DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Scarzait (nu stiu de la ce)

Liviumac
post 19 Jul 2004, 08:25
Post #1

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

imi cer scuze daca s-a mai discutat despre asta si rog moderatorii sa stearga topicul in caz ca da; eu n-am gasit subiectul

aud un scartzait cand rulez la viteze mici; l-am auzit azi dimineata cand a trebuit sa merg foarte incet si aveam geamul deschis; poate apare si la viteze mai mari, insa n-am cum sa-l aud;
nu-mi dau seama de unde vine, nu este de la placutele de frana, nici de la ferodou (ca stiu cum scartzaie alea), nici de la motorul care vibreaza si atinge scutul, e un scartzait ca de rulment;
parca l-am mai auzit de cateva ori, mai de mult, dar nu i-am dat atentie pt ca a disparut f rapid (probabil era cureaua de la alternator, la frig); insa azi dimineata l-am auzit f clar si f mult timp;

aveti vreo idee de la ce poate fi? vreun rulment ceva, dar care? merci

edit: mi-am schimbat placutele de frana saptamana trecuta la revizia de 10,000. sa fie asta totusi?

si mai am o intrebare: de ex cand urc o bordura si trebuie sa accelerez putin mai tare (roata e imediat langa ea si trebuie sa-i dau gaz ca sa pot urca), se aude o singura data un zgomot ca un fel de pacanit (tzacanit); as vrea sa intreb de la ce e si daca e normal sa se auda.

merci.

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Liviumac
post 19 Jul 2004, 12:03
Post #2

Membru

nici o idee?

--------------------
+
Marty
post 19 Jul 2004, 12:12
Post #3

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Scartaitul vine de la placute, asta-i clar! Daca-ti huruia un rulment il simteai si-n siflet, ca sa nu mai zic despre zgomot care numai cu un scartait nu seamana (e pe un ton de bas, mult mai jos).

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
Liviumac
post 19 Jul 2004, 12:19
Post #4

Membru

ok. merci. ce sa faci, mai sunt si din astia care sunt pe dinafara.
pls delete topic

--------------------
+
bogdan_o
post 19 Jul 2004, 12:21
Post #5

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

Eu am aceeasi problema. Insa la mine apare aleator si cand apara se aude si la viteza mari can deja ma agaseaza rau de tot. Am fost in service pt altre probleme (vestitele bucse de la bara stabilizatoare si tamburii care huruiau) si am intrebat si de problema asta. Mi s-a spus ca scartaitul vine de la placute. Una dintre placute nu se mai retrage complet si atunci mai freaca putin discul. Mi-a umblat mecanicul la placute si acum nu mai face.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
Marty
post 19 Jul 2004, 12:25
Post #6

ok. merci. ce sa faci, mai sunt si din astia care sunt pe dinafara.

Tocmai d-aia ti-am explicat si nu te-am luat la misto!
Topicul nu ti-l inchid pentru ca inca nu ai aflat de unde auzit pocnitura cind urci borduri.

--------------------
+
bogdan_o
post 19 Jul 2004, 17:16
Post #7

Problema cu scartaitul/pananitul/trosnitul rotii la urcarea pe borduri s-a discutat pe sectiunea DSN si cica ar veni de la pivoti. Se ung bine cu vaselina (se indeasa cat mai multa in burduful ala de cauciuc al lui) si dispare zgomotul.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
valioglu
post 19 Jul 2004, 22:02
Post #8

Membru autentic

Din cate stiu eu scartzaitul este clar de la placutze. Trosnetul este de la caseta de directie, cel mai probabil, sau de la bucsile de bascula - putin posibil la MC PHERSON.

