inlocuire vitezometru dacia 1310 '93, mecanica vitezometru
![]() ![]() ![]() |
inlocuire vitezometru dacia 1310 '93, mecanica vitezometru
tatuci |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 19 February 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310 TLX, SupeRNova, Logan MCV (2014)
1991/ 2001/ 2014
- B 84 TCI, B 47 BWU Nu-i nimic mai frumos pe lumea asta decat puritatea conceptiei inventatorului.
|
|||
mirceas |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 4 July 06 ![]() |
din pacate nu e asa, cei de la service au avut dreptate. trebuie dat jos bordul, macar partial, dar asta o poate face mai bine cineva cu experienta (asta inseamna sa nu desfaci toate firele ci doar sa il demontezi de la suruburile de prindere laterale si cele din fata de sub grilaj astfel incat sa iti permita sa scoti ceasul).
tot cadranul cu cele 3 ceasuri e prins in 3 cleme, dar ceasul vitezometru e componenta din bord si trebuie sa il desfaci de acolo, e mai complicat. fiind la prima tentativa, daca te ocupi tu, cel mai bine e sa dai jos bordul de tot altfel e incomod. recomandare: tine firele de la comutatoare grupate impreuna si noteaza-ti pe niste biletele culorile ce la fire si corespondenta lor pe comutatoare. alta recomandare: sub bord e nenorocire la orice Dacie, mai ales daca nu s-a umblat pe acolo niciodata. daca tii la ea, mai bine iti iei mai mult timp sa poti face curat pe acolo, sa poti organiza mai bine firele, poate sa reconditionezi/repari alte componente care nu iti functioneaza. |
--------------------
Astra 1.6
/ Ex-Dacia 1310 '84
/ Dacia 1310 TLX '89
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
O recomandare generala: daca ai posibilitatea, fa poze, ca sa poti monta la loc fara probleme
![]() |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
payty |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.329 Joined: 17 January 05 From: Bucuresti ![]() |
eu am dacie din 98 si am scos ceasurile de acolo fara sa dau bordul jos. S-ar putea sa ai totusi altfel de bord ca la mine si sa nu fie posibila operatia asta.
|
--------------------
dacia
1310
1996 1.6/2002 1.4
- B-##-### Chuck Norris does not sleep. He waits!
|
|
axy89 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 15 April 05 ![]() |
1.demonteaza cablul de la vitezometru.
2.demonteaza cele 3 suruburi care fixeaza bordul de stalpul usii stangi.(acces putin mai dificil,dar posibil) 3.nu uita sa deconectezi si mufele care intra in bord. 4.roaga pe cineva mai cu muschi sa ridice de bord,din partea unde ai desfacut suruburile. 5.cu atentie,desfaci clemele care tin fixat panoul cu ceasuri de bord si apoi tragi panoul cu ceasuri inspre stalpul usii. succes. |
--------------------
dacia1310
model 1994
- cs89axy Cine intreaba este prost pentru cinci minute, dar cine nu intreaba ramine prost o viata.
|
|
mester mic |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 10 January 07 ![]() |
Salut,
Bordul [adica scoica, suportul pentru "ceasuri"] poate ramane pe loc, nu trebuie demontat ca sa scoti de acolo ce te intereseaza pe tine. Insa [trebuie sa stii ce faci] nu este usor pentru ca ai de desfacut trei cleme [dar nu le vezi], trei mufe cu cabluri electrice [si aici grija mare caci ele "calca" pe un cablaj de plastic cuprat] si acel [vestit] cablu de acceleratie care este prins pe filet pe la jumatatea suportului de ceasuri. Dupa asta il poti scoate, fara sa fortezi, caci mai sunt niste fire pe acolo, e si motorasul de la stergatorul de parbriz... Ideea este ca daca ai rabdare il dai jos dar iti trebuie [B]foarte multa rabdare, indemanare si precizie sa-l pui la loc. |
--------------------
RENAULT
12
1984 MLS
- DJ-81-RXO mai bine pierzi langa un om destept decat sa castigi alaturi de un prost
|
|
sik |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 276 Joined: 15 March 06 ![]() |
dai o bere si til montez eu
|
--------------------
Dacia
1310
1991/2001
- B-52-NRG
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Ma gandesc totusi ca de pe 3ianuarie pana astazi l-o fi montat...Sau nu?
![]() |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
sik |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 276 Joined: 15 March 06 ![]() |
mai sti?
|
--------------------
Dacia
1310
1991/2001
- B-52-NRG
|
|
B-25-FOF |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 25 February 10 ![]() |
salutare la toti soferii de "babute"!am si eu o mare problema,acum 3-4 luni s-a dereglat acul de indica turatia motorului .indica valoarea+1000 de rot/min.acum vreo 3-4 zile acul ce indica viteza de deplasare nu a mai functionat.merg si nu stiu cu ce viteza rulez.daca stie cine-va si ma poate ajuta sa imi dea si mie un sfat.multumesc mult.
|
--------------------
Dacia
1310
1990
- B-25-FOF
|
|
Bogdan90 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 962 Joined: 1 November 09 From: Botosani ![]() |
Salutare! Am si eu o problema cu vitezometrul. Mi se invarte acul in toate sensurile, si in sensul acelor de ceasornic, si invers. Cateodata ramane blocat intr-un loc. Sa fie cablul de km sau ceasul?
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- BT-90-PAN Dacia 1310, Dacia Solenza, Skoda Fabia 6Y2.
|
|
ghitza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.806 Joined: 23 April 08 From: ARAD ![]() |
cesul,adica mecanismul
|
--------------------
Dacia/BMW 316i an 99
1310 li
2003 Berlina
- Ar-07-GIB/BG
|
|
Bogdan90 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 962 Joined: 1 November 09 From: Botosani ![]() |
Oare sa fie arcul acela lamelat din spatele acului? Daca ar fi alta piesa mai am un ceas stricat de la care as putea sa iau sa pun pe asta. La cel vechi tot arcul lamelat era sarit si acul. Am fost acum si am scos cablul sa vad daca se invarte si invarte.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004
|
|
ghitza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.806 Joined: 23 April 08 From: ARAD ![]() |
posibil cum spui tu incearc daca zici ca mi ai unul si vezi poate faci din 2 unu bun
|
--------------------
Dacia/BMW 316i an 99
1310 li
2003 Berlina
- Ar-07-GIB/BG
|
|
Bogdan90 |
![]()
|
Ce "imi place" mie sa desfac bordu...off. Ms de raspuns ghitza! Vad eu cum fac
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004
|
|
ghitza |
![]()
|
asta e ca sa faci,npc sper sa reusesti ceva,bafta
|
--------------------
Dacia/BMW 316i an 99
1310 li
2003 Berlina
- Ar-07-GIB/BG
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th May 2025 - 00:47 |