DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Anvelope de iarna

rolly
post 3 Jan 2007, 16:06
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Alba

De curand mi-am pus 4 gume de iarna Goodyear Ultra Grip 6, 155 80R13. Le-am ales pentru ca mi-a placut tare mult profilul lor in V (daca dati un search pe net se pot vedea imagini cu ele).
Intrebarea mea ar fi daca as putea oare sa merg cu ele si dupa ce iesim din iarna, ca foarte moi nu mi se par iar profile asemanatoare am mai vazut si la alte gume de vara.
O alta dilema pe care o am ar fi cata presiune sa bag in roti ca sa se uzeze cat mai uniform pe toata suprafata de rulare..La mine in cartea masinii spune ca se recomanda pe fata 1.6 iar pe spate 1.9, dar mie mi se pare prea putin..

--------------------
Dacia 1310 berlina 1985 - AB 03 NDR
Suzuki Ignis 4x4 VVT 2007 - AB 86 NDR
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
camesibiu
post 3 Jan 2007, 16:19
Post #2

Membru autentic

From: Sibiu

Eu am avut break si umblam cu 2,0 bar pe fata si 2,2 bar pe spate , atat vara cat si iarna . Nu am avut propleme cu uzura neuniforma a caii de rulare fiindca verificam geometria puntii fata o data pe an , si la 5000 km. le echilibram si permutam rotile conform manual intretinere . Anvelopele de iarna sunt recomandate numai in perioada rece a anului . Iti recomand o verificare si daca este cazul si reglarea geometriei puntii fata la un service care are stand de verificat geometria .

This post has been edited by camesibiu: 3 Jan 2007, 16:20

--------------------
ex Dacia Logan 1,5 dCi 2006-Preference
+
Adrian78
post 3 Jan 2007, 16:48
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti

Poti sa mergi cu ele si vara, dar se vor toci mai repede decat au fost proiectate si vor produce un zgomot mai mare la rulare decat anvelopele de vara.

In ceea ce priveste presiunea eu as merge cu 2,2 pe fata si 2,4 pe spate. Iarna, pentru mai multa aderenta se pot folosi presiuni mai mici.

--------------------
Logan Laureate 1.6 gri perla
"Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
+
rolly
post 6 Jan 2007, 12:20
Post #4

Membru autentic

From: Alba

Nu e vorba de uzura provocata de geometria rea a rotilor, ci de uzura provocata de presiunea necorespunzatoare din roti...stii ca la o presiune prea mare se uzeaza centrul iar la presiune prea mica se uzeaza marginile benzii de rulare...ei bine eu vroiam sa stiu care ar fi resiunea optima astefel incat atunci cand roata se invarte, sa ia contact cu solul toata suprafata benzii de rulare astfel incat aceasta sa se uzeze in mod uniform (oricum asta e bine nu doar pentru uzura cauciucului, ci si pentru o mai buna aderenta, in cazul acesta existand o suprafata maxima de contact cu solul)

--------------------
Dacia 1310 berlina 1985 - AB 03 NDR
Suzuki Ignis 4x4 VVT 2007 - AB 86 NDR
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th July 2025 - 01:03
Forum Renault