Anvelope de iarna
![]() ![]() ![]() |
Anvelope de iarna
rolly |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 267 Joined: 10 August 04 From: Alba ![]() |
|
||
--------------------
Dacia 1310
berlina
1985
- AB 03 NDR Suzuki Ignis 4x4 VVT 2007 - AB 86 NDR
|
|||
camesibiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 417 Joined: 28 July 06 From: Sibiu ![]() |
Eu am avut break si umblam cu 2,0 bar pe fata si 2,2 bar pe spate , atat vara cat si iarna . Nu am avut propleme cu uzura neuniforma a caii de rulare fiindca verificam geometria puntii fata o data pe an , si la 5000 km. le echilibram si permutam rotile conform manual intretinere . Anvelopele de iarna sunt recomandate numai in perioada rece a anului . Iti recomand o verificare si daca este cazul si reglarea geometriei puntii fata la un service care are stand de verificat geometria .
This post has been edited by camesibiu: 3 Jan 2007, 16:20 |
--------------------
ex Dacia
Logan 1,5 dCi
2006-Preference
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Poti sa mergi cu ele si vara, dar se vor toci mai repede decat au fost proiectate si vor produce un zgomot mai mare la rulare decat anvelopele de vara.
In ceea ce priveste presiunea eu as merge cu 2,2 pe fata si 2,4 pe spate. Iarna, pentru mai multa aderenta se pot folosi presiuni mai mici. |
--------------------
Logan Laureate
1.6
gri perla "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
|
|
rolly |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 267 Joined: 10 August 04 From: Alba ![]() |
Nu e vorba de uzura provocata de geometria rea a rotilor, ci de uzura provocata de presiunea necorespunzatoare din roti...stii ca la o presiune prea mare se uzeaza centrul iar la presiune prea mica se uzeaza marginile benzii de rulare...ei bine eu vroiam sa stiu care ar fi resiunea optima astefel incat atunci cand roata se invarte, sa ia contact cu solul toata suprafata benzii de rulare astfel incat aceasta sa se uzeze in mod uniform (oricum asta e bine nu doar pentru uzura cauciucului, ci si pentru o mai buna aderenta, in cazul acesta existand o suprafata maxima de contact cu solul)
|
--------------------
Dacia 1310
berlina
1985
- AB 03 NDR Suzuki Ignis 4x4 VVT 2007 - AB 86 NDR
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 01:03 |