DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Calatorie Turcia, sfaturi ce trebuie si ce nu trebuie facut

powerx
post 7 Jan 2007, 11:45
Post #1

Membru

Group: Members
From: Iasi sau Vaslui

Salut.
Prin martie trebuie sa fac o calatorie pana in Istanbul.
E bine ca am scapat de viza pentru Bulgaria, dar mai ramane Turcia, care nu e in UE.
M-ar interesa ce ar trebui sa am cu mine, ce trebuie facut sau nu in Bulgaria, Turcia, si de asemenea, care e faza cu viza pt Turcia, de unde se ia?
Mentionez ca nu am mai iesit niciodata din tara.
De asemenea, ce ruta ar fi mai buna. Am pocket pc cu I-Go 2006, cu hartile Bulgariei si Turciei si sper ca ma voi descurca cu traseul.
Multumesc mult.

--------------------
Logan Ambition Verde cameleon 2005 - VS-23-XYZ
Mic si rau, mai mult mic decat rau.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
colombina29
post 7 Jan 2007, 12:40
Post #2

Membru cu FI(c)AT

From: Acasa

Stiam ca viza o obtii de la vama si costa cca 10$/persoana. Stiu sigur ca ce NU trebuie sa faci este sa nu incalci codul rutier, altfel la iesirea din tara te asteapta un chitantier de amenzi!

--------------------
FIAT ALBEA Dynamic 2006 - "La rând"
+
powerx
post 7 Jan 2007, 12:51
Post #3

Membru

Multumesc pentru lamurirea despre viza. Cat despre codul rutier, sigur nu il voi incalca.
Asigurare medicala trebuie obligatoriu?

--------------------
+
gibonu
post 8 Jan 2007, 17:01
Post #4

Membru autentic

1. Nici pana la 01.01.2007 nu exista viza pentru Bulgaria, se mergea direct cu pasaportul.
2. Viza pentru Turcia se obtine direct in punctul de frontiera, conta sumei de 10 USD si este valabila o luna. De fapt viza este un abtibild pe care ti-l lipesti singur in pasaport. In vama turceasca, inainte de gheretele politiei de frontiera, vei gasi un birou de unde se ia viza, adica este un turc, imbracat in civil care vinde vize. Nu-l intereseaza pasaportul sau altceva. Cred ca daca ii dau 100 de parai nu va avea nimic impotriva sa-ti dea 10 vize.
Eu am fost in 2004 cu autocarul de bisnitari care pleca de la Bucuresti si controlul la intrarea in Turcia este destul de sever, in sensul ca toata lumea se da jos din autocar, fiecare cu bagajele lui, iar autocarul era controlat cu caini. Pe mine, avand in vedere ca aveam aparatul foto de gat nu m-au mai intreabat turcii nimic, dar pe bisnitari ii controlau in bajaje.
Dupa ce intrii in Turcia, pana la Istanbul este autostrada.
Un sfat: incearca sa nu conduci prea mult masina prin Stambul, deoarece e un trafic cu adevarat infernal, adica in comparatie cu Istanbul-ul, Bucurestiul cu traficul lui pare un mic orasel de provincie, pe unde trece o masina la 3 zile.
Oricum felicitari pentru intentie: pentru mine Istanbulu-ul ramane un oras magic, mi-a placut enorm si m-as mai duce oricand cu placere.
Daca crezi ca te pot ajuta in ceea ce priveste locurile de vazut de la Stambul, cu cea mai mare placere.

--------------------
Mitsubishi Lancer Inform 1.5 - B 00 XXX
BMW F 800 GS
Trek 4300
I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
+
powerx
post 8 Jan 2007, 17:09
Post #5

Membru

M-ar mai interesa ce taxe se platesc pe parcurs. Si cum e mai bine sa am banii, in euro/lei, pe card...
A, si care sunt vitezele legale in Bulgaria/Turcia?