--------------------
DACIA SOLENZA CONFORT 1.4 - B-01-DOG
viata e scurta dar nedreapta
+
nvmirel
post 20 Jul 2004, 07:21
Post #9

Membru incepator

Si eu aud un fel de tacanit la plecarea de pe loc. In treapta I, la plecarea de pe loc si la decelerare se aude un tacanit pe partea dreapta pe care-l aud doar cu geamul deschis si cu CD-ul oprit. Daca e de la pivoti o sa urmez sfatul lui bogdan_o (10x). Daca nu :cry: ma duc fuguta la service ca nu-i a buna. La trecerea prin gropi sau peste linii de tramvai nu se aude nimic asa ca poate nu este de la articulatii. De fapt, zgomotul este asemanator celui facut de piulitele aplicate in gaura din centrul jantei la berlinele vechi, piulite destinate prinderii capacelor acelora mici si urate, daca mai tineti minte :wink: .

P.S. Am stat langa o Solenza (alta decat a mea) la plecarea de pe loc. La fel a facut !! :shock: Asa ca poate aceasta chestiune intra in categoria "asa face toate" sau cel putin unele dintre ele !

--------------------
Dacia Solenza
+
bogdan_o
post 20 Jul 2004, 15:19
Post #10

Nu ca sa pun paie pe foc, dar pacanitul la plecarea de pe loc in conditii de drum drept (nu la urcare pe borduri, ca acolo de vina sunt pivotii) se datoreaza planetarei. De ce tocami dreapta, si de ce dreapta la toate. Pai simplu. Planetara din dreapta este mai lunga, deci mai solicitata si este prima care crapa. Tacanitul se poate datora in primul rand prinderii capului planetarei de roata. Poate e slabita prinderea si nu e neaparat planetara stricata. Daca ar fi din articulatii, ar trebui sa bata la plecarea de pe loc si in curbe.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
Ake
post 20 Jul 2004, 20:01
Post #11

Morderator

Group: Moderatori

Si la mine sunt prezente ambele simptome. Doar ca scarzaitul a aparut la 10 km dupa ce am schimbat la revizie placute, bucse, pivoti, ma rog tot tacamul...Pacanitul a aparut in aceeasi zi, si cum pivotii nu pot fi cauza, sunt noi, planetara e prea ciudat sa cada in aceeasi zi, m-am gandit ca tebuie sa fie din vina mecanicilor care au umblat la agregat. Am fost acolo si nu l-am gasit pe tipul cu pricina, dar era unu priceput tare care mi-a cantat refrenul ala cu "asa face toate" si ca sa mai astept ca "se-aseaza ele". Acuma dupa vreo luna, e drept ca scartaitul aproape a disparut, dar pacanitul la urcat borduri inca se mai aude din cand in cand.

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
Marius
post 16 Nov 2004, 12:30
Post #12

Membru autentic

Bine bine, si pana la urma cum se scapa de scartaitul cauzat de frecarea placutelor ?
Mai nou scartaie si ale mele. sad.gif

--------------------
ex Dacia ex Solenza ex 2003 Clima - ex 1.4 MPI
+
Marty
post 16 Nov 2004, 14:45
Post #13

QUOTE(Marius_MCA @ 16 Nov 2004, 12:30)
Bine bine, si pana la urma cum se scapa de scartaitul cauzat de frecarea placutelor ?
Mai nou scartaie si ale mele.  sad.gif
*

Cu multa nesimtire! Chiar te intereseaza daca scartaie sau nu ? Pe mine nu!

--------------------
+
costi
post 16 Nov 2004, 14:58
Post #14

Membru autentic

schimba-le cu altele "neecologice"
alea nu scirtiie

--------------------
DSN/SLZ
+
Marius
post 16 Nov 2004, 16:09
Post #15

Membru autentic

QUOTE(Marty @ 16 Nov 2004, 14:45)
Chiar te intereseaza daca scartaie sau nu ? Pe mine nu!

Te cred. Nici pe mine nu m-ar interesa daca ar scartai ale tale. 10561582.gif

--------------------
ex Dacia ex Solenza ex 2003 Clima - ex 1.4 MPI
+
paul_jmekeru
post 9 Jan 2005, 14:23
Post #16

jmeker...

mie imi scartaie cand pun frana dar si la drum cu denivelari(pe spate)ce as putea sa fac?

