Scarzait (nu stiu de la ce)
![]() ![]() ![]() |
Scarzait (nu stiu de la ce)
Liviumac |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 148 Joined: 4 May 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
Liviumac |
![]()
|
nici o idee?
|
-------------------- |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Scartaitul vine de la placute, asta-i clar! Daca-ti huruia un rulment il simteai si-n siflet, ca sa nu mai zic despre zgomot care numai cu un scartait nu seamana (e pe un ton de bas, mult mai jos).
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Liviumac |
![]()
|
ok. merci. ce sa faci, mai sunt si din astia care sunt pe dinafara.
pls delete topic |
-------------------- |
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu am aceeasi problema. Insa la mine apare aleator si cand apara se aude si la viteza mari can deja ma agaseaza rau de tot. Am fost in service pt altre probleme (vestitele bucse de la bara stabilizatoare si tamburii care huruiau) si am intrebat si de problema asta. Mi s-a spus ca scartaitul vine de la placute. Una dintre placute nu se mai retrage complet si atunci mai freaca putin discul. Mi-a umblat mecanicul la placute si acum nu mai face.
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
Marty |
![]()
|
||
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Tocmai d-aia ti-am explicat si nu te-am luat la misto! Topicul nu ti-l inchid pentru ca inca nu ai aflat de unde auzit pocnitura cind urci borduri. |
||
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|||
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Problema cu scartaitul/pananitul/trosnitul rotii la urcarea pe borduri s-a discutat pe sectiunea DSN si cica ar veni de la pivoti. Se ung bine cu vaselina (se indeasa cat mai multa in burduful ala de cauciuc al lui) si dispare zgomotul.
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
valioglu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 498 Joined: 2 July 04 ![]() |
Din cate stiu eu scartzaitul este clar de la placutze. Trosnetul este de la caseta de directie, cel mai probabil, sau de la bucsile de bascula - putin posibil la MC PHERSON.
|
--------------------
DACIA SOLENZA
CONFORT 1.4
- B-01-DOG viata e scurta dar nedreapta
|
|
nvmirel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 7 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Si eu aud un fel de tacanit la plecarea de pe loc. In treapta I, la plecarea de pe loc si la decelerare se aude un tacanit pe partea dreapta pe care-l aud doar cu geamul deschis si cu CD-ul oprit. Daca e de la pivoti o sa urmez sfatul lui bogdan_o (10x). Daca nu :cry: ma duc fuguta la service ca nu-i a buna. La trecerea prin gropi sau peste linii de tramvai nu se aude nimic asa ca poate nu este de la articulatii. De fapt, zgomotul este asemanator celui facut de piulitele aplicate in gaura din centrul jantei la berlinele vechi, piulite destinate prinderii capacelor acelora mici si urate, daca mai tineti minte :wink: .
P.S. Am stat langa o Solenza (alta decat a mea) la plecarea de pe loc. La fel a facut !! :shock: Asa ca poate aceasta chestiune intra in categoria "asa face toate" sau cel putin unele dintre ele ! |
--------------------
Dacia
Solenza
|
|
bogdan_o |
![]()
|
Nu ca sa pun paie pe foc, dar pacanitul la plecarea de pe loc in conditii de drum drept (nu la urcare pe borduri, ca acolo de vina sunt pivotii) se datoreaza planetarei. De ce tocami dreapta, si de ce dreapta la toate. Pai simplu. Planetara din dreapta este mai lunga, deci mai solicitata si este prima care crapa. Tacanitul se poate datora in primul rand prinderii capului planetarei de roata. Poate e slabita prinderea si nu e neaparat planetara stricata. Daca ar fi din articulatii, ar trebui sa bata la plecarea de pe loc si in curbe.
|
--------------------
Dacia
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Si la mine sunt prezente ambele simptome. Doar ca scarzaitul a aparut la 10 km dupa ce am schimbat la revizie placute, bucse, pivoti, ma rog tot tacamul...Pacanitul a aparut in aceeasi zi, si cum pivotii nu pot fi cauza, sunt noi, planetara e prea ciudat sa cada in aceeasi zi, m-am gandit ca tebuie sa fie din vina mecanicilor care au umblat la agregat. Am fost acolo si nu l-am gasit pe tipul cu pricina, dar era unu priceput tare care mi-a cantat refrenul ala cu "asa face toate" si ca sa mai astept ca "se-aseaza ele". Acuma dupa vreo luna, e drept ca scartaitul aproape a disparut, dar pacanitul la urcat borduri inca se mai aude din cand in cand.
|
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
Marius |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 13 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Bine bine, si pana la urma cum se scapa de scartaitul cauzat de frecarea placutelor ?
