot timpul numai ca vara sunt un pic mai scumpe.

http://www.motorway.hu/engine.aspx?page=dijtablazat2006_en

This post has been edited by murfi: 24 Nov 2006, 10:19

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2025 - 14:14
Forum Renault