--------------------
Peugeot 307 1.6i 110cp 16v 2004 - B 13 JMK
N-am invatat cum se fac banii, asa ca ii trag la xerox...
+
i96nds
post 9 Jan 2005, 14:42
Post #17

Stefan

Group: Moderatori

Poate s-a prins ceva mizerie pe acolo... De obicei daca ai mizerie acolo se aude harait cand franezi la viteza mica. Daca scartie si la viteza mare... poate e si o pietricica, ceva. Ar prinde bine sa faci curat in tamburi. Zic eu....

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
pedrovl
post 13 Jan 2005, 12:10
Post #18

pedrovl

Pana sa schimb placutele la 20k si la mine se auzea o pocnitura dar nu ingrijorator de tare. La schimbarea placutelor au constat ca sigurantele de otel cu care se prind placutele erau slabite si se strambasera de la pietricelele "drumurilor noastre toate" . Le-au schimbat odata cu placutele si a disparut orice pocnitura. Pe spate e mai delicat. Dimineata la primele frane se aude un fasait enervant pentru ca intra mizerie la greu plus ca se fac depuneri daca nu dai serios in frane. Tot la revizie mi-au curatat pistonasele si arcurile de le-au gasit dracii (unul ramasese un pic atacat ce-i drept) si la cateva zile a inceput sa fasaie din nou. Nu le mai bag in seama dar am constatat ca dupa spalarea masinii sau cand se merge mai mult in oras unde nu "dai in frane" fasaie. daca faci un drum mai lung si esti nevoit sa franezi la viteze mai mari se potoleste fasaitul timp de cateva zile. Oricum la fel face si la alte masini "straine" . Dar fiind mai bine izolate fonic nu se aude decat pe afara.

--------------------
DACIA DUSTER 1,6 16v 4x4 Laureate
+
paul_jmekeru
post 14 Jan 2005, 23:34
Post #19

jmeker...

QUOTE(i96nds @ 9 Jan 2005, 14:42)
Poate s-a prins ceva mizerie pe acolo... De obicei daca ai mizerie acolo se aude harait cand franezi la viteza mica. Daca scartie si la viteza mare... poate e si o pietricica, ceva. Ar prinde bine sa faci curat in tamburi. Zic eu....
*

o sa fac curat.dar daca o mai am in garantie nu ar fi mai bine sa merg la ei?

--------------------
Peugeot 307 1.6i 110cp 16v 2004 - B 13 JMK
N-am invatat cum se fac banii, asa ca ii trag la xerox...
+
alex_axn
post 14 Jan 2005, 23:49
Post #20

Membru autentic

si la mine scartie pe stanga fata (deci nu e de la tamburi.. cu mizerie sau altele) tot asa la viteze mici pana pe la 20 km/h..

--------------------
vw passat 2009 - B __ ___
"putine lucruri poti sa le faci cu vorba buna dar cu vorba rea nici atatea"
+
bogdan_o
post 15 Jan 2005, 15:30
Post #21

Scartaitul pe fata e de la placute. Scartae si cand franezi (placute ecologice, deci "asa face toate") dar si in mers (ramane blocata placuta si mai agata un pic discul, de-aia scartaie). Eu am amblele belele dar nu prea le dau importanta. Le-am polizat dar se pare ca degeaba. Tot fac si pace. Si ce e notim e ca le apuca pe cate una. Ba stanga, ba dreapta, niciodata amandoua.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
GABONE77
post 16 Jan 2005, 18:55
Post #22

el jefe

si mie imi scartaie cand merg pe drumuri cu denivelari, oricum dupa cum mi se pare zgomotul nu e de undeva din habitaclu dar inca nu am reusit sa descopar de la ce naiba e.si cum drumurile noastre sunt f proaste si pline de gauri traiesc intr-un scartait continuu... dry.gif

--------------------
Dacia Sandero 2009 1.6 MPI Laureate - TPG
cine e bun e bun si cand e rau
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 21:05
Forum Renault