This post has been edited by powerx: 8 Jan 2007, 17:11

--------------------
+
octav99
post 22 Jan 2007, 22:15
Post #6

membru

From: Romania

@powerx
exista taxa de autostrada care o sa o platesti aproape de intrarea in istambul, sunt niste gherete pe care nu ai cum sa l-e ratezi , la bulgari daca nu folosesti autostrada nu platesti ai o groaza de variante (una e pe la burgas, ocolesti dar vezi bulgaria) si cel mai bine ai si euro si dolari marunti 5, 10 ,20 ,1 ; la bulgari daca te prinde radarul dai 20 dolari si te pupa si-n teava de esapament
drum bun si succes
p.s daca vrei sa fi sigur ca ajungi la istambul , desi nu prea ai cum sa ratezi, te duci frumos la astia care fac turcia cu autocarul ,vezi cand pleaca o cursa si te tii dupa ei , da o sa stai prin vama dupa ei de te gaseste damblaua
NU intra la turci cu cartuse de tigari(>2) sau cu sticle de bautura ca ti le arunca daca te prind instant smile.gif

--------------------
- - - - -
Megane2.2
+
gibonu
post 23 Jan 2007, 09:13
Post #7

Membru autentic

In Bulgaria taxa de drum este 5 euro pentru 7 zile.
Autocarele de bisnitari pleca de la Bucuresti in fiecare zi, mai putin sambata, la ora 16.00 si ajung la Istanbul pe la 5-6 dimineata a 2-a zi.
Sambata nu pleaca pentru ca bazarul este inchis duminica.
Oricum, astia de acum sunt o noua generatie de bisnitari, in sensul ca se duc direct in bazar, tocmesc marfa, o platesc, apoi turcii de ocupa sa o puna in container si sa o trimita cu TIR-ul la Bucuresti. Ei cara cu autocarul doar aur.
Eu zic sa stai linistiti, ca nu ai cum sa te ratacesti. Bulgaria este destul de bine semnalizata, indicatoarele sunt bilinge (literea latine si chirilice) iar dupa ce intri in Turcia mergi numai pe autostrada pana la Istanbul.

--------------------
Mitsubishi Lancer Inform 1.5 - B 00 XXX
BMW F 800 GS
Trek 4300
I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
+
ydaniel
post 26 Jan 2007, 17:33
Post #8

Adrenaline junkie!

From: black sea

DECI,am facut buc-istabul de ,multe ori:) sfat luati-va carburant de la ultima benzinarie din bg.este chiar in vama.si are un statut de zona libera.in turcia pe autostrada se poate merge cu orice viteza.nu am vazut niciodata radare:) dar mare atentie la "autostrada" intre kapitan andreevo si svilengrad.sunt mereu politai bulgari cu radare.
la vama se ia viza=timbru ori 10$ ori 10 euroi:)
unde e bulgaria bine semnalizata?e drept fata de 10 ani in urma e ceva mai bine

This post has been edited by ydaniel: 26 Jan 2007, 17:34

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
gruita2005
post 1 Aug 2008, 12:45
Post #9

Membru de la Baia Mare

From: Baia Mare

Ma poate ajuta cineva cu cateva informatii despre traversarea bulgariei de la vest (granita cu Serbia) la est (granita cu Turcia). Eu o sa merg in concediu in turcia cu masina prin Serbia si nu am gasit nimic despre drumul acesta. In special ma intereseaza cum se traverseaza Sofia sau daca e mai bine prin oras sau pe centura si daca sunt ceva taxe in plus pe autostrada bulgara.

--------------------
Ford Mondeo II 1997, 1.6 16V, 90CP - MM 05 PMD
+
ydaniel
post 2 Aug 2008, 07:04
Post #10

Adrenaline junkie!

From: black sea

mai bine e pe centura,se mia lucreaza la ea din cand in cand;)pai nu cumperi ecat vigneta pt 6 zile-alte taxe de drum nu mai platesti:)

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 11:49
Forum Renault