Mai nou scartaie si ale mele. ![]() |
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|
Marty |
![]()
|
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
schimba-le cu altele "neecologice"
alea nu scirtiie |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Marius |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 13 October 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Marty @ 16 Nov 2004, 14:45) Chiar te intereseaza daca scartaie sau nu ? Pe mine nu! Te cred. Nici pe mine nu m-ar interesa daca ar scartai ale tale. ![]() |
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|
paul_jmekeru |
![]()
|
![]() jmeker... Group: Members Posts: 98 Joined: 9 January 05 From: Bucuresti ![]() |
mie imi scartaie cand pun frana dar si la drum cu denivelari(pe spate)ce as putea sa fac?
|
--------------------
Peugeot
307
1.6i 110cp 16v 2004
- B 13 JMK N-am invatat cum se fac banii, asa ca ii trag la xerox...
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Poate s-a prins ceva mizerie pe acolo... De obicei daca ai mizerie acolo se aude harait cand franezi la viteza mica. Daca scartie si la viteza mare... poate e si o pietricica, ceva. Ar prinde bine sa faci curat in tamburi. Zic eu....
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
pedrovl |
![]()
|
![]() pedrovl Group: Members Posts: 1.007 Joined: 12 October 04 ![]() |
Pana sa schimb placutele la 20k si la mine se auzea o pocnitura dar nu ingrijorator de tare. La schimbarea placutelor au constat ca sigurantele de otel cu care se prind placutele erau slabite si se strambasera de la pietricelele "drumurilor noastre toate" . Le-au schimbat odata cu placutele si a disparut orice pocnitura. Pe spate e mai delicat. Dimineata la primele frane se aude un fasait enervant pentru ca intra mizerie la greu plus ca se fac depuneri daca nu dai serios in frane. Tot la revizie mi-au curatat pistonasele si arcurile de le-au gasit dracii (unul ramasese un pic atacat ce-i drept) si la cateva zile a inceput sa fasaie din nou. Nu le mai bag in seama dar am constatat ca dupa spalarea masinii sau cand se merge mai mult in oras unde nu "dai in frane" fasaie. daca faci un drum mai lung si esti nevoit sa franezi la viteze mai mari se potoleste fasaitul timp de cateva zile. Oricum la fel face si la alte masini "straine" . Dar fiind mai bine izolate fonic nu se aude decat pe afara.
|
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
paul_jmekeru |
![]()
|
![]() jmeker... Group: Members Posts: 98 Joined: 9 January 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(i96nds @ 9 Jan 2005, 14:42) Poate s-a prins ceva mizerie pe acolo... De obicei daca ai mizerie acolo se aude harait cand franezi la viteza mica. Daca scartie si la viteza mare... poate e si o pietricica, ceva. Ar prinde bine sa faci curat in tamburi. Zic eu.... o sa fac curat.dar daca o mai am in garantie nu ar fi mai bine sa merg la ei? |
--------------------
Peugeot
307
1.6i 110cp 16v 2004
- B 13 JMK N-am invatat cum se fac banii, asa ca ii trag la xerox...
|
|
alex_axn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 639 Joined: 30 December 04 From: Bucuresti ![]() |
si la mine scartie pe stanga fata (deci nu e de la tamburi.. cu mizerie sau altele) tot asa la viteze mici pana pe la 20 km/h..
|
--------------------
vw
passat
2009
- B __ ___ "putine lucruri poti sa le faci cu vorba buna dar cu vorba rea nici atatea"
|
|
bogdan_o |
![]()
|
Scartaitul pe fata e de la placute. Scartae si cand franezi (placute ecologice, deci "asa face toate") dar si in mers (ramane blocata placuta si mai agata un pic discul, de-aia scartaie). Eu am amblele belele dar nu prea le dau importanta. Le-am polizat dar se pare ca degeaba. Tot fac si pace. Si ce e notim e ca le apuca pe cate una. Ba stanga, ba dreapta, niciodata amandoua.
|
--------------------
Dacia
|
|
GABONE77 |
![]()
|
![]() el jefe Group: Members Posts: 856 Joined: 9 August 04 From: Bucuresti ![]() |
si mie imi scartaie cand merg pe drumuri cu denivelari, oricum dupa cum mi se pare zgomotul nu e de undeva din habitaclu dar inca nu am reusit sa descopar de la ce naiba e.si cum drumurile noastre sunt f proaste si pline de gauri traiesc intr-un scartait continuu...
![]() |
--------------------
Dacia
Sandero
2009 1.6 MPI Laureate
- TPG cine e bun e bun si cand e rau
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 21:05 |