DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> arcuri

silvester
post 18 Dec 2006, 11:21
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Salut,

Stiu ca despre acest topic s-a discutat destul de mult pe forum, da in ultimul timp problema arcurilor este una "stringenta" mine, asa ca niste raspunsuri la obiect ar fi foarte mult apreciate.

La fiecare trecere peste denivelari sau la frine care implica balansul masinii se aude un harscait in partea stanga spate a masinii (productie aprilie 2003). Mai mult, daca se urca cineva in spate stinga sau apas puternic in acea zona se poate auzi clar harscaitul. Fenomenul este mai pronuntat odata cu venirea vremii reci cand plasticul devine rigid.

In consecinta:
1. M-am prezentat la service cu 4 protectii noi si le-am schimbat pentru arcurile din spate. A mers bine 1 saptamana dupa care zgomotul a reaparut, de data aceasta insotit si de un cloncanit.
2. Am fost a doua oara in service, au dat arcul jos si au remediat cloncanitul si harscaitul - din explicatia mecanicului zgomotul ce se auzea era clar de la arc. De data asta am mers linistit o zi si apoi 200 km in afara Bucurestiului. Dupa ce am revenit in Bucuresti zgomotul a reaparut.

Problema asta o am cam din prima toamna-iarna de la achizitionarea masinii, odata cu temperaturile scazute. Asta ma faca sa imi pun urmatoarele intrebari:
- este posibil ca arcul sa sara de pe locul lui si in acest fel sa atinga peretii laterali?
- se poate face un test de deformare a arcurilor?
- de unde as putea gasi niste protectii de arc mai bune, nu cele universale de 1 ron?
- cat mai costa niste arcuri noi?

Sincer, in momentul actual, dupa ce am fost de 2 ori in ultima luna cu ea in service, nu stiu ce sa ii mai fac. Nici chef sa dau bani pe repozitionare arcuri ca apoi dupa maxim o saptamana zgomotul sa reapara nu mai am.

Multumesc.

--------------------
Cati bani dai atatia face!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
i96nds
post 18 Dec 2006, 11:24
Post #2

Stefan

Group: Moderatori

Vad ca ai mai scris si in alta parte problema....

Arcul are o invelitoare gen "furtun" ca sa nu mai scrartaie. Aceasta invelitoare se taie daca nu e pozitionat arcul cum trebuie. Totusi daca va fi pozitionat cum trebuie arcul in locul cu pricina, totul va fi OK.
Eventual schimba service-ul / mecanicul.

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
silvester
post 18 Dec 2006, 12:01
Post #3

Membru incepator

Am scris, dar acolo era alt topic, insa simptomele sunt aceleasi ...
Daca ai fi citit cu atentie postul meu ai fi vazut ca am schimbat cele 4 invelitori acum o luna.
La verificarea de sambata invelitoarele nu erau taiate.
Arcul cu pricina a fost pozitionat a doua oara de alt mecanic. Dupa operatiune nu mai facea niciun zgomot oricat de mult as fi balansat eu masina.
Harscaitul a reaparut azi, dupa 2 zile ceea ce ma face sa ma intreb daca nu cumva este o problema tehnologica - arcul nu mai sta fix in locasul lui, mai precis sare la trecerea prin gropi.
Asa cu am mai spus nu e prima oara cand repozitionez sau schimb protectiile arcurilor, deci ceea ce ma intereseaza este daca altcineva cu Solenza, din primele loturi sau nu, se loveste de aceeasi problema si daca a rezolvat-o in vreun fel.

This post has been edited by silvester: 18 Dec 2006, 12:03

--------------------
+
i96nds
post 18 Dec 2006, 15:29
Post #4

Stefan

Group: Moderatori

In mod normal lacasul in care sta arcul e destul de solid, slabe sanse sa se fi deformat totusi..... A avut accident nasol masina ?

Poate cum zici tu, arcul s-a aiurit si poate ar trebui schimbat. Nu stiu un pret. Insa poate fi o incercare, nu neaparat cu reusita garantata.
Poate si amortizorul e varza. Daca permite masinii sa se ridice prea tare, poate lasa astfel arcului posibilitatea de a se misca din lacas.
Dar pentru explicatia asta nu bag mana in foc ca nu e prea tehnica..... Poate e aberanta insa merita vazut.

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
silvester
post 18 Dec 2006, 16:44
Post #5

Membru incepator

Masina nu a avut accident. Si eu ma intreb de ce s-ar deplasa arcul? Asta ar fi si motivul pentru care am deschis acest topic. Legat de chestia cu amortizorul poate fi o explicatie. Tks.
Legat de schimbarea arcului parca nu as baga niste bani fara siguranta ca rezolva problema.

--------------------
+
Abu
post 18 Dec 2006, 19:26
Post #6

Membru autentic

From: Ploiesti

Salve!

Si eu am avut aceeasi problema care s-a rezolvat cu schimbarea tecilor de arcuri cu un furtun mult mai gros decat cel original (aprox. 4 - 5 mm grosime). De atunci am liniste in masina.

--------------------
Renault Symbol Fidji 1.5dCi 2007
+
silvester
post 20 Dec 2006, 10:05
Post #7

Membru incepator

Salut,
Ce tip de furtun? Sau daca vreau niste teci mai "bune" decat cele de 1RON de unde sa le iau?
Pe aceeasi tema, de azi de dimineata zgomotul in masina a revenit la "normal" - in plus fata de harscait se aude si un cloncanit usor la franare si peste denivelari. In concluzie, ultima "interventie" in service nu a tinut mai mult de 4 zile.

This post has been edited by silvester: 20 Dec 2006, 10:05

--------------------
+
bolek_bolek
post 20 Dec 2006, 16:07
Post #8

Membru autentic

From: Bucurestii din deal

Du-te la magazine de articole sanitare ( fie si brico...etc) sau in piata si cumpara-ti furtun de apa cu blindaj de tesatura textila in el, cu peretele cat mai gros, si cu gaura cat sa intre relativ fix pe arc.

--------------------
dacia slz $K@|@_04 - Numar inmatriculare
Dau raspunsuri tampite la intrebari tampite.
Conduc Incet, Dar Prost...asa , ca si voi...
+
Abu
post 21 Dec 2006, 13:07
Post #9

Membru autentic

Eu am luat un furtun "obisnuit", adica singurul lucru care-l diferentiaza este grosimea. L-am luat de la un magazin care vinde produse sanitare. E posibil ca furtunul cu insertii sa fie si mai bun, asta nu stiu sa-ti zic.

This post has been edited by Abu: 21 Dec 2006, 13:07

--------------------
+
silvester
post 16 Jan 2007, 09:51
Post #10

Membru incepator

Salut, o intrebare? Are cineva idee ce diametru au arcurile?

Am cumparat pentru comparatie o protectie de arc si are cam 17mm (75cm lungime). Pe de alta din cate am observat in service, ele intra putin fortat pe arcuri, deci acestea din urma ar avea undeva in jur de 18-19mm.

Acum, am fost in Practiker si Bricostore ca sa ma uit dupa furtune mai groase, fie ele cu insertie textila sau nu. Dimensiunile sunt standard - 16mm sau 19mm, cu grosimi de 3-6mm.

Problema mea este daca nu cumva furtunul de 19mm nu este cam larg pentru arcuri.

Multumesc

--------------------
+
Abu
post 17 Jan 2007, 14:07
Post #11

Membru autentic

Poti sa iei de 16mm si sa-l incalzesti ca sa se inmoaie si sa intre usor.

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 22:44
Forum